02/09/2007 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλής: «όποιος φταίει ας πληρώσει για τις αμαρτίες του»

Αποστασιοποιημένος από την μέχρι τώρα γραμμή του Μαξίμου για σπίλωση και υπονόμευση του Γ. Ζορμπά εξαιτίας του πορίσματός του για το αμαρτωλό ομόλογο εμφανίζεται στη σημερινή συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και δηλώνει ξεκάθαρα: « Όποιος φταίει θα πληρώσει για τις αμαρτίες του».

Ερώτηση: «Με την ιστορία των ομολόγων, έχετε καθαρή εικόνα ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι, κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι μπλεγμένα στην ιστορία;»
Απάντηση: «Ναι, αυτή την εικόνα έχω. Είναι μια υπόθεση σοβαρή. Συζητήθηκε επί μακρόν. Τρεις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις στη Βουλή αφιερώθηκαν στο θέμα. Εμείς το πήγαμε στη Δικαιοσύνη. Και εμείς μένουμε στη γραμμή ότι όποιος έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη και αποφανθεί η Δικαιοσύνη, θα πληρώσει για τις όποιες αμαρτίες του…»

Είναι σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν εκφράζει βεβαιότητα πως δεν υπάρχουν ένοχοι, αλλά παίρνει τις αποστάσεις υπονοώντας ότι «αυτή την εικόνα του μετέφεραν». Δηλώνει επίσης ότι η υπόθεση είναι «σοβαρή» , άρα δεν αποτελεί μόνο μια «παραξενιά» του Ζορμπά όπως διέδιδε εκείνες τις ημέρες το Μαξίμου.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Καραμανλή αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε συνδυασμό με όσα δήλωσε για τον Γ. Ζορμπά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε χθεσινή συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ»:

Ερώτηση: «Γιατί η κυβέρνηση επιχείρησε να βγάλει τον κ. Ζορμπά τρελό; Μετά, βεβαίως, το πόρισμα;
Απάντηση: «Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπαληγούρας εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι στην ψυχή αυτού του στελέχους της παράταξής τους που είναι ο κ. Ζορμπάς ενέδρευε και παρέμενε ατόφιος ένας χαρακτήρας δικαστικού. Μεγάλου δικαστικού, μεγάλου δικαστή, όπως ήταν παλιά ο Σαρτζετάκης στην υπόθεση Λαμπράκη, οι οποίοι, όποια και αν είναι η ιδεολογία τους και τα φρονήματά τους, γνωρίζουν πως πάνω απ όλα επιβάλλεται η αποκάλυψη της αλήθειας και η επιβολή του νόμου…»
Κατά τα άλλα δεν μένει παρά να μάθουμε ποιοι ήταν εκείνοι από το περιβάλλον Καραμανλή που έσπευσαν να διαβάλλουν τον Ζορμπά «σηκώνοντας» έτσι μόνοι τους το θέμα εκεί που έφτασε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vasikosmetoxos avatar
  vasikosmetoxos 02/09/2007 16:41:15

  "Και εμείς μένουμε στη γραμμή ότι όποιος έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη και αποφανθεί η Δικαιοσύνη, θα πληρώσει για τις όποιες αμαρτίες του…",λέει ο πρωθυπουργός. Για να καταλάβουμε και εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι, θα πληρώσουν το μάρμαρο οι διοικητές των Ταμείων (κι'αυτοί, όχι όλοι); Ρε, μπας και εννοεί τους Αλογοσκούφη, Δούκα, Τσιτουρίδη και σία; Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από τον τρόπο που φρόντισε να προστατεύσει τον φίλο του, Τσιτουρίδη, βγάζοντάς τον από το υπουργείο Απασχόλησης, όχι για το σκάνδαλο των ομολόγων, αλλά για ένα άσχετο -άλλο- σκάνδαλο που έβγαλαν στη φόρα μέσω της Καθημερινής για τον σύμβουλό του Ευγένιο Παπαδόπουλο. Με την ευκαιρία τι κάνει αυτό το παιδί ("κυρίος 13%" λεγόταν ακόμα από την εποχή που ήταν στις Βρυξέλλες) ο Τσιτουρίδης; Και το "σκάνδαλο των κουμπάρων" με τα καρτέλ γάλακτος, κ.λ.π., σε ποιο σταδιο βρίσκεται;

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 02/09/2007 18:09:29

  Ομόλογα-Δ.Ε.Κ.Α 1-1.
  Σημειώσατε Χι.

 3. Dikommatikos avatar
  Dikommatikos 02/09/2007 19:54:54

  Να προσθέσω στο Ομόλογα-ΔΕΚΑ 1-1 και την κατάληξη του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.

  Ας μιλήσουμε όμως, και λίγο για το Ασφαλιστικό. Αφού ο κ.Καραμανλής, στη συνέντευξή του στην Καθημερινή είπε ότι «το ασφαλιστικό είναι μια μείζων προτεραιότητα» και ότι «χρειάζεται η εξυγίανσή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, εάν γίνει και πάλι κυβέρνηση, «θα μπορούσε με κίνητρο μεγαλύτερη σύνταξη, να παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής παραμονής στην εργασία μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας». Είναι για ανέκδοτο. Εδώ οι κάπως μεγάλοι σε ηλικία, ψάχνουν να βρούν δουλειά και κανένας εργοδότης δεν τους παίρνει, θα τους κρατήσουν και επιπλέον χρόνια στη θέση εργασίας;

 4. τούρκος avatar
  τούρκος 02/09/2007 20:07:35

  Όπως λένε


  Το βαθύ κράτος είναι εδώ !!!!.

  Κόκκινος!!
  Κολιοκώστας!!! ,
  Κεδίκογλου!!!!!!,
  Ζορμπάς

  κλπ κλπ

 5. Δικαιόπολης avatar
  Δικαιόπολης 09/09/2007 19:34:19

  Μπράβο στη Δικαιοσύνη! αρχίζουν οι πολιτικοί να καθαρίζουν τα οπίσθια σκοτάδια, ότι καλύτερο για την πολιτεία, άντε να φτάσει κάπο τες το δίκιο και στη Σκύρο.

  Juli 1 2007, 08:13 ΠM 1-8-07
  Καταθέτω πρόταση δημιουργίας κινήματος κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ σε συνεργασία με ΤΟ ΑΝΤΙ.
  Α) Την σύνθεση επιτροπής από νέους τελειόφοιτους της νομικής που θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα του επί ζην, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των παθούντων, κόντρα στο δικονομίστικο της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.
  Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.
  Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.
  Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με
  1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης
  2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων
  3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.
  Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων
  1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων, σε δεύτερη φάση (πρόταση), ότι επιπλέων εκταμιεύσουν από απαίτηση πολιτικής αγωγής.
  2- Μέρος ποσοστιαίο εκταμίευσης από κάθε αγωγή θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης.

  Δεκτές προτάσεις προβληματισμού θετικής συνεισφοράς.

  Υ.Γ. Στοιχεία εμβάθυνσης πρωτοβάθμιας διαπλοκής είναι στη διάθεση του κάθε blogger για μια προκαταρκτική εισαγωγή στο θέμα, μπορεί να κάνει οποιασδήποτε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.inskyros.gr , και στη συνέχεια στην παραπομπή στο θέμα ‘’ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ’’, ως και www.topontiki.gr  στο Φόρουμ Πολιτική κουβέντα στο Πρωτοβάθμια διαπλοκή http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=122

  Κατά τ’ άλλα
  Το εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λιβαδιακό δικαίωμα) που ισχύει στη Φθιώτιδα και σε άλλα σημεία της χώρας σε αλλότριους καλλιεργούμενους η καλλιεργήσιμους η αγραναπαυόμενους αγρούς η και σε λιβάδια, απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος του 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη των αγρών ή των λιβαδιών, στα οποία υφίσταται το προαναφερόμενο δικαίωμα (παράγραφος 1)
  Από τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952 προκύπτουν τα ακόλουθα :
  Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952, η παραπάνω αποζημίωση βαρύνει το Δημόσιο και καταβάλλεται στους δικαιούχους με ομολογίες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952, ενώ σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2258/1952, το ποσό της προαναφερόμενης αποζημίωσης, προσαυξανόμενο κατά 10% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εποικισμού για τα κατά την παρ. 4 έξοδα αποτύπωσης και καταμέτρησης, ……. αποτελεί την οφειλή του υπέρ ου η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη του κτήματος προς το Δημόσιο.?

  Τι μας λέει τώρα αυτό????
  Ότι όσοι με πλασματικά συμβόλαια καταπατούν εκτάσεις «στη Φθιώτιδα ή και σε άλλα σημεία της χώρας (όπου το) εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λειβαδιακό δικαίωμα) επί αλλοτρίων καλλιεργουμένων ή καλλιεργήσιμων ή αγραναπαυόμενων αγρών ή επί λειβαδιών απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με το νόμο 104 του συντάγματος του έτους 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη εκείνων των αγρών ή λειβαδιών, επί των οποίων υφίσταται το δικαίωμα..» στη συνέχεια βαρύνουν και το δημόσιο με ομόλογα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952 δηλαδή εν τοιαύτη περιπτώσει γι’ αυτό ο δήμος Σκύρου παρά τις επανειλημμένες πολιτικές αποφάσεις δεν χαρτογραφεί και δεν αποδέχεται έστω και την αποτύπωση του ενός επί μέρους τμήματος της χορτονομής που χαρτογράφησε εκ του συνόλου αυτής που του παραχωρήθηκε από το δημόσιο, μόνο και μόνο για να μην κατά την πολιτική του αντίληψη επιβαρύνει ο ίδιος ο δήμος το δημόσιο με ομόλογα????, αλλά κάνει πλάτες στους ‘‘ιδιώτες’’ καταπατητές!!! (όχι ασφαλώς σε σύμπραξη εξ αγχιστείας ή ιδίων ‘‘ιδιωτικών’’ των συμφερόντων, σε βαθμό πλημμελήματος- για το αδίκημα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης)
  Και στο κάτω κάτω, για τα καλά και συμφέροντα, γιατί όχι και αυτοί!!!

  ΜΑ ΤΟΤΕ ΔΙΣ εμπίπτουν στις πράξεις
  Απιστίας σχετική με την υπηρεσία σε βάρος ΝΠΔΔ κατ' εξακολούθηση
  Άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της απιστίας· (αποδοχή) και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
  Αποδοχής πλασματικού συμβολαίου δια πολιτικής αποφάσεως μετά χρήσεως
  Άμεση συνέργεια στο αδίκημα αποδοχής πλασματικού συμβολαίου δια πολιτικής αποφάσεως μετά χρήσεως
  ΚΑΙ ΔΗ διάθεση προϊόντων εγκλήματος ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε δράστη/ες που επιχειρεί/ουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και που τελούνται σε σχέση με την προαναφερόμενη πράξη της απιστίας.

  και που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος

  Ένα θέμα που επιτακτικά πρέπει να ερευνηθεί
  είναι το κάτω από τις όποιες διαβλητές δικονομικές και συμβολαιογραφικές συγκυρίες, προήλθε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εδαφών επί των οποίων στηρίζεται και συμμετέχει κατά 95% η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους του μετοχικού κεφαλαίου στην σύσταση εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανεμογεννητριών
  http://www.servitoros.gr/news/view.php/14930/
  http://www.servitoros.gr/news/view.php/14958/
  http://www.servitoros.gr/news/view.php/14957/
  Καθότι τα έσοδα αντί να είναι προς όφελος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ, τα κέρδη θα πηγαίνουν στους διαχειριστές της περιουσίας του ‘’οίκου του θεού’’   

  -Αποκαλυπτικό της σχέσεις των πραγμάτων ως προς  τις όποιες διαβλητές δικονομικές και συμβολαιογραφικές συγκυρίες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εδαφών της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους στο όρος ΄΄Κόχυλας΄΄ είναι το υπ’  αριθ. 1462-92 βαθμού προτεραιότητας, προς τη νομαρχία Ευβοίας εγγράφου, πρώην δημάρχου από την 16-7-1992,
  όπου μεταξύ άλλων αναφέρει
  « ..Θα πρέπει να σας αναφέρουμε επίσης πως μια άλλη περίπτωση χρησικτησίας από χορτονομή, είναι και η ιδιοκτησία της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην περιοχή ΄΄ Βουνό ΄΄ Σκύρου. Το Δημόσιο έχει μεν χαρακτηρίσει τις περιοχές σαν δημόσιες χορτολιβαδικές, αλλά η Μονή  δικαιώνεται (σ.σ. στα δικαστήρια) και προβαίνει σε πωλήσεις. ....»

  Καθότι και εν προκειμένου
  Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας νόμος του 1980 περί χρησικτησίας, ωστόσο το θέμα λόγω σοβαρότητας αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος παραπέμπαι για να κριθεί οριστικώς από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Γ. Παπαγεωργίου. (Ε!!! σύμπτωση ονομαστική κι’ αυτή με ειδήμονα επί απαλλοτριώσεων εκ της νήσου Σκύρου?)

  Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
  Στοκχόλμη/Σουηδία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.