#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2011 11:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανείς δεν έκλαψε για τον Χάρη

"Επιδίωξή μας είναι ότι συμφέρει τον πελάτη"Ως εδώ ήταν λοιπόν ο πολιτικός βίος του Χάρη Παμπούκη, που στα ταξίδια του στο εξωτερικό υπερηφανευόταν  ότι στην Ελλάδα τον αποκαλούν «Χάρι Πότερ».

Ποιος ήταν όμως αυτός ο κύριος που Γιώργος Παπανδρέου μας επέβαλε (καθώς δεν τον εκλέξαμε) και μας τον φόρεσε καπέλο για δύο χρόνια (λαμβάνοντας  υπουργικό μισθό και άλλα προνόμια) ο οποίος έφυγε (όχι πως λυπηθήκαμε) όταν διαπίστωσε ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει το παιχνιδάκι (υπ.Ναυτιλίας) που ήθελε;

Η χαρακτηριστική φράση του Χάρη Παμπούκη, που ήταν μότο και στο δικηγορικό του γραφείο, ήταν «Επιδίωξή μας είναι ότι συμφέρει τον πελάτη». Ανάμεσα στους πελάτες του, πάντως,  ήταν τρανταχτά ονόματα και επιχειρήσεις των Λάτση, Κόκαλη, Μπόμπολα κλπ.

Όπως όλοι οι κηπουροί έτσι κι αυτός γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ εκτός του πολιτικού στίβου. Όχι στο γυμναστήριο, ούτε στις διακοπές αλλά ως φίλος της φίλης της Μαριάνθης Παπανδρέου (η οποία έχει τροφοδοτήσει το υπουργικό συμβούλιο και με άλλο φίλο της).  Ήταν τότε που προσφέρθηκε να βοηθήσει σε εκείνη την «ωραία και ευγενική » ιστορία των αδελφών Παπανδρέου που διεκδίκησαν  και πήραν το σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό αφού πρώτα είχαν αφήσει τον πατέρα τους να το πουλήσει.

Στη συνέχεια έγινε άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μαργαρίτας Παπανδρέου (βλ. αποκαλύψεις προ δεκαετίας του περιοδικού Νέμεσις) και μετά μέσω της Άντας Παπανδρέου γνώρισε την πάμπλουτη κόρη του ιδιοκτήτη της Bravo (καφέδες) Ζωή Σαμούρκα, την οποία παντρεύτηκε με κουμπάρους το ζεύγος Παπανδρέου. Έκτοτε έγινε το δεξί του χέρι σε πολλά θέματα και ο άνθρωπος που μεσολαβούσε με πολλούς επιχειρηματίες.

Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει ο Ρουσόπουλος του ΓΑΠ

Τον Χάρη Παμπούκη δεν τον ενδιέφερε ποτέ η πολιτική (ήταν πάντα απολίτικος, άλλωστε) παρά μόνο η εξουσία που πήγαζε από την άσκησή της. Αλλά και ως δικηγόρος, δεν τον θυμάται κανείς να αγορεύει στα δικαστήρια και να ενθουσιάζει το ακροατήριο. Τα ντιλ και οι διαμεσολαβήσεις ήταν το δυνατό σημείο του γραφείου του. Όσοι δεν τον είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον αποκαλούσαν «δικηγόρο της διαπλοκής» καθώς έτυχε να συνεργαστεί  με όλους σχεδόν τους αποκαλούμενους «διαπλεκόμενους» επιχειρηματίες, ή αλλιώς «νταβατζήδες». Αυτό έκανε πολλούς να τον θεωρούν άνθρωπό τους ακόμα και όταν μπήκε στην κυβέρνηση.

Όσο για τον Χάρη Παμπούκη και την όψιμη ιδιότητα του ως  καθηγητή (την οποία κατέκτησε μετά την υπουργοποίηση του και τηλεφωνούσε στους πολιτικούς συντάκτες, ζητώντας τους να γράψουν γι’ αυτό) , δεν υπάρχει καμία μνεία στο πνευματικό του έργο (στο οποίο δεν αναφέρεται ποτέ κανείς) ενώ οι κακές γλώσσες και εδώ ισχυρίζονται ότι έγινε καθηγητής χάρη στις ισχυρές γνωριμίες του.

Η δικτύωση και οι δημόσιες σχέσεις είναι το μεγάλο ταλέντο του στο οποίο υποκλίνονται εχθροί και φίλοι. Το πάλαι ποτέ νεαρό παιδί από τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας που έβαλε στόχο να ανέλθει κοινωνικά και οικονομικά, να αποκτήσει δύναμη, χρήμα κι εξουσία, το πέτυχε γνωρίζοντας τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη στιγμή.

Το παιχνίδι με την πολιτική δεν του βγήκε όμως,  γιατί δεν το ήξερε καθόλου το παιχνίδι αυτό. Έκαστος στο είδος του…Γι’ αυτό και οι δύο στενοί φίλοι και συνεργάτες του, Σπύρος Φλογαίτης και Γλυκερία Σιούτη, οι οποίοι είναι  εξίσου φιλόδοξοι με εκείνον, προτιμούσαν να μένουν πάντα στο παρασκήνιο.

Η ακόρεστη επιθυμία του Χ.Παμπούκη για «ακόμα περισσότερα» τον έκανε να παραβλέψει την άγνοιά του. Θεωρώντας τον εαυτό του (σύμφωνα με πολλούς) ικανότερο του Γ.Παπανδρέου, πίστεψε ότι αυτός θα κυβερνούσε. Ότι θα ήταν ο Ρουσόπουλος του ΓΑΠ. Αυτό άφηνε να εννοείται εντέχνως  και σε πολλούς δημοσιογράφους και επιχειρηματίες με τους οποίους συνομιλούσε με μία άνεση.

Από την αρχή όμως ήταν ένας υπουργός χωρίς υπουργείο που έπεφτε από γκάφα σε γκάφα με ότι καταπιάνονταν. Έγινε υπουργός «μεγάλων επενδύσεων», μετά από πρέσινγκ μηνών στον ΓΑΠ, αλλά δεν κατάφερε να φέρει ούτε μία -μικρή έστω- επένδυση. Αποκορύφωμα της αποτυχίας του ήταν οι χειρισμοί στην υπόθεση του Κατάρ.  Από την άλλη,  ήταν και η συγκυρία κακή. Μπορεί άλλοι υπουργοί να έτρωγαν με χρυσές κουτάλες όταν ήταν στην εξουσία,  να μοίραζαν ευρώ και δουλειές δεξιά κι αριστερά, αλλά τώρα τα περιθώρια είχαν στενέψει. Και οι παλιές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ δεν θα άφηναν κανέναν εκτός «οικογένειας» να τους πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

Ο Χάρης Παμπούκης παρότι εξαιρετικά ταλαντούχος στις δημόσιες σχέσεις –τάραζε στα κοπλιμέντα όλους τους υπουργούς προκειμένου να τα έχει καλά μαζί τους, όπως έκανε και με τους επιχειρηματίες που εξακολουθούσε να συνομιλεί- τα χάλασε με πολύ κόσμο όσο ήταν υπουργός. Κι αυτό γιατί σε όλους τους συνομιλητές του άφηνε να εννοείται  ότι είναι πολύ ισχυρός και έχει μεγάλη εξουσία. Έτσι όταν εκείνοι του ζητούσαν διάφορα, αυτός έκανε μεν ότι μπορούσε,  αλλά πολύ λίγες φορές τα κατάφερε να ικανοποιήσει αιτήματα και να ανταποκριθεί επιτυχώς στις διαμεσολαβήσεις. Γιατί ποτέ δεν είχε την τεράστια δύναμη που άφηνε να εννοηθεί ότι έχει. Εκείνοι όμως δεν το γνώριζαν αυτό και πίστευαν ότι ο Χ.Παμπούκης τους κοροϊδεύει. Κάπως έτσι πολλαπλασιάζονταν  καθημερινά οι εχθροί του Χάρη.

Ο φιλόδοξος  «κηπουρός» του ΓΑΠ κατάλαβε ότι αν παρέμενε στην πολιτική κινδύνευε να χάσει  περισσότερα από όσα κέρδισε. Αποφάσισε λοιπόν ότι εάν δεν έπαιρνε επιτέλους αυτό που θεωρούσε ότι δικαιούται (το υπουργείο Ναυτιλίας, αρμοδιότητες, πραγματικό μοιράδι στην εξουσία) θα έκανε μία ηρωική έξοδο. Έτσι νόμιζε. Γιατί κανένας δεν έκλαψε, κανένας δε λυπήθηκε για τον Χάρη. Κι αυτό είναι, μάλλον, σήμερα το παράπονό του. Άδικα όμως, γιατί αν κάνει τη σούμα, αυτά που έχει κερδίσει δίπλα στο ΓΑΠ είναι πάρα πολλά, για να μην πούμε τα πάντα. Ήταν –αναμφισβήτητα- η γνωριμία της ζωής του.

Κ.Κ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αννίτα avatar
  Αννίτα 26/08/2011 11:50:39

  Λοιπόν το τραγουδάκι του κολλάει γάντι.:ΑΦΙΡΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΚΕΙΝΗ, ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΩ ΚΙ Η ΠΛΗΓΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ, ΚΙ ΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΑΠ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΛΑΘΗ.

 2. thespieys avatar
  thespieys 26/08/2011 11:54:07

  Εξαιρετικά διαφωτιστικό το άρθρο, εύγε!

 3. nicvel avatar
  nicvel 26/08/2011 12:01:59

  ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΟΜΠΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ?
  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?
  ΣΤΡΑΒΕΣ ? ΚΟΥΤΣΕΣ ? ΜΟΥΓΚΕΣ ?
  ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ! ΜΑΣ ΤΑΙΣΕ ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓΠ !!!!!!!!

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 26/08/2011 12:07:39

  ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!!
  ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ...

 5. Αξεστος avatar
  Αξεστος 26/08/2011 12:36:01

  ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΜΠΑΝΙΖΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΗΤΑΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ.

 6. fantomas avatar
  fantomas 26/08/2011 12:45:40

  Τον Χάρη Παμπούκη δεν τον ενδιέφερε ποτέ η πολιτική (ήταν πάντα απολίτικος, άλλωστε)
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
  ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ....... ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ!!

  • hb avatar
   hb @ fantomas 26/08/2011 14:51:19

   Ακομα και δεξιός να ήταν, νομιζω οτι το Πασοκ ειναι το μονο κόμμα που του άξιζε για να εχει αυτη την κατάληξη. Οσοι δεξιοι εισοδείζουν στο Πασοκ ειτε εξανεμίζονται πολιτικα, ειτε αποτυγχάνουν.

 7. Αξεστος avatar
  Αξεστος 26/08/2011 12:45:50

  ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕΞΥ ΚΛΕΦΤΗ

  • Ραββινος avatar
   Ραββινος @ Αξεστος 26/08/2011 20:09:23

   ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ! ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΞΥ ΚΛΕΦΤΗ !

 8. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 26/08/2011 12:55:31

  Πολύ διαφωτιστικό , συνοπτικό και ουσιώδες .
  Ο τρόπος επιλογής του δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "κηπουρός" ,
  αν και δικαιούται να αντιτείνει ότι ήταν από τα ισχυρά χαρτιά τού επιτελείου τού τροϊκανανίκανου πρωθυπουργεύοντος μια και γνώσεις έχει και εμπειρία τής οικονομικής πραγματικότητας .
  Κατά τα λοιπά το βαθύ κόμμα δεν χαρίζεται σε ερασιτέχνες τεχνοκράτες .
  Πάντως και αν "δεν κλάψανε" για τον Χάρη ,
  η κυβέρνηση που αυτός τόσο επίκαιρα εγκατέλειψε ,
  anyway είναι για κλάματα .
  Αρκεί να σκεφτεί κανείς στην ποδιά ΤΙΝΟΣ άχρηστου , τεμπέλη και ανεπάγγελτου γλύφτη αφισοκολλητή θυσιάστηκε .....
  Και μένει το γνωστό καίριο ερώτημα που εγείρεται από την ποιότητα τού
  ανθρώπινου υλικού τής τροϊκαρχικής κυβέρνησης :
  Τι είναι χειρότερο ένας ικανός και έμπειρος υπουργός σε κυβέρνηση ανικάνων και ρεμουλαδόρων , ή ένας τεμπέλης και άχρηστος , ανίκανος επαγγελματίας πολιτικάντης ;
  Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι εύκολη η απάντηση ....

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/08/2011 13:43:18

  Αρκετά ενδιαφέρον το αρχικό κείμενο.Την παραίτηση Παμπούκη θα την προσεγγίσω διαφορετικά.Ο Παμπούκης,ως γνωστόν,ήταν άνθρωπος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και είχε ισχυρή υποστήριξη.Εξάλλου η πολιτική εξέλιξή του οφείλεται στον Παπανδρέου.Γιατί να παραιτηθεί;Γιατί ο Παπανδρέου ''εγκατέλειψε'' έναν τόσο κοντινό του συνεργάτη;Εξάλλου,από πότε οι ''σοσιαλιστές'' μας έχουν συνηθίσει σ'ευαισθησίες και πολιτική ''ανωτερότητα'';Πιστεύω πως αυτή η παραίτηση έχει και άλλη ανάγνωση,χωρίς να διεκδικώ κανένα αλάθητο.Ως γνωστόν,για κάμποσες ημέρες,ο Βενιζέλος είχε χαθεί από την δημοσιότητα.Προ ολίγων ημερών,επανήλθε με τις γνωστές δηλώσεις του περί ''θυσίας της πολιτικής του καριέρας'',αισθανόμενος πως ο Παπανδρέου τον έχει εγκαταλείψει και δεν τον υπερασπίζεται στις επιθέσεις που δέχεται.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γνωρίζει,άριστα,πως η αποδοχή του να τοποθετηθεί ως υπουργός Οικονομικών ήταν μεγάλο πολιτικό,προσωπικό,ρίσκο.Επίσης,γνωρίζει πολύ καλά πως ο Παπανδρέου δεν τρέφει και τα ''καλύτερα'' αισθήματα για εκείνον.Θεωρώ,κατά τη προσωπική μου γνώμη,πως η παραίτηση Παμπούκη εντάσσεται στον πόλεμο εξουσίας στο χώρο της πασοκικής παράταξης.Ο Παπανδρέου έστειλε ''μήνυμα'' στον Βενιζέλο,δηλαδή αν συνεχίσει να αιωρούνται υπονοούμενα από τη πλευρά του,με ''περίεργες δηλώσεις'',δεν θα διστάσει να ''παραιτήσει'' οποιονδήποτε αμφισβητεί την ηγεμονία του.Ο Παπανδρέου,με αυτόν τον τρόπο,εκβιάζει τον Βενιζέλο.Επίσης,μύχιος σκοπός του Παπανδρέου είναι να κρατήσει τον Βενιζέλο στο κυβερνητικό σχήμα και να τον φθείρει σιγά-σιγά,αποτελειώνοντάς τον...Είχα γράψει,πριν από μερικές εβδομάδες,πως το ΠαΣοΚ έχει το DNA του Παπανδρεϊσμού και μόνον με συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου θα υπάρξει ομαλή διαδοχή.Απ'ότι φαίνεται,με τα σημερινά δεδομένα,υπάρχει πόλεμος χαρακωμάτων,ο οποίος είναι σφοδρός,αμείλικτος και θα εντείνεται,ολοένα,αφού πλησιάζει η ώρα που η ετοιμόρροπη,επικίνδυνη και καταστροφική πασοκική παράταξη οδεύει,ολοταχώς,προς την ολοκληρωτική κατάρρευσή της,που ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ....

 10. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 26/08/2011 13:44:58

  Βρε τι μαθαίνει κανείς,κουμπάρος του ΓΑΠ με πλούσια νύφη ο παρολίγον σεϊχης.Και η Αντα η πάντα χαμογελαστή και αμίλητη έκανε το κονέ.Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι,που έλεγε και μια ψυχή.....

 11. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 26/08/2011 13:48:55

  Aντι να ασχολειστε με τους κηπουρους, δεν ασχολειστε καλυτερα με τα καυτα και επικαιρα θεματα της υγειας , παιδειας, των πυρκαιων και της οικονομιας;;;
  Εαν η καθυστερηση της ανακοινωσης των βασεεων, των αποσπασεων των εκπαιδευτικων, οι μηδενικες προσληψεις ιατρικου και νοσηλευτικου προσωπικου ειχαν γινει επι ΝΔ θα καιγοταν το Συνταγμα καθε μερα;;;
  Τι γινετε βρε παιδια στον Εβρο;;; 15η ειδηση εγινε.
  Αλλα ειναι τα σοβαρα θεματα και οχι οι κηπουροι...αυτοι ερχονται και παρερχονται

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ρήγας Φερραιος 26/08/2011 14:43:20

   Ρήγα Φεραίε
   καλό να πληροφορούμαστε τα ''γαργαλιστικά'' των φοβερών παραγόντων της κυβέρνησής ''μας'', αλλά κι αυτά που αναφέρεις είναι ακόμα πιο σημαντικά για κάποιους αυτόν τον καιρό...αλλά πότε ενδιαφέρθηκε για τους πολίτες πραγματικά αυτό το κόμμα;

 12. SZAE avatar
  SZAE 26/08/2011 14:28:30

  Εγω πάντως θα εκλεγα για τον Χαρη αλλά εν οψη κρισης δεν εχω χρήματα για να αγορασω χαρτομανδηλα......

 13. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 26/08/2011 20:45:04

  Αγαπητέ Κ.Κ..
  Με εικοτολογίες και γενικόλογες βεβαιότητες (...δεν τον ενδιέφερε ποτέ η πολιτική, κολλητοί είστε;), μπορεί να "γαργαλάτε" την κουτσομπολίστικη διάθεση, αλλά η πολιτική είναι κάτι πολύ πιό σοβαρό. Τον καθένα στην πολιτική τον κρίνουμε για αυτό που έκανε ή δεν έκανε, όχι ποιόν είχε πελάτη ως δικηγόρος, ούτε ποιά παντρεύτηκε.
  Δεν κατάφερε να φέρει επενδύσεις και είναι πολύ σοβαρό γιατί για αυτό τον πληρώναμε. Το ότι ήθελε, με το "έτσι θέλω", ξεχωριστό Υπουργείο Ναυτιλίας είναι ύποπτο και πολιτικά αρνητικό.
  Οσο γιά το "κηπουρός", καταλαβαίνω ότι εκθειάζετε τους ικανότατους εθνοπατέρες που κουβαλούν την ψήφο του λαού και κρίνετε ως ανίκανο όποιον ανδρώθηκε κοινωνικά και οικονομικά από το επάγγελμά του. Σας πληροφορώ ότι ανήκετε στην διαρκώς συρρικνούμενη μειοψηφία.

 14. Peris avatar
  Peris 14/03/2012 19:47:10

  Υπάρχει μια ανακρίβεια σχετικά με τη καταγωγή του... ¨νεαρό παιδί από τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας που έβαλε στόχο να ανέλθει κοινωνικά και οικονομικά, να αποκτήσει δύναμη, χρήμα κι εξουσία¨.
  Ηταν πάντα μέσα στην εξουσία από μικρός, ναι μέν έμενε Παγκράτι αλλά σπούδασε Παρίσι μένοντας στο Μαραίς, υπήρξε κολλητός, οικογενειακά με Κοντομηνά, Μαρίνο (οικ. Ταχυδρόμου) ο πατέρας του ήταν πρώην Νομάρχης... κ.ά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.