26/03/2009 18:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταγγελία για υπουργό Υγείας

Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957), παύει το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ορίζει, με αυθαίρετο τρόπο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από Ιατρούς της επιλογής του. Στην επιτροπή ανατίθεται η άσκηση της αρμοδιότητας του παυθέντος Διοικητικού συμβουλίου και υποχρεούται όπως εντός εξαμήνου το βραδύτερο αναδείξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από νέες εκλογές.

Το ιστορικό και τα στοιχεία εδώ: http://www.epikairo.gr/?p=16164

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θαυμαστε τον avatar
  θαυμαστε τον 26/03/2009 18:55:52

  Περί του κατόχου του μπλογκ pressmme.gr Γιάννη Παπαγιάννη ο λόγος. Είναι αυτός που κατακεραύνωνε συναδέλφους του γιατί δουλεύουν στην Γενική Γραμματεία Τυπου
  Από το kolonaki-press.com
  Επειδή σε αυτήν την ζωή όλα …πληρώνονται ήρθε και η σειρά του τιμητή των πάντων να απαντήσει σε καυτά ερωτήματα…Ο λόγος για τον κύριο «πολιτικό αναλυτή» (που έλεγε και ο Στέφανος Χίος) Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος δεξιά και αριστερά κατηγορεί τους πάντες, πολιτικούς και δημοσιογράφους ότι τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι, ότι έχουν σχέση με το δημόσιο κλπ…Όμως τελικά για την περίπτωση του ισχύει το γνωμικό ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε (και δεν πρέπει) για σχοινί…Μπορεί πριν λίγο καιρό να κατακεραύνωνε τον συνάδελφό του Αρη Σπίνο ότι ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος τον διόρισε ως υποδιοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας (για να κάνει και αυτός την αργομισθία του) και έβγαζε τις λίστες με δημοσιογράφους που εργάζονται και στο υπουργείο Τύπου (ως διπλοθεσίτες) αλλά και αυτός είχε «λερωμένη» τη φωλιά του…Και μάλιστα πολύ…
  Και εξηγούμαστε…Λοιπόν. Σύμφωνα με απόφαση(ΦΕΚ 558/Β/02-04-2004) του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και των τότε αρμόδιων υπουργών Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και των υφυπουργών Γεώργιου Ορφανού και Πέτρου Τατούλη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συγκροτεί μια Επιτροπή Μελέτης, Παρακολούθησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου στην οποία συμμετέχουν παλιοί άσοι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού αλλά και (άκουσον άκουσον) ποιος; Ο Γιάννης Παπαγιάννης ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το ποδόσφαιρο (άντε να παίζει κάνα 5x5 καμιά φορά… Βέβαια όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του «Με ανθρώπους όπως ο Ραλφ Πόλε κι Νικόλας Άσιμος παίζαμε ποδόσφαιρο μικροί») εμφανίζεται ως μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής η οποία να πούμε ότι πλήρωνε τα μέλη της με περίπου 800ευρώ μικτά μηνιαίως. Μάλιστα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε δημιουργήσει κονδύλι με ΦΕΚ (709/Β/6-6-2001) ώστε να χρηματοδοτεί την επιτροπή με τον Ειδικό Λογαριασμό 234372/1.Μήπως σας μυρίζεται αργομισθία; Μήπως κ. τιμητή των πάντων;
  Επίσης, στα τηλέφωνα και φαξ των μελών που περιλαμβάνει η απόφαση για την σύσταση της εν λόγω Επιτροπής, ο κ. Παπαγιάννης εκτός από το κινητό και το σταθερό του τηλέφωνο δίνει και το φαξ του τηλεοπτικού σταθμού ΕΧΤΡΑ 3 που εργάζεται ως «πολιτικός αναλυτής» συγκροτώντας ένα «περίεργο» τρίγωνο επιτροπής-υπουργείου-τηλεοπτικού σταθμού…Αργότερα, ωστόσο, και αφού έχει εκδιωχθεί από την επιτροπή με απόφαση του κ. Ορφανού αρχίζει το πανηγύρι…Ποιο πανηγύρι; Περνάει γενεές δεκατέσσερις μέσα από το κανάλι και το blog του Ορφανούς, Τατούληδες και όσους άλλους –άργησαν- αλλά πείστηκαν ότι ο κ. Παπαγιάννης δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω επιτροπή και κατ’ επέκταση με το χώρο του ποδοσφαίρου…

  Επίσης ο ίδιος έκανε την θητεία του στο γραφείου του τότε υπουργού Αμυνας Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Προχθές δημοσίευσε λίστα γαλάζιων ρουσφετιών –πάντα καταγγέλλοντας- που κάνουν την θητεία τους στο υπουργείο Άμυνας.

 2. ariel avatar
  ariel 26/03/2009 19:47:28

  Δεν υπερασπίζομαι τον Παπαγιάννη δεν τον ξέρω. Αλλά απάντησε πως υπηρέτησε επί Αρσένη. Αλλο όμως ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και άλλο Νοσοκομείο Νίκαιας. Με τι προσόντα διορίστηκε ο Σπίνος στο νοσοκομείο? Μήπως γλύφοντας εμετικά τον πρωθυπουργό από το δελτίο του ΕΞΤΡΑ?

 3. στέφανος παραστατίδης avatar
  στέφανος παραστατίδης 26/03/2009 21:10:21

  Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
  Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ

  Εκ μέρους Ιατρικών Συλλόγων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας δημοσιοποιήθηκαν κατά πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο, πλειοψηφικές αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων με τις οποίες:

  1. Χαρακτηρίζεται το νεοεκλεγέν Προεδρείο του ΠΙΣ ως «αυτοχρησθέν» και δεν αναγνωρίζεται νομικά.
  2. Ζητείται η παραίτηση του «παράνομου» Προεδρείου του ΠΙΣ.
  3.Ζητείται απο τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να παρέμβει και να αποκαταστήσει την νομιμότητα της εκλογής του Προεδρείου βάσει του άρθρου 56 του Β.Δ. 1110/7.11.1957.

  Οι αποφάσεις αυτές συνθέτουν πρωτόγνωρες για το Ιατρικό Σώμα αλληλοαναιρούμενες θέσεις, των οποίων τις προεκτάσεις και συνολικές συνέπειες για τον Ιατρικό Συνδικαλισμό, προφανώς και δεν εξέτασαν οι εμπνευστές τους.

  Κρίνεται επομένως χρήσιμο για όλους να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

  Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΑΥΤΟΧΡΗΣΘΕΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ»
  Ο χαρακτηρισμός του Προεδρείου ως «αυτοχρησθέντος», είναι καταχρηστικός και αυθαίρετος δεδομένου οτι, το νέο Προεδρείο του Π.Ι.Σ. εκλέχτηκε νόμιμα μετά από μυστική ψηφοφορία και το επίσημο Πρακτικό Συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και στην Κοινή Γνώμη.
  Η αβασάνιστη ωστόσο χρήση του όρου «αυτοχρησθέν προεδρείο» δημιουργεί κακό προηγούμενο και εισάγει νέα ήθη που υπονομεύουν τις δημοκρατικές παραδόσεις των Ιατρικών Συλλόγων. Με την επίκληση του κακού προηγούμενου που δημιουργήθηκε, θα μπορεί εφεξής να αμφισβητείται η υπόσταση του δημοκρατικά εκλεγόμενου Προεδρείου οποιουδήποτε Ιατρικού Συλλόγου, το οποίο θα χαρακτηρίζεται αβασάνιστα ως «αυτοχρησθέν» απλώς και μόνο επειδή τα πρόσωπα που θα το συνθέτουν δεν θα είναι αρεστά σε κάποιους.

  Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
  Η απόφαση περί μη «νομικής» αναγνώρισης του Προεδρείου πάσχει θεσμικά και ηθικά. Η αρμοδιότητα χαρακτηρισμού του Προεδρείου του ΠΙΣ ως «μη νόμιμου» ανήκει αποκλειστικά στις Δικαστικές Αρχές, ενώπιον των οποίων ουδεμία προσφυγή εγένετο εναντίον της νόμιμης εκλογής του. Δυστυχώς τα συγκεκριμένα Διοικητικά Συμβούλια με τις πλειοψηφικές τους αποφάσεις υπέπεσαν στο δραματικό ολίσθημα της αντιποίησης των Δικαστικών Αρχών, υπονομεύοντας δυσεπανόρθωτα το κύρος των Ιατρικών τους Συλλόγων ως ΝΠΔΔ. Ως απώτερη συνέπεια αυτού του ολισθήματος προβάλλει η εφιαλτική προοπτική της διαρκούς σύρραξης μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων, αφού το Προεδρείο του ενός θα μπορεί να επικαλείται το συγκεκεκριμένο θλιβερό προηγούμενο, προκειμένου να μη αναγνωρίζει την νομιμότητα εκλογής του Προεδρείου άλλου Συλλόγου, χάριν διαφόρων σκοπιμοτήτων.

  Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ» ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
  Είναι σημαντικό να επισημανθεί οτι δεν αμφισβητείται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές του ΠΙΣ. Αμφισβητείται κατά αντιθεσμικό τρόπο η νομιμότητα του Προεδρείου. Το γεγονός ωστόσο οτι ζητείται η παραίτηση του Προεδρείου και όχι η καθαίρεσή του, αποτελεί σαφέστατη αναγνώριση της νόμιμης υπόστασής του. Το ανύπαρκτο ενδεχόμενο να υπάρξει παραίτηση του νεοκλεγέντος Προεδρείου που εξελέγη από την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετασχόντων στην μυστική ψηφοφορία, θα ενεργοποιήσει νέα ψηφοφορία, της οποίας το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο, αφού οι συσχετισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο παραμένουν οι ίδιοι.
  Πέραν τούτου κατά εντελώς πρωτοφανή τρόπο ζητείται η παραίτηση ενός Προεδρείου στην αρχή της θητείας του, χωρίς να του ασκείται καμμία κριτική επί των πεπραγμένων του, που θα στοιχειοθετούσε το αίτημα της παραίτησης. Η συγκεκριμένη επομένως θέση περί «παραίτησης του παρανόμου Προεδρείου» αυτοαναιρείται. Αναιρεί όμως και το αίτημα για παρέμβαση του Υπουργού Υγείας η οποία δεν μπορεί να έχει καμμία συνέπεια σε περίπτωση «παραίτησης» του Προεδρείου. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί ένα πολύ άσχημο προηγούμενο αμφισβήτησης των δημοκρατικών διαδικασιών κατά το οποίο, θα μπορεί να ζητείται εξ αρχής η παραίτηση του οποιουδήποτε Προεδρείου Ιατρικού Συλλόγου, οταν τα πρόσωπα που θα εκλέγονται σε αυτό δεν θα τυγχάνουν της εκ των υστέρων έγκρισης κάποιων.

  Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στην λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ προβλέπεται απο το άρθρο 56 του Β.Δ. 1110/7.11.1957, στο οποίο ορίζεται επακριβώς οτι «Δι αποφάσεως του Υπουργού Κοινωνικής Προνοίας δύναται να παύονται μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Ιατρικών Συλλόγων η και του Πανελληνίου τοιούτου η και ολόκληρα Διοικητικά Συμβούλια αυτών, εάν ο Υπουργός κρίνει οτι ένεκεν επιδειχθείσης ραθυμίας η άλλων σοβαρών λόγων παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των Συλλόγων και δεν εκπληρούνται οι σκοποί αυτών». Είναι σαφές οτι η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωση του συγκροτημένου Δ.Σ. του ΠΙΣ το οποίο συνεδριάζει κανονικά, λαμβάνει αποφάσεις που άπτονται των σκοπών του Π.Ι.Σ οι οποίες δημοσιοποιούνται στο Υπουργείο και σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και διεκπεραιώνει όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Σύλλόγου. Αυταπόδεικτα επομένως δεν συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 56 παράγραφος 1 του Β.Δ. 11.10/7.11.1957, καθόσον δεν υφίσταται ουδεμία επίδειξη ραθυμίας εκ μέρους του Δ.Σ. και σε καμμία περίπτωση δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του οποίου οι σκοποί εκπληρώνονται πλήρως. Η δε αναρμοδίως αιτιώμενη χωρίς τεκμηρίωση «μη νομιμότητα» του Προεδρείου του ΠΙΣ, σαφέστατα και δε εμπίπτει στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
  Κανένας επομένως Υπουργός Υγείας δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να αναλάβει το τεράστιο πολιτικό κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση και να προχωρήσει σε κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ το οποίο λειτουργεί κανονικά, εκπληρώνοντας τους σκοπούς δια τους οποίους νόμιμα εξελέγη και του οποίου η νομιμότητα ουδέποτε αμφισβητήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, χάριν προσωπικών σκοπιμοτήτων κάποιων.
  Το πλειοψηφικό αίτημα των Διοικητικών Συμβουλίων των συγκεκριμένων Ιατρικών Συλλόγων για παρέμβαση του Υπουργού στην λειτουργία του ΠΙΣ, αποτελεί άνευ προηγουμένου εκτροχιασμό για τα δημοκρατικά ήθη και τις παραδόσεις του Ιατρικού Κόσμου. Το να καλείται ο Υπουργός Υγείας να ενεργοποιήσει διατάξεις νόμων οι οποίες ουδέποτε εφαρμόστηκαν στην δημοκρατική ιστορία της χώρας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι καταστροφικές σκοπιμότητες κάποιων, αποτελεί κάκιστο προηγούμενο του οποίου οι προεκτάσεις και οι συνέπειες προφανώς δεν έχουν υπολογιστεί. Αρκεί να αναφερθεί οτι εφεξής θα ενθαρρύνεται ο οποιοσδήποτε διαφωνεί με την σύνθεση του Προεδρείου κάποιου Ιατρικού Συλλόγου και είναι φίλα προσκείμενος με τον Υπουργό της εποχής αυτής, να απεργάζεται την κατάργηση του νόμιμα εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, υποβαθμίζοντας δραματικά την υπόσταση του ίδιου του Συλλόγου.

  Εκ των ως άνω προκύπτει εμφανώς οτι οι συγκεκριμένες πλειοψηφικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων ελήφθησαν υπό το κράτος της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων ξένων προς τα καλώς νούμενα συμφέροντα του Ιατρικού Κόσμου. Η εξ αρχής τεχνηέντως τροφοδοτούμενη αντιπαλότητα μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων και του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του ΠΙΣ, υπονομεύει την αποτελεσματική διεκδίκηση του Ιατρικού Κόσμου για την επίλυση των προβλημάτων του, στρέφεται ευθέως εναντίον των Ιατρών και θέτει υπό αμφισβήτηση το κύρος των ίδιων των Συλλόγων απέναντι στην Πολιτεία και την Κοινή Γνώμη.
  Μοναδικός τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο στο οποίο οι πλειοψηφικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων οδήγησαν τους Συλλόγους τους είναι η συνολική αναθεώρηση της πορείας τους προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του κλίματος ομόνοιας και συνεργασίας. Οι καιροί το επιτάσσουν και οι Ιατροί ολόκληρης της χώρας το απαιτούν.

 4. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 26/03/2009 22:22:19

  Και που κρυβεται το χρημα φιλε μου,για να καταλαβουμε κι εμεις τη φτιαξη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.