31/10/2013 23:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμπάνες... άρσης ασυλίας για τον βουλευτή Γιώργο Σταθάκη

Καμπάνες... άρσης ασυλίας για τον βουλευτή Γιώργο Σταθάκη ηχούν καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία που αφορά το σκάνδαλο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄ εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ.

Το βούλευμα αποδίδει στον κ. Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κλπ.

Στο παραπεμπτικό προς τη Βουλή σημείωμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης υπογραμμίζει ότι διαβιβάζεται η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί το κοινοβούλιο για τη συνέχιση ή μη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή κ. Σταθάκη.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιρώδης αναφέρει ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβασης εξουσίας του συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΜ avatar
  ΒΜ 01/11/2013 10:17:52

  "...Παράλληλα, ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβασης εξουσίας του συμβουλίου."
  Όταν δικαστές αυθαιρετούν σε βάρος βουλευτή, της αντιπολίτευσης, φανταστείτε πως ασκούν την εξουσία τους στους απλούς πολίτες που μόνιμα βρίσκονται στην απ' έξω... Αυτή είναι η καμπάνα που χτυπάει και πρέπει να ξυπνήσει όλους!

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 01/11/2013 12:02:34

  Περισσότερο μας ενδιαφέρει αν ο εν λόγω βουλευτής της αντιπολίτευσης αυθαιρέτησε ενάντια στον Ελληνικό λαό συμμετέχοντας στο παρτάκι στο Πανεπιστήμιο καθ' οιονδήποτε τρόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.