#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2011 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ζητά η ΤροϊκαΌτι θα μας έκαναν φύλλο και φτερό για ακόμη μια φορά οι τροϊκάνοι είναι πλέον συνηθισμένο. Οι απαιτήσεις τους πάντως δεν έχουν τελειωμό και σε όποιο υπουργείο πάνε ακολουθεί και μια καταιγίδα για τους Έλληνες.

Η πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου έγινε στο υπουργείο Εργασίας όπου ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπουργός είδε από πρώτο χέρι τι σημαίνει διάλυση κάθε έννοιας εργασιακής δικαιοσύνης. Η τρόικα του ζήτησε ξεκάθαρα να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις και να ισχύσουν παντού στον ιδιωτικό τομέα επιχειρησιακές. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις στους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων, σημείο στο οποίο επιμένουν οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ, λες και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που αυξάνουν το έλλειμμα του δημοσίου.

Αλλά πρόκειται για τη γνωστή συνταγή της εξαθλίωσης που έχουν εφαρμόσει σε όποια χώρα πήγαν.

Η τρόικα ουσιαστικά είπε στην κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο για τις επιχειρησιακές καθώς έχουν επίσημα εφαρμοστεί μόλις δέκα. Έτσι ζητούν ως άμεσο μέτρο την κατάργηση των κλαδικών δια νόμου.

Ο κ. Κουτρουμάνης αποφάσισε να το παίξει… Κατσέλη και εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι ήδη έχουν γίνει μειώσεις μισθών 9% στον ιδιωτικό τομέα (μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται αφού οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες).

Η ουσία είναι ότι αυτή τη φορά οι τροικάνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανοίξουν νέα πληγή στην ελληνική κοινωνία. Δεν έφτανε η συρρίκνωση των μισθών στο δημόσιο και οι απίστευτοι φόροι, τώρα θα έλθουν και επίσημα νέες μειώσεις, κάτι που θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την αγορά.

Στην επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Δ. Ρέππας εμφανίστηκε πιστός στρατιώτης σε ότι αφορά τις προσλήψεις (1 προς 10 απομακρύνσεις), στις απολύσεις συμβασιούχων κατά 50% και στο βαθμολόγιο – μισθολόγιο των υπαλλήλων

Ο προγραμματισμός του υπουργείου προβλέπει 151.500 λιγότερους υπαλλήλους με αποχωρήσεις έως το 2015. Αφορά 112.000 τακτικό προσωπικό και 40.000 έκτακτο προσωπικό.
Για την αύξηση ωραρίου στο δημόσιο κατά 2,5 ώρες είπε ότι το μέτρο ήδη εφαρμόζεται και δημιουργήθηκε σύστημα συνεχούς ελέγχου για την τήρησή του, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται και η εθελοντική μειωμένη εργασία με ανάλογη μείωση μισθού και χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών έως πέντε χρόνια.
Για την εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών και κατά περίπτωση ο ίδιος με Κοινές υπουργικές Αποφάσεις θα καταλήξουν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο με τους νέους φορείς και θα καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι αμέσως, με αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, θα δοθεί σειρά προτεραιότητας στο πλεονάζον αυτό προσωπικό για να διεκδικήσει μία θέση στο Δημόσιο σε ποσοστό 10% και σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ποσοστό κατά 30%. Το σχετικό Π.Δ. είναι έτοιμο.
Αυτό που δεν άφησε να… διαρρεύσει ο κ. Ρέππας είναι τι θα γίνει με το ενιαίο μισθολόγιο. Θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί ή όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση θα υπάρξει ο θεσμός της προσωπικής διαφοράς που θα καλύψει τις απώλειες από τις περικοπές επιδομάτων;

Βέβαια, αυτά όπως και τα θέματα των κρυφών συμφωνιών με τους εφοριακούς αγγίζουν κι άλλους υπουργούς και κυρίως τον κ. Βενιζέλο.

Η τρόικα συνεχίζει τις επαφές της με τους υπουργούς (επαφές λένε τώρα το άγριο ξύλο που τρώει η κυβέρνηση).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 30/08/2011 11:34:24

  Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο ...
  Χαιδεύουμε τους δημόσιους Υπάλληλους και ποδοπατάμε τον Ιδιωτικό τομέα!
  Φθηνό εργατικό ψάχνουν οι κύριοι της Τρόικας....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Παναγιώτα 30/08/2011 12:10:22

   Για να μη θεωρηθεί λοιπόν ότι... χαϊδεύουμε κάποιους, ας τους ποδοπατήσουμε όλους , δημόσιους και ιδιωτικούς, με πλήρη κατάργηση κάθε είδους συμβάσεων. Τι... αναχρονιστικά πράγματα είναι αυτά; Να γίνουν όλα "συμβάσεις" ημερήσιας διαρκείας, τύπου σούπερ μάρκετ. Και φυσικά, χωρίς εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Να πληρώνει όποιος μπορεί την ασφάλισή του, ειδάλλως ας πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι αν πάθει κάτι, και αν δεν πάθει, ας πεθάνει από την πείνα όταν φτάσει στα 65 ή ας δουλεύει μέχρι θανάτου. Άκου εκεί, που θέλουν και "συντάξεις" οι ιθαγενείς...

   Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΡΑΓΙΑ ΛΑΟ: δουλοπρέπεια απέναντι στους ναζί, κοινωνικός αυτοματισμός στο εσωτερικό.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/08/2011 15:21:54

    Ίδια κασέττα συνέχεια...
    Είναι απάντηση αυτή?
    Και είσαι και "προδότης" του ΙΤ (λέμε τώρα...)..

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 30/08/2011 15:31:58

     Δεν είμαι "προδότης" κανενός τομέα. Όσοι ψάχνουν για προδότες ολόκληρου του ελληνικού λαού, ας ενδοσκοπηθούν λιγάκι για να δουν πού μας πάει η τακτική του "εσείς κι εμείς"...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 30/08/2011 16:39:45

      H ισοκατανομή των βαρών σου λέει τίποτα?..
      Πες καλύτερα ότι οι ΔΥ είναι βολεμένοι και δεν θέλουν και ούτε έχουν μάθει να ξεβολεύονται...αυτό θα το δεχθώ..
      Πες κάτι τίμιο, μην επιχειρηματολογείς με συνθήματα..
      Μη "ντύνεις" ιδεολογικά την αγωνία κάποιων που μπροστά στην προοπτική ότι, έστω και σε μεγάλη ηλικία, πρέπει να αρχίσουν να ζούνε από την προσπάθειά τους και όχι λόγω θητείας στον κομματικό στρατό..

      Και τα παιδιά της Αφρικής πεινάνε...για κάθε έναν όμως προέχουν τα δικά του παιδιά...

 2. Απορία avatar
  Απορία 30/08/2011 11:44:31

  Η τρόικα δεν γνωρίζει όμως ότι το 30-40% του ελληνικού πληθυσμού είτε παραοικονομεί, είτε παρασιτεί γύρω από τα κόμματα, άμεσα ή έμμεσα.

  Οπότε όσο και να ρίξουν τους μισθούς ο τιμάριθμος δεν πέφτει, αφού πάντα θα υπάρχει αγοραστικό κοινό με μαύρο χρήμα που θα κρατά τις τιμές ψηλά.

  Θα αναλάβει επιτέλους κάποιος να τους εξηγήσει πως δουλευαν και πως δουλεύουν ακόμα τα πράγματα στην Ελλάδα προτού οδηγήσουν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, το 60-70% της κοινωνίας στην απόγνωση;

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Απορία 30/08/2011 11:54:50

   Το μαύρο χρήμα έχει και τα καλά του, από την άποψη ότι κρατάει την οικονομία ζωντανή. Η Τουρκία κάπως έτσι την γλύτωσε από το ΔΝΤ. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα την πλειοψηφία του μαύρου χρήματος την κυκλοφορούν οι μεγαλοβιομήχανοι με τις Α.Ε. τους και οι διαπλεκόμενοι με κρατικές προμήθειες, βλέπε Siemens κλπ. Και προφανώς τα ξέρει η τρόικα αυτά πιο καλά από εμάς!

   • Απορία avatar
    Απορία @ ο Μήτσος 30/08/2011 12:02:00

    Το μαύρο χρήμα αγαπητέ κρατάει ζωντανούς μόνον αυτούς που το κατέχουν και το διακινούν και σκοτώνει σιγα-σιγά αλλά νομοτελειακά τη χώρα.

    Εαν δεν το καταλάβουμε κάποια στιγμή αυτό θα είναι πολύ αργά.

    • ο Μήτσος avatar
     ο Μήτσος @ Απορία 30/08/2011 12:14:22

     Αγαπητή Απορία ο κουλουράς, ο λαχειοπώλης, ο λούστρος, ο ακονίζω μαχαίρια, ο καρεκλάς, ο μικροπωλητής και πολλοί άλλοι πάνε ψωμί σπίτι τους λόγω του ότι υπάρχει παραοικονομία. Αν πλήρωναν έτακτες εισφορές και ΦΠΑ τους χάσαμε τους ανθρώπους!

     • Απορία avatar
      Απορία @ ο Μήτσος 30/08/2011 12:49:55

      Ρε δημήτρη ο κουλουράς και ο λαχειοπώλης είναι το μαύρο χρήμα; Έλεος...

     • ο Μήτσος avatar
      ο Μήτσος @ Απορία 30/08/2011 12:53:03

      Για αυτούς λέω, και τους πολλούς μικροεπιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζάκια τους και κάνουν στο σπίτι τους το λεγόμενο "κρυφό σχολειό". Κάτι μπαρμπέρηδες, ρολογάδες, ράφτες κλπ. Δεν μιλάω για το Μυτηληναίο!

 3. Prometheus avatar
  Prometheus 30/08/2011 11:57:04

  ... μα θα τονοθεί η οικονομία !!
  οσο λιγότερο ξοδεύουμε, τοσο μικρότερη η ύφεση... πως και δεν το είχαμε δεί?
  θα εξυπηρετηθεί μάλιστα και το χρέος μας καλύτερα ... βέβαια
  Άσε που μόλις γίνει πιο φτηνή η παραγωγή στην Ελλάδα, θα ανοίξουν αμέσως οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων που και πολλά σε ποσότητες είναι και τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ποιότητας (στο επίκεντρο της ζήτησης ένα πράγμα!)
  ευχαριστούμε την Αγία Τριάδα που μας ανοίγει (βγάζει) τα μάτια.

  Υ.Γ. ξέχασα να ευχαριστήσω και τον ΓΑΠ που μας έφερε υπο την σκέπη των σοφών εκμεταλλευτών (σωτήρων ήθελα να πώ...)

 4. ataktos avatar
  ataktos 30/08/2011 12:17:52

  χρόνια τώρα η συμμορία του γιωργακη το έχει εφαρμόσει στην πράξει!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.