07/09/2010 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανόνες για την προβολή των υποψηφίων στις εκλογές

Οδηγία προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, όσον αφορά την τήρηση των διατάξεων του νόμου 3870/10 για την προβολή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων πρόκειται να εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, το άρθρο 6 του νόμου απαγορεύει στους επικεφαλής των συνδυασμών, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και στους υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους κατά την προεκλογική περίοδο -που ουσιαστικά αρχίζει από σήμερα - να εμφανίζονται πάνω από δύο φορές σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και πάνω από μία ώρα σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Ως "εμφανίσεις" θεωρούνται, οι προσωπικές συνεντεύξεις, η συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες που διεξάγονται στο πλαίσιο δελτίων ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας ύστερα από αίτημά τους.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών όπως και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εμφανίσεών τους μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων -δηλαδή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου- υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στη συζήτηση τουλάχιστον τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους.

Μετά τις 13 Οκτωβρίου στις συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των 2/3 τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων υποψηφίων. Σε περίπτωση παραβάσεων της νομοθεσίας τα πρόστιμα προβλέπονται να είναι από 50-150.000 ευρώ έκαστο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 07/09/2010 18:33:06

  H Nτόρα ,που δεν είναι υποψήφια, θα είναι γενικός σχολιαστής της πολιτικής κατάστασης στην Χατζηλουλού;

 2. Tasos Dedes avatar
  Tasos Dedes 08/09/2010 11:23:48

  Εννοείται με link απευθείας από Εκάλη θα σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα πίνοντας καφέ και φορώντας ποδιές!

  Ο Γλυφτρίξ και η Δρακουλίνα! Καθημερινώς από το Εκαλόσπιτο στις 8 μ.μ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.