28/09/2009 22:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλής: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της ΔημοκρατίαςΣε συνέντευξή στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ  ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νεοδημοκράτες σε συσπείρωση, τονίζοντας ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες και δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας ή πικρίας.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ, αποσυνδέοντάς μάλιστα την επιλογή αυτή από ποσοστά, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι μαχητής και δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν το απέκλεισε θεωρητικά, επισήμανε όμως πως στην πράξη το βλέπει «εξαιρετικά δύσκολο», καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει τεράστια διαφορά προσέγγισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η νέα αναφορά του στο θέμα του ασύλου για το οποίο είπε ότι «θα έπρεπε να σκεφτούμε ακόμη και την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου». Αναφερόμενος εξάλλου για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου μίλησε για οργανωμένο σχέδιο

"... Πως ξαφνικά συντονίστηκαν επτά, οκτώ, δέκα χιλιάδες άνθρωποι μέσα στην ίδια νύχτα και έκαναν καταστροφές σε όλη την Ελλάδα; Άρα τι σημαίνει; Ότι εκεί πρέπει να γίνουμε πιο έντονοι, πιο δυναμικοί και πιο αποφασιστικοί και αυτό άρχισε να γίνεται πράξη, αμέσως τις επόμενες μέρες. .. Και γι' αυτό το λόγο έρχομαι τώρα στους πολίτες και ζητώ την εμπιστοσύνη τους, κυρίως βεβαίως για την αντιμετώπιση των οικονομικών και δημοσιονομικών προβλημάτων, αλλά τους λέω ευθέως και κάποια άλλα πράγματα. Τους λέω για παράδειγμα ότι ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου..."

Ερωτηθείς για ζητήματα διαφθοράς, μίλησε για διαρκή μάχη εναντίον της, ενώ σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου επανέλαβε πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν υπόνοιες για πολιτικά πρόσωπα ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ. «Είναι βέβαιο ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν έγινε τίποτα παράνομο» επισήμανε, κάτι που ανέφερε και για την υπόθεση των ομολόγων.

Αναφερόμενος τέλος στη φοροδιαφυγή, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να την τσακίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ένα από τα μέτρα είναι τα κριτήρια διαβίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bone Collector avatar
  Bone Collector 28/09/2009 23:40:15

  Μας ξέφυγε αυτό;

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=14&ct=11&artid=4538324

  ============

  «Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μού πρότεινε να λάβω μέρος στις εκλογές ως υποψήφιος. Φυσικά, αρνήθηκα.

  Η μητέρα μου μού έλεγε πάντα να μείνω μακριά από την πολιτική γιατί εξαιτίας της πολιτικής έκλεισαν τον πατέρα μου στη φυλακή και τα έχασε όλα.

  Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που αρνήθηκα. Εγώ θέλω να κάνω κινηματογράφο, όχι πολιτική, αν και γνωρίζω ότι ο κινηματογράφος είναι πάντα πολιτικός».

  ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ στο χθεσινό φύλλο της Ρεπούμπλικα ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σύμφωνα με τον οποίο ένας πολιτικός σαν τον Παπανδρέου μπορεί να λύσει το πρόβλημα της τεράστιας συγκέντρωσης των εξουσιών σε τρεις τέσσερις οικογένειες, μιας «πυραμίδας της εξουσίας», που έχει συμβάλει στην απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική.

  ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στο πρόβλημα της μετανάστευσης, ο Γαβράς τονίζει πως, αντί να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ και δολάρια για να γίνονται πόλεμοι, θα μπορούσε να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για να ζουν καλύτερα εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες τους και να μην παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. «Οι πόλεμοι δεν λύνουν κανένα πρόβλημα», υποστηρίζει. «Και εκείνος που το έχει καταλάβει είναι ο Ομπάμα, ο πιο μοντέρνος από τους σημερινούς πολιτικούς. Αν υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξουμε πορεία, εκεί βρίσκεται, και αυτό αφορά όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας».

  ============

  Καταλάβαμε τώρα για τη βαβούρα με το Μουσείο. Ωραίο είναι και αυτό με τον Παπανδρέου, που θα σταματήσει την οικογενειοκρατία. Βλέπουμε π.χ. από τον εαυτό του και τους Ραγκούσηδες (Ραγκούσης, Ραγκούση-Νταλάρα).

 2. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 29/09/2009 00:37:20

  Είναι γεγονός ότι το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να καταργηθεί, με ταυτόχρονη όμως ενίσχυση των ακαδημαϊκών ελευθεριών! γενικότερα όμως το «πανεπιστημιακό άσυλο» είναι παρεξηγημένη έννοια. Άλλη η έννοια του Ασύλου, άλλη η έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
  Αν τώρα προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία διαπιστώνουμε ότι, στη χώρα μας η ακαδημαϊκή ελευθερία παραβιάζεται και υπονομεύεται με ποικίλους τρόπους, τόσο από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από την κρατική γραφειοκρατία, τα κόμματα κτλ.

  Μερικά σχετικά ερωτήματα:

  -Μπορεί η κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας να προωθήσει, την έρευνα, την άσκηση και τη διάδοση της γνώσης, όταν είναι γνωστό ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία αποτελεί προϋπόθεση για τις κύριες λειτουργίες του πανεπιστημίου.

  - Μπορεί η κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας να προβλέψει αυθαίρετες αποφάσεις ή καταστάσεις (από όλες τις πλευρές) στις οποίες διακυβεύεται η πολιτική ελευθερία της δημοκρατικής κοινωνίας μας. ( π.χ την προστασία καθηγητών που δεν πρόσκεινται στο πρυτανικό σχήμα κτλ)

  -Αναρωτηθήκαμε ποιες θα είναι οι κοινωνικές , οι οικονομικές και οι πολιτιστικές επιπτώσεις σε περίπτωση κατάργησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας!
  μήπως οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής γνώσης και σε οριστική απώλεια της ανεξαρτησίας των πανεπιστημίων.
  - διασφαλίζει την αποδοτικότητα των πανεπιστημίων η πρόσληψη έκτακτου επιστημονικού προσωπικού σε συνδυασμό με την κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, κτλ.

  -Μπορεί η είσοδος στους χώρους των πανεπιστημίων να είναι ανεξέλεγκτη, φοιτητές οι εξωπανεπιστημιακοί να εμποδίζουν με τη βία συνελεύσεις, ομιλίες κτλ

  - Μπορεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα στο όνομα της ακαδημαϊκής ελευθερίας να αυθαιρετεί ή να εξελίσσει οργανωμένα σχέδια.

  - Ποιες είναι στη χώρα μας οι μέθοδοι διαχείρισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας, υπάρχει κάποιο θεσμικό όργανο με νομική εξουσία ικανό να ελέγξει καταγγελίες, να προστατεύσει την ακαδημαϊκή ελευθερία ή ακόμη και να επιβάλει πειθαρχικά ή αλλά μέτρα. .

 3. ataktos avatar
  ataktos 29/09/2009 09:35:15

  κακός δεν ενδιαφέρεται για την προεδρεία ,να πιστέψουμε ότι μετά την οικιοθελή παράδοση της πρωθυπουργίας θα πάει συνταξιούχος …

  • trellakias avatar
   trellakias @ ataktos 29/09/2009 16:50:05

   Για σκέψου, έχει μια δόση ειρωνείας η σκέψη σου αγαπητέ μου χωρίς όμως κάποια βαθύτερη έννοια ανάλαφρη,νεφελώδης και χωρίς κανένα έστω, φθηνό επιχείρημα. Συμβουλή: Κόψε σε δέκα λεπτά την ημέρα την ανάγνωση των ρητών jefrey και σίγουρα θα δεις τον κόσμο καλύτερα.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/09/2009 11:43:30

  Ναι, τώρα που το λες, ούτε εμένα με ενδιαφέρει η προεδρία τής δημοκρατίας.

  Σε παρακαλώ, μην επιμένεις.

  Όχι, είπα!

 5. George Poulos avatar
  George Poulos 29/09/2009 12:41:13

  Πάει και τελείωσε.Εγώ θα ψηφίσω υπευθυνότητα.
  Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η αλήθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.