Καραγκούνης: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει τα μέτρα Σαμαρά που είχε καταψηφίσει
03/03/2015 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει τα μέτρα Σαμαρά που είχε καταψηφίσει

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «ανθρωπιστική κρίση», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα, που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε νομοθετήσει και είχε εντάξει στον τρέχοντα προϋπολογισμό:

 • Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ήδη υπάρχει.
 • Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ήδη υπάρχει.
 • Τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν.
 • Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη υπάρχουν.
 • Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ήδη υπάρχει.
 • Η προστασία της πρώτης κατοικίας ήδη υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια.
 • Οι εκατό δόσεις έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει.

Η Νέα Δημοκρατία επικροτεί οτιδήποτε διευκολύνει τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να δημιουργείται δημοσιονομικό κενό. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πέρα από αυτά, η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε πέρυσι επιπρόσθετα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία. Υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που προαναγγέλλει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα, που τώρα αναζητά. Διότι τότε είχαμε υπερκαλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: Τι θα γίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο ουσιαστική απάντηση για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Επικράτεια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/03/2015 19:23:44

  Πέρα από την απίστευτη ξεφτίλα του Σύριζα να εξαγγέλει υπάρχοντα μέτρα ψηφισμένα από το Σαμαρά και καταψηφισμένα από τους ίδιους (πόσο πιο υποκριτές και άθλιοι πια;), ειδικά αυτό με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ήταν πραγματικά βάλσαμο για τους πολύ αδύναμους. Και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει σε λίγους μήνες αλλά η εμμονή τους να ρίξουν την κυβέρνηση με την αναμπουμπούλα των εκλογών, την ταύτιση του Σύριζα με το κίνημα δεν πληρώνω, τις υπόνοιες περί χαρίσματος των 2 δόσεων του ΕΜΦΙΑ και την ανικανότητα των υπουργών στα οικονομικά έφεραν πρόβλημα στα έσοδα και κινδυνεύουμε άμεσα. Τέτοια άχρηστη κυβέρνηση, πρώτη φορά. Και δυστυχώς το περιμέναμε και επιβεβαιωνόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.