06/10/2008 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλής: «βάστα με να σε βαστώ»

Ουδέν νεώτερον για τα εσωκομματικά μέτωπο από την σημερινή ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Πήγαν τον άκουσαν, τον χειροκρότησαν και αποχώρησαν χωρίς να πουν κουβέντα. Τα ντηλ είχαν γίνει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Προσωρινή ανακωχή μπας και σωθούμε από τον κατήφορο. Θα πιάσουν όμως τα φρένα σ΄ αυτό το σαπάκι που αποκαλείται ΝΔ; Θα δούμε....

Σήμερα πάντως είδαμε έναν Καραμανλή να εκλιπαρεί (σχεδόν) τους βουλευτές του για να σταματήσουν την κριτική: «Από σήμερα δίνουμε νέα διάσταση στο πνεύμα της ομαδικότητας. Διαμορφώνουμε μια νέα δυναμική συλλογικότητα.....Θέλω να ακούω τις απόψεις, τις προτάσεις, τις εισηγήσεις σας. Όλα όσα έχετε να μεταφέρετε, μέσα από την ίδια την Κοινωνία. Αλλά και όλα όσα προκύπτουν μέσα από τη γνώση και την εμπειρία σας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας θα συνεδριάζει συχνότερα και με ειδική θεματολογία, έτσι ώστε να εξετάζουμε, όλοι μαζί, μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις...».

Και τι δεν του έταξε. Να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργών ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια (πόσες φορές το έχει πει;). Να ενημερώνονται οι βουλευτές τακτικά από τους υπουργούς. Να γίνουν «νέα έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής, σε κάθε Νομό», όπου ο κάθε τοπικός βουλευτής θα πάρει το κομμάτι του. Να σηκώνουν οι γραμματείς των υπουργών τα τηλέφωνα. «Να δίνουν (οι υπουργοί) έγκαιρα και υπεύθυνα, γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη» (και πότε θα κάνουν μπίζνες;).

Κατά τα άλλα ο κ. Καραμανλής, όπως σωστά επεσήμανε ο ΣΥΝ. έκανε «μια δημοσιογραφικού τύπου καταγραφή» του κυβερνητικού έργου, προφανώς για να την πάρουν μαζί τους οι βουλευτές στις περιοδείες που θα κάνουν στην επαρχία ενόψει της μακράς προεκλογικής περιόδου,

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mesas avatar
  mesas 06/10/2008 13:33:52

  "Να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργών"

  μήπως έχει σχέση με κάποια τελευταία δημοσιεύματα περί "μονιμοποίησης" των stage;

 2. Xase avatar
  Xase 06/10/2008 13:48:54

  Βαστα με να σε βαστω να πνιγουμε και οιδυο.

  Προσπαθει να κερδισει χρονο ο μεγαλος και οπου τον παει.

 3. παλιομιζέρια avatar
  παλιομιζέρια 06/10/2008 14:29:22

  Κάπως έτσι θα γίνει.
  Ο υπερήφανος ελληνικός λαός θα σιγουρέψει προεκλογικά τις υψηλές προσδοκίες του ( δουλειά, μετάθεση, στάνη για τα πρόβατα, επιδότηση για μπαράκι κλπ) και θα μετά ψηφίσει κατά συνείδηση και πιστεύω.

  Το κόμμα που θα βγει πρώτο, θα είναι "βεβαιωμένα" εκείνο που θα έχει τους πιο πολλούς "αβόλευτους" ψηφοφόρους.

  Φταίνε οι πολιτικοί λοιπόν;

 4. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 06/10/2008 17:31:59

  Αυτό που φαινεται όλο και πιο έντονα με τις αλλεπάλληλες ομιλίες του Χονδρού ειναι η πολιτική και ιδεολογική ενδοια του ιδιου και του περιβάλλοντος. Εκτός από τις χιλιοειπωμενες πατριδοκάπηλες κορώνες αδυνατει όλο και περισσότερο από ομιλία σε ομιλία να περιγράψει ένα στοιχειώδες στόχο ή όραμα. Τώρα που η λέξη μεταρύθμιση αρχίζει να παιρνει σάρκα και οστά στα μάτια του πολίτη και να φορτίζεται αρνητικά, ο ΚΚ αδυνατεί να δώσει ένα ιδεολογικό άλλοθι ένα ψευδη εστω προορισμό της κυβέρνησης.

 5. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 06/10/2008 17:36:03

  Εδω που τα λέμε αυτό ηταν πάντα το πρόβλημα της νέας διακυβέρνησης: Η παντελής έλλειψη συνεκτικού ιστού, μιας στοιχειώδους πολιτικής συμφωνίας μια ασαφής έστω κοινη αντίληψη για τους στόχους και το αντικείμενο της πολιτικής τουσ. Καθόλου περιεργο που κυριαρχούν τα λαμόγια και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Τακτικισμός του χειριστου ειδους και "οτι φάμε οτι πιουμε...."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.