#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2010 06:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανένας δεν θυμάται τον Ιερό Ναό του Αγίου ΝικολάουΜε όλη αυτή τη συζήτηση για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στη σκιά των δίδυμων πύργων, πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εκεί υπήρχε κάποτε ένας Ιερός ναός, που όμως καταστράφηκε ολοσχερώς την 11/9/2001;

Ομολογώ πως μέχρι πολύ πρόσφατα, ούτε εγώ  γνώριζα πως η πτώση του νότιου πύργου παρέσυρε στη καταστροφή και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ. Τα μόνα που απέμειναν ήταν δυο εικόνες, και κάποια άλλα αντικείμενα της θείας λειτουργίας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Όμως αυτό που αποτελούσε το κέντρο της ελληνορθόδοξης πίστης επί 80 χρόνια, για την ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης, έπαψε να υπάρχει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Με βάση τη λογική, θα πιστεύαμε ότι ένας  ιερός λατρευτικός ναός θα ανακατασκευάζονταν αμέσως. Υπάρχουν μήπως πολλά θρησκευτικά κτίρια στις ΗΠΑ που καταστρέφονται από τρομοκρατικές πράξεις; Φανταστείτε για λίγο, πως την 11/9 υπήρχε ένα ισλαμικό τζαμί στη περιοχή που κατέρρευσε. Δεν θεωρείτε πως οι πάντες θα πίεζαν με κάθε μέσο για την άμεση ανακατασκευή του; Και όμως, 9 χρόνια μετά, και ούτε καν ένα τούβλο δεν έχει τοποθετηθεί προκειμένου να ανεγερθεί ο ναός του Αγίου Νικολάου.

Την ώρα που ο δήμος της Νέας Υόρκης εγκρίνει τα σχέδια για τη κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στο σημείο μηδέν, οι λιμενικές αρχές  (Port Authority) της πόλης, απέρριψαν μια συμφωνία με την οποία θα ανακατασκευάζονταν ο ορθόδοξος αυτός ναός. Η αλήθεια είναι πως η ανέγερση τεμένους έχει πολλούς υποστηρικτές, όπως ο δήμαρχος της πόλης Michael Bloomberg, και ο πρόεδρος Ομπάμα, καθώς αμφότεροι στηρίζουν την ιδέα, ως ένδειξη θρησκευτικής ελευθερίας. Που είναι όμως τα δάκρυα του δημάρχου για τον Άγιο Νικόλαο; Τι έχει  να μας πει ο πρόεδρος για τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης κοινότητας; Το δικαίωμα δηλαδή να ξαναχτίσουν έναν ναό λατρείας, μαζί με ένα κοινοτικό κτίριο εκδηλώσεων, σε ιδιωτικό τους οικόπεδο; Παρά τα κωλύματα  του δημάρχου, του προέδρου, και της λιμενικής αρχής, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου έχει αρκετούς φίλους. Και ο πιο δραστήριος από αυτούς είναι ο George Demos, πρώην δημόσιος κατήγορος της Επιτροπής Κεφαλαιαγορών, και νυν υποψήφιος για το κογκρέσο.

Ο  Demos τράβηξε τη προσοχή, με μια δήλωσή του που απλά έλεγε «Ξαναχτίστε την εκκλησία στο σημείο μηδέν, όχι τζαμί». Στη συνέχεια απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα όπου τον καλούσε «να πάρει θέση και να υπερασπιστεί  τις αξίες του ιουδαιο-χριστιανικού κόσμου, και να στηρίξει δημόσια την ανακατασκευή του Ιερού Ναού». Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στον υποψήφιο,  ούτε δημόσια ούτε κατ ιδίαν.

Όμως ο  Demos κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας George Patakis. Έχει μάλιστα ξεκινήσει εκστρατεία online, συλλογής υπογραφών, με σκοπό την άσκηση πίεσης ώστε να χτιστεί και πάλι ο Ναός. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Demos, που είναι χριστιανός ορθόδοξος, και ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την λιμενική αρχή. Την περιέγραψε ως μια οντότητα βουτηγμένη στη γραφειοκρατική αδράνεια που δεν δίνει λόγο σε κανέναν. Δυσαρεστημένος είναι επίσης και με τον κυβερνήτη David Paterson ο οποίος όρισε ως επικεφαλής της λιμενικής αρχής κάποιον ο οποίος δεν θεωρεί την ανακατασκευή του Ναού ως προτεραιότητα, και που αρνείται ακόμη και να συναντηθεί με αξιωματούχους της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. «Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, ούτε κομματικό. Είναι ζήτημα αξιών», μου λέει. Αν όμως πετύχει να μπει στο κογκρέσο, τότε θα έχει μεγαλύτερο ακροατήριο, σημειώνει.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τη προσπάθεια, αντί να καίει κοράνια, ας στείλει μια μικρή συνεισφορά η οποία θα είναι και καλοδεχούμενη. Η  ταχυδρομική διεύθυνση είναι:St. Nicholas Greek Orthodox Church, P.O. Box 340968, Brooklyn, New York 11234.

Aaron Goldstein The American Spectator

ΣΧΟΛΙΑ

 1. michal avatar
  michal 11/09/2010 08:24:43

  Afou tous eriksan tous purgous oi Ebraioi, h CIA, h DIA h kakomoirh or8odoksia baletai gia allh mia fora. Alla mas uperaspzizetai Ebraios sto Spectator. E?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ michal 11/09/2010 09:12:45

   Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Και οι Έλληνες στην Ελλάδα και η Ελληνική Ομογένεια στην Αμερική έχουν προσπαθήσει και συνεχώς προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να προωθήσουν το θέμα της επανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου -ο κος Goldstein κομίζει γλαύκα στην Αθήνα-...

   • michal avatar
    michal @ αλλενάκι 11/09/2010 15:26:14

    Tis prospa8eies ths omogeneias tis kserw, allo prospa8w na pw me to sxolio.

 2. anonymous avatar
  anonymous 11/09/2010 09:32:46

  Μάλλον δεν πρόκειται να ξαναχτιστεί η εκκλησία διότι θέλουν να χτίσουν τζαμί. Όχι στην ίδια θέση αλλά δίπλα.

  Δηλ. που ακούστηκε να γκρεμιστεί ένα ιδιόκτητο κτίριο και να μην επιτρέπουν την ανέγερσή του;

 3. politis avatar
  politis 11/09/2010 09:48:17

  Αυτός ο αντισιμιτισμός από δεξιά και άκρα αριστερά σ'αυτη την χώρα έχει καταντήσει αηδία βρε παιδί μου. Ας εκμεταλευτούμε τις καταστάσεις προς όφελος τις εξωτ πολιτικής μας.
  Σε λίγο θα υποστηρίζεται δημόσια από τους διάφορους (της αριστεράς βασικά) να συμμαχήσουμε με το ακραίο ισλάμ. Απο τους διάφορους δε της δεξιάς ακούγεται μονότονα η λέξη Ρωσία. Ανήκουμε εις την δύση, τελεία και πάυλα

 4. athamas avatar
  athamas 11/09/2010 11:06:40

  Στα πλαίσια της Ελληνο-Ισραηλινής προσέγγισης άρχισαν και οι Εβραίοι της διασποράς (αν θεωρήσω ότι διασπορά για τους Εβραίους είναι οι ΗΠΑ και όχι το Ισραήλ) να υποστηρίζουν την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

  Άσχετα απ το ποιές σκοπιμότητες - φοβού τους Εβραίους και δώρα φέροντες - κρύβει πιθανόν το συγκεκριμένο άρθρο προσωπικά το βρίσκω σωστό και καλοδεχούμενο και ιδιαίτερα για την τελευταία παράγρραφο.
  Αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει με καλές προθέσεις αντί να καίει κοράνια ας ρίξει κάνα φράγκο για την ανέγερση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.
  Δεν νομίζω επίσης πως το κάψιμο κορανίων συνάδει με το «αγαπάτε τους εχθρούς υμών» που είναι το μεγαλειωδέστερο μήνυμα του Χριστιανισμού που ο Ίδιος ο Ιησούς δίδαξε με το παράδειγμά Του.

 5. Efrosyni avatar
  Efrosyni 11/09/2010 12:26:45

  Οι έρανοι που έγιναν από το 2001 έχουν μαζέψει αρκετά χρήματα για να γίνει η ανοικοδόμηση της ιστορικής εκκλησούλας του Αγ. Νικολάου. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά το ότι δεν δίδεται η άδεια από τις αρχές, παρόλα που αρχικά είχε δοθεί το πράσινο φως. Χρήματα έδωσαν και πολλοί Αμερικανοί μή Ορθόδοξοι. Οπως επίσης δεν έχουν χτιστεί ξανά οι πύργοι ή ο νέος πύργος που επιλέγει από διαγωνισμό και θα έπρεπε να τελείωνε τώρα.
  Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι ο παλαιός μητροπολιτικός ναός του Σικάγου πωλήθηκε σε ισλαμιστές (Farhkahn)διότι η γειτονιά άλλαζε (πιό πολλοί μαύροι) και κατα τη συνήθεια αντί να βγουν απ'το καβούκι τους οι Ελληνες της διασποράς και να κηρύξουν στη νέα κοινότητα το πολιτισμό τους και τη θρησκεία τους, τα μαζεύουν και πάνε σε αμιγώς λευκές πόλεις ή προάστεια. (αυτό ας το προσέξουμε εδώ στην Ελλάδα, να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του). Για τις ΗΠΑ ευτυχώς υπάρχουν τα Ελληνικά Ορθόδοξα μοναστήρια στην Αμερική που άλλαξαν το look της ελληνικής εκκλησίας η οποία φαινόταν μέχρι και πρότινος σαν παλαιομοδίτικη ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 11/09/2010 13:44:17

  Κυττάξτε, η αλήθεια είναι ότι στο οικόπεδο τη πρώην εκκκλησίας θα χτιστεί υπόγειο γκαράζ και η πόλη πρόσφερε >25 εκ. δολλάρια αλλά απορρίφθηκε, καθ' ότι οι ομογενείς δεν θέλουν να περιμένουν. Μάλιστα, τους προσφέρθηκε παρακείμενο οικόπεδο αλλα και πάλι αρνήθηκαν. Ούτε στην ΑΜερική μπορούμε να τα "βρούμε".
  Όσο για τα υπόλοιπα, αφού δεν έχουμε νύχια να ξυστούμε ας μείνουμε με την (εθνική) φαγούρα. Γιατί να ενδιαφερθούν οι ξένοι όταν εμείς δεν μπορούμε να συννενοηθούμε μεταξύ μας;

  • Efrosyni avatar
   Efrosyni @ Νίκος 11/09/2010 14:23:51

   Το εκκλησάκι ήταν landmark. Πως δίνεται άδεια να χτιστεί γκαράζ και όχι κάτι που προϋπήρχε και ήταν ιστορικής σημασίας? Αφού έτσι είχαν συμφωνήσει. Παρακείμενο οικόπεδο που? Ακριβώς δίπλα είναι το Ground zero. Μήπως παρακείμενο εννοείς εκτός Manhattan?

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 11/09/2010 17:56:58

  Ευροσύνη, το προσφερθέν οικόπεδο είναι, όπως λέμε εδώ, δυο "μπλόκια" (δλδ, τετράγωνα) απο το σημείο που ήταν ο καταστραφείς ναός. Το υπόγειο γκαράζ θα κατασκευαστεί απο το Port Authority και η προσφορά της πόλης όχι μόνο κάλυπτε τα έξοδα κατασκευής αλλα τα ξεπερνούσε κατά πολύ. Δεν ξέρω γιατί η Αρχιεισκοπή αρνήθηκε.

  • Efrosyni avatar
   Efrosyni @ Νίκος 11/09/2010 19:49:30

   Nikos, The Port Authority took it off the table completely a year ago while they agreed to even relocate. (it was on GOARCH.org)

 8. lornion avatar
  lornion 12/09/2010 00:06:02

  Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010Γεράσιμος Μοσχονάς (Καναδας)
  Δικαιώματα στον χώρο πνευματικά και υλικά στο ποσοστό που είχε η εκκλησία του ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ δεν είναι δυνατον να παραβλεφτούν,oι Αχεπανς εχουν κάνει παραστάσεις και ελπίζω με την συμπαράσταση των φίλων του δικαίου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα του προυπάρχοντος ναού.

 9. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 13/09/2010 09:11:35

  Ηνιοχος says:
  @ athamas

  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ χαθηκε καπου στην μεταφραση οχι οχι οχι υμνειτε ιθαγενεις κατασκευαζεται ως νεα ταυτοτητα στα μαγειρια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
  και σερβιρεται σε γιγαντιαιες δοσεις στις προνομιουχες γειτονιες
  της Αθηνας και αλλου ανα την επικρατεια, το συσσιτιο υποχρεωτικο και καθε αντισταση εναντιον του, τιμωρειται με εξοντωση

  (Από πότε μια θρησκευτική εκδήλωση έστω και δημόσια απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ;)

  παντα πιστοι στις επιταγες των δημοκρατικοτερων και προοδευτικοτερων να
  ερωτησουμε τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ μεσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την παρουσια την
  των αλλογενων εν τω συνολω? την χρειαν αυτης, την προελευσιν αυτης,
  την μεθοδο εισαγωγης αυτης, του αριθμου αυτης,την ενταξιν αυτης και τον τροπον ενσωματωσης στον κορμο, και την απορριψην τμηματων διαλυτικων?

  οι απαντησεις των ανωτερω απο τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ ο οποιος θα εκφρασει την
  ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ μεσω του αναγκαιου ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ θα σου λυσει καθε απορια
  εκτος εαν θεωρεις εαυτον ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ της
  ΛΑΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ εαν κατα ποσον και με ποιον τροπο απειλειται η
  ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ? οι απαγοητευμενοι των απαντησεων ενος ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΥ
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ με τις προαναφερθεισες παραμετρους αυτου, μπορουν παντα
  να ζησουν το ονειρο τους χωρις να απομακρυθουν πολυ απο τουτη την
  γειτονια πηγαινοντας στην Βοσνια

  (Και όσον αφορά την ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ με ποιά ακριβώς χώρα πρέπει να υπάρχει αυτή η αμοιβαιότητα)

  η εννοια ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ειναι πεπερασμενη εμεις ως υπερβατικον(βλεπε
  υπνοβατικον εθνος) την εχουμε αφησει στα υποαναπτυκτα εθνη

  ΙΝΔΙΑ
  3 288 000 τχ
  1 200 000 000 πληθ


  ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  800 000 τχ
  200 000 000 πληθ


  ΤΟΥΡΚΙΑ
  788 000 τχ
  80 000 000 πληθ


  ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  2 150 000 τχ
  30 000 000 πληθ  ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ περι ιστορικης εμπειριας, μεγεθων και συγκρισεων ασυμβατων
  ειδων

  ( Με ΜΟΝΗ εξαίρεση την Σ. Αραβία – εν πολλοίς εγώ θάλεγα δικαιολογημένα μιάς και εκεί βρίσκεται η Μέκκα, ο πιο ιερός χώρος των μουσουλμάνων και μια αντιστοιχία δημόσια λατρεία άλλης θρησκείας στην Σ. Αραβία θα ισοδυναμούσε με δημόσια θρησκευτική εκδήλωση μουσουλμάνων στο Άγιον Όρος, πράγμα αδιανόητο για μάς άρα και γι αυτούς, και αυτό είναι ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ κατανόησης – σε όλες τις άλλες χώρες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ακόμα και οι δημόσιες γίνονται έστω και με προβλήματα έστω και με αντιδράσεις.)

  εδω η επιστημη δεν σηκωνει απλως τα χερια αλλα τα ποδια να συνουσιαστεις
  μαζι της και αφου σου εχει προηγουμενως παραδοθει στα τεσσερα κατα το
  ισλαμικο δικαιο για την εκπληρωση του ιερου χρεους

  η υπαρξη ενος βραχου μερικων μετρων ισοδυναμει με την απαγορευση οχι
  στον βραχο καθ’αυτον η στα περιξ αυτου αλλα κανοντας το απαιραιτητο
  αστρικο ταξιδι εκτος γαλαξιδιακης λογικης τον καθιστα δικαιως επι γης
  απαγορευτικον σε χωρα εκτασης 2 150 000 τχ ητοι

  Μεκκα/Σ.ΑΡΑΒΙΑ
  μια πετρα μερικων μετρων = 2 150 000 τχ απαγορευση ΟΡΘΟΝ/ΛΟΓΙΚΟΝ/ΔΙΚΑΙΟΝ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΝ/ΜΗ ΑΜΦΗΣΒΗΤΙΣΙΜΟΝ/ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ

  ενω αντιθετα μια ολοκληρη περιοχη ολοκληρων τετραγωνικων χιλιομετρων
  (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) δεν δυναται να καθιστει απαγορευτικη

  ΑΗΤΤΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Η ΤΡΙΧΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ ΟΧΙ

  Περι Τουρκιας και ελληνοψοφοειδων αιτηματων
  ποιος εβρηκε ποιον στην περιοχη? ποιος εζησε και δημιουργησε εκει επι χιλιδες χρονια πριν εμφανιστει η καταρα? σε ποιον ανηκουν τα μνημεια αρχαια και βυζαντινα?

  αλλο αστρικο ταξιδι οπου ο γενοκτονος ληστης παρεχει στον νομιμο ιδιοκτητη την δυνατοτητα επισκεψης στα κλεμμενα και βιασθεντα μνημεια του με απαιτηση την αρπαγη προσθετων ξενων εδαφων
  (βλεπε ακορεστη η ορεξη)και την ιδρυση οριστικων κυριαρχικων συμβολων του ανα την επικρατεια ητοι  ο ελλην γινεται τουριστας στα ιερα και οσια του εν ειδη πληρωνει
  εισιτηριο για να βλεπει τις ιερες του εστιες εκπορνευομενες και ο
  μεγαλος Σουλτανος προς ανταποδοση της μεγαλοψυχιας του απαιτει
  διολου ευκαταφρονητα σαντζακια Θρακη Αγαιο Κυπρος να περασουν
  στην Υψηλη Πυλη υποβοηθουμενος οπως παντα απο τους υπερυπερπροθυμους
  Φαναριωτας παντος καιρου και λοιπων ευγενικων Γενιτσαρικων ομαδων

  απαιτηση για τον Παγκοσμιο Ελληνισμο δεν ειναι η ΨευτοΧαλκη αυτη ειναι κατασκευασμα των μεντια ειναι η
  -ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε μονιμη βαση στο προηγουμενο υπερχιλιοχρονο καθεστως της
  -ειναι η επιστροφη των Ιωνων,Ποντιων,Ιμβριων.Τεννεδιων,Κυπριων στις
  πατρογονικες εστιες στους υπο ελληνικο καθεστως
  -ειναι η επιστροφη ολων των αρχαιων μνημειων σε ελληνικο καθεστως


  καμμια απαιτηση της Τουρκιας που υπερβαινει την νομιμη κοιτιδα της ητοι
  τις σκηνες της στεππας της Κεντρικης Ασιας δεν εχει ιστορικονομικοπολιτικοηθικη θεμελιωση

  SHE LIVED BY THE SWORD AND IS DESTINED TO DIE BY THE SWORD

  (Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ΠΩΣ απειλείται η ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ από μια μουσουλμανική θρησκευτική εκδήλωση χωρίς παράλληλα να απειλείται – για παράδειγμα – η εθνική κυριαρχία της τουρκίας από μια ανάλογη δική μας δημοσια Ορθόδοξη θρησκευτική εκδήλωση)

  οσον αφορα αυτο ειμαι εντελως ανιδεος στασου ενα λεπτο ααα!!!
  απευθυνσου στα κατωθι αγορια ΚΕΜΑΛ ΠΑΣΑ, ΤΑΛΑΤ, ΙΣΜΕΤ και κομπανια και
  αν απουσιαζουν μπορεις να ρωτησεις ενταυθα μερικα εκατομμυρια Ιωνες τους
  γνωστους και μη εξαιρεταιους του μεγαλου συνωστισμου στο ρειβ παρτυ
  οπως και τους Ποντιους επισης


  να ευχηθω περαστικα η καλες δουλειες?  ΕΛΛΑΣ 132 000 τχ 11 000 000 πληθ

  εξομοιωνεται για τους σκοπους σου με

  ΙΝΔΙΑ 3 288 000 τχ 1 200 000 000 πληθ

  25 φορες εκταση 110 φορες πληθ

  ΠΑΚΙΣΤΑΝ 800 000 τχ 200 000 000 πληθ

  6 φορες εκταση 18 φορες πληθ

  ΤΟΥΡΚΙΑ 788 000 τχ 80 000 000

  6 φορες εκταση 7.2 φορες πληθ

  στους ανωτερω τεχνηντως απουσιαζουν ολη η Βορεια Αφρικη χωρες Μαγκρεμπ Σενεγαλεζοι Νιγηριανοι Ινδονησιοι και ολοι οι κολασμενοι της γης που
  δικαιουνται(απο που αραγε)να εγκατασταθουν στην Ελλαδα

  Αποθεωστε λογικη και δοξαστε, αφου υπαρχουν χριστιανοι, προσεξτε οχι ελληνες, αλλα χριστιανοι αοριστως μερικες χιλιαδες,και ενω το εθνος
  το ελληνικο δεν υφισταται,τωρα ξαφνικα αποκαθισταται εκ του μηδενος και οφειλει να αποροφησει ολο τον 2ο και 3ο κοσμο

  υποστηριζουν δηλαδη επεσαν μερικες χριστιανικες σταγονες στον ειρηνικο ωκεανο και ας μην ειναι ελληνικες σε ανταποδοση το ποτηρι του νερου
  η Ελλαδα δηλαδη πρεπει να χωρεσει ολον τον ωκεανο μεσα σε ενα ποτηρι γιατι διαφορετικα ειναι παραλογη, αντιδημοκρατικη, και φασιστικη


  ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ/ΜΕΚΚΑ μερικων μετρων δικαιωματικα καθιστα απαγορευτικη την υπαρξη οποιαςδηποτε αλλης πιστης σε εκταση 2 150 000 τχ

  20ΜΕΤΡΑ ΠΕΤΡΑ = 2 150 000 τχ εκταση Σ.Αραβιας

  2 150 000 = 16 φορες το μεγεθος της Ελλαδος

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Μερικες χιλιαδες τετραγωνικα χιλιομετρα δεν μπορει να παιξει τον αντιστοιχο ρολο

  εν κατακλειδι η μαγικη πετρα της μεκκας προς το παρον μονοπωλιακα αποκτα πολλαπλασιαστικη αξια πεντακις τρισεκατομμυριων στην χωρα και λιαν
  συντομως στον υπολοιπο απιστο πλανητη ενω ολων των αλλων εχουν μηδενικη αξια

  κατελθοντες εκ του σταρ τρεκ διαστημοπλοιου την ενσταση και αντισταση δεν την γεννα η παρουσια του Αγιου Ορους η οχι, την γεννα πρωτιστως ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ
  ΛΑΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΩΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΣΤΕ
  ΑΠΛΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΥΤΩΝ

  και ουχι τραπεζικων επιταγων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.