27/03/2013 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταγγελίες για εξαγωγή δισεκατομμυρίων από την Κύπρο στην Ελλάδα

Πολύ σοβαρές καταγγελίες που προκαλούν ανατριχίλα, κάνουν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής τράπεζας, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη του Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου. Με δηλώσεις τους αναφέρουν ότι έχουν στοιχεία πως άνθρωποι της προηγούμενης διοίκησης έβγαλαν από την Κύπρο δισεκατομμύρια προς την Ελλάδα αλλά δεν μπορούν να πουν ονόματα γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Οι τρεις τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι όταν ανέλαβαν τον περασμένο Ιούνιο διαπίστωσαν σημεία και τέρατα και μίλησαν  για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα» και πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή τους που δείχνουν «ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας»

Οταν κλήθηκαν από τους βουλευτές να κατονομάσουν αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και είπαν ότι το ρίσκο, που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Κλήθηκε εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είπε στα μέλη του ΔΣ της Λαϊκής ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή.

Ο κ. Ομήρου μαζί με τους βουλευτές και τον Γενικό Εισαγγελέα αποφάσισαν, τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα και θα φυλάγονται σε χώρο της Βουλής, όπου λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να μη διερευνηθεί. Δεν αφορά μόνο τους Κύπριους αλλά και χιλιάδες Ελληνες με καταθέσεις ή δάνεια στη Λαϊκή. Αν έχει συμβεί ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο και δεν πρόκειται απλά για αποποίηση ευθυνών από μια διοίκηση και κατηγορία της προηγούμενης, τότε κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aspetos avatar
  Aspetos 27/03/2013 17:17:00

  Οι ηγέτες, που ξέρουν ή θέλουν να πουν κάτι, δεν φοβούνται για το τομάρι τους... Όταν κάποιος καταγγέλλει κάτι, πρέπει, αν μη τι άλλο, στοιχεία που να οδηγούν στην αλήθεια...

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/03/2013 18:06:05

  "Καταγγελίες για εξαγωγή δισεκατομμυρίων από την Κύπρο στην Ελλάδα"

  Η σωστή λέξη για το φαινόμενο είναι επαναπατρισμός.

 3. sim avatar
  sim 27/03/2013 18:07:17

  Σας μεταφέρω, όπως μου το περιέγραψαν, περιστατικό που συνέβη αεροδρόμιο Χήθροου Λονδινου, βράδυ Δευτέρας 25 Μαρτίου: στην βραδυνή πτήση της Aegean A606 έψαχναν απεγνωσμένα 6 εθελοντές επιβάτες να δώσουν την θέση τους (γιατί η πτήση ήταν πλήρης) και σε αντάλλαγμα αυτοί οι μυστήριοι 6 πλήρωναν: ένα νέο εισιτήριο για την άλλη μέρα, διανυκτέρευση στο Holiday In και 400 Ευρώ στο χέρι για κάθε έναν. Εννοείται ότι σε μισή ώρα είχαν βρεθεί οι 6 τυχεροί, και οι άλλοι μυστήριοι 6 ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 27/03/2013 18:25:18

  "Οι τρεις τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι όταν ανέλαβαν τον περασμένο Ιούνιο διαπίστωσαν σημεία και τέρατα και μίλησαν για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ...."
  Οι καταγγελίες θέλουν να φανερώσουν στο ευρύ κοινό (Κυπριακό; Ελληνικό; Ευρωπαϊκό;Παγκόσμιο;), ότι κάτι "πολύ βρώμικο" συνέβαινε εντός του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αλλά και στις σχέσεις του με άλλα...
  Ερώτηση: εφόσον από τον περασμένο Ιούνιο γνώριζαν, έκαναν τις καταγγελίες τους από τότε ; Και αν δεν τις έκαναν, για ποιο λόγο ;
  Mάλλον παρόμοιες δημόσιες καταγγελίες, αν βλέπανε το φως πολλούς μήνες πριν, θα είχαν "ψιλιάσει" τον Κυπριακό λαό ,
  ώστε να μην αιφνιδιαστεί στο άκουσμα της πρώτης απόφασης του Γιουρογκρουπ για κούρεμα των καταθέσεων...
  Ίσως, τότε ο Κυπριακός λαός θα αντιδρούσε πιο ψύχραιμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.