#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2009 00:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάσχεσαν ομόλογα του ενός δις δολαρίων έκαστο

Διαβάστε εδώ: http://www.antinews.gr/?p=6877  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spyrmann avatar
  spyrmann 13/06/2009 04:39:00

  Μερικά επιπλέον στοιχεία που κυκλοφορούν στο ίντερνετ σχετικά με την απίστευτη αυτή ιστορία:

  Ομόλογα με τόσο μεγάλη αξία τα οποία ήταν πληρωτέα επί τη εμφανίσει ("bearer bonds") όπως τα τραπεζογραμμάτια εκδίδονταν από τις αμερικανικές αρχές μέχρι το 1969.
  Η έκδοσή τους σταμάτησε επειδή μπορούσαν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς.
  Έκτοτε, τα ομόλογα καταγράφονται σε μητρώο (είτε ηλεκτρονικά είτε σε λογιστικά βιβλία).

  Η σύλληψη έγινε την 4η Ιουνίου, ενώ οι πρώτες αναφορές σε ιστολόγια και τον τύπο ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου.
  Η επίσημη σελίδα της Guardia di Finanza αναφέρει το περιστατικό όχι ως επίσημο ανακοινωθέν της, αλλά σε δελτίο τύπου. Επίσης, έχει παράσχει φωτογραφίες των κατασχεθέντων ομολόγων, αλλά όχι των "ιαπώνων", στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες και δεν ξέρει κανείς αν βρίσκονται υπό κράτηση ή έχουν απελευθερωθεί.

  Οι ιταλικές (και αμερικανικές) αρχές εδώ και 9 μέρες "προσπαθούν να εξακριβώσουν" αν τα ομόλογα είναι όντως γνήσια.

  Οι ιαπωνικές αρχές εδώ και 9 μέρες "προσπαθούν να εξακριβώσουν" αν οι συλληφθέντες είναι όντως ιάπωνες υπήκοοι.

  Δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια τράπεζα θα πήγαιναν, ή τί ακριβώς σκόπευαν να κάνουν οι ιάπωνες στην Ελβετία.

  Κατά 99.9% τα ομόλογα είναι γνήσια (η ανακοίνωση των ιταλών για το είδος των ομολόγων ελέγχεται για την ακρίβειά της, αλλά αυτοί που τα είχαν, ξέρουν πολύ καλά τι τους λείπει).
  Φυσικά οι υποθέσεις οργιάζουν, αλλά καταρχήν μπορεί κανείς να περιοριστεί στους πρωταγωνιστές, δηλαδή Ιαπωνία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία.

  1. Οι ιάπωνες για δικούς τους λόγους θέλουν διακριτικά να ξεφορτωθούν το 20% των αμερικανικών ομολόγων που διαθέτουν (από τα παλιά που έχουν, που δεν είναι περασμένα σε βιβλία). Άμεση πώληση είναι αδιανόητη γιατί αφήνει ίχνη και θα προκαλούσε πανικό (και διατάραξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ). Μεταφορά με διπλωματικό σάκο στην Ελβετία και από την πρεσβεία εκεί στην τράπεζα δύσκολη, η Ζυρίχη είναι μικρή πόλη και η διπλωματική οδός είναι γεμάτη αυτιά και στόματα.

  Εξάλλου, από την διαφήμιση της γνωστής ελβετικής τράπεζας είναι γνωστό ότι οι καλές δουλειές γίνονται μεταξύ You and Us.
  Στέλνουν λοιπόν δύο έμπιστους ιάπωνες "τουρίστες" με το τρένο...

  2. Οι ελβετοί (μήπως η UBS, που έχει κάποια προβλήματα με το IRS), το σφυρίζουν διακριτικά στους αμερικανούς για να κερδίσουν κάποια ανταλλάγματα, π.χ να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της UBS στις ΗΠΑ (λέμε τώρα...).

  3. Οι αμερικανοί το σφυρίζουν στον φίλο Καβαλιέρε (η FIAT μόλις έχει "δώσει" κάποια δις για να εξαγοράσει την Chrysler και χρειάζεται αποζημίωση;) και η Guardia di Finanza στήνεται περιμένοντας.

  Τώρα, τί να πουν οι ιάπωνες;
  -Δικά μας είναι τα ομόλογα, δώστε τα πίσω;
  Δηλαδή να παραδεχθούν ότι οργάνωσαν κρατική αποστολή λαθρεμπορίας;
  Απ' την άλλη, μπορεί κανείς να χάσει έτσι 134 δισεκατομμύρια δολλάρια;

  Αν δεν βγουν μαχαίρια, μάλλον η όλη ιστορία θα κλείσει με διακανονισμό, όπως αρμόζει μεταξύ φίλων και συμμάχων.
  Ήδη ο ιάπωνας υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι η πίστη της Ιαπωνίας στο $ και τα ομόλογα (όσα της απομένουν τουλάχιστον) είναι αταλάντευτη.

  Εσείς τί λέτε;
  Τί έχει ακουστεί στο Dubai;

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/06/2009 10:49:00

  @spyrmann: καλημέρα..

  Γράφεται επίσης ότι οι αρχές έχουν ανησυχήσει γιατί αν είναι πλαστά η πιστότητά τους είναι τόσο υψηλή που μόνο σε κρατικά εκτυπωτήρια θα μπορούσαν να έχουν εκτυπωθεί.
  Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που έχει τηρηθεί σιγή ιχθύος για το θέμα.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/06/2009 11:39:16

  Χαμός με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ιράν. όλοι δηλώνουν νικητές. Όπως στις εκλογές των δικών μας ΑΕΙ.

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/06/2009 12:21:30

  Οι Αμερικανοί έχουν πρόβλημα "ρευστού" και θέλουν επειγόντως "cash".

  Αυτό έχει ακουστεί όπως και ότι δύο Πολιτείες υπεράνω πάσης υποψίας και συγκεκριμένα η Χαβάι και η Καλιφόρνια μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσουν μισθούς δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Αύγουστο και θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν σε ομόλογα, μεταχρονολογημένες επιταγές ή ακόμα και σε είδος.


  Φάση Ουκρανίας δηλαδή ή Ρωσσίας το 1993.

  Υπάρχει βέβαια λύση για αυτό το πρόβλημα αλλά η κυβέρνηση του Ομπάμα κάνει πως δεν ακούει οπότε εάν πάει κατι στραβά θα τα ρίξουν όλα στο Μάυρο και στους συμβούλους του.

  Ποιά είναι η λύση? Είναι μπροστά στα μάτια μας για την ακρίβεια στις οθόνες των τηλεορασεων σε καθημερινή βάση.

 5. leon avatar
  leon 13/06/2009 12:31:39

  Λες να εχουμε και Ιρανικο μεταναστευτικο κυμα? Μπα...αυτοι δεν μας γουσταραν απο παλια...

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/06/2009 13:21:00

  @λεων


  Με παρεξήγησες, ακριβώς το αντίθετο προσπαθώ να πω, δηλδ το εξής. Η απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν που είναι μια μάυρη τρύπα δολαρίων και κατστρέφει βαθμιαία την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ ενώ αποσταθεροποιεί και το Πακιστάν ενώ λύνει και τα χέρια του Ιράν και τέλος χρησιμεύει ως ένα τεραστιο στρατόπεδο εκπαίδευσης των Μουτζαχεντίν.

  Για να το κάνει όμως αυτό ο Μπάμιας , πρέπει να αντιμετωπίσει δύο πανίσχυρες ομάδες στη κυβερνησή του. Τους Σαουδάραβες +Πακιστανούς +Τούρκους και αυτούς με τα όνειρα παγκόσμιας κυριαρχίας διαμέσου της Κεντρικής Ασίας.

  Αυτό που γί΄νεται τώρα στο Αφγανιστάν είναι σε αργή κίνηση αυτό που έπαθαν οι Σοβιετικοί το '80 και οι Βρεταννοί το 1890.

  Και να σκεφτήτε ότι η Ρωσία και η Κίνα ΔΕΝ υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν. Φαντάζεται κανείς τι έχει να γίνει εάν το Πεκίνο και Μόσχα αποπφασίσουν να εξοπλίσουν τους Τλαιμπάν? Πόσο θα ανέξουν οι Αμερικανοί εκεί...1, 2,3 βδομάδες?

  Άρα πρέπει να αρχίσουν τις αποσύρσεις δυνάμεων οι Αμερικανοί, να κλείσουν βάσεις στο εξωτερικό και γενικότερα να συμμαζέψουν σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις τους στον πλανήτη. Διαφορετικά no money-no funny

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.