25/09/2007 23:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση είναι "παντοδύναμη"


 Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιον, ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ θα προωθούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σήμερα, ο γραμματέας του κόμματος, Λ. Ζαγορίτης, το προανήγγειλε μέσω της εφημερίδας, Απογευματινή. Τι ίδιο έκανε και η «ναυαρχίδα» του συγκροτήματος Αλαφούζου, η «Καθημερινή», η οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Η αλήθεια είναι πως η χώρα χρειάζεται ένα σύστημα, το οποίο θα διασφαλίζει αποτελεσματικές πλειοψηφίες στο πρώτο κόμμα, αλλά παράλληλα θα αποτυπώνει με λογικούς όρους το εκλογικό σώμα στη Βουλή». Κάτι παρόμοιο είπε και ο κ. Ζαγορίτης. «Μέσα στο 2008 –ανέφερε- πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, έστω κι αν ισχύει για τις μεθεπόμενες εκλογές.. Πρέπει να προκύπτει από τις εκλογές ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει. Η θέση μας υπαγορεύεται από την ανάγκη να κυβερνάται χωρίς προβλήματα ο τόπος. Δεν πρέπει να υπάρχει ακυβερνησία». Στην ερώτηση εάν ο αριθμός των 152 βουλευτών δημιουργεί «ανασφάλεια στη ΝΔ» ο κ. Ζαγορίτης απάντησε, «με άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»: «Όχι, δεδομένου ότι έχουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, έχουμε ηγέτη, έχουμε ενότητα, έχουμε στόχους, έχουμε όλα τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε με επιτυχία».

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση είναι παντοδύναμη. Προς επιβεβαίωση βλ. προηγούμενη είδηση για την απόσυρση του βιβλίου της ιστορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.