#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2012 17:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατ΄ιδίαν συνάντηση Πούτιν-Σαμαρά σε ... μεσογειακό κλίμα

[caption id="attachment_144696" align="alignleft" width="600" caption="Από τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller"][/caption]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μόσχα, η συνάντηση του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση κράτησε 75',πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ήταν κατ΄ ιδίαν ,"στο προσωπικό γραφείο του Πούτιν, μπροστά στο τζάκι", όπως μας πληροφορούν Ρώσοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά το ρωσικό πρωτόκολλο θεωρείται σημαντικό γεγονός η παραχώρηση από τον Ρώσο ηγέτη ιδιαίτερης συνάντησης σε ξένο πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος και όχι πρωθυπουργό. Για να ξεπερασθεί το πρωτόκολλο, ο κ. Πούτιν, συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της "Ενιαίας Ρωσίας", "αδελφού" κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα. Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε  ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες συζήτησαν την " ανάπτυξη των διμερών ρωσο-ελληνικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία σε πολλούς και διάφορούς τομείς”. Σύμφωνα με τον ίδιο οι κ. Πούτιν και Σαμαράς αντάλλαξαν επίσης λεπτομερώς απόψεις σχετικά με την κρίση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συνομιλητή του ότι έως τότε η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες εταίρους του έργου, όπως η Ελλάδα, όλες οι σοβαρές αποφάσεις, που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ), θέμα, που συζητήθηκε νωρίτερα το πρωί και μεταξύ του Α. Σαμαρά και του προέδρου του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Στη συζήτηση Σαμαρά - Πούτιν  επανήλθε και το ζήτημα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που έχει παγώσει λόγω της αρνητικής στάσης της Βουλγαρίας, αλλά συνεχίζει, ως φαίνεται, να ενδιαφέρει τη ρωσική πλευρά

Από ελληνικής πλευράς τέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της διευκόλυνσης της πρόσβασης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, όπου παρατηρείται ενθαρρυντική αύξηση για τις ελληνικές εξαγωγές, γεγονός για το οποίο ήταν καλά ενημερωμένος και ο Β. Πούτιν, όπως και για τις υπάρχουσες δυσκολίες στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες συνδέονται συχνά και με την ταλαιπωρία των Ρώσων πολιτών, που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν μεγάλες μετακινήσεις για να εξασφαλίσουν μια βίζα για τις διακοπές τους.

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας ΚύριλλοΠροηγουμένως, ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την απόφασή του, από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, να συμβάλει στο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας και να βοηθήσει τους φτωχότερους πολίτες σημείωσε ότι «καμιά φορά η πολιτική διαιρεί, αλλά η θρησκεία πάντοτε ενώνει».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Μόσχας χαρακτήρισε «πολύ καλές» τις σχέσεις μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής Εκκλησίας. Οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών , επισήμανε, έχουν πολύ μεγάλη σημασία «και για τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ορθόδοξων χωρών, όπου είναι παρούσα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».

«Πρόκειται για τους πλέον γερούς δεσμούς, από εκείνους, που συνδέουν τις χώρες μας», ανέφερε ο Ρώσος Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι «η πολιτική συγκυρία έρχεται και φεύγει, αλλάζει, ενώ αυτοί οι δεσμοί που ανάγονται στο βάθος των αιώνων, παραμένουν».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε επίσης ότι έχει ξεκινήσει ο συντονισμός των ρωσικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και των αντίστοιχων της Εκκλησίας της Ελλάδας, "προκειμένου να μπορέσει η Ρωσική Εκκλησία να συμμετάσχει σ' αυτήν την καλή πράξη, παροχής βοήθειας σε όσους είναι εν ανάγκη στην Ελλάδα".

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι "σήμερα, πράγματι, περνάμε μια δύσκολη στιγμή, αλλά ελπίζουμε ότι, μέσα στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σύντομα στις μεγάλες δυσκολίες, που έχουν προκύψει, αλλά και στη μεγάλη πρόκληση να βγούμε από την κρίση αλώβητοι", εκφράζοντας την ελπίδα ότι και η Ευρώπη "θα ξεπεράσει τις δικές της αναταράξεις και ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει σαν βασικό της μέσο την ανάπτυξη, γιατί χωρίς αυτήν δημιουργούνται στρατιές ανέργων, τεράστια προβλήματα ανέχειας σε όλον τον κόσμο".

Ο Πατριάρχης Μόσχας χαρακτήρισε "πολύ καλές σχέσεις" εκείνες μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής Εκκλησίας, εκτιμώντας ότι οι παραδοσιακές αυτές σχέσεις έχουν πολύ μεγάλη σημασία "και για τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ορθόδοξων χωρών, όπου είναι παρούσα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία".

"Πρόκειται για τους πλέον γερούς δεσμούς, από εκείνους, που συνδέουν τις χώρες μας", είπε ο Ρώσος Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι "η πολιτική συγκυρία έρχεται και φεύγει, αλλάζει, ενώ αυτοί οι δεσμοί που ανάγονται στο βάθος των αιώνων, παραμένουν".

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι "εκτός από την ανάγκη να κάνει κανείς αναλύσεις με αριθμούς και με λογιστικά μέσα, έχουμε, ως λαός, την ανάγκη να υπάρχει και πνευματική ανάταση. Χαίρομαι που η Ορθοδοξία προσβλέπει ακριβώς σ' αυτό, δηλαδή στο δικαίωμα που δίνει στον απλό τον κόσμο να στηρίζεται πάνω της, για να έχει τη δύναμη της πνευματικής αυτής ανάτασης, που είναι απαιτούμενο προκειμένου να βγούμε από την κρίση και πιο εύκολα και πιο ομαλά".

Ο Πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε την Ορθοδοξία "πολύ σημαντικό συστατικό της εθνικής ταυτότητας, τόσο των Ρώσων όσο και των Ελλήνων" και αναφέρθηκε σε σειρά ιερών κειμηλίων από την Ελλάδα, όπως τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου και η Τίμια Ζώνη της Παναγίας από το Άγιο Όρος, για τα οποία "ο ρωσικός λαός αποκρίνεται πολύ εγκάρδια στην έλευση προσκυνημάτων".

"Εκατομμύρια άνθρωποι, παρά το δυνατό κρύο, περιμένουν επί πολλές ώρες στις ουρές να προσκυνήσουν τα κειμήλια αυτά. Ούτε ένα πολιτικό συλλαλητήριο, ούτε ένα αθλητικό γεγονός δεν έχει συγκεντρώσει τόσους ανθρώπους, όσοι προσέρχονται να προσκυνήσουν τα κειμήλια που μας φέρνουν. Και όσο ισχύει αυτό, έχουμε ελπίδα για το μέλλον", είπε ο Ρώσος Πατριάρχης, αναφερόμενος ειδικότερα και στο θέμα της τίμησης των νεομαρτύρων, τόσο των Ρώσων όσο και των Ελλήνων, "τους οποίους αντιμετωπίζουμε με πάρα πολύ μεγάλη ευλάβεια".

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Gazprom

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ενεργειακού γίγαντα της Ρωσίας Gazprom ,Alexey Miller. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές για την εμβάθυνση της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και η  τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής παραγωγής ενέργειας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην προμήθεια αέριου και στο πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Μάκης Παπαγεωργίου και κατά τη διάρκειά της τέθηκε στο τραπέζι από πλευράς Gazprom και μια νέα ιδέα για κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, το περισσεύων ηλεκτρικό ρεύμα της οποίας θα μπορούσε να εξάγεται στην Ιταλία.

Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 26/01/2012 18:45:35

  Η θρησκεία δεν ενώνει πάντα, ας μην είμεθα υπερβολικοί.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γιώργος 26/01/2012 22:53:14

   Η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση είναι κατά βάση ενωτική για τους ορθοδόξους λαούς. Αν εννοείς γενικά οι θρησκείες ναι. Το ισλάμ που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά ή ο καθολικισμός δεν φημίζονται για την ειρηνοποιό και ενοποιό τους δράση

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/01/2012 21:22:02

  Εξαιρετικές κινήσεις,στο κατάλληλο χρονικό σημείο.Όμως,ο πρόεδρος της ΝΔ να μη ξεχνά την αντίδραση της υπερατλαντικής υπερδύναμης.Οι Αμερικανοί,θεωρώ,είναι πολύ επιφυλακτικοί για αυτά τ'ανοίγματα της χώρας.Κατά τη προσωπική μου γνώμη,να μην αργήσει υπερβολικά το ταξίδι στην Ουάσιγκτον και εκεί να γίνει σαφής η στρατηγική της Ελλάδας,η οποία οφείλει να δείξει σε όλους πως η εξωτερική της πολιτική δεν είναι μονόπλευρη αλλά διαθέτει πλουραλισμό.Τα βήματα να έχουν σταθερότητα.Όχι άσκοπες θριαμβολογίες.Η εξωτερική πολιτική απαιτεί υπομονή και σχεδιασμό.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Komis Montechristo 26/01/2012 22:53:59

   Πολύπλευρη εξωτερική πολιτική

 3. Silence t. avatar
  Silence t. 26/01/2012 21:29:29

  Μία πολύ σωστή κίνηση και ένας πολύ σωστός συντονισμός , μετά από καιρό .

 4. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 26/01/2012 21:33:35

  Κάποιος επιτέλους που δουλεύει για το καλό της Ελλάδας!!!
  Μπορεί επι τέλους , τώρα που το καράβι πάει καρφωτό στα βράχια, να το καταλάβει ο λαός και να μην παρασύρεται από την προπαγάνδα των ¨μέσων¨;
  Πρόεδρε κράτα γερά το τιμόνι, να στρίψει το καράβι!

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 26/01/2012 21:35:22

  Αγάντα να πάμε εκεί που το αξίζουμε.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Νικήτας 26/01/2012 22:46:03

   !!!!!!

 6. Economist avatar
  Economist 26/01/2012 21:45:00

  Η κίνηση αυτή του Σαμαρά θα αποδειχτεί ματ.

 7. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 26/01/2012 22:50:18

  ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.
  ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.

  Ο ΓΑΠ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΜΑΣΟΝΙΑΣ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΡΙΚΗ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ.
  ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ.

 8. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 27/01/2012 00:58:22

  ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. συγχαρητηρια του προεδρου σαμαρα γιαυτην την πολιτικη και πατριωτικη κινηση. μακαρι να συνεχισει ετσι, και οταν θα γινει πρωθυπουργος. φυσικος συμμαχος της χωρας ειναι η ρωσια. αυτο πρεπει να το καταλαβουμε ολοι μας . οταν θα ερθει αυτη η δυσκολη ωρα αυτοι θα μας βοηθησουν.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ dimitris karditsa 27/01/2012 15:55:51

   Αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες; Φυσικοί σύμμαχοι δεν υπάρχουν πάρτε το χαμπάρι.

 9. Aris avatar
  Aris 27/01/2012 01:10:58

  Τελικά ο Κωστάκης ήταν και πολύ μάγκας...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Aris 27/01/2012 03:18:19

   Σκέφτηκες μήπως τελικά, όσα περνάμε να οφείλονται στον Κωστάκη?
   Όταν ξεκινάς τσαμπουκά με το αφεντικό του πλανήτη (ΗΠΑ) και προσεγγίζεις τον βασικό του αντίπαλο (Ρωσία) πρέπει να είσαι και έτοιμος να παίξεις ξύλο...Όχι να παραδώσεις τη χώρα (όσες πιέσεις και αν δέχθηκες) στον ανεκδιήγητο ΓΑΠ...
   Αυτό ας το προσέξει και ο Σαμαράς...Αν θέλει να συνεχίσει τον τσαμπουκά του Κωστάκη, να το θέσει προεκλογικά, να εκλεγεί και όλοι να συνταχθούμε πίσω του στον "καυγά"...
   Όχι νέα "παιχνίδια" (πλέον έχει αποδειχθεί ότι ορισμένες πολιτικές είναι καταστροφικές), όχι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση...

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Aris 27/01/2012 11:57:26

   Ετσι φαίνεται,ήταν σωστή η σκέψη του για προσέγγιση στον Ρώσο.Αλλά το πλήρωσε πολιτικά.Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο.Πολύ καλή και η ιδέα των Ρώσων για το ρεύμα

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 27/01/2012 02:42:19

  Και να μην ξεχναμε οτι ο μονος ηγετης σημερα που θα ειναι σιγουρα στην θεση του και για αρκετα χρονια εκτος απροοπτου ειναι ο Πουτιν...

  Απο καθε αποψη μεγαλη επιτυχια το ταξειδι του Α. Σαμαρα !!!

 11. ΑΣΤΕΡΙΟΣ avatar
  ΑΣΤΕΡΙΟΣ 27/01/2012 05:53:26

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
  ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ....ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ? ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΣΟΥ....

 12. spyros686 avatar
  spyros686 27/01/2012 11:20:18

  Κάθε συνεργασία Ελλάδας με Ρωσία σε οποιονδήποτε τομέα σίγουρα θα προκαλέση την αντίδραση της Αμερικής. Μια πολύπλευρη συνεργασία όπου συμφέρει την Ελλάδα είναι το ιδανικότερο. Απο εκεί και πέρα ο αυριανός Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να είναι δυνατός παίκτης και σίγουρα πατριώτης. Αλλιώς ξανά μια απο τα ίδια με ολέθριες συνέπειες για τους έλληνες πολίτες. Ας μην μένουμε μόνο στις εντυπώσεις αλλά να υπάρχουν και αποτελέσματα. Καλή η Ευρώπη και η Αμερική αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και μάλλον πολύ καλύτερα...

 13. unfair avatar
  unfair 27/01/2012 13:29:41

  δεν έχω δει φωτογραφία Σαμαρά με Πούτιν. έχετε κάπου κάποιο link?

  • factorx avatar
   factorx @ unfair 27/01/2012 13:50:28

   Δεν επιτρέπονται φωτογραφίσεις σε εκτός πρωτοκόλου και κατ ιδίαν συναντήσεις. Γιατί αμφιβάλλεις ότι συναντήθηκε;

 14. Factorx avatar
  Factorx 27/01/2012 19:31:56

  Είναι πραγματική ξεφτίιλα αυτό που κάνουν ορισμένοι με υπαγορευμένα σχόλια για το που και πως έγινε η συνάντηση του Σαμαρά με τον Πούτιν. Την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δεν την διάβασαν; Ακόμα πιο ξεφτίλα είναι η εμπλοκή του ονόματος του Καραμανλή .

  • ΑΣΤΕΡΙΟΣ avatar
   ΑΣΤΕΡΙΟΣ @ Factorx 28/01/2012 04:29:24

   ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   ΕΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

  • me avatar
   me @ Factorx 28/01/2012 14:15:52

   Φάκτορα έχεις link να το βάλω στο FB που μας έχουν ζαλήσει τον έρωτα για την φωτο;
   Αν και ο Μιχελάκης δεν τα πήγε καλά στον τομέα της επικοινωνίας αυτή την φορά.

 15. Kostaz avatar
  Kostaz 27/01/2012 23:34:31

  Εδώ που έφτασε σήμερα η Ελλάδα, όχι μόνο με Πούτιν αλλά και με Κιμ Γιονκ Ουν στη Β. Κορέα θα πρέπει να επιδιώξει συνάντηση ο Σαμαράς, αν θέλουμε να δούμε και πάλι άσπρη μέρα σ' αυτό τον τόπο!
  Σοβαρά μιλάω! Και μην ακούσω τίποτα για πόλεμο της Κορέας, με ποιους ήμασταν τότε κτλ.. Μισός αιώνας+ πέρασε από τότε και ζήσαμε τα καλά της Δύσης...

 16. factorx avatar
  factorx 28/01/2012 14:22:41

  ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.