#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2010 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατά του ΔΝΤ ο ΣαμαράςΤη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, μετά από συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών του ΕΛΚ

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», είπε ο κ. Σαμαράς.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, κατά τη συνάντηση έθιξε δύο πράγματα:

- Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους.

- Και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΝΔ, οι υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.

«Ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής».

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε τέλος πως στις 25 Μαρτίου θα βρεθεί ξανά στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/03/2010 13:50:52

  Α, ρε Αντώνη, πείστηκες κι εσύ από τη ΓΑΠεια προπαγάνδα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι δήθεν οι κερδοσκόποι; Αν δίνεις κι εσύ άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση των ανίκανων, τι να πούμε μετά εμείς και τι να κάνουμε, όταν φωνάζουμε ότι το ΜΟΝΟ που φταίει αυτή τη στιγμή είναι η ΓΑΠεια ρητορική, η ΓΑΠεια αναξιοπιστία, η ΓΑΠεια ζητιανιάρικη αντίληψη της οικονομικής πραγματικότητας;

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Επώνυμος 16/03/2010 14:04:30

   Σύμφωνοι Επώνυμε αλλά δεν μπορεί να βγαίνει ο Σαμαράς στην Ευρώπη και να τους λέει ότι φταίει ο ΓΑΠ. Χρειάζομαστε κάποια βοήθεια ως χώρα και καλά κάνει ο Αντώνης που προσπαθει.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 16/03/2010 14:16:48

   έχω την αίσθηση πως η "χειροπιαστή υποστήριξη" που ζητείται έχει άμεση σχέση με το εξ αρχής προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε στον Παπανδρέου, πως η μισή οικονομία είναι ψυχολογία (δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση).
   Συνεπώς η αντιμετώπιση της έλλειψης αξιοπιστίας που γονατίζει την Ελληνική Δημοκρατία είναι θέμα ζωής και θανάτους πλέον.
   Μια χειροπιαστή υποστήριξη θα ήταν το άνοιγμα εργοστασίου από την VW παραγωγής αυτοκινήτων στην Θράκη ας πούμε, η Εγνατία υπάρχει πλέον. Προσφάτως άκουσα στην τηλεόραση πως αμερικάνικο εργοστάσιο πολεμικών αεροσκαφών πριν ανοίξει στην Τουρκία είχε φάει πόρτα από τον Ανδρέα.
   Οι χειροπιαστές αποδείξεις δεν χρειάζεται να είναι "δωράκια" δις ευρώ αλλά έμπρακτες επενδύσεις. αφού οι μισθοί ούτως ή άλλως κατέρρευσαν εν σχέσει με τους γερμανικούς και τους γαλλικούς, τί τους εμποδίζει; απλώς δεν μας γουστάρουν. Είναι αυτός ο λόγος που τελικά το ένστικτό μου κατέληξε προς τον αγγλοαμερικανικό άξονα, μας γουστάρει έως ...αηδίας. Τίθεται θέμα επιβίωσης πλέον και δεν έχουμε πολυτέλειες του στυλ να πέφτουμε στον ερωτά τους και να μη μας θέλουν κιόλας....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/03/2010 14:19:49

   Συγγνώμη, στο κόμμα του δεν μιλούσε; Δεν θα μπορούσε να πει, σε καθαρά κομματικό ακροατήριο του ΕΛΚ, ότι δυστυχώς εξελέγη μια σοσιαλιστική κυβέρνηση χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας, που δεν ξέρει πώς να κινηθεί και κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη, παρά το ότι τη στηρίζουμε;

   Επιτέλους, το παραμύθι των κερδοσκόπων υπάρχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που δεν το τρώμε. Αν το έχεις φάει εσύ και δεν σε πειράζει, πρόβλημά σου. Αν όμως το έχει φάει ο Σαμαράς, αυτό είναι πρόβλημα για όλους μας. Και, ακόμη και εάν το έχει φάει, ας μην το αναπαράγει τουλάχιστον. Είναι να δυνατόν να αθωώνει έτσι, έμμεσα, την κυβέρνηση για τις καθημερινές γκάφες της;

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Επώνυμος 16/03/2010 14:55:45

   Στο ΕΛΚ υπάρχουν πολλοί πρωθυπουργοί/πρόεδροι κρατών που αποφασίζουν στα ευρωπαίκά όργανα για το αν δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα. Και αυτοί δεν θα αποφασίσουν ως δεξιοί αλλά με βάση τα εθνικά τους συμφέροντα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/03/2010 14:57:38

   Και όταν αυτοί δουν να τους πουλάει και ο Σαμαράς το παραμύθι των κερδοσκόπων, θα κάνουν, ξέρεις, κάτι χαρούλες, θα αποφασίσουν τότε να στηρίξουν την Ελλάδα.

  • Y. avatar
   Y. @ Επώνυμος 16/03/2010 14:59:44

   Στο Συνέδριο του Ιουνίου, θα σε προτείνω για νέο πρόεδρο της ΝΔ. Δοξάστε σε!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 17/03/2010 11:46:31

   Υ, εκτός από απαξίωση, έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας; Αν έχεις, πέστο, η απαξίωση δεν βοηθά κανέναν.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Επώνυμος 17/03/2010 12:42:45

   Χτες στην εκπομπή του Κ. Ζούλα στη ΝΕΤ, ο Ντίνος Ρόβλιας έβγαλε ένα απίστευτο ηθικοπλαστικό κήρυγμα κατά των ανήθικων κερδοσκόπων. Συγκινήθηκα, δεν θα ήθελα καθόλου να ήμουν στη θέση αυτών των ανθρωπόμορφων κτηνών που πίνουν το αίμα των κρατών. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και ο GAP εκτελεί πλανητική αποστολή και θα τους συντρίψει.

 2. perastikos avatar
  perastikos 16/03/2010 15:27:23

  Επωνυμε κουλάρισε. ο Κωστας έχει δίκιο. Μην σε πιάνει ανυπομονησία οπως και πολλούς άλλους. Αναλογα με το κοινό πρέπει να προσαρμόζεται και ο λόγος του πολιτικού ιδιαίτερα οταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Με αυτό που εσυ προτείνεις ειναι σαν να επικροτείς την πολιτική του ΓΑΠ και του μαθητευόμενου μάγου Παπακωνσταντινου, που "φουσκωσαν" τα πράγματα καταγγέλοντας για κάθε νόσο και πάσα μαλακία την Ν.Δ., επιρρίπτοντας σε αυτήν όλες τις ευθύνες προκειμένου να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως άσπιλους, λητρωτές και τους μόνους αξιόπιστους συνομιλητές και ικανούς να "νοικοκυρέψουν" τα δημοσιοοικονομικά. Αλλα δυστυχώς γι' αυτούς θα πέσουν σύντομα στο λάκκο που έσκαψαν για αλλους. Το δυστυχέστερο όμως είναι οτι το τίμημα θα είναι πολύ ακριβό για την χώρα και κατ' επέκταση για όλους εμας.

 3. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 16/03/2010 16:32:13

  Αυτήν την Πατριωτική στάση του Αντώνη,ας μην την ευτελίζουμε μές 'την πολλήν συνάφειαν του κόσμου'.Θυμάται κανείς τι έκανε, σουλατσάροντας ανά την Ευρώπη ο ΓΑΠ ,ένα χρόνο πρίν;;;;Ε,ας κάνουμε και καμιά σύγκριση,δεν βλάπτει......

 4. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 16/03/2010 17:47:57

  Ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση ακολουθεί όλες τις συνταγές και τη φιλοσοφία του ΕΛΚ. Τι ακριβώς να τους πει ο Σαμαράς; ότι διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ; θα τον κοιτάξουν περίεργα.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/03/2010 18:15:27

  @ ΒΚΣ
  Τη βιομηχανια απο την Ελλαδα δεν την εδιωξαν ουτε Ευρωπαιοι ουτε Αμερικανοι.
  Την εδιωξαν Ελληνες και εξακολουθουν να τη διωχνουν με προσχηματα συνδικαλιστικα,οικολογικα και συνωμοσιολογικα.
  Καλα τα αναπτυξιακα μετρα που προτεινει ο Σαμαρας για κοντρα στη υφεση αλλα αφορουν δρομους,αεροδρομια,ξενοδοχεια κλπ.Πρεπει να συμπληρωθουν με μετρα υπερ της βιομηχανιας.Αλλα θελει θαρρος να τα βαλεις με τη Μπιρμπιλη και την οικολογικη υστερια.Ενας υπουργος προαναγγελλει 1 εκατομμυριο ανεργους,αλλος μιλα για χρεωκοπια και εχουμε τη Μπιρμπιλη να ανεβαζει το ρευμα και να διωχνει επενδυσεις για να μη λειωσουν οι παγοι του Βορειου Πολου.Ειναι παρανοια.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 16/03/2010 20:07:50

   ψυχραιμία ειλικρινά στο λέω, αν είναι να μαζευτούν αυτά τα συνδικαλιστικά, οικολογικά και συνωμοσιολογικά προσχήματα με την έλευση του ΔΝΤ, καλώς να ορίσει. ίσως να είναι και η μόνη λύση που ταιριάζει στον βόθρο που παρήξαμε.
   (όμως στις χώρες που πήγε μέχρι σήμερα μαζεύτηκαν; ή δημιουργήθηκε εύφορο τοπίο για την δημιουργία νέας κοπής λαμογιών;...)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 16/03/2010 21:44:58

   Aυτο ειναι καθαρα δικο μας προβλημα ΒΚΣ.Καλως ή κακως το ΔΝΤ θα ασχοληθει με νουμερα-κοψε εδω ,φορους εκει για να βγει ο πρυπολογισμος.Δεν προκειται να ασχοληθει με το γεγονος οτι το Συμβουλιο Επικρατειας μπλοκαρει και σαμποταρει την οποιαδηπτε επενδυση μολις προσφυγουν κατοικοι σε αποσταση 100 χιλιομετρων.
   ΟΙ χωρες που συνηθως πηγαινει το ΔΝΤ ειναι τριτοκοσμικες -εμεις εδω εχουμε πολιτικο προβλημα,αντιβιομηχανικη και αντιεπενδυτικη νοοτροπια.

 6. Y. avatar
  Y. 16/03/2010 18:45:54

  Η πρώτη κυβέρνηση ΑΓΠ με τον ΟΑΕ, τα ‘δωσε όλα στα κομματόσκυλα και στους εισαγωγείς. Η πρώτη κυβέρνηση ΓΑΠ με το ΥπΕξ, θα τα δώσει όλα στους ομοεθνείς του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.