Κατάθεση - φωτιά Αποστολόπουλου - «Ο Χαϊκάλης μου ζήτησε λεφτά!»
20/12/2014 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάθεση - φωτιά Αποστολόπουλου - «Ο Χαϊκάλης μου ζήτησε λεφτά!»

Ολοκλήρωσε πριν από λίγο την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο ως ύποπτος για την τέλεση της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αποστολόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στο εισαγγελέα:

"Οι συναντήσεις με τον Χαϊκάλη, γίνονταν με δική μου πρωτοβουλία. Δεν λειτούργησα για λογαριασμό κανενός. Μου έκανε συνεχώς νύξεις για χρήματα λέγοντάς μου ότι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Μου έλεγε, τι θα γίνει τώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ήθελα να αποδείξω στον Πάνο Καμμένο, ότι είναι πολιτικά ανήθικος και ηθικά ευάλωτος. Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας. Για τα όσα λέω, έχω αδιάσειστα στοιχεία".

Εξερχόμενος του Εφετείου ο συνήγορος του κ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης, είπε μεταξύ άλλων:

"Τα βίντεο όπως γνωρίζετε, όπως το ισχυρίζονται και οι Αρχές και οι ίδιοι είναι μονταρισμένα. Σήμερα ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε την αλήθεια και την πραγματικότητα χωρίς μοντάζ. Αποκάλυψε ότι αυτές οι συνομιλίες έγιναν με σκοπό να αποκαλυφθεί η ηθική, πολιτική διάσταση του κ. Χαϊκάλη και ήταν ο κ. Αποστολόπουλος προ καταγγελίας ενώπιον των Αρχών για τη συμπεριφορά του κ. Χαϊκάλη".

Η πλευρά Αποστολόπουλου ισχυρίζεται πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν εκείνος που ζητούσε χρήματα από τον κ. Αποστολόπουλο και εκτιμά πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον:

"Τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν την διάσταση που τους έχει αποδώσει η συγκεκριμένη πλευρά. Έχουμε δώσει τις εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη είναι σημαντικό ότι σήμερα ακριβώς δώσαμε όλες τις εξηγήσεις επί 2, ώρες ο κ. Αποστολόπουλος κατέθετε, νομίζω ότι έχουν αποσαφηνιστεί τα πάντα. Η δική μας πλευρά δεν έχει κανένα ποινικό θέμα, ούτε πολιτικό θέμα υπάρχει για τη δική μας την πλευρά. Το ποινικό θέμα και το πολιτικό αφορά τους αναφέροντες τίποτε άλλο".

Ο συνήγορος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης, υπογράμμισε ότι ο εντολέας του δεν ζήτησε προθεσμία και κατέθεσε όσα ξέρει για την υπόθεση άμεσα, ενώ πρόσθεσε:

"Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Αυτοί που έχουν διαπράξει αδικήματα κατά την εκτίμησή μας είναι ο κ. Χαϊκάλης και πολιτικά ατοπήματα. Δεν έχει συμβεί τίποτα από όσα αναφέρονται, η πραγματικότητα είναι όπως την διατύπωσε ο κ. Αποστολόπουλος".

Κωδικοποιώντας όσα είπε ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε:

 • Ο,τι έκανα το έκανα με δική μου πρωτοβουλία.
 • Ο Χαϊκάλης με προσέγγισε, έχω και εγώ στοιχεία
 • Συζητούσα με τον Παύλο Χαϊκάλη για να δω που το πάει
 • Πρώτος μου έκανε νύξη για λεφτά ο Χαϊκάλης
 • Είχαμε φιλική σχέση και συνεχώς μου ζητούσε λεφτά
 • Το έκανα για να αποδείξω στον Καμμένο ότι ο Χαϊκάλης είναι ανέντιμος και πολιτικά ανήθικος
 • Εχω αποδεικτικά στοιχεία για όσα ισχυρίζομαι (υπαινίσσεται ότι έχει μάρτυρες)
 • Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων, δεν λειτουργώ για λογαριασμό κανενός
 • «Είμαι πάντα ΑΝΕΛ»
 • Στην επί 2,5 ώρες κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα».
 • Περιέγραψε ακόμη πώς και εκείνος παρακολουθούσε τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη και ο τελευταίος τον κατήγγειλε για να τον προλάβει, όπως είπε .
 • Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε μέρος σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία δήλωσε «για να προστατεύσω τους ΑΝΕΛ».
 • Είπε ακόμα ότι είναι ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012 και μέχρι πρόσφατα οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου .
 • «Θα δώσω και άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη μειωμένη ηθική του Χαϊκάλη», υποστήριξε ο 55χρονος άνδρας που δηλώνει σύμβουλος τουλάχιστον τριών πρωθυπουργών αλλά και υπουργών και τραπεζιτών.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας Κ. avatar
  Νικόλας Κ. 21/12/2014 12:02:52

  Kλασσική δικηγορίστικη άμυνα δια της επίθεσης και ό,τι βγεί και κυρίως όσο αργότερα βγεί, τόσο καλύτερα...Ο Χαικάλης λοιπόν ήξερε ο Αποστολόπουλος θα έδινε 3 εκατ για το καλό των ΑΝΕΛ σε αυτόν και φυσικά και στους υπόλοιπους των ΑΝΕΛ? Ποιός είναι? Ο Παναγόπουλος με τα σημαδεμένα ευρώ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.