06/07/2009 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραχάλιος: Η ήττα είναι αναστρέψιμη

Πρωτοβουλίες και ριζικές αλλαγές προτείνει σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ο πρόεδρος του «Φόρουμ 2020» και πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκος Καραχάλιος, με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ». Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «οι αλλαγές πολιτικών και προσώπων είναι επιβεβλημένες» και ότι η Ν.Δ. από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις της δείχνει πως δεν έχει λάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Ν.Δ. έχασε καθαρά, το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι σαφές. Το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους δύο Νεοδημοκράτες δεν πήγε να ψηφίσει και στάθηκε κριτικά απέναντί μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό» λέει μεταξύ άλλων.

Θεωρεί όμως ότι η «μεγαλύτερη ήττα της ΝΔ από το 1993» είναι αναστρέψιμη: « …ο αντίπαλος δεν μπορεί να μας κερδίσει. Οι άσοι είναι στα χέρια μας. Η ήττα ενώ ήταν καθαρή δεν ήταν στρατηγική. Υπάρχουν εφεδρείες»

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραχάλιος προτείνει την υιοθέτηση του μοντέλου Σαρκοζί, δηλαδή να κάνει μεταγραφές ο Καραμανλής από άλλους πολιτικούς χώρους.

ΕΡ. Μήπως ο νέος στόχος είναι μια «διαχειρίσιμη ήττα»;

ΑΠ. Όσοι το λένε αυτό είναι πολύ κακοί σύμβουλοι. Ο νέος στόχος πρέπει να είναι πανστρατιά με βάση το μοντέλο Σαρκοζί. Αμφίπλευρη διεύρυνση με πρόσωπα νέα και άφθαρτα.

Και αυτά που ακούγονται περί «πράσινης παρένθεσης»;

Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ για γαλάζια παρένθεση το 2004 και διαψεύστηκε. Τα κόμματα εξουσίας όταν την κατακτούν δεν την αφήνουν εύκολα.

Εκλογές το φθινόπωρο του 2009 ή την άνοιξη του 2010;

Εκλογές το 2011. Δεν θα μας συγχωρήσει ποτέ ο κόσμος αν ξοδέψουμε δύο χρόνια από την κυβερνητική εκλογή.

Μια νέα ήττα ανοίγει θέμα ηγεσίας;

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που έμαθε τη Ν.Δ. να κερδίζει. Με τον Καραμανλή συνεχίζουμε, με βάση ένα νέο ριζοσπαστικό πρόταγμα.

Έχει η Ν.Δ. κάτι καινούργιο να πει;

Πολλές αλήθειες. Είναι πολλοί οι Νεοδημοκράτες που έχουν και άποψη και θέση και ποιότητα και πολιτικότητα. Ας τους ακούσει η Ρηγίλλης.

Ο «μεσαίος χώρος» έχει πάει αλλού;

Το σύγχρονο κοινωνικό Κέντρο είναι αντίληψη διακυβέρνησης, δεν είναι ιδεολογία. Είμαστε το Λαϊκό Κόμμα της χώρας. Ο μεσαίος χώρος ήταν και είναι εκλογικός στόχος.

Γιατί βρεθήκατε εκτός Ρηγίλλης;

Περασμένα, ξεχασμένα...

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4525141

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 06/07/2009 19:18:20

  Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας έγκειται στο ό,τι δεν καταφέρνει να πείσει κάποιους διανοουμένους και επιστήμονες που ιδεολογικά ανήκουν στον χώρο της και που έχουν κατακτήσει τον δημόσιο σεβασμό να ενταχθούν στο πολιτικό δυναμικό της. Πού να καταφέρει να κάνει και άνοιγμα στον ευρύτερο κεντροσοσιαλιστικό χώρο αλά Σαρκοζί; Εάν δεν αρθεί αυτή της η δυστοκία για την επόμενη δεκαετία η διάσπασή της είναι δεδομένη. Και εξαιτίας της δικής της διάσπαση θα παρασύρει και το ΠΑΣΟΚ που ομολογουμένως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει ουδόλως, τουναντίον κατάφερε και άρδευσε ολοσχερώς την αίγλη που περιείχε στην δεκαετία του ογδόντα το ανήκειν στην αριστερά για τους προαναφερόμενους συμπολίτες μας.

 2. donaE avatar
  donaE 06/07/2009 19:33:31

  Ποιος ειναι ο χωρος της?
  Η αδυναμια της ΝΔ ειναι γενικα η αδυναμια της ελληνικης κοινωνιας,που τα θεωρει ολα δεδομενα και δεν ψαχνει καθολου για νεα πραγματα.Η ανατροπη ειναι τρομος.Τους δεσμους αιματος δεχωμαστε μονο και αυτους αναγνωριζουμε και ψηφιζουμε στους πολιτικους μας.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/07/2009 19:49:31

  Το θέμα δεν είναι αν πρέπει να αλλάξει, αλλά αν θέλει να αλλάξει. Διαχρονικά κατεστημένα, που θεωρούν τους ψηφοφόρους αντίστοιχους των βουλευτών (θαμώνες μαντριών) στέκονται αμήχανοι μπροστά στην "παραλία", στην "γέφυρα" ή σε άλλους ψευδεπίγραφους εφησυχασμούς τρέμοντας μην χάσουν το έδρανο.
  Εδώ και ένα μήνα διαβάζουν το μήνυμα, αλλά δυσκολεύονται στην κατανόηση, ας πάρουν λοιπόν ένα λυσσάρι.
  Μεταγραφές και συ στρατεύσεις σε τι? στη διατήρηση της καρέκλας? στη διαχείριση του ταμείου?Ως δεξιός λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν ήθελα διαχείριση της μιζέριας και των λαμογιάς θα προτιμούσα την αυθεντική και όχι το κακέκτυπο του 2004 - 2009. Τι από τις εξαγγελίες του 2004 πραγματοποίησε?
  -προχώρησε σε παραγραφή της διαφθοράς με τον πολιτικό πολιτισμό και την "μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής"
  -στάθηκε ανίκανος ακόμα και στη διαχείριση της καθημερινότητας (οικονομία, εγκληματικότητα, μετανάστευση, παιδεία κλπ)
  -οι μεταρρυθμίσεις αντί να είναι βήματα για το μέλλον είναι διστακτικά μπουσουλήματα ισορροπιών.
  -η οικονομία αλογοπαπάδες, μπαλώματα της τρέχουσας επικαιρότητας με βόλεμα γνωστών και φίλων
  -το Δημόσιο υπό κατάρρευση, με αντιπαραγωγικότητα, διαφθορά, προχειρότητα και διατήρηση των παθογενειών του συστήματος ΠΑΣΟΚ για ίδιο όφελος.
  Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχονται τα χθεσινά διπλά βιβλία να παρουσιάζονται ως τιμητές και ως λύση.
  Μετά απορούν γιατί 1 στους 2 νεο δημοκράτες πήγε για μπάνιο ή γιατί ο ΓΑΠ πήρε λιγότερους ψήφους.
  Καταλαβαίνουν ότι δεν έχει έρθει το τέλος της μεταπολίτευσης αλλά το δικό τους, έστω και με παράταση, τέλος και στέκονται αμήχανοι, μαθημένοι στη διαχείριση μηχανισμών και κομματικών ισορροπιών.
  Οι βασιλιάδες πλέον είναι γυμνοί και τρέμουν γιατί ξέρουν ότι βλέπουμε τα ρούχα τους, κουρέλια ματαιοδοξίας.

 4. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 06/07/2009 19:53:20

  Ντόνα, εκφράζει κοντά το σαράντα τοις εκατό και βλέπεις να γίνονται προσπάθειες ίδρυσης νέων κομμάτων όπως η Δράση και οι Δημοκρατικοί που τουλάχιστον σε μένα φαίνονται να πηγάζουν μέσα απ΄ αυτό ποσοστό. Εάν εξαιρέσεις κάποιες καμμένες περιπτώσεις στη Δράση υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων με πολιτικό εκτόπισμα, αναφέρω τον Χαρίδημο Τσούκα για παράδειγμα που τον εντάσσω στο κλίμα Δήμα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτόν τον πολιτικό χώρο. Είμαι σίγουρη πως στην σκέψη και μόνον φρίττουν, ενώ αντίστοιχα για το πασοκ, εάν έκανε μια γερή εκκαθάριση, σίγουρα δεν θα φρίτταν ανεξάρτητα από τον αν θα πήγαιναν ή όχι. Που να μιλήσουμε για τον χώρο τον Οικολόγων που εκεί θέλει να κάνει παιχνίδι και κάνει μόνον το ΠΑΣΟΚ (ας είν΄ καλά οι ΜΚΟ βεβαίως βεβαίως...), αρθρογραφία για το περιβάλλον , πλην του Δήμα, μόνον του Κυριάκου Μητσοτάκη έχω διαβάσει.. Τέλος πάντων, στο τέλος θα τους ξουρίσουμε τους γαμπρούς, μόνον που αυτά τα τέλη τελειωμό δεν έχουν!

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/07/2009 20:07:07

  μα να ενταχθούν που? θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από κλειστά κλαμπ, που εξυπηρετούν τη διασφάλιση γόνων και επιγόνων.
  Αδυνατούν να ανοιχθούν στη κοινωνία και να την ακούσουν για να την προσεταιρισθούν επιζητώντας απλά ψηφοφόρους και αφισοκολλητές.
  Πόσο νομίζεται θα αντέξει ένας άνθρωπος να συζητά με τον προστατευόμενο της ...Στέλλας για παράδειγμα, για τα προβλήματα.
  Φαντάζομαι για παράδειγμα τον κ Γιανναρά να συζητά με τους Βαρώνους και χαίρομαι, θα ήταν η καλύτερη φαρσοκωμωδία όλων των εποχών.
  Πόσο μάλλον να ανοιχθούν σε κεντροσοσιαλιστικό χώρο , εκτός αν οι εκπρόσωποι του χώρου επιζητούν κάποια καρέκλα Προέδρου σε ΔΣ.

 6. donaE avatar
  donaE 06/07/2009 20:20:53

  Βασιλικη
  Συμφωνω πως στον ευρυτερο χωρο υπαρχουν προσωπικοτητες.Το θεμα ειναι να μπορεσουν να εκφρασουν ολοκληρωμενο λογο,αλλα το κυριωτερο ειναι ο κοσμος να τους ακολουθησει,ωστε να δημιουργηθει σοβαρη κατασταση με προοπτικη.Αυτο που ανεφερα πριν με τις οικογενειες και τα δεδομενα στην κουλτουρα του Ελληνα,ειναι παραγοντας ανασταλτικος στο να αναδειχθουν νεα προσωπα.

 7. donaE avatar
  donaE 06/07/2009 20:27:05

  Ιθαγενη
  Ειναι προβλημα κοινωνικο,βαθυτερο,και νομιζω πως οσες οδηγιες να δωθουν,το προβλημα ειναι στους ψηφοφορους.Οι πολιτικοι ειναι η εικονα μας.Η ελληνικη κοινωνια δεν ειναι ετοιμη για ρηξεις.

 8. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2009 22:05:32

  Το παιδί αυτό έμαθε και πιστεύει .
  Εμείς τώρα εδώ τρεις και ο κούκος πρόκειται να τον αμφισβητήσουμε .
  Όχι με τίποτα….

 9. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 07/07/2009 01:34:02

  ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ).
  ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ.
  Υ.Γ. ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ;ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΔΗΛΑΔΗ;ΤΖΙΖ, ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ;

 10. apostolos34s avatar
  apostolos34s 07/07/2009 04:04:28

  "Τρεις λαλούν και εφτά χορεύουν"...Χαμπάρι δεν έχει πάρει ο Νικ Καραχάλιος ότι η ΝΔ μας τελείωσε. Δυστυχώς και αυτός εκτός τόπου και χρόνου είναι. Τον δικαιολογώ μόνο αν λέει ότι λέει από κομματικό καθήκον.
  Από την άλλη που να αφουγκραστεί τον παλμό του απλού κόσμου, στο Κολωνάκι, στη Μύκονο και στα κοσμικά στέκια της Γλυφάδας; (σ.σ. Μιλώ μετά λόγου γνώσεως και όχι αναπαράγοντας κουτσομπολιά). Η ΝΔ είναι γεμάτη στρατηγούς και στρατηγίσκους, αλλά από φαντάρους ΜΗΔΕΝ. Ο κόσμος απογοητεύτηκε, οι δε οργανωμένοι έριξαν "μαύρη πέτρα πίσω τους" μόλις κατάλαβαν ότι οι πολυετείς κόποι και πόθοι τους στην αντιπολίτευση, είχαν αντίκρυσμα ΜΟΝΟ στα πόθεν έσχες των γαλάζιων υπουργών και στους μισθούς διοικητών ΔΕΚΟ και οργανισμών. Πως να κερδίσεις "πόλεμο" χωρίς φαντάρους;
  Ή όπως έλεγε και μια ψυχή σε έναν γαλάζιο υπουργό στα τέλη του 2004, "Το ΠΑΣΟΚ έμεινε 20 χρόνια στην εξουσία γιατί είχε πρασινοφρουρούς, εσείς χωρίς γαλαζοφρουρούς πως περιμένετε να μείνετε πάνω. Νομίζετε ότι μόνο με τα ξαδέλφια, τους γιους, τις κόρες και τους κουμπάρους θα κρατήσετε την εξουσία";

 11. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 07/07/2009 10:36:28

  Η ΝΔ είναι ένα ημιθανές κόμμα βολεμένων μπούληδων που δεν εκφράζει καμία ιδεολογία. Γι' αυτό την έχει πάρει αμπάριζα το ΛΑΟΣ, το οποίο τουλάχιστον εκφράζει συγκεκριμένες απόψεις τις οποίες έχει εγκαταλείψει η ΝΔ - ή μάλλον δεν τις πίστευε πραγματικά ποτέ - λόγω του ότι η μοναδική της προτεραιότητα είναι η διαχείριση των προβλήματων και όχι η επίλυσή τους. Κλασική περίπτωση κόμματος που πασχίζει να κρατηθεί στην εξουσία χωρίς καμία περαιτέρω προσδοκία, όπως και το ΠΑΣΟΚ.

  Όταν γραφικοί και πρώην ακραίοι σαν του ΛΑΟΣ φτάνουν να παρουσιάζονται ως σοβαροί πολιτικοί με συγκροτημένη σκέψη και πρόταση - όποια κι αν είναι αυτή, π.χ. κουκουλοφόροι ή μετανάστες - να μην κατηγορείτε αυτούς ή τους πολίτες, αλλά την ανυπαρξία των υπολοίπων κομμάτων.

 12. Justin Case avatar
  Justin Case 07/07/2009 15:04:02

  Σιγά το κομματικό ενδιαφέρον...Ο ίδιος είναι πρώην αριστερός και υπήρξε και οργανωμένος. Βαθιά μέσα του πιστεύει ότι θα γίνει μια μέρα πρωθυπουργός γιατί ξέρει και βλέπει ότι δεν υπάρχει πραγματικά διάδοχη κατάσταση για το 2020. Τους δουλεύει ψιλό γαζί και είναι τόσο τρόμπες που μασάνε κιόλας. Τέτοια ασχετίλα....Απο αυτή την άποψη μπράβο του είναι ένας ξύπνιος οπορτούνας και υπο τις παρούσες συνθήκες και πολύ καλά κάνει!

 13. stelios avatar
  stelios 07/07/2009 17:33:31

  O Kαραχαλιος εδωσε το παραδειγμα των πρωτοβουλιων που πρεπει να αναληφθουν:
  Να ξεκινησει εκστρατεια life style στη Μυκονο και να βγουν φωτογραφιες τα στελεχη με την Ιγγροπουλου,την Αλεξανδρατου και την Αντωνιου.
  Ειναι ο μονος τροπος να ανατραπει η διαφορα,οι μοντελοπνιχτες θα μας σωσουν.

 14. Tο κουμπί της, κρατάει ο Καραχάλιος! | Search Top Greek Blog avatar
  Tο κουμπί της, κρατάει ο Καραχάλιος! | Search Top Greek Blog 09/07/2009 13:07:41

  [...] στο antinews, πως ο Νίκος Καραχάλιος, κρατάει το κουμπί της ΝΔ, που αν [...]

 15. tiramola avatar
  tiramola 09/07/2009 14:07:02

  To κουμπί της...Μίλο Μανάρα!!!
  Πάτα το ρε Καραχάλιο να αρχίσουν τα ερωτικά όργια όλοι με όλους στην ΝΔ!!!!
  Και που είσαι , στέιλε τα dvd στον Καμπουράκη....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.