12/08/2010 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατά 3,5 % μειώθηκε το ΑΕΠ

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 3,5 % το β΄ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Ενώ, μειώθηκε και κατά 1,5 % σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία αυτά υπερβαίνουν και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών και αποτελούν τις μεγαλύτερες μειώσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση δήλωσε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

« Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας.

Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η κατανάλωση μειώνεται, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώνεται, η οικοδομική δραστηριότητα ελαχιστοποιείται, η ανεργία διογκώνεται, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, οι δημόσιες επενδύσεις εκμηδενίζονται, ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη, η ύφεση βαθαίνει.

Είναι σαφές ότι απαιτείται αλλαγή πορείας. Ότι χρειάζεται άλλος, εναλλακτικός, δρόμος. Ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, και όχι ο μονόδρομος του Μνημονίου ή ο «τέταρτος δρόμος» του Πρωθυπουργού του Μνημονίου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Spm avatar
  Spm 12/08/2010 14:21:51

  Καλως ορίσατε... στην πόλη μας!!! κυριοι, κυριοι...

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/08/2010 14:37:11

  ΑΕΠ = Ανωνυμη Εταιρια ΠΑΣΟΚ

  ΠΠ

 3. Μisha avatar
  Μisha 12/08/2010 16:48:30

  Διαβάστε όλες τις προ Μνημονίου αναλύσεις όσων αντιτάσσονταν στο επαίσχυντο αυτό κατασκεύασμα των υπερεθνικών νταβατζήδων.

  Ακούστε ακόμα και τους ίδιους τους κωλοτούμπες του ΓΑΠ τι έλεγαν προεκλογικά για την καταστροφική επίδραση τών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζουν!

  Δείτε τα ντοκυμαντέρ που αναφέρονται στην Αργεντινή επί ΔΝΤ


  και θα διαπιστώσετε πως όλα αυτά είναι προδιαγεγραμμένα.Συμβαίνουν γιατί απλά , αυτά συμβαίνουν όπου πάει το ΔΝΤ,όπου εφαρμόζονται τα κατοχικά μνημόνια του.

  Αν δεν κατεβούμε στους δρόμους , το τέλος μας θα είναι η μετανάστευση ή το συσσίτιο, για όσους από εμάς ανήκουμε στους μικρομεσαίους πολίτες του Γιουνανιστάν...

 4. ataktos avatar
  ataktos 12/08/2010 17:31:20

  πράγματι είναι ..να σε θαυμάσουμε .. όπως και τον Παγκαλο χιχχχι

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/08/2010 18:56:53

  Δεν ανησυχώ:

  -μειώθηκε το ΑΕΠ

  -τα έσοδα στα Τάρταρα

  -το ΠΔΕ -36%

  -ο πληθωρισμός κλείνει το μάτι στο 6%

  -οι άνεργοι θα πάνε στο 1.000.000

  -το 1 στα 4 μαγαζιά κλειστό

  Αλλά :

  -μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα ...αφού δεν πληρώνει δεν πληρώνει
  -μειώθηκε η ανεργία...η ΕΣΥΕ το λέει
  -θα φτιάξει ο Λοβέρδος εταιρείες με τους Δήμους προστασίας και κοινωνίκης ...μέριμνας
  -θα πατάξει την εισφοροδιαφυγή που μπορεί να είναι και 15 δις ...αλλά μάλλον εγώ είμαι Υπουργός αυτός θα είναι σχολιαστής της κατάστασης
  -ο άλλος θα πιάσει τη φοροδιαφυγή και τα μαύρα που είναι το 25% του ΑΕΠ ...πάλι εγώ είμαι μάλλον ο υπεύθυνος Υπουργός
  -θα γίνει ο τέταρτος δρόμος
  -θα τρώμε με χρυσά κουτάλια τα κόλλυβα που θα είναι το κοινωνικό μνημόνιο

  Τόσες επιτυχίες ...έχει δίκαιο ο Πρωθυπουργός τους αξίζουν διακοπές ούτε εγώ δεν θα πετύχαινα τόσα πολλά σε τόσο λίγο.

  ΥΓ

  φαντάζομαι ότι η υστέρηση στα έσοδα, η ύφεση, η μείωση βιομηχανικών παραγγελιών, τα λουκέτα δεν οφείλονται στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 30%, στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας, στην απουσία αναπτυξιακής πολιτικής των κακών Φούφουτων και της κάκιστης ΝΔ ...γιατί οι άνθρωποι 10 μήνες τώρα δεν κυβερνούν απλά διαχειρίζονται...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.