Καμπανάκι και από Κουρουμπλή για τις κωλοτούμπες του Τσίπρα
02/12/2014 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμπανάκι και από Κουρουμπλή για τις κωλοτούμπες του Τσίπρα

«Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου: να συγκαλέσει τη Βουλή και να κουρέψει μονομερώς το χρέος. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει όσα πιστεύει, θα έχει οικτρότερο πολιτικό τέλος από τη ΝΔ».

Ποιος τα λέει όλα αυτά. Μα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής ο οποίος συνέχισε: «Τα πράγματα στην Ευρώπη δείχνουν ότι είναι ώρα για μια νέα στροφή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές οριακές, όπως λέει και η φιλοσοφία, όπου γίνεται η ανατροπή. Πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει ο λαός. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι εκεί που πρέπει να το πάει, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του και βεβαίως και της Ευρώπης, δεν μπορεί ούτε να διαλυθεί η Ευρώπη ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη».

«Δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια κρίση και για πολιτικούς και για οικονομικούς λόγους, διότι με αυτό που είπε ο Ιταλός αρθρογράφος εννοεί ότι μια κυβέρνηση, αν τραβήξει το πράγμα, θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Τι πρέπει να πάει και να τους πει ο Τσίπρας; Ευχαριστώ πολύ; Κάτι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 και αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης. Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει "κουρεύουμε το χρέος 70%". Μονομερώς, στον ιδιωτικό τομέα».

Αυτά είπε ο κ. Κουρουμπλής και προφανώς τα εννοεί και κάποιοι ενστερνίζονται τις απόψεις του. Και εμείς μαζί του, να κόψουμε αντί 70% ολόκληρο το χρέος. Γιατί να κάνουμε τσιγκουνιές; Το ερώτημα είναι όμως αν ο εν λόγω βουλευτής έχει και... Plan B. Τι θα γίνει αν κουρέψουμε μονομερώς το χρέος; Θα κλείσουν τα σύνορα; Θα μας κόψουν κάθε χρηματοδότηση; Τι θα γίνει με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ; Θα υπάρξει φυγή καταθέσεων ή όχι;

Ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τις ιδέες αυτές; Είναι αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να ξέρουμε αν είναι να φύγουμε από τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 02/12/2014 19:49:50

  Να δούμε άν θα καλύψει ή όχι ο κ. Κουρουμπλής τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προστατεύει τους νομενκλατουρίστες μη χάσουν τις συνταξάρες τους και ούτε γραμμάριο λίπους λόγω κρίσης. Δεν έχω αυταπάτες, θα την καλύψει. Σαράντα χρόνια πασόκοι, ξαφνικά άκουσαν τη λέξη "μνημόνιο" και ξύπνησαν, τι να περιμένω; Να κουρέψουν πρώτα τις συνταξάρες και τις μισθάρες των πελατών τους επι δεκαετίες. Και να αυτο-κουρέψουν τις συνταξάρες και μισθάρες αυτών που τους προστάτευαν και τους προστατεύουν, δηλαδή και τις δικές τους. Μέχρι τότε, "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν", όπως έλεγε ένα από τα ινδάλματά τους κάποτε ο αείμηστος Μένιος Κουτσόγιωργας. Όσοι δεν είμαστε για τα γίδια, ούτε γίδια οι ίδιοι, δεν τσιμπάμε ρητορείες. Πράξεις και μάλιστα επανορθωτικές επί του εαυτού τους και των πελατών τους θέλουμε να δούμε. Απέναντι στην κλεπτοκρατία 1980 - 2008, και τον ΠΑΣΟΚισμό με παλιές ή νέες μορφές, που ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους του, είμασταν, είμαστε και θα είμαστε παγερά αδιάφοροι, όπως έλεγε κάποιος που ήξερε.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Uncle Stgm 03/12/2014 02:15:00

   Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Ντράγκι δεν θα κόψει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επηρεάζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα».

   Τις ίδιες ακριβώς π@παριές έλεγαν και οι Κύπριοι αριστεροί πριν περάσει μια ολόκληρη χώρα 10 ημέρες με κλειστές τράπεζες οι οποίες άνοιξαν μόνο όταν η βουλή ψήφισε αυτό ακριβώς που τους είπε ο Ντράγκι χωρίς να αλλάξουν ούτε μία οξεία...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Hunter 03/12/2014 14:26:11

    Ελπίζω να τους φωτίσει έγκαιρα κανένας Πάπ@ρος. Ή ο ίδιος ο Πάπας αυτοπροσώπως, στο επόμενο meeting.

 2. Hunter avatar
  Hunter 03/12/2014 01:22:37

  Το "μονομερώς κούρεμα του χρέους" του Κουρουμπλή καθώς και ο "αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός" του Γλέζου κτλ., είναι εσκεμμένες "φωτοβολίδες" του ΣΥΡΙΖΑ για να μετρήσουν αντιδράσεις στο εσωτερικό... Αν "κουρευτεί"¨μονομερώς το χρέος, δεν πρόκειται να έρθει σεντ από πουθενά και οι πρώτοι που θα το νοιώσουν για τα καλά είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που στο μεγαλύτερο μέρος περιμένουν μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις από το κράτος...(μαζί με τους συνταξιούχους του Δημοσίου με τις χοντρές συντάξεις θα υποφέρουν δυστυχώς κι οι δύσμοιροι του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κτλ.)... Για να καλύψει την πείνα και την γκρίνια των ψηφοφόρων του, θα καταφύγει σε "αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό από τους έχοντες", που λέει και ο "πατριός" των απανταχού (κρυφο)κομμουνιστών εν Ελλάδι (ο πατέρας ως γνωστόν πέθανε εδώ και 61 χρόνια)... Με πόσες χιλιάδες Ευρώ καταθέσεις θα κρίνεσαι ως "έχοντας" δεν μας διευκρινίζουν... Μπορεί με 100 χιλιάδες αλλά μπορεί και με 5 χιλιάδες... Καταθέσεις πάνω από ποσό που δεν μας έχει πει κανείς (μπορεί να είναι 100.000 αλλά μπορεί να είναι και 5.000), θα κατάσχονται και θα σου δίνουν ένα χαρτί που θα λέει ότι "έχεις λαμβάνειν από το ελληνικό κράτος", όπως το 1940... Πού, πώς, πότε θα επιστραφούν δεν θα αναγράφεται...Προφανώς θα επιστραφούν μαζί με αυτά που είχαν κατασχεθεί το 1940... Και καλά, το 1940 κατασχέθηκαν για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού στο μέτωπο από τη Σαγιάδα έως τις Σέρρες... Το 2015 για ποιο πράγμα να κατασχεθούν;;; Για τις ανάγκες του "στρατού" του Δημοσίου στις υπηρεσίες πέριξ του Κολωνακίου;;; Σήμερα το κράτος έχει έξοδα π.χ. 50 Δις (υποθετικά). Εάν κουρέψουμε μονομερώς το χρέος δεν πρόκειται να έρθει σεντ από πουθενά (εκτός αν περιμένει ο Τσίπρας από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, το ισλαμικό κράτος των τζιχαντιστών κτλ.)! Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο Τσίπρας (κι ο Κουρουμπλής μαζί) από πού θα βρει 50 Δις ΖΕΣΤΑ ΛΕΦΤΑ, χωρίς την Ε.Ε, χωρίς το ΔΝΤ, χωρίς δάνεια από ιδιώτες, χωρίς αύξηση της φορολογίας, χωρίς κατάσχεση των καταθέσεων, χωρίς περικοπές.

 3. Geros avatar
  Geros 03/12/2014 09:13:30

  Και μια και θα έχει μαζευτεί η βουλή και θα ψηφίζει και θα κουρεύει χρέη, γιατί να μην ψηφίσει και άλλα πράγματα? Εγώ θα προτείνω μερικά, αλλά ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον γόνιμο διάλογο για το τι ακόμα θα μπορούσε να ψηφίσει η βουλή την μέρα που θα ψηφίσει να μην έχουμε πια χρέος. 1. Να ψηφίσει την θεραπεία όλων των μορφών καρκίνου. 2. Να ψηφίσει Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη. 3. Να ψηφίσει τον τετραγωνισμό του κύκλου. 4. Να ψηφίσει των τερματισμό όλων των πολεμικών συγκρούσεων επί της γης. 5. Να ψηφίσει την απονομή του C.L. στον Ολυμπιακό (εδώ που τα λέμε την απονομή του πρωταθλήματος Ελλάδος την έχει ψηφίσει ....) 6. Να ψηφίσει την εξάλειψη της βλακείας από την γη. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, θα ήταν σαν να ψήφιζε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκαταστραφεί.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Geros 03/12/2014 15:34:27

   Εδώ Γέρο μου,έβγαλες εσύ μαλλιά και μουστάκα,δύσκολο είναι να ψηφίσουν αυτά που λές; Στο 5 πάντως με στεναχώρησες..Δε θέλουμε χάρες με το Τσου Λου,να ψήφιζε μόνο δέκα νίκες μαζεμένες να παίρναμε,το δέχομαι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.