10/09/2009 23:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλής: «Εάν ξεκινούσα από την αρχή θα πήγαινα πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά»«Εάν ξεκινούσα από την αρχή θα πήγαινα πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά και με λιγότερες ευαισθησίες σε κρίσιμα ζητήματα και μεταρρυθμίσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega. Αναφερόμενος σαφώς στις λάθος επιλογές της «συναίνεσης» και της «ήπιας προσαρμογής» που επικράτησαν στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι».

Παραδέχθηκε επίσης λάθη τακτικής και τόνισε: «επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».

«Πιστεύω ειλικρινά ότι έχουμε πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσουμε τις εκλογές», είπε ακόμα ο κ. Καραμανλής και επανέλαβε ότι ακόμη κι αν χάσει θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι μαχητής. Κι αυτό σημαίνει ότι γι' αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Άμα είμαι χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πάντως, στα 53 μου, χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να φύγω, στο βαθμό βεβαίως που θα με θέλει η παράταξη».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του κάλυψε τον Αχιλλέα Καραμανλή (ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος) λέγοντας ότι ήταν «σε πλήρη συνεννόηση» μαζί του και ότι «είναι ο τελευταίος που θα έκανε κάτι που θα βλάψει την παράταξη και τον αρχηγό της».

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια και το αν θα συμπεριληφθούν σε αυτά ονόματα που φέρονται να ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, επεσήμανε πως στην τελική απόφαση συνεκτιμάται «αν η πολιτική συμπεριφορά και διαδρομή του καθενός συνάδει με το πνεύμα της παράταξης».

Για τα σενάρια συνεργασίας

Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, αναφέροντας πως «είναι ζήτημα αρχής», καθώς πρόκειται για ένα κόμμα που «εμφορείται από ανεύθυνο λαϊκισμό».

Ερωτηθείς δε σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά είναι σχεδόν ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα.

Αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου

«Σε αυτές τις εκλογές εκτός από πολιτικές και προγράμματα οι πολίτες διαλέγουν και πρωθυπουργό», τόνισε κληθείς να σχολιάσει τον προσωπικό χαρακτήρα που έχει λάβει η εκλογική αναμέτρηση.

Στάθηκε, ωστόσο, ιδιαίτερα στην επιλογή των πολιτικών θέτοντας εκ νέου το δίλημμα ανάμεσα σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχει επιλέξει η ΝΔ και ένα ασαφές νεφελώδες υποσχεσιολόγιο, όπως ανέφερε, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ στην ουσία δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση, δεν έχει πρόγραμμα», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/09/2009 23:20:47

  Θέλει τρίτη ευκαιρία και θεωρεί εφικτή συνεργασία που ήδε απέρριψε... Με κοροϊδεύει ή είναι τόσο χάλια οι εναλλακτικές και πρέπει να τον ακούσω;

  Ποιά εμπειρία απέκτησε 5,5 χρόνια και επικαλείται;

  Όσο και να τον λατρέυετε, πως τα ακούτε αυτά και δεν πέφτετε ανάσκελα σε κώμα;

  Ξέρω την απάντηση... θα αναρτήσετε φωτό του θηλυκού Φιντέλ Κάστρο και θα πέσω εγώ. Βρε τι πάθαμε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 10/09/2009 23:41:16

   Θα σού βάλω τη Διαμαντοπούλου-Μπιλντερμπεργκ.
   Κατσέλη όχι, σέβομαι τις ευαισθησίες.

 2. karalove avatar
  karalove 10/09/2009 23:38:46

  Φακτωρα, άρχισε να γράφεις θετικά σχόλια, να μείνει και τίποτα από το σβύσε σβύσε.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/09/2009 23:40:42

  Ας μην κάνουμε αναγωγές σε παραδείγματα από τις πολυεθνικές με προϋπολογισμό όσο της Ελλάδας και πικραθούμε πάλι ...

 4. tiramola avatar
  tiramola 10/09/2009 23:57:58

  Θα τα δώσει όλα στο debate λέει , θα χορέψει μέχρι και salsa...
  Μόνο πλάκα μπορείς να κάνεις....

  • διαβατήριο avatar
   διαβατήριο @ tiramola 11/09/2009 09:51:35

   +10000

   Μόνο αύτο να δώ, ψηφίστε με γιατί χορεύω καλύτερα, tiramola είπες την καλύτερη ατάκα ever

 5. kross avatar
  kross 11/09/2009 00:10:22

  "Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια ..."
  Αυτό που με φοβίζει είναι ότι στην πλάτη μας μαθαίνουν να κυβερνούν!!!!!

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/09/2009 00:10:58

  «Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι».

  Μα πως θέλει να κάνει διάλογο για αλλαγές και τομές με αυτούς που θίγουν οι αλλαγές;
  Δηλαδή ο Πρόεδρος πχ της ΓΣΕΕ, όχι ως πρόσωπο αλλά ως θεσμός, να απαρνηθεί τη συμμετοχή συνδικαλιστών σε ΔΣ όταν η τοποθέτηση αυτή αποφέρει στην τσέπη μερικές δεκάδες χιλιάδες €;
  Οι καθηγητές ΑΕΙ να δεχτούν τα ΤΕΙ και τα ιδιωτικά όταν διαχειρίζονται κοινοτικά πακέτα;
  Οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων να δεχτούν ότι έχουν ευθύνη αφού ασκούσαν διοίκηση ως μέλη ΔΣ Ταμείων; ή να απαρνηθούν εθελούσιες σε 45χρονους χειροκροτητές;
  .......................................................................
  και άντε το κατάλαβε, Θέλει τρίτη ευκαιρία γιατί του πήρε 5,5 χρόνια για να το καταλάβει;
  και άντε είμαι ηλίθιος και του την δίνω, γιατί πιστεύω ότι η εναλλακτική λύση είναι ανέκδοτο και όχι ότι εσύ είσαι καλός.....
  Τι θα εφαρμόσει;
  Τι θα κοστίσει;
  Πόσο θα διαρκέσει;
  Με ποιους θα το εφαρμόσει;
  Με Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Σουφλιά, Τσιτουρίδη, Παυλίδη, Ανδριανό (αν βγει...), Κουκοδήμο, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, Δαιλάκη, για να μιλήσουμε όσους έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα...
  Να τον ψηφίσω επειδή απέναντι μου μιλάει για οικονομία η κα Κατσέλη;
  .......................................................................
  Πάλι για μπύρες θα πάω ή ψήφο σε κανένα από τα 5 Κοινοβουλευτικά μας κόμματα...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Ιθαγενής 11/09/2009 00:46:53

   "Να τον ψηφίσω επειδή απέναντι μου μιλάει για οικονομία η κα Κατσέλη;"
   Ναι. Ο ένας αντίπαλος προσδιορίζει τον άλλον.
   Δεν κρίνονται αυτόνομα, σε απόλυτο κενό, αλλά σε συσχετισμό.
   Γι' αυτό τα ολοκληρωτικά καθεστώτα καταργούν τις πολλαπλές επιλογές. Για να μην υφίστανται τη σύγκριση.

 7. αντί avatar
  αντί 11/09/2009 00:41:20

  Να ρε Κωστάκη, να σου δώσουμε μερικές ευκαιρίες ακόμα...
  μέχρι να τα καταφέρεις...

  Τώρα θα αρχίσουμε να δίνουμε στον Γιωργάκη και μετά ξανά πάλι σε εσένα!

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/09/2009 02:23:53

  Mιά Ζωή την έχουμε Κωστάκηηηηηηηηηηη.
  Δεν γυρίζει πίσω η Ρουφιάνα.
  53 ετών και δέν τό πήρες χαμπάρι ακόμα???

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σπύρος 11/09/2009 06:47:24

   Η πιο σκληρή και πιο σωστή δήλωση. Κάθε ένας, και οι πολιτικοί και οι ψηφοφόροι, φτιάχνουμε μια θεωρία για τον κόσμο και την ζωή όσο μεγαλώνουμε. Οι πράξεις μας, η προσπάθειά μας, και η συγκυρίες είναι αυτά που, σε περίληψη, είμαστε «εμείς». Αυτά, και αν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρεφτη το πρωί, είναι η ζωή μας. Κάθε ένας την δικιά του. Και ο Κωστάκης, και ο Γιωργάκης, υποθέτω. Η ατυχία τους αυτών είναι ότι μεγάλωσαν θεωρώντας μερικά πράγματα δεδομένα. Άλλοι έχουν άλλες ατυχίες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 11/09/2009 08:37:05

    H ατυχία τους όλων αυτών αυτής της συνομοταξίας, όχι μόνο των δύο, είναι ότι μεγάλωσαν χωρις να τους τύχουν "ατυχίες". Όσο πιο νωρίς την τρώει κάποιος τη χοντρή σφαλιάρα που θα του γυρίσει ο ουρανός σφοντύλι και θα πει το δεσπότη Παναγιώτη τόσο καλύτερα.

 9. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 11/09/2009 09:26:28

  Η πολιτική και η Δημοκρτατία, λένε όλοι, δεν έχει αδιέξοδα!
  Και αυτό που ζούμε και συζητάμε τι είναι;
  Μάλλον το λένε για να μη δούμε το αδιέξοδο.
  Το αδιέξοδο που οι ίδιοι έφτιαξαν.
  Υπάρχει έξοδος(;).

  • ataktos avatar
   ataktos @ ο νοών...νοείτω 11/09/2009 09:55:55

   Το... πετρέλαιο του Πρίνου... όπως ανακοίνωσαν μόλις χαχααχα

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ ataktos 11/09/2009 11:17:01

    Εκεί έχει κορμοράνους;

 10. karlove avatar
  karlove 11/09/2009 09:32:58

  Αναδημοσιευω απο παλαιοτερο αρθρο του lifo, για να μην ξεχνιομαστε!

  Διαβάζω καθημερινά ότι εκδότες και διευθυντές εφημερίδων συναντιούνται με τον Καραμανλή και συζητούν. Η λέξη «συζητώ» σημαίνει κάτι ψάχνω να βρω μαζί με κάποιον άλλο. Έχω ένα κοινό στόχο κι ένα κοινό συμφέρον.

  Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιο κοινό συμφέρον συνδέει τους εκδότες και τον πολιτικό.

  Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τους συνδέει το εθνικό συμφέρον. Αλλά μεμονωμένα και οι μεν και ο δε έχουν αποδείξει ότι το εθνικό συμφέρον δεν τους εμπνέει ιδιαίτερα.

  Οι μεν έχουν σχεδόν απαιτήσει και κατορθώσει να ευνοούνται σκανδαλωδώς από το κράτος εις βάρος του αφελούς «λαού»: χρέη να τους χαρίζονται, ταμεία να μένουν απλήρωτα, επιχειρήσεις τους να λειτουργούν με πλαστά τιμολόγια, φωτογραφικές διατάξεις να τους απαλλάσσουν από εγκλήματα, που άλλους θα τους έστελναν φυλακή. Η ελληνική τέταρτη εξουσία έχει γίνει κάτι ελαφρώς μαφιόζικο, που προωθεί τα ιδιωτικά της συμφέροντα και την ομερτά της τη βγάζει στο σφυρί, σαν ένα οποιοδήποτε «αγαθό». Το τι δημοσιεύεται και τι όχι είναι περίπου προϊόν πλειστηριασμού. Τα δημόσια έργα και άλλα, παράλληλα οφέλη, συμπληρώνουν την εικόνα.

  Ο δε πρωθυπουργός είναι σαφές ότι προσπαθεί να διασώσει την τρύπια εξουσία του - και μόνον. Οι τελευταίες ψευδαισθήσεις (μήπως και είναι μια μωρά παρθένα που την εξηπάτησαν οι αλητόβιοι γαμπροί) καταρρίφθηκαν ολικά στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όταν συνειδητά βγήκε και υπερασπίστηκε τη διαφθορά και τα ψέματα των υπουργών του. Όχι, ο πρωθυπουργός δεν συναντά τους εκδότες για να βρουν μια διέξοδο στη νοσηρή φάση. Τους συναντά για να παίξει τα ρέστα του. Για να διαιωνιστεί η μπίζνα. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή μπροστά στις αποδεδειγμένες μειοδοσίες της κυβέρνησής του. Τους συναντά για να τους ευνουχίσει δημοσιογραφικά, αντιδωρίζοντας το αναλογούν παλάτι (οι ευνούχοι ζουν σε παλάτι, όπως οι βασιλιάδες: τι παράδοξο!).

  Το παλιό αξίωμα ότι στην κηδεία του καλού δημοσιογράφου δεν πατάει κανείς έχει ξεπεραστεί. Τώρα οι δημοσιογράφοι κηδεύονται στον προεδρικό κήπο και ακολουθεί κοκτέιλ. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αυτοκτονούν αντικριστά, όπως οι αυτόχειρες σαμουράι (χωρίς την περηφάνια).

 11. marikaki avatar
  marikaki 11/09/2009 11:45:15

  Και στους αγαπητούς συνομιλητές που λατρεύουν τον Καταλληλότερο αφιερώνω την χθεσινή συνέντευξη στο ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ!!!
  Φαντασθείτε απλά ποιος μας κυβερνούσε 5,5 χρόνια!!!
  Ένα ψέμα και μια απατή που κανάλια δημοσιογράφοι μας σερβίρισαν για να κάνουν την δουλεία τους....

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ marikaki 11/09/2009 14:08:23

   Μαρικάκι, δεν άκουσες τα νέα; Καταλληλότερος είναι ο Γιωργάκης...

 12. George Poulos avatar
  George Poulos 11/09/2009 12:33:33

  Εκατομμύρια Ελληνες θα ήθελαν να ξεκινούσαν απ την αρχή και να μήν σε είχαν ψηφίσει ποτέ.

 13. Στέργιος avatar
  Στέργιος 11/09/2009 14:03:10

  Κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, κύριε Πρωθυπουργέ, θα ήταν πατίνι.

  Τι να σε κάνω που θέλεις να ματαξαναξεκινήσεις σαν να μην έγινε τίποτα;
  Την ευκαιρία σου την είχες και την έχασες.
  Όταν μίλησες στον Μπαϊρακτάρη για "νταβατζήδες", ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκτός από τα λαμόγια τού ΠΑΣΟΚ ήταν μαζί σου.
  Το χειρότερο δεν είναι ότι μας απογοήτευσες ΟΛΟΥΣ.
  Το χειρότερο είναι ότι συμβιβαζόμενος με τους "νταβατζήδες" σκότωσες την τελευταία ελπίδα που είχαμε για να σταματήσει η παρακμή τής Ελλάδας.

 14. Le canard avatar
  Le canard 11/09/2009 18:35:54

  Εαν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν πατίνι

 15. α.Α. avatar
  α.Α. 12/09/2009 20:26:10

  Τώρα είναι Αργά Φιλαράκο μου...
  Δεν είναι παιχνίδι ο Λαός και η τυχή της Χώρας.

 16. Andreas avatar
  Andreas 13/09/2009 17:06:17

  Μαχητής my ass ο "κουρασμένος". Φαντάσου να πήγαινε και πιο "γρήγορα και αποφασιστικά" τι θα γινόταν. Θα είναι μοναδικό κατόρθωμα το ότι θα τον μαυρίσουν ακόμα και οι πιο αμετανόητοι δεξιοί που βγάζουν σπυράκια μόνο στη θέα του Γιωργάκη. Αλλά τι να κάνεις έτσι είναι αυτά..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.