19/08/2009 15:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανονικά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για την Πανδημία ΓρίπηςΤην κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου και την προτεραιότητα στον εμβολιασμό των γιατρών, των νοσηλευτών και των εγκύων, εισηγήθηκαν τα μέλη του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Πανδημία Γρίπης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται το κλείσιμο των σχολείων αναμένεται να καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου. H τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Όσον αφορά την προτεραιότητα με την οποία θα γίνεται ο εμβολιασμός έναντι του ιού της νέας γρίπης, η επιτροπή βάζει πρώτους στη λίστα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις εγκύους που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών.

Ειδικότερα, για τις γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η επιτροπή εισηγήθηκε τον εμβολιασμό τους μόνο στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος, όταν δηλαδή υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.