06/09/2007 23:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλής: "ή αυτοδυναμία, ή πάλι εκλογές"

Η σημαντικότερη είδηση που βγήκε από την αποψινή «σούπα» που αποκαλείται …”debate” είναι ή δήλωση του Κ. Καραμανλή ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τα «άκρα», αλλά θα προχωρήσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Έτσι δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, το πολιτικό τοπίο αποκτά επιτέλους ενδιαφέρον αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδέχεται την πιθανότητα μη – αυτοδυναμίας, άρα την ανάδειξη πεντακομματικής Βουλής. Πρώτος στόχος του κ. Καραμανλή με τη στάση του αυτή στοχεύει στους αναποφάσιστους, καλλιεργώντας μια παραλλαγή του γνωστού «μετά από μένα το χάος» , επισείοντας τον κίνδυνο ακυβερνησίας, την ταλαιπωρία των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων κλπ. Είναι επίσης βέβαιο ότι ανησυχεί από τα μηνύματα που παίρνει. Αν ήταν σίγουρος για την αυτοδυναμία της ΝΔ θα αρνείτο να απαντήσει σε «σενάρια ακυβερνησίας» και θα δήλωνε κατηγορηματικά ότι «η ΝΔ θα σχηματίσει σίγουρα κυβέρνηση». Δεν το έκανε όμως κι αυτό πλέον προβληματίζει.

Τέλος,  επειδή ως γνωστόν  «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου κλπ κλπ» υπενθυμίζουμε ότι πριν από πέντε ημέρες επισημάναμε πρώτοι την μεγάλη πλέον πιθανότητα νέας εκλογικής αναμέτρησης (πατήστε εδώ), Γράψαμε τότε: «Στην περίπτωση που η ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία (πάρει δηλαδή 148-149 έδρες) αλλά ταυτόχρονα θα έχει μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, ικανή να προκαλέσει μια έντονη αμφισβήτηση του Γ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα στη διεξαγωγή και δεύτερης εκλογικής μάχης, η οποία όμως θα μπορεί να διεξαχθεί με λίστα…»

Όλα εξαρτώνται δηλαδή από το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Αν θα έχει απέναντί του έναν αδύνατο Παπανδρέου, ο Κ. Καραμανλής θα μπορεί να ελπίζει ότι στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση μαζί του θα τον νικήσει πάλι και θα εξασφαλίσει μια ισχνή μεν αυτοδυναμία, αλλά με απολύτως ελεγχόμενη από τον ίδιο κοινοβουλευτική ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.