Καρφιά Λαφαζάνη κατά Μαξίμου για την υπόθεση Βαρουφάκη
29/07/2015 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καρφιά Λαφαζάνη κατά Μαξίμου για την υπόθεση Βαρουφάκη

Μετά από όσα αποκαλύφθηκαν από τα ηχητικά ντοκουμέντα που “διέρρευσαν” στον τύπο, η επίθεση των συστημικών μέσων στον άλλοτε “αγαπημένο τους” Γιάνη Βαρουφάκη, οξύνθηκε. Αιτία ήταν η παραδεδεγμένη πλέον εντολή για την διερεύνηση ενός plan b, με πρώτο βήμα τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γιάνη Βαρουφάκη και το εναλλακτικό του σχέδιο, αφιερώνοντας σημαντικό μέρος της ομιλίας του για την ανάγκη ενός άλλου δρόμου, στην εκδήλωση του iskra στον Πανελλήνιο.

Παρόλα αυτά 24 ώρες ήταν αρκετές για να αλλάξουν τη στάση και τη στρατηγική του Παναγιώτη Λαφαζάνη πάνω στα έργα και τις ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τι μεσολάβησε άραγε αυτές τις 24 ώρες;

Τι οδήγησε την Αριστερή Πλατφόρμα στην διαφοροποίηση της θέσης της αναφορικά με το ρόλο και την αποστολή του πρώην υπουργού οικονομικών;

Η νέα χθεσινοβραδινή ανάρτηση του iskra.gr καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως η πλευρά Λαφαζάνη αναδιπλώνεται και παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο που πλάσαρε το plan b o Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές πως οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρησιμοποιούνται ως δούρειος ίππος για να “δαιμονοποιηθεί” οποιοδήποτε εναλλακτικό σχέδιο, οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση εκτός των Μνημονίων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα (iskra.gr), “η υπόθεση με τον Γιάννη Βαρουφάκη παίρνει άσχημη τροπή. Η Iskra έχει εκφράσει ρητά και κατηγορηματικά τη ριζική πολιτική διαφωνία της με την γεμάτη αυταπάτες , παλινωδίες, αντιφάσεις και κωλυσιεργία, διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε ο Γ. Βαρουφάκης, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είναι άλλο όμως η πολιτική κριτική από αριστερή σκοπιά σε αυτήν τη διαπραγματευτική τακτική και άλλο η αξιοποίησή της ως αφορμή για να βγουν "λάδι" παλιά και νέα μνημόνια και ακόμα χειρότερα η αξιοποίησή της ως αφορμή, με την , τουλάχιστον, ανοχή μελών της κυβέρνησης, για να τεθεί "εκτός νόμου" το σχέδιο Β και να ποινικοποιηθούν και να "λιντσαριστούν" όσοι υποστηρίζουν τέτοιου τύπου σχέδια ως έκτακτη ανάγκη ή υποστηρίζουν ευθέως την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας δεν πρόκειται να επιτρέψει η αναφορά σε Σχέδια Β και οι προτάσεις εξόδου από το ευρώ από θετικές υποδείξεις διεξόδου και ανόρθωσης , να εξελιχθούν σε νέο "ιδιώνυμο αδίκημα" μιας βρώμικης και ένοχης καθεστηκυίας τάξης και όσων τη διαχειρίζονται."

Επίσης επισυνάπτει τη σχετική δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

"Το ένοχο κατεστημένο της χώρας , μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν.

Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο.

Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το «ΟΧΙ» συνεχίζεται μέχρι το τέλος”.

Δεν είναι επίσης τυχαίο που το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και βουλευτής Πειραιά Στάθης Λεωτσάκος με σημερινές δηλώσεις του υπογράμμισε πως "ο Βαρουφάκης ήταν επιλογή του πρωθυπουργού και όχι της Αριστερής Πλατφόρμας".

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχιλλέας Π. avatar
    Αχιλλέας Π. 29/07/2015 14:19:58

    Αλήθεια γιατί δεν κατατέθηκαν μηνύσεις και κατά του Λαφαζάνη που σκέφτηκε να κάνει "ντου" στο Νομισματοκοπείο για να μας πάει στη Δραχμή? Δεν είναι πιο σοβαρό ποινικά το αδίκημά του απο εκείνο του Βαρουφάκη που απλά σκέφτηκε να "χακέψει" τα ΑΦΜ για να διευκολύνει τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών όταν οι Γερμανοί θα μας πέταγαν εκτός Ευρώ? Περίεργη όντως η συμπεριφορά των ΜΜΕ. και το βασικό: Στοιχειοθετείται αδίκημα επειδή σκέφτηκαν το Grexit και το τι έπρεπε να κάνουμε αν το παθαίναμε? Προσωπικά θεωρώ οτι πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για να μην ξευτιλιστούμε ατο τέλος, άσχέτως του τι επιδιώκουν τα ΜΜΕ . Άλλωστε η ΝΔ δεν έχει καν κάνει επισημη δήλωση, πόσο μάλλον μήνυση επ' αυτών...

  2. λαέρτης avatar
    λαέρτης 29/07/2015 15:05:23

    απλά κατάλαβαν ότι αν και ταυτίζονται με τις τακτικές του μέγα ...Μπαρούφ (άλλωστε μπαρούφα και λαφαζανιά είναι η ίδια έννοια σε ...διαφορετικές γλώσσες!!!) προεκλογικά εκτίθενται και χάνουν!!! Τοοοοοοοόση εντιμότητα!!!!! θα το φάνε κι αυτό όμως αρκετοί!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.