22/12/2008 01:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταγγελία για τα επιτόκια

Αναγνώστης μας κάνει την εξής καταγγελία:

Με το έτσι θέλω και την ανοχή της κυβέρνησης καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδας οι τράπεζες στέλνουν επιστολές στους πελάτες τους οι οποίοι έχουν δανειστεί με βάση το επιτόκιο της ΕΚΤ και τους ανακοινώνουν ότι αλλάζουν μονομερώς τους όρους και συγκεκριμένα το επιτόκιο βάσης σε Euribor. Επίσης τους απειλούν λέγοντας πως αν δεν συμφωνούν θα καταγγελθεί η σύμβαση και θα τους ζητηθεί να πληρώσουν όλο το ποσό του δανείου.

Αυτό το κάνουν βέβαια διότι η διαφορά μεταξύ Euribor και EKT είναι σήμερα τεράστια . Σημειώστε εδώ ότι η δόση ενός στεγαστικού δανείου θα ανέβει κατά πολλά ευρώ. Έτσι λοιπόν οι Τράπεζες εξαπατούν τους πελάτες τους και βεβαίως με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδας.

Για του λόγου του αληθές σας αποστέλλω και την επιστολή της εν λόγω Τράπεζας.

Επίσης θέτω και στην διάθεση σας την σύμβαση που αφορά και από όπου προκύπτει ότι δεν προβλέπεται αλλαγή επιτοκίου βάσης !!

Παρακαλώ να δώσετε έκταση στο θέμα διότι αφορά πολλούς και κατά επέκταση όλους .Πρέπει να μην επιτραπεί αυτό για την μελλοντική οικονομική σταθερότητα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 08:17:52

  περισσότερο η «κρίση», αρκετά η δυσκολία από το αυξημένο κόσοτς δανεισμού της Ελλάδας και λίγο η κουτοπονηριά των τραπεζών να επαναγοράζουν μετοχές τους, τέτοιους καιρούς, έχουν σαν συνέπεια την δυσκολότερη δανειοδότηση.

  Οι τραπεζες περνάνε κάθε δυσκολία τους ή λάθος τους στους πελάτες, ας μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

  Μεταφέροντας τον δανεισμό από μακροπροθεσμο, ή μεσοπρόθεσμο σε βαχυπρόθεσμο, διαπράττουν άλλη μια αμαρτία πρόσθετου ρίσκου. Θα βρεθούμε όλοι με βραχυπρόθεσμα δάνεια, και κάποια στιγμή, λίγο πριν το τέλος της ύφεσης, θα γυρίσει η καμπύλη των επιτοκίων και θα γονατίσουν όσοι έχουν μείνει όρθιοι μέχρι τότε.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 08:25:03

  γράφει η Καθημερινή σήμερα:

  «Σε δεινή θέση εμφανίζονται να έχουν περιέλθει δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με την εκτίναξη των spreads, αλλά και την άρνηση των τραπεζών να απεμπολήσουν την πολύτιμη ρευστότητα και να χρηματοδοτήσουν δραστηριότητες όταν όλα τα μηνύματα κάνουν λόγο για επερχόμενη ύφεση. Λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου, όταν οι υποχρεώσεις, με βασικότερες τις μισθολογικές δαπάνες, κορυφώνονται, οι πιστωτικές γραμμές έχουν κοπεί και η στρόφιγγα των δανείων έχει κλείσει για τα καλά. Την κατάσταση επιδεινώνει η αύξηση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου και η εκτίναξη του spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό στις 230 μονάδες βάσης, που συμπαρασύρει σε περαιτέρω επιβάρυνση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κυρίως αυτών που έχουν ευρωπαϊκό ή διεθνή προσανατολισμό».

  Αυτό που δεν γράφει η Καθημερινή είναι (1) ότι είχαν το θράσος, τόσο καιρό, να επαναγοράζουν τις μετοχές τους, για λογιστική ωραιοποίηση, ή για τα bonus τους, και (2) η «δεινή θέση» των εταιριών είναι αυτό που θα φανεί σαν ύφεση στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Κάτι για «σκληρός Απρίλης του '09» που λέγαμε...

 3. tony avatar
  tony 22/12/2008 08:56:52

  Επίσης τους απειλούν λέγοντας πως αν δεν συμφωνούν θα καταγγελθεί η σύμβαση και θα τους ζητηθεί να πληρώσουν όλο το ποσό του δανείου..........
  Αυτό από μόνο του είναι εκβιασμός.Και οταν το μαγαζι αρχίζει να εκβιάζει τους πελάτες του πάει για φούντο.Οσα λεφτά και να ξόδεψη για διαφήμιση στο μέλλον την κ.Μαρία δεν την ξανακάνει πελάτισσα.
  Τα αφεντικά του μαγαζιού αυτό το ξέρουν,και για να στείλουν αυτήν την επιστολή,ξέρουν ότι το μαγαζί δεν έχει μέλλον και ότι αρπάξουν.Πείτε μας λοιπόν ποιό μαγαζί είναι αυτό,και τους τιμωρήσατε μέ τον χειρότερο τρόπο.

 4. donaE avatar
  donaE 22/12/2008 10:26:43

  Παντως τελευταια στην καταναλωτικη πιστη,πολλα προιοντα που ητανε σε καθυστερηση και ανενεργα τα λειτουργουν ξανα.Μαλλον θελουν να παρουσιασουν οτι εχουν λιγοτερες απαιτησεις στο κοκκινο.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2008 11:34:54

  υπάρχει γενικό πρόβλημα με την σύνταξη αξιόπιστων ισολογισμών. Η πτώση του ΧΑ μειώνει την αξία των χαρτοφυλακίων, Η πτώση των ναύλων και των καραβιών δεν μπορεί παρά να ταρακουνάει τα ναυτιλιακά δάνεια. Το ίδιο με τα σταγαστικά και τα καταναλωτικά

  Η συνολική κεφαλαιοποίηση (αξία μετοχών επί αριθμό μετοχών) όλων των ενλληνικών τραπεζών είναι €21,2 δισ. Μείον την Ελλάδος (που δεν πρέπει να είναι καν στην λίστα, €20,5 δισ.

  Με €28 δισ κρατική "ενίσχυση", το Κράτος θα είχε 28/(28 + 20,5)= 57,7%. Άντε λίγο ακόμα και καταστατική πλειοψηφία.

  Καταλάβατε καλοί μου άνθρωποι γιατί οι "προνομιούχες" μετοχές είναι απάτη? Επειδή κρύβουν (προνομιούχες γαρ, ξεχωριστή κλάση) την απώλεια ελέγχου από τους γυαλιστερούς.

 6. Evros avatar
  Evros 22/12/2008 11:38:29

  Για 15 χρόνια δούλεψα στις πωλήσεις. Ο κανόνας ήταν ένας ευχαριστημένος πελάτης θα σου φέρει άλλους δέκα . Ένας δυσαρεστημένος θα σου διώξει εκατό. Οι τράπεζες δεν είχαν ποτέ πωλητές βασίζονταν στην εκμετάλλευση της ανάγκης σου. Αυτές τις ενέργειές τους θα τις πληρώσουν σύντομα.

 7. Evros avatar
  Evros 22/12/2008 11:40:39

  Να μην ξεχνάμε ότι η κρίση στην Αμερική ξεκίνησε όταν ο κόσμος δεν μπορούσε να πληρώσει τα στεγαστικά τους δάνεια.

 8. siddhartha avatar
  siddhartha 23/12/2008 01:46:38

  Μήπως γνωρίζει κανείς πως προστατεύεται ο δανειολήπτης απο αυτην την ενέργεια??
  Ερωτώ διότι έχω δάνειο με ΕΚΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.