#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/04/2009 21:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κανένας δεν θέλει εκλογές – πλην των γνωστών

Αν καλοσκεφτεί κανείς τα πραγματικά δεδομένα στο παραπαίον πολιτικό σκηνικό, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι μόνο η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και η Αγία Οικογένεια επιδιώκουν εκλογές. Για τους γνωστούς λόγους η κάθε πλευρά. Οι μεν επειδή ξέρουν πως το αποτέλεσμα θα οδηγήσει πάλι σε μια νέα και χειρότερη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας - ό,τι πρέπει για να περνάνε τα σχέδιά τους. Η δε επειδή εκτός από τον Μητσοτάκη πήραν κι άλλες τα χρόνια και ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Πάμε τώρα να δούμε τώρα τους υπόλοιπους:

Γιατί ο Γιώργος δεν θέλει βουλευτικές εκλογές τώρα

Παρά τα όσα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει δημοσίως, τα βράδια που πάει στο σπίτι του ο Γιώργος Παπανδρέου παρακαλάει να μην χάσει τελείως τον έλεγχο ο Καραμανλής και γίνουν τώρα εκλογές. Για τους εξής λόγους:

1. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εξασφαλισμένη και δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός με 151+, όπως ο Καραμανλής. Χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να φθαρεί περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ.

2. Μόνο ένας αφελής θα ήθελε να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που θα πάρει τα μέτρα που ζητά η ΕΕ μέχρι τον Οκτώβριο και θα κάνει επιπλέον στη συνέχεια των επώδυνο προϋπολογισμό του 2010

3. Ξέρει ότι αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία την επόμενη ημέρα ο Βενιζέλος θα ξαναπάει στο Ζάππειο, επειδή θα έχει χάσει την τελευταία ευκαιρία που του έδωσαν στο συνέδριο (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας).

Γιατί δε θέλει εκλογές ούτε κι ο Κώστας

1. Μόνον ένας πολιτικός που θέλει σώνει και καλά να χάσει πάει να κάνει γενικές εκλογές με την διαφορά στις δημοσκοπήσεις από 4-7 %.

2. Ελπίζει ότι η διαφορά με την οποία θα χάσει στις ευρωεκλογές δεν θα είναι πολύ μεγάλη κι έτσι θα έχει μια ακόμα ευκαιρία, εφόσον η εσωκομματική δυσαρέσκεια θα εκτονωθεί στην κάλπη.

3. Ελπίζει ότι στο διάστημα που θα απομένει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο θα μπορέσει είτε να μειώσει κι άλλο την διαφορά και να χάσει αξιοπρεπώς, είτε να βρει μια καλή και αξιοπρεπή οδό διαφυγής για τον ίδιο προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τι επιδιώκουν αυτοί που θέλουν εκλογές

Ιδού τώρα τι επιδιώκουν αυτοί που θέλουν διπλές εκλογές τον Ιούνιο:

1. Να φέρουν το ΠΑΣΟΚ κάτω από 41,5 % ώστε να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση - οι προσεκτικοί αναγνώστες του Τύπου θα έχουν προσέξει ασφαλώς ότι άρχισε και το σχετικό ψαλίδισμα.

2. Να αναγκαστεί ο Καραμανλής να παραιτηθεί ώστε να σχηματιστεί συγκυβέρνηση υπο τον Σουφλιά στις διερευνητικές εντολές. (ΣΣ: αυτό ήταν το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης Σουφλιά - Ντόρας)

3. Η υπο τον Σουφλιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αναλάβει να πάρει τα μέτρα που απαιτεί η ΕΕ και να καταρτίσει το νέο προϋπολογισμό (κανένα κόμμα δεν θέλει να σηκώσει μόνο το βάρος και για τα δυο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΩΣΣΙΑ avatar
  ΡΩΣΣΙΑ 20/04/2009 22:05:32

  ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΕ ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ? ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" ΗΡΘΕ!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/04/2009 22:34:57

  Θα στηρίξω τον Ποπάϊ τον ναύτη, αλλά έλεος, όχι τον Σουφλιά. Ό άνθρωπος ήταν ψιλοάχρηστος επι Μητσοτάκη... 20 χρόνια αργότερα τι έκανε? Ορίμασε?

  Όσο για την Ντόρα... Δεν ενδιαφέρεται να πάει στην (Β) Κύπρο?

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 20/04/2009 22:36:19

  Γιατί αγαπούσαμε το σχολείο, μισούσαμε τα διαγωνίσματα και αρρωσταίναμε όταν πέρναμε τους βαθμούς ;
  Γιατί στο σχολείο περνούσαμε καλά, λέγαμε καμμία χαζομάρα στο μάθημα, λίγο διαβάζαμε λίγο κλέβαμε τα καταφέρναμε με τα διαγωνίσματα, αλλά εκείνη η καταραμένη ημέρα με τους βαθμούς δεν καταπινόνταν με τίποτε.
  Βλέπεις εκεί δεν υπήρχε σωτηρία. Οτι έγραφε δεν ξέγραφε και όταν γυρίζαμε σπίτι δεν σήκωνε το συνηθισμένο παραμύθι του τύπου
  - Πως πήγε σήμερα το σχολείο Κωστάκη ;
  - Μιά χαρά μαμά !!!! (όλη ημέρα στα μπιλιάρδα αλλά ποίος τό ήξερε).

  Πως να πάνε λοιπόν οι λεβέντες σε εκλογές και να πάρουμε βαθμούς ;
  Εχουν δύναμη να δούν το έλεγχο των Ευρωεκλογών ;

  Και φυσικά δεν μιλάμε για διπλές εκλογές γιατί τότε χάνουνε χρονιά. Τουλάχιστον με τις Ευρωεκλογές μένουνε μετεξεταστέοι και έχει ο θεός για την εξεσταστική του Σεπτεμβρίου.

 4. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 20/04/2009 22:48:45

  δηλαδη δεν θα εχουμε τουλαχιστον την ευχαριστηση να δουμε την κωμικη παρασταση,το Γιωργακης πρωθυπουργος και ο φιλος Strange την "ηδονικη χαρα" να δει την αδυναμια του την Καιλη Υπουργο; Κριμα!! υπομονη Strange...

 5. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 20/04/2009 23:01:41

  Να πω την αλήθεια συγκυβέρνηση δεν την βλέπω και τόσο αρνητικά

 6. Factorx avatar
  Factorx 20/04/2009 23:18:11

  @Κασσάνδρα, μετά συγχωρήσεως ούτε και η Ζήμενς με την Ιντρακόμ την βλέπουν με κακό μάτι, επει΄δή στην προηγούμενη τα πήραν όλα όσα πληρώνουμε τώρα εμείς οι ηλίθιοι

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/04/2009 23:29:34

  Πολύ καλή ανάλυση. Ξεκαθαρίζει τις προθέσεις. Μπράβο στον συντάκτη της.

 8. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 20/04/2009 23:49:31

  Να εξηγηθώ στο σημείο που έχουμε φτάσει και είμαστε με την πλάτη στο τοίχο με τεράστια ελλείμματα και χρέη σε συνδιασμό με την ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα για να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανεχθώ οποιοδήποτε περίπτωση διαφθοράς.-

  Σίγουρα από μόνη της της η συγκυβέρνηση δεν είναι πανάκια αλλά σε συνδιασμό με κάποιες επιπλέον αλλαγές όπως κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών, χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων με πόθεν έσχες κοκ θα είμαστε σε ένα καλό σημείο ώστε να αποτιναχτεί ο άκρατος λαϊκισμός που είναι ανασχετικός παράγοντας για οτιδήποτε.

 9. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 20/04/2009 23:52:29

  April 20th, 2009 at 11:41 pm, είχα ελπίδες για το κόμμα των οικολόγων αλλά δυστυχώς βλέπω κάτι τρεμόπουλους και κάτι καφετζόπουλους και έκανα στροφή 180ο.

 10. donaE avatar
  donaE 20/04/2009 23:58:13

  Πως εφθασε ο Σουφλιας με τοση δυναμη?

 11. donaE avatar
  donaE 21/04/2009 00:35:48

  @ 13
  Το βλεπω.Και οπως θυμαμαι παλια στην Λαρισα που πηγαιναμε στο βιβλιοπωλειο της κατοπινης γυναικας του για να παρουμε αριστερα βιβλια,περναει ολη η ιστορια του στυλ 'ανακατεμενος ο ερχομενος' της μεταπολιτευσης στην Ελλαδα.Ελα Θεε και Κυριε...

 12. Θύμα avatar
  Θύμα 21/04/2009 05:31:15

  Factorx τί πάει να πεί αξιοπρεπή διαφυγή οδό προς την προεδρία της δημοκρατίας? Μετά απο όλα αυτά που έκανε 6 χρόνια σάν πρωθυπουργός θα τον κάνουμε και πρόεδρο της δημοκρατίας απο πάνω?

 13. ΧΩΡΙΑΤΗΣ avatar
  ΧΩΡΙΑΤΗΣ 21/04/2009 07:11:44

  Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πιστευετε ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται να πάρει την εξουσία. Επειδή θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτα μέτρα? Και λοιπόν?
  Το επιχείρημα είναι γνωστό. Φταίνε οι προηγούμενοι και οι συζητήσεις που έκαναν με την ΕΕ!
  Οτι εκανε και η ΝΔ με την πρωτη επιτηρηση.
  Ετσι κερδιζεις χρόνο για λίγο ακομη γλυψιμο της κουταλας.
  Επίσης, το σεναριο συγκυβέρνησης μου φαίνεται απιθανο και εφιαλτικο! Δε μας φτάνει ενας στο Μαξιμου, τους θελετε και τους δυο??
  Γινεται συγκυβερνηση με πρωθυπουργό και υπουργους μη πολιτικους? Τι λέω ε?

 14. ΡΩΣΣΙΑ avatar
  ΡΩΣΣΙΑ 21/04/2009 08:07:56

  Εαν δεν το εχετε αντιληθει ακομα αυτη η χωρα "τελειωσε" οταν ο Σουφλιας και οι εργολαβοι γυνουν πρωθυπουργοι και οι πολιτικοι διατηρουν οσο μπορουν τις "καρεκλες" του. Ελληνας Φορολογουμενος

 15. Θύμα avatar
  Θύμα 21/04/2009 09:48:09

  @18 το σενάριο της συγκυβέρνησης για εφιαλτικό δέν ξέρω, απίθανο το νομίζω και εγώ γιατί υπάρχει τεράστια ένταση μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων ενώ οι άνθρωποι του Καραμανλή με την επιθετική συμπεριφορά τους ηλεκτρίζουν επικίνδυνα το κλίμα. Όποιος θέλει ας τα πάρει τα δυσβάσταχτα μέτρα που ζητάει η Ευρώπη το σίγουρο είναι οτι θα χάσει πανηγυρικά τις επόμενες εκλογές και πολλές άλλες ακόμα, πιό πιθανό βλέπω να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία γιατί ο Παυλίδης θα βγεί λάδι.

 16. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 21/04/2009 10:25:21

  Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα, αυτή η χώρα δεν άρχισε ποτέ...
  Απλά, το παραμύθι παλιά τρωγότανε (ενίοτε ήταν και νόστιμο)... Τώρα μας το ταΐζουν μουχλιασμένο, και δεν τρώγεται το ρημάδι... Αλλά μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της ανάγκης, ή αλλιώς διαβάστε Κλάιβ Μπάρκερ, Τα βιβλία του Αίματος, τόμος 2, ιστορία πρώτη...

 17. Hase avatar
  Hase 21/04/2009 11:20:49

  Τελικα θα γινει αυτο που θελουν οι διαπλεκομενοι. Αυτοι παντα μας κυβερνουσαν και αυτοι θα μας κυβερνουν και στο μελλον. Οι ευσεβεις ποθοι ειναι ονειρα απραγματοποιητα. Αν τα συμφεροντα θελουν τον μεγαλο συνασπισμο θα τον κανουν, αν θελουν τον ΓΑΠ η τον Σουφλια η καποιον αλλον θα τον προωθησουν να βγει και εμεις θα σχολιαζουμε με νεες αναρτησεις το επομενο μελλον.

 18. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 21/04/2009 14:03:45

  @16 ο ασφαλέστερος τρόπος να φύγει ο ΓΑΠ από τη μέση είναι να μην κερδίσει στις ευρωεκλογές ή έστω να κερδίσει με ελάχιστη διαφορά (κάτω της μονάδας) οπότε ουσιαστικά θα πρόκειται για ισοπαλία. Έχουν καλλιεργήσει τόσο μεγάλες προσδοκίες νίκης που μπορεί να γυρίσουν μπούμεραγκ εναντίον του. Οπότε αν όντως ίσχυε αυτό που λες δεν θα είχε αυτήν την αντιμετώπιση η παρούσα κυβέρνηση από τα ΜΜΕ.

 19. donaE avatar
  donaE 21/04/2009 14:43:29

  @ 15 Δεν ζουσα στην Λαρισα.Αλλα μην εισαι σνομπ ειναι χωριατια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.