15/04/2009 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καπέλο» 57,4 εκατ. Ευρώ στις ψηφιακές του ΟΤΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. isnogood avatar
  isnogood 15/04/2009 16:49:48

  Εδώ πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ο λόγο που ο ελληνικός λαός προτιμά τους πράσινους απο τους γαλάζιους: οι Πράσινοι όπως και να το κάνουμε, είχαν έναν φοβερό επαγγελματισμό και δεν γίνονταν ρόμπες για ψιλοποσά...

  Τι να μας πει και κάθε μικρός ή μεγάλος γαλάζιος ερασιτέχνης τώρα....

 2. isnogood avatar
  isnogood 15/04/2009 16:50:45

  Δηλαδή θα μας σώσει ο υιός της Βουλγάρας;

  ΕΛΕΟΣ!

 3. M avatar
  M 15/04/2009 17:20:01

  ~~~Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τααανκς...~~~

 4. Predator avatar
  Predator 15/04/2009 22:09:12

  Ποιος άραγε θα ασχοληθει επιτέλους με τον Σωκο ?

  1) Ειναι τυχαίο ότι οι υποκλοπες (του) εγιναν γαργάρα ?

  2) Μηπως -λεω μηπως- τους κρατάει με καμια κασέτα ?

  Αλλη εξηγηση δεν υπάρχει νομιζω.

 5. Anideos avatar
  Anideos 15/04/2009 22:50:25

  Siemens: «Φέσι» 57,4 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ και διώξεις εκ του προχείρου
  Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ, ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
  Ακαρπη απέβη η εννιάμηνη έρευνα του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, καθώς, όπως αποδεικνύεται από τα κατηγορητήρια των 45 σελίδων που συνέταξε για 6 από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ζίμενς,τα στοιχεία παραπέμπουν στον Ιούλιο του 2008. Δεκάδες «ορφανοί» λογαριασμοί παραμένουν ερμητικά κλειστοί και οι δικαιούχοι τους άγνωστοι.

  Οι γνωστοί ύποπτοι, που είχαν εντοπιστεί ήδη από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου κατά την προκαταρκτική εξέταση, απλώς κατέστησαν κατηγορούμενοι με βάση τα τότε υπάρχοντα στοιχεία, από τα οποία λείπει ο αποδεικτικός ειρμός και περισσεύουν οι λογικές ερμηνείες.

  Κακουργήματα

  Χθες έξι από τους κατηγορούμενους, οι Μιχ. Χριστοφοράκος, Πρ. Μαυρίδης, Γ. Σκαρπέλης, Ηλ. Γεωργίου, Αλ. Αθανασιάδης και Εμμ. Σταυριανός, έλαβαν τα πολυσέλιδα κατηγορητήρια, με τα οποία τούς αποδίδονται τα κακουργήματα της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας κατά περίσταση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

  Οι κατηγορίες «δένονται» γύρω από την προγραμματική συμφωνία που συνήψε ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς τον Δεκέμβριο του 1997, ενώ από το κατηγορητήριο διαπιστώνεται ότι η συμφωνία αυτή «έφαγε καπέλο» 57.404.918,79 ευρώ, καθώς σε αυτήν ενσωματώθηκαν οι μίζες. Καλύπτουν δε τη χρονική περίοδο 1998-2003, βάση των εντοπισμένων μέχρι στιγμής κινήσεων του «μαύρου χρήματος» της Ζίμενς.

  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει τελεσφορήσει σχεδόν κανένα αίτημα δικαστικής συνδρομής, με αποτέλεσμα κρίσιμοι λογαριασμοί εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων αλλά και ευρώ να παραμένουν αταυτοποίητοι. Από τα συνταχθέντα κατηγορητήρια προκύπτει ότι άγνωστοι παραμένουν οι αποδέκτες 20,7 εκατομμυρίων μάρκων και 1,02 εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που αποδεικνύει πως με τα στοιχεία του Ιουλίου θα μπορούσαν να είχαν ήδη απαγγελθεί οι κατηγορίες σε όσους αποδεδειγμένα εμπλέκονται. Ωστόσο, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη επελέγη στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία η αναζωπύρωση της υπόθεσης Ζίμενς με ανοιχτές τις υποθέσεις Παυλίδη, Βατοπεδίου, ομολόγων και «Γερμανού», που κλονίζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο.

  Το... πολιτικό 2%

  Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι ο ανακριτής σε κανένα σημείο του κατηγορητηρίου δεν αποτολμά να περιγράψει ως πολιτικό χρήμα την ειδική συμφωνία για τη διάθεση του 2% των ετήσιων πωλήσεων στον Μιχ. Χριστοφοράκο, παρά το ότι την περιγράφει παράλληλα με το 8% που ετιμολογείτο στις συμβάσεις και διενέμετο σε χαμηλότερες βαθμίδες στελεχών του ΟΤΕ ή διεκρατείτο ως κεφάλαιο ασφαλείας από θεματοφύλακες της εταιρείας, όπως ο Πρ. Μαυρίδης.


  Εγκριτοι νομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο κατηγορητήριο, που αφορά επτά συνολικά πρόσωπα προς στιγμήν, γίνεται αναφορά για δράση τους από κοινού, με συγκατηγορούμενους, δηλαδή για πρόσωπα στα οποία δεν έχει απαγγελθεί ακόμα κατηγορία. Πρόκειται για τους Δημ. Παπούλια, τέως πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρη και Γ. Ορφανό, μέλη του Δ.Σ., Χρ. Καζαντζή, τότε γενικό διευθυντή χρηματοοικονομικών (σ.σ. του οποίου ο κ. ανακριτής μπερδεύει τον τίτλο), Ευάγγ. Κυριαζή, Β. Κούτρη, Β. Τσακωνιάτη, Κων. Γκόγκα και Λάμπρο Παπαδημάτο, διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. Ο τελευταίος είναι το καινούργιο πρόσωπο, κατηγορούμενος και αυτός κατά τον ανακριτή, αφού δεν είχε ούτε καν κληθεί ως ύποπτος. Μάλιστα, στο κατηγορητήριο, από τη σπουδή του, ο ανακριτής ονομάζει Λάμπρο τον Λεωνίδα Παπαδημάτο, τότε διευθυντή προμηθειών του ΟΤΕ.

  «Εξαφανίζεται»

  Αντίθετα, ο κληθείς ως ύποπτος Αθ. Γρεβενίτης «εξαφανίζεται» από το κατηγορητήριο, παρά το ότι από κοινού με τον Γ. Σκαρπέλη είναι εισηγητής των προγραμματικών συμφωνιών στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και συνάμα μέλος της πενταμελούς επιτροπής που διαπραγματεύτηκε το τίμημα. Αν αυτή η παράλειψη δεν είναι εκ παραδρομής, τότε ο κ. Γρεβενίτης θα πρέπει να αναμένει τυπική κλήση.

  Ο ανακριτής αποδέχεται πλήρως το χειρόγραφο σημείωμα που συντάχθηκε από τον τότε οικονομικό διευθυντή της Ζίμενς, Χρ. Καραβέλα, σύμφωνα με το οποίο μοιράζονται σε δόσεις 86 εκατομμύρια μάρκα για τη σύμβαση 8002, που εκτελέστηκε με έξι συμφωνίες από τέσσερις διαφορετικές διοικήσεις του ΟΤΕ, οι οποίες απεμπόλησαν βασικές δικλίδες για τους κοστολογικούς ελέγχους και τις ανταγωνιστικές προσφορές που είχαν δικαίωμα να εφαρμόσουν, κρατώντας ψηλά τα τιμήματα. Ο δικαστικός λειτουργός δεν προσάπτει το παραμικρό σε όσους δεν εφάρμοσαν τις ευνοϊκές για τον ΟΤΕ ρυθμίσεις, δηλαδή στις διοικήσεις του από το 1998 μέχρι το 2005, παρά το γεγονός ότι έχει συγκλονιστικές καταθέσεις στελεχών του εσωτερικού ελέγχου της Ζίμενς, που αναφέρουν ότι «λαδώναμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εφαρμοστούν οι ρήτρες των προγραμματικών συμφωνιών».

  Ο διαχειριστής

  Από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι μία ακόμα «κρυφή» εταιρεία πολιτικού χρήματος διαφεντευόταν από τον Μιχ. Χριστοφοράκο με ενδιάμεσο πληρεξούσιο τον Γ. Καλδή. Πρόκειται για τη Sandbury Investment Ltd, στην οποία εμβάστηκαν 2.000.000 μάρκα στην τράπεζα Credit Foncier de Monaco. Υπενθυμίζεται ότι η άλλη εταιρεία πολιτικού χρήματος, η Placid Blue Corporation, είχε και αυτή ως αχυράνθρωπο του Χριστοφοράκου τον Γ. Καλδή.

  Από τα στοιχεία του κατηγορητηρίου επιβεβαιώνεται ότι στον Franz (Γ. Σκαρπέλη) αποδίδονται πέντε εμβάσματα με αποστολέα τη Ζίμενς, συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων μάρκων. Καταλήγουν στον λογαριασμό 835835 στη Raiffeisenbank στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας και καλύπτουν την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 1998 μέχρι και τον Μάιο του 2001. Στην ίδια τράπεζα από τη Ζίμενς φτάνουν εμβάσματα ύψους 250.000 μάρκων σε καθέναν σε δύο πρώην στελέχη του ΟΤΕ, τους Παν. Νικάκη και Γ. Αυλωνίτη.

  Ο Καραβέλας

  Στον Χρ. Καραβέλα, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του ειδικού ανακριτή, και στη σύζυγό του Μάρθα αποδίδονται τα εμβάσματα της Ζίμενς προς την εταιρεία συμφερόντων τους Northpart Investment και προς λογαριασμό στην τράπεζα Bank Lue Ζυρίχης.

  Σε κανένα σημείο του κατηγορητηρίου δεν καταγράφεται με σαφήνεια έμβασμα που να έχει αποσταλεί απευθείας από κατηγορούμενους στελέχη της Ζίμενς σε στελέχη του ΟΤΕ ή τρίτους, κάτι το οποίο ίσως δυσχεράνει την περαιτέρω ποινική εξέλιξη της υπόθεσης. Επίσης, από το κατηγορητήριο ταυτοποιείται ο Εμμ. Σταυριανός με τον αποδέκτη «Νίκο» και ο Ηλ. Γεωργίου με τον «Samos».

  Αναμένονται αντιδράσεις πιθανότατα και ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι διαπιστώνουν κενά, ασάφειες και ουσιαστικό νομικό πρόβλημα ακόμα και ως προς τον χαρακτηρισμό του ΟΤΕ ως εταιρείας του Δημοσίου ή και συμφερόντων Δημοσίου. *


  Nomizw ta leei ola!!!!! ola sto podi!!!!!! kai pws na min einai afou ta xrimata itan ksenaaaaaaaaaaaa oxi elinika!!!!!!! tipota den einai eliniko se auti tin upothesi!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.