#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2013 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανένα άλλοθι πλέον κύριε Πελεγρίνη, ανοίξτε τις Σχολές!Ο Αρβανιτόπουλος εξάντλησε όλα τα περιθώρια με το βλέμμα όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Προχωρά σε συνολική αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού στα ΑΕΙ «χωρίς τις επικαλύψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος» όπως λέει. Για να μη διανοηθούν να κλείσουν τα Ιδρύματα και του χρόνου.

Οι πέντε Πρυτάνεις που έχει συναντήσει ως σήμερα έχουν πάρει το μήνυμα. Γι’ αυτό κρατάνε τα Ιδρύματα ανοικτά και προσπαθούν να επωφεληθούν από την αναδιάρθρωση προς όφελος των φοιτητών τους και των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό ότι ο Σιμόπουλος συγκάλεσε Σύγκλητο Κυριακή πρωί για να μη χάσει χρόνο.

Ο Πελεγρίνης αντίθετα, χρειάστηκε να πάει δύο φορές στο Υπουργείο και αφήνει και την Κυριακή να χαθεί. Συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να στοχάζεται. Δεν έχει όμως πλέον κανένα άλλοθι. Πρέπει άμεσα να ανοίξει το Ίδρυμα.

Προηγουμένως το υπουργείο Παιδείες έκανε πέντε προτάσεις για να ξεπερασθεί η κρίση:

- Θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για επιλογή προσώπων από το ΑΣΕΠ βάση ψευδών στοιχείων. Θα πρέπει όμως να συνοδεύονται από σχετικές βεβαιώσεις αιτιάσεων των διευθύνσεων προσωπικού των πανεπιστημίων.

- Θα γίνουν νέοι οργανισμοί στα πανεπιστήμια και ειδικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών το υπουργείο Παιδείας θα δώσει όποια βοήθεια απαιτείται ώστε να αναδιαρθρωθούν πλήρως οι διοικητικές υπηρεσίες του και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους με δια-ιδρυματική «κινητικότητα».

- Θα προχωρήσουν άμεσα οι 400 προσλήψεις διδασκόντων στα ΑΕΙ που εκκρεμούσαν.

- Θα γίνει  αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου στο εργαστηριακό επιστημονικό προσωπικό των ΑΕΙ.

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αργία επειδή δεν απογράφηκαν θα μπουν σε διαθεσιμότητα και τις θέσεις τους θα καλύψουν όσοι εξ αυτών που απομακρύνθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι, οι οποίοι και θα επαναπροσληφθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 24/11/2013 12:21:48

  Δεν χρειάζεται βιασύνη. Ειδικά όταν δεν είσαι γονιός φοιτητή απο την περιφέρεια.
  Σπεύδε βραδέως.

 2. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 24/11/2013 13:56:06

  Επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει να κοροϊδευόμαστε, ας δούμε λίγο τις προτάσεις του υπουργού:
  1) Να εξεταστούν οι ενστάσεις. Γιατί δεν εξετάστηκαν οι ενστάσεις πριν τους οριστικούς πίνακες; Γιατί το ΑΣΕΠ και το τριμελές συμβούλιο δεν έκανε τη δουλειά του; Πώς νομίζει ο υπουργός ότι θα την κάνει τώρα και θα την κάνει σωστά;
  2) Μετά το νέο οργανισμό στο ΕΚΠΑ θα "αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους με δια-ιδρυματική «κινητικότητα»". Δηλαδή διώξαμε παραπάνω από όσους χρειαζόταν και τώρα θα φέρουμε από αλλού, από εκεί που "δεν περίσσευαν". Όπως το Πάντειο ίσως.
  3) Τι σχέση έχουν τα μέλη ΔΕΠ με τους διοικητικούς; Έχουν εκλεγεί και πρέπει να διοριστούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ιδρυμάτων και των φοιτητών. Δεν θα καλύψουν τις ανάγκες γραμματειών, βιβλιοθηκών και ιδρυματικών υπηρεσιών.
  4) Θεσμικό πλαίσιο για ΕΕΔΙΠ. Τώρα το θυμήθηκε ο υπουργός; Άσχετο με την περίσταση και, από όσο είδα, παράθυρο για να καλυφθούν οι παρατρεχάμενοι των μεγαλοκαθηγητών.
  5) Ίσως θα έπρεπε να διώξει αυτούς που δεν απογράφηκαν επιπλέον των τιθέμενων σε διαθεσιμότητα για να μην μείνει κανένας τελικά.

  Ο υπουργός έχει απωλέσει την οποιαδήποτε αξιοπιστία και αυτά που "προσφέρει" είναι στάχτη στα μάτια και μια θνησιγενής προσπάθεια ενεργοποίησης του "κοινωνικού αυτοματισμού". Ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει σωστά. Ο μόνος τρόπος για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση είναι να πάει σπίτι του και να αναλάβει κάποιος ικανότερος.

  • yellow avatar
   yellow @ Apostolos Vlahos 25/11/2013 13:34:24

   Νόμιζα ότι η Διαμαντοπούλου ήταν η χειρότερη υπουργός μέχρι που ανέλαβε "αυτός"....
   Ταχεία απομάκρυνση του!
   απόσυρση των ΚΥΑ του
   και ας έρθει ο επόμενος που θα βάλει τα πράγματα σε μία σειρά ...

   Κάθε του κίνηση απλά περιπλέκει αντί να λύνει τα λάθη του!

 3. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 20:50:24

  Έχει το θράσος να ζητάει την μη απομάκρυνση των 170 που με υπερφίαλο τουπέ δεν απεγράφησαν όπως οι υπόλοιποι υπάλληλοι. Άλλος ένας που δεν έχει την ελάχιστη αίσθηση του χρέους έναντι της Δημόσιας Διοίκησης και των αποφάσεών της.
  Την απάντηση την έλαβε όπως του αξίζει από τον Φαήλο:
  h**p://www.dimokratianews.gr/content/20526/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CE%B9

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.