#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2010 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάρρευση μνημονίου και διπλωματικό δελτίο θυέλλης

Του Αλέξανδρου Τάρκα *

Οι αιθεροβάμονες προσγειώνονται. Οι προπαγανδιστές σωπαίνουν. Και οι ρεαλιστές, όσο κι αν κάποιοι βιάστηκαν να τους χαρακτηρίσουν «κασσάνδρες», δικαιώνονται στην προειδοποίησή τους ότι, σε όποια χώρα επενέβη το ΔΝΤ, ακολούθησαν ύφεση, κοινωνικές εκρήξεις και εθνικά αδιέξοδα.

Δεν έχει συμπληρωθεί καλά-καλά ούτε ένα εξάμηνο από την έναρξη του προγράμματος του ΔΝΤ και οι ίδιοι οι συντάκτες της, προ ημερών, νέας έκθεσής του παρουσιάζουν έναν ορίζοντα μαύρο. Μια οικονομία, χωρίς δυνατότητα ταχείας αναστροφής. Μια χώρα, χωρίς ελπίδα. Υπαινίσσονται ήδη την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων και παραδέχονται, έστω έμμεσα,  την πιθανότητα κοινωνικής αναταραχής.

Η αγανάκτηση των αναγνωστών της έκθεσης είναι δικαιολογημένη, αλλά την ευθύνη δεν την έχουν οι συντάκτες της. Γιατί οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ δεν ήρθαν απρόσκλητοι στην Αθήνα την περασμένη άνοιξη! Τους έστρωσαν κόκκινα χαλιά ο Πρωθυπουργός και τα εξαπτέρυγά τους στη Βουλή. Ούτε και τα στελέχη της Κομισιόν πρέπει να προκαλούν οργή στους Έλληνες με τις παρεμβάσεις τους. Μήπως δεν είναι η κυβέρνηση που, πρόσφατα, τους επέδειξε αναλυτικά στοιχεία ακόμα και για την τελευταία βίδα των ναυπηγικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού με την απλή παράκληση διακριτικής μεταχείρισης των ελληνικών εθνικών απορρήτων; Κι, ασφαλώς, δεν πρέπει να κατηγορούνται ούτε οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι εν Αθήναις αρμόδιοι ήταν εκείνοι που, το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, είχαν αναδείξει την ΕΚΤ ως μοναδική πηγή ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω της ανταλλαγής ομολόγων-ρευστού κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων. Άλλωστε κάποιοι πρέπει να χρωστούν χάρη στα στελέχη της ΕΚΤ. Γιατί αν η ΕΚΤ ήθελε, θέλει ή θελήσει, μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να ξετυλίξει το κουβάρι όσων θησαυρίζουν, στην Ελλάδα και διεθνώς, με τη διακύμανση των spreads. Αν, αργά ή γρήγορα, αρχίσει μια τέτοια έρευνα, θα μείνουν έκπληκτοι οι ερευνητές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Siemens ή ακόμα και οι σεναριογράφοι του “Wall Street 2” με τον Μάικλ Ντάγκλας που ανεβαίνει, την επόμενη εβδομάδα, στους κινηματογράφους.

Όμως τα νέα μέτρα και η, προς το παρόν υπόγεια, κοινωνική αναταραχή δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Η διπλωματική ατζέντα της χώρας έχει εγγεγραμμένες, στο τελευταίο δίμηνο του έτους, θυελλώδεις εξελίξεις που θα σφραγίσουν επί μακρόν τις ισορροπίες στη ΝΑ Μεσόγειο. Και η ειρωνεία της τύχης, ή ο περίφημος «νόμος του Μέρφι» για την κυβέρνηση και τη χώρα, είναι ότι οι καυτές αποφάσεις για την οικονομία και τη διπλωματία συμπίπτουν χρονικά!

Από τη μια πλευρά, στο πεδίο της οικονομίας, η έκθεση του ΔΝΤ οριστικοποιεί πλέον επίσημα (σ.σ. πίνακας 7 στις 107 σελίδες του κειμένου) την 30η Νοεμβρίου ως την ημερομηνία της δεύτερης ευρείας επιθεώρησης της υλοποίησης του προγράμματος και ως την ημερομηνία αξιολόγησης των στόχων που έχουν τεθεί για την 30η Σεπτεμβρίου. Με λίγα λόγια, τα ανησυχητικά στοιχεία (με εξαίρεση τον ΦΠΑ του Αυγούστου) που σήμερα καταγράφει το υπουργείο Οικονομικών θα σφραγιστούν, δυσμενώς, από το ΔΝΤ την 30η Νοεμβρίου, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στην ελληνική οικονομία. Την ίδια ημερομηνία, προβλέπεται πως οι εγχώριες επιχειρήσεις θα είναι παγιδευμένες, όσο ποτέ, στην ύφεση.

Από την άλλη πλευρά, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, οι κρίσιμες ημερομηνίες εστιάζονται στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (19-20 Νοεμβρίου), στην κατάθεση της έκθεσης του απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλ. Ντάουνερ (30 Νοεμβρίου) και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (16 Δεκεμβρίου). Ούτε λίγο-ούτε πολύ όλα τα ανοιχτά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός υπό τη σκιά των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ, των υπαινιγμών διαφόρων κύκλων για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και υπό το φόβο της εσωτερικής κοινωνικής αναταραχής. Σαν να μην έφταναν δε οι ατυχείς χρονικές συγκυρίες, το ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση, ακόμα και σε θέματα που θα μπορούσε να κωλυσιεργήσει για λόγους σκοπιμότητας, σπεύδει να διαπραγματευθεί. Σαν να μην βρίσκεται η χώρα στο «καναβάτσο», η κυβέρνηση, πρώτον, επιταχύνει  τον περίεργο διάλογο με την Τουρκία για το Αιγαίο και παρασύρεται από τα τεχνάσματα του κ. Ρ. Ερντογάν. Δεύτερον, ολιγωρεί στα θέματα των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων Λάρισας και Σμύρνης και των αρμοδιοτήτων των Ελλήνων και Τούρκων διοικητών και επιτελαρχών τους. Τρίτον, δεν ζητεί σοβαρά ανταλλάγματα για την (πάντως εθνικά επιβεβλημένη) συμμετοχή της χώρας στο νέο συμμαχικό δίκτυο αντιπυραυλικής άμυνας. Τέταρτον, στηρίζει πολλές ανεδαφικές προτάσεις του προέδρου Δ. Χριστόφια. Και, πέμπτον, εμμένει στην εξέταση διαφόρων κωμικοτραγικών προτάσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Αλήθεια, η κοινή λογική δεν επιβάλλει ότι, όταν μια χώρα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική και κοινωνική θέση, δεν πρέπει να διαπραγματεύεται, ταυτόχρονα, τα κρίσιμα διπλωματικά και αμυντικά θέματά της; Είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε κρίσιμο διάλογο, και μάλιστα σε πολλά παράλληλα μέτωπα, από θέση αδυναμίας;

Φαίνεται ότι αυτή η απλή λογική εκλείπει. Καταρρέει το μνημόνιο, αλλά έρχεται και διπλωματική θύελλα. Δυστυχώς, και στην περίπτωση της Ελλάδας, δικαιώνεται η διαπίστωση ότι, όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ, ακολουθούν όχι μόνον ύφεση και κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και εθνικά αδιέξοδα. Κι ασφαλώς, η ευθύνη δεν θα βαραίνει  το ΔΝΤ, αλλά την κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της.________________________________* Ο Αλέξανδρος Τάρκας είναι εκδότης του περιοδικού «Άμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 20/09/2010 10:01:35

  Εδώ τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα οι πολιτικές φιλοδοξίες του «πρωθυπουργού για ένα φεγγάρι», του πολιτικού προϊσταμένου της «πατσαβούρας της Βέρμαχτ» και της Αιωνίας Θυγατρός…Η Ταφόπλακα που ήθελαν να βάλουν τον ελληνικό λαό πέφτει στο κεφάλι τους .

  • Misha avatar
   Misha @ ένας Άμλετ 20/09/2010 10:42:24

   Δεν θα είναι τοσο απλό.
   Ο Γκιοργκάκις έχει διεθνή ερείσματα τα οποία εξυπηρετούνται αφάνταστα από τη δοσιλογική πολτική του.
   Θυμίζω πως η Εβραία ΥΠΕΞ του Κλίντον (αυτή που βομβάρδισε το σερβικό χωριό που την φιλοξένησε και έσωσε , ως παιδούλα, από τους Ναζί) Ολμπράιτ, τον διαφήμιζε ως τον καλύτερο υπψηφιο πρωθυπουργό.
   Μόλις ανέλαβε ο ΓΑΠ πήγε Τελ Αβίβ και κουβάλησε τον σφαγέα Νετανιάχου, και τώρα είναι στη Ν.Υ. πάλι με αμερικανοεβραίους, πλειάδα εκ των οποίων έχει προσλάβει ως συμβούλους....

   Δεν θα είναι εύκολη η απεμπλοκή από δαύτον...

   • zackii avatar
    zackii @ Misha 20/09/2010 12:59:43

    Θα είναι δύσκολη όχι λόγω των ΗΠΑ αλλά του ηλίθιου και αλλοπρόσαλου Ελληνικού λαού, που έχει το να τον δουλεύουν στο αίμα του.
    Επίσης λόγω της οργανωτικής ανικανότητας της κυβέρνησης ΚΚ, που κατάφερε το ακατόρθωτο..Να στρέψει μεγάλο μέρος των Νεοδημοκρατών εναντίον της.
    Και πως να μη γίνει αυτό όταν ο Νεοδημοκράτης που αγωνίστηκε τόσα χρόνια, έβλεπε να είναι δίπλα στους υπουργούς της κυβέρνησής του, ως εκλεκτοί, τα ίδια Πασοκικά λαμόγια που ήταν εκεί, επί χρόνια και αυτός να είναι πάλι στην απέξω.
    Επίσης ένα ανεκδιήγητο ΓΓ κόμματος Χατζηαβάτη, που στα δίκαια παράπονα και οργή τους, έκανε τον Πόντιο Πιλάτο, και τους έλεγςε να κάνουν υπομονή λες και τα είκοσι χρόνια που έκαναν ήταν λίγα...
    ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟ 2004-2009 ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ -ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ- ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ -ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Misha 20/09/2010 14:29:14

    @Misha
    Πολύ σωστή η σύντομη καταγραφή ερεισμάτων. Τώρα, μεταξύ άλλων, θα δει και τον Κλίντον, βεβαίως. Και τα της Ολμπράιτ τα θυμάμαι. Και το ρόλο του στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, και το ρόλο του ως βοηθού του .Πάουελ και εισηγητή στην ΕΕ για επέμβαση στο Ιράκ. Μπορεί να είμαι υπεραισιόδοξος: αυτό οφείλεται στο ότι παρατηρώ διαφορές στη στάση του κόσμου… Ακόμη και στα κανάλια. Ποιος το περίμενε σήμερα να ακούσει γνωστό δικηγόρο στο ΑΛΤΕΡ να μιλάει για «απάτη και υπεξαίρεση» σε γιγαντιαία κλίμακα, να κηρύσσει ανοιχτά την ανυπακοή, για να καταλήξει: «τσακίστε τους»; (όχι δεν είναι υποψήφιος…) Πιθανότατα έχεις δίκιο: «Δεν θα είναι εύκολη η απεμπλοκή από δαύτον…» αλλά είναι άσχημα στριμωγμένος στον τοίχο. Ενδέχεται τα ίδια του τα ερείσματα να τον απαλλάξουν των καθηκόντων του (αφού πρώτα βάλει δύο υπογραφές…) Θα πεις, και τί έγινε; Πολλά μπορούν να γίνουν, ο μόνος σίγουρος παράγοντας είναι ο (φαινομενικά;) αστάθμητος.

 2. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 20/09/2010 11:44:22

  Το άρθρο του Αλέξανδρου Τάρκα πρέπει να γίνει το συνοπτικό ευαγγέλιο:
  1)των μελών της Κυβέρνησης του Μνημονίου,
  2)των ατάλαντων πορωμένων "δημοσιογράφων της διαπλοκής",
  3)των διαφόρων εξαπτέρυγων,
  4)των μακαρίων Διοικήσεων των Τραπεζών μας (αλήθεια, θα βγεί ποτέ η αλήθεια για το short selling και το Τ + 10 και τα ονόματα των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων που πρωτοστάτησαν; Ο Κεντρικός Τραπεζίτης παραμένει ακόμα έντρομος;)
  5)των μελών της επιχειρηματικής καιδημοσιοτρεφούμενης νομενκλατούρας
  Αλέξανδρε Τάρκα, τα θεμά μου συγχαρητήρια.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 20/09/2010 12:18:21

  Νίκο, ο κεντρικός τραπεζίτης συνεχίζει να είναι σε κατάσταση delirium tremens. Και με τις απαξιωμένες "Πειραιώς", καυτές πατάτες στά χέρια..

  Καλή Εβδομάδα, με Αισιοδοξία!
  η Dimi

 4. st.takis avatar
  st.takis 20/09/2010 12:54:48

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΥΣΗ.

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 20/09/2010 13:04:18

  Για τη Dimi: Kαλή εβδομάδα Dimi. Την αισιοδοξία πάντα είχα σαν οδηγό. Σήμερα, ακόμα πιό πολύ. You are indeed an oasis !

 6. zackii avatar
  zackii 20/09/2010 13:09:42

  Συνέχεια στο προηγούμενο:
  Αν θέλουν πληροφορίες ας με καλέσουν να τους πω γιά πολλούς τέτοιους αδάμαντες

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/09/2010 13:15:02

  Εκείνο που θα πρέπει ν΄αναδείξει εν καιρώ ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι θα εχουν εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες εκείνοι που αποφάσισαν -για ιδιοτελείς λόγους ή για πολιτικούς- την προσφυγή στο ΔΝΤ. Και οι βοηθοί τους (Καρατζαφέρης και Ντόρα).

  Είναι ένα θέμα το οποίο κανείς δεν προβάλει. Και είναι εξόχως σημαντικό. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα οποία με εξαιρετική καθαρότητα επισημαίνει στο άρθρο του ο Α.Τάρκας, δεν μπορεί μια χώρα να οδηγήθηκε στο γκρεμό της αναξιοπιστίας και της ευτέλειας, δε μπορεί να παραχωρείται εθνική κυριαρχία και μετά από χρόνια (πόσα;) οι εντολοδόχοι των υποπτων κέντρων , οι οποίοι απεφάσισαν να ρίξουν μια χώρα στον Καιάδα της οικονομικής και κοινωνικής απόγνωσης να περιδιαβάζουν και να χαμογελούν αμέριμνοι. Οπως ο Σημίτης μετά το Χρηματιστήριο. Για το οποίο κανείς δεν του επιρρίπτει ευθύνες και το οποίο υπήρξε η ουσιαστική αφετηρία πτώχευσης της μεσαίας τάξης.

  Αν έχουν καταλάβει καλά αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο, για να επανακάμψει ο λαός στα οικονομικά μεγέθη του 2009 -πριν τις μοιραίες εκλογές του Οκτωβρίου- θα πρέπει να περάσουν 14 χρόνια! Αυτή η λαϊκή θυσία στον βωμό δεν ξέρω κι εγώ ποίων συμφερόντων θα πρέπει να πέσει ως πέλεκυς στα κεφάλια των τριών της ελληνικής Τρόϊκας, δηλονότι Παπανδρέου-Ντόρας-Καρατζαφέρη. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να διακηρυχθεί με κάθε μέσον και προς κάθε κατεύθυνση.

  Θυμάμαι τα λόγια του μακαριστού Τ.Παπαδόπουλου, στο διάγγελμά του για το Σχέδιο Ανάν: "Δεν παρέλαβα κράτος και θα αποδώσω κοινότητα......". Και σήμερα οι παραπάνω μοιραίοι πολιτικοί παρέλαβαν μιαν Ελλάδα , με τα προβλήματά της μεν, αλλά αυτεξούσια, και θα παραδώσουν μιαν Ελλάδα αλυσσοδεμένη οικονομικά και κοινωνικά.

  Γι΄αυτό ο Αντώνης Σαμαράς -που ομολογώ με κατέπληξε το ήρεμο και το βαθύ της σκέψης του, στην ΔΕΘ- θα πρέπει να ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα για έξοδο από το μνημόνιο σε όλη τη χώρα, προβάλοντας και τις ευθύνες που θα καταλογισθούν σ΄εκείνους που βύθισαν τη χώρα σε πρωτοφανές οικονομικοκοινωνικό αδιέξοδο

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/09/2010 14:23:32

   συμφωνώ κι επαυξάνω!
   εξοστρακισμός εδώ και τώρα!
   αν και δε θα έπρεπε,
   οι δημοτικές πρέπει να γίνουν το εφαλτήριο
   για να τελειώνουμε με τους προδότες!
   ας μη φτάσουμε στο Γουδί,
   αλλά ο Γιωργάκης να φύγει, να πάει στη μάνα του,
   στον ΟΗΕ,
   όπου τον θέλουν οι φίλοι του,
   από δω να ξεκουμπιστεί!

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ σιδεράκιας 20/09/2010 14:38:56

    Πραγματικά φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο ομονοούμε οι περισσότεροι. Σκέφτομαι ότι δεν πέρασε πιο μισητός …. Αλλά θέλει προσοχή στις εκλογές: Όχι στην αποχή, όχι σε υποψηφίους που στηρίζονται και από τον Φύρερ, όχι σε «ανεξάρτητους ταχυδρόμους» που ό,τι κι αν λένε, ξέρουν πού θα το πάνε το γράμμα… Ναι σε όλες τις καθαρές υποψηφιότητες, σε Παφίλη, Κικίλια και όποιους άλλους. Πολλά θα παιχτούν σε συμβολικό επίπεδο…

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ σιδεράκιας 20/09/2010 14:40:45

    ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ! ΜΕ 45 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.

    ΕΤΣΙ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ σιδεράκιας 20/09/2010 18:36:33

    Αλλενάκι, ακόμα ένα μετρήσιμο στοιχείο αγάπης του λαοπρόβλητου, είναι η εθελοντική προσφορά του.. μισθού του ανθρώπου του μόχθου. θύμάσαι;;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ σιδεράκιας 20/09/2010 18:44:01

    Το απέσυραν αυτό γρήγορα γιατί θα τους έπαιρναν με τις πέτρες αν το συνέχιζαν.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ σιδεράκιας 20/09/2010 18:58:16

    Αλλενάκι, ο άνθρωπος του μόχθου είναι και πάλι διαθέσιμος στο youtube

  • aengus avatar
   aengus @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/09/2010 17:02:33

   “ποινικές ευθύνες εκείνοι που αποφάσισαν -για ιδιοτελείς λόγους ή για πολιτικούς- την προσφυγή στο ΔΝΤ. Και οι βοηθοί τους (Καρατζαφέρης και Ντόρα).”
   …………………
   ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΤΣΙ!
   ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!
   Και είναι ένα θέμα που μόνον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να πάρει πάνω του.
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΟΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

 8. δημης avatar
  δημης 20/09/2010 21:32:41

  Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.....
  Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑ ΛΟΓΙΚΗ ...(ΜΜΕ-ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΠ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.