#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2011 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάσχεση ενός μισθού μετά τα μπάνια του λαούΠάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.

Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς στην είσπραξη των εισφορών «ποντάρει» το οικονομικό επιτελείο για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους, ώστε να αποφύγει την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας που θα συνοδεύεται από πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για την περίοδο 2011-2015 η κυβέρνηση, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, καθώς αναμένει:

Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,38 δισ. ευρώ κάθε χρόνο

Από το τέλος επιτηδεύματος περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Από την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες κ.λπ., 150 εκατ. ευρώ μόνο όμως για φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 20/08/2011 12:31:21

  Ζήτω ο Σοσιαλισμός
  Ζήτω το ΠΑΣΟΚ

 2. Athinaios avatar
  Athinaios 20/08/2011 12:35:38

  Μπορεί επίσης η Κυβέρνηση να επιβάλει τακτική έκτακτη εισφορά σε κάθε μαθητή, κάθε ασθενή και σε κάθε εκκλησιαζόμενο, ειδικό τέλος συναλλαγών σε κάθε επίσκεψη σε ΚΕΠ και Υπουργείο, ειδικό τέλος ταφής, ειδικό τέλος γέννησης και ετήσια εισφορά υπηκοότητας (εννοείται όλα αυτά με ΦΠΑ). Μπορεί επίσης να προσημειώσει υποχρεωτικά όλα τα ακίνητα υπέρ των δανειστών μας. Άντε, ξυπνήστε. Λεφτά υπάρχουν παντού.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Athinaios 20/08/2011 15:14:29

   Εξαιρετικη προταση, ιδιαιτερα αυτη η "ετησια εισφορα υπηκοοοτητας" !

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 20/08/2011 12:52:15

  Το σουλτανάτο έχει ανάγκες για μεγαλεία και βάζει χαράτσια.
  Οι ραγιάδες ως πότε θα το πληρώνουν;

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/08/2011 12:52:33

  Σε τελευταία ανάλυση το πρόβλημα δεν είναι η κατάσχεση ενός (ακόμα) μισθού αν λυνόταν το πρόβλημα ή αν έστω η κατάσχεση ενός (ακόμα) μισθού ήταν η αρχή μιας ανοδικής πορείας. Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσχεση ενός (ακόμα) μισθού οδηγεί στην κατάσχεση πολύ σύντομα και δεύτερου και τρίτου και... και... Η υπερφορολόγηση όχι των εχόντων και κατεχόντων αλλά αυτών που δηλώνουν ( είτε επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς , είτε επειδή είναι.... ανώμαλοι) διαλύει την οικονομία.
  Και το δράμα είναι ότι τα όποια χρήματα μαζευτούν θα συνεχίσουν να δαπανώνται ηλιθίως! Να τα πετάνε δεξιά και αριστερά ! (Με τις τρισάθλιες επιδόσεις της κυβέρνησης στο θέμα των δαπανών μέχρι και η φοροδιαφυγή αποδεικνύεται ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ συμφερότερη αφού ο φοροδιαφεύγων θα διαθέσει το επιπλέον εισόδημα του ορθολογικότερα απ΄ ό,τι οι απίθανοι "αντιεξουσιαστές" που μας κυβερνάνε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ firiki2010 20/08/2011 13:41:42

   Ακριβώς έτσι. Αλλά αυτή η υπερφορολόγηση των νόμιμων πολιτών και των μικρομεσαίων είναι καθαρά σοσιαλιστική λογική. Προλεταριοποίηση των πάντων, εκτός φυσικά από την οικονομική νομενκλατούρα, στην οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και η μαστοράντζα με τα τρελά αδήλωτα εισοδήματά της. Οχι όλοι φυσικά, αλλά πολλοί από αυτούς (εγώ ξέρω πλακά, τέως πορτιέρη σε νυχτερινά κέντρα, που είχε σκάφος, για παράδειγμα, και το πούλησε γιατί θέλει να αγοράσει μεγαλύτερο).

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ΒΙΣ 20/08/2011 14:27:24

    Η λογική όπως σωστά λες είναι καθαρά σοσιαλιστική. Και νομίζω ότι είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας ( και είναι και τακτικά λάθος όταν γίνεται απο συνητηρητικούς/φιλελεύθερους/ δεξιούς - διαλέγεις και παίρνεις) να εγκαλείται το ΠΑΣΟΚ για ...νεοφιλελευθερισμό!!

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/08/2011 12:56:46

  Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ καταιγίδα συνεχίζεται από τη ΠΑΝΑΘΛΙΑ πασοκική κυβέρνηση....ΑΙΣΧΟΣ!!!

 6. βασίλης avatar
  βασίλης 20/08/2011 12:57:37

  Αφου πιστέψαμε τον πρωθυποργό του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" "ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" "ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ"
  κ,λ,π καλά να πάθουμε. Πρέπει πάση θυσία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να τους διώξουμε κακήν κακώς και εαν χρειασθεί να τους κρεμάσουμε στην πλατεία συντάγματος και να γίνουν δημόσιο θέαμα παγκοσμίως
  διότι μόνον τότε θα βάλουν μυαλό ολοι οι δοσίλογοι-εφιάλτες-και οπως αλλιως
  θέλετε να τους πούμε.

 7. The Saint avatar
  The Saint 20/08/2011 15:50:51

  Ρε παιδιά, για να καταλάβω κάτι, γιατι ακούω διάφορα (που υποδηλώνουν και άγνοια απο το ευρύ κοινό, και τηλεόραση δεν βλέπω...) τι είδους εκκαθαριστικά σημειώματα είναι αυτά? Τα συνηθη που αντιστοιχούν στις φορολογικές μας δηλώσεις? Η άλλα ..."εκτακτα"? Και με βάση ποιά κριτήρια? Εμένα π.χ. μου έχει σταλεί εκκαθαριστικό γιά φέτος, αυτό θα είναι άλλο?

  • ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
   ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ @ The Saint 20/08/2011 17:42:53

   Φυσικά και θα είναι άλλο.
   Δεν είναι εκκαθαριστικό ,είναι έκτακτη εισφορά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ πάνω από 12.000 ευρώ και θα ισχύσευ μέχρι το 2014.

 8. East avatar
  East 20/08/2011 16:07:14

  Μειώστε την φορολογία/γραφειοκρατία/πολυνομία/απαγορεύσεις!

  Αφήστε τον Έλληνα να παράξει να δημιουργήσει να επιχειρήσει να εργαστεί να αναπνεύσει!

  • JOHN avatar
   JOHN @ East 20/08/2011 18:42:00

   East.Αναφερεις ακριβως αυτα που δεν θελουν να κανουν,γιατι στοχος τους ειναι να εξαφανισουν αυτον τον Ελληνα που αναφερεις.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ East 20/08/2011 18:42:44

   "Τι λές! Εμείς είμαστε σοσιαληστές και κοινωνικά ευαίσθητοι! Ειδικότητα μας η αναδιανομή μη τπάρχοντος πλούτου και η διεκδίκηση δανεικών για να τα σκορπίσουμε!"

 9. Διαμαντής avatar
  Διαμαντής 20/08/2011 18:55:34

  Η λύση θα είναι να μην πληρώσουν οι 3.000.000 μισθωτοί και λ.π και θα δείτε μετά τι θα πάθουν!

 10. Ηλίας avatar
  Ηλίας 20/08/2011 19:40:57

  Το 1997 στην Αλβανία:
  Μια εν πολλοίς άγνωστη εξέγερση στην Αλβανία, που πυροδοτήθηκε από τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη διάρκεια της οποίας το κράτος έχασε κάθε έλεγχο.
  Η εξέγερση που έφερε την Αλβανία στο χείλος μιας επανάστασης το 1997 ήταν ενάντια σε κάθε προγνωστικό – Οι Αλβανοί, λεγόταν, είχαν εγκαταλείψει τους σταλινικούς τυράννους τους, και πλέον θα μπορούσαν να ενταχθούν στην απόλαυση της καπιταλιστικής ελευθερίας.

  Η πραγματική εικόνα ήταν αρκετά διαφορετική: εκατομμύρια χαμένων θέσεων εργασίας, περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, σχεδόν καταρρέουσες δημόσιες υποδομές, ήταν το αποτέλεσμα των σχεδίων για άνοιγμα της χώρας στις επενδύσεις της Δύσης.

  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πίεση του ΔΝΤ που οδήγησε το κράτος να καταργήσει κάθε εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις, να “απελευθερώσει” τον τραπεζικό και οικονομικό τομέα επιτρέποντας την ανάδυση “πυραμιδών” που προσέφεραν νόμιμα μηνιαίους τόκους μέχρι και 100%. Πολλοί άνθρωποι κατέθεσαν τις οικονομίες της ζωής τους σε αυτά τα διεφθαρμένα σχήματα, με αποτέλεσμα την λεηλασία 2 δισ. δολαρίων (80% του ΑΕΠ) από τα αφεντικά που, για να χειροτερέψουν ακόμα την κατάσταση, επιχείρησαν να “επενδύσουν” αυτό το κλεμμένο χρήμα στις μπίζνες τους, προκαλώντας δηλαδή τους ανθρώπους να εργαστούν με αντάλλαγμα τα χρήματα που τους είχαν κλέψει!

  Αυτή η κατάσταση πραγμάτων αντιμετώπισε άγρια αντίσταση από τον βαριά οπλισμένο πληθυσμό. Οπλοστάσια δέχθηκαν επίθεση, λεηλατήθηκαν και τα όπλα μοιράστηκαν μεταξύ του κόσμου. Κρατούμενοι βοηθήθηκαν να αποδράσουν και απελευθερώθηκαν μαζικά. Κομματικά γραφεία πυρπολήθηκαν. Αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια ισοπεδώθηκαν. Πράκτορες της Shik (μυστική αστυνομία) εκτελέστηκαν επι τόπου. Τράπεζες λεηλατήθηκαν. Το προεδρικό παλάτι κατελήφθηκε. Η εξέγερση απλώθηκε σ’ ολόκληρη τη χώρα και σύντομα κάλυψε ολόκληρη την Αλβανία, εκτός από κομμάτια της πρωτεύουσας, των Τιράνων, τα οποία έλεγχε η Shik. Δυο διαφορετικές Αλβανίες.

  Οι κρατικοί θεσμοί είχαν κυριολεκτικά καταλυθεί για μια περίοδο μερικών ημερών εμπόλεμης κατάστασης (με περίπου 100 νεκρούς), ενώ η αστυνομία ήταν άφαντη από παντού. Αλλά αυτό ήταν μόνο ένα πρώτο βήμα, μια κατάσταση στην οποία αναπτυσσόταν μια δυαδική εξουσία, με ολόκληρες πόλεις να οργανώνουν δομές αυτο-άμυνας (συχνά με λιποτάκτες του στρατού που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ενεργοί στην εξέγερση) ενώ τοπικά αυτοοργανωμένες μορφές αυτόνομων συμβουλίων άνθισαν σε όλη τη χώρα, φροντίζοντας τις προμήθειες και την κυκλοφορία των αναγκαίων – αποφάσεις λαμβάνοντας σε τεράστιες λαϊκές μαζώξεις.

  Αυτή η κατάσταση απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανησύχησε για τυχόν μετάδοση της εξέγερσης στην Ελλάδα και την Μακεδονία. Μια πολυεθνική δύναμη στάλθηκε προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη – η έλευσή της υποστηρήχθηκε πλήρως από τα αριστερά κόμματα που έσπευδαν να εξασφαλίσουν μια θέση σε μια “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” υπό τον Σαλί Μπερίσσα (που μόλις πρόσφατα είχε βγει ζωντανός από μια εναντίον του επίθεση με δυναμίτη) και σταδιακά το κράτος ξαναστήθηκε στα πόδια του. Έχει σημασία να παρατηρήσουμε πάντως, ότι ένα κράτος μπορεί να διαλυθεί μέσα σε μερικές μέρες.

  Πηγή: Άρθρο της Anarchist Federation

  Το 2011 στην Ελλάδα... σφάξε πασά μου να αγιάσω.

 11. lalakis avatar
  lalakis 20/08/2011 19:52:39

  Ειδικο δικαστηριο τωρα,
  για την πρασινη συμμορια

 12. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 21/08/2011 01:36:50

  να φανταστειτε ποσο ηλιθιοι ειναι οι ανθρωποι . λενε οτι ο φπα 23% για την εστιαση θα ισχυσει για τεσσερις μηνες και μετα θα το αλλαξουν.δηλ. θα στειλουν χιλιαδες επαγγελματιες να διορθωσουν την ταμειακη μηχανη τους πληρωνοντας το αναλογο τιμημα και μετα απο τεσσερις μηνες θα ξαναστειλουν τον κοσμο να ξαναδιορθωσουν την ταμειακη τους μηχανη πληρωνοντας ξανα φυσικα το αναλογο τιμημα. εδω μιλαμε για τρελα κανονικη. οι ανθρωποι ειναι μαζοχες και παιζουν με τον πονο του κοσμου.

 13. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 22/08/2011 13:36:14

  Ε όχι και ηλίθιοι,επικίνδυνοι ναι να το δεχτώ,ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν φίλε Μήτσο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.