06/09/2008 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμιά αυτοκριτική, όλα τα έκανε καλά

Η χειρότερη παρουσία του πρωθυπουργού σε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι γεγονός.

Μιλώντας ο κ. Καραμανλής στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αγνόησε την αγανάκτηση του κόσμου από τα μέτρα της κυβέρνησής του, αδιαφόρησε για την απελπιστική οικονομική κατάσταση των χαμηλόμισθων και έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις ελπίδες των παρευρισκομένων στελεχών του κόμματός του που ανέμεναν μια καίρια παρέμβαση, προκειμένου να εκτονωθεί η βαριά πολιτική ατμόσφαιρα.

Με την ομιλία του ήταν σαν να απευθυνόταν στους τραπεζίτες, τους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ΕΕ λέγοντας τους ότι δεν πρόκειται να αποκλίνει από την γραμμή που υπαγορεύουν, ότι παραμένει σταθερός στις επιθυμίες τους.

Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική και υποστήριξε μάλιστα ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν ακολουθούσε την συγκεκριμένη πολιτική.

«Όλα τα κάναμε καλά, αλλά έφταιγε η κρίση» μας είπε ουσιαστικά και πρόσθεσε ότι όταν περάσει η κρίση όλοι θα είμαστε καλά. Τον Κόκκινο Μάη δηλαδή.

Κατά τα άλλα: Έκανε ειδική αναφορά στο δεύτερο «κύμα» μεταρρυθμίσεων, που θα αφορούν στην εκκαθάριση -εν λειτουργία- της Ολυμπιακής Αεροπορίας εντός του έτους, και τη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιοργάνωση του ΟΣΕ. Προανήγγειλε απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και επανέλαβε την δέσμευσή του για την ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής «για στοχευμένες μεταβιβάσεις, σ' εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». Τέλος ανέσυρε απο το συρτάρι ακόμα και την ξεχασμένη «επανίδρυση του κράτους».

«Κάνω αυστηρή αυτοκριτική για όποιες περιπτώσεις αργήσαμε να κινηθούμε», είπε επίσης σε μια επικοινωνιακή αποστροφή του λόγου του (για το θεαθήναι δηλαδή). Αλλά δεν μας εξήγησε τι ακριβώς εννοούσε. Καμία κουβέντα φυσικά για τον Βουλγαράκη, τη Μονή Βατοπεδίου, τον Παυλίδη, την Μήζενς και όλα εκείνα που απασχολούν πραγματικά το πολιτικό σκηνικό

Δείτε αν θέλετε περίληψη της ομιλίας εδώ:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=935221&lngDtrID=244

ΣΧΟΛΙΑ

 1. andrew avatar
  andrew 06/09/2008 21:34:09

  Καταλληλότερε προχώρα, επανίδρυσε τη χώρα.

  Ένα σχόλιο μόνο: η κάλυψη-αποσιώπηση των φαινομένων σήψης έχει αρχίσει να γίνεται ύποπτη.

 2. Kraepelin avatar
  Kraepelin 06/09/2008 21:41:05

  "σαν να απευθυνόταν στους τραπεζίτες, τους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ΕΕ". Δεν ισχύει αυτό. Ούτε τους μεγαλοεπιχειρηματίες συμφέρει να φτωχαίνει και να δυσπραγεί μια χώρα ολόκληρη, ούτε τις τράπεζες, ούτε την ΕΕ. Η ΕΕ νιάζεται για τα ελλέιμματά μας και καλά κάνει και πρέπει εμείς πρώτοι να νιαζόμαστε γι' αυτά πολύ περισσότερο. Ο Καραμανλής είπε ό,τι είπε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να πει και κινήθηκε αναγκαστικά στη σφαίρα του μη πραγματικού. Δεύτερον γιατί πάντα τέτοια κούφια και χωρίς νόημα έλεγε. Άλλο το καταλάβαιναν από πάντα, άλλοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι τώρα. Είναι καθαρά θέμα οξυδέρκειας του καθενός να δει ότι μέσα από τους φιόγκους και τα γυαλιστερά χαρτιά το κουτί ήταν άδειο.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/09/2008 22:07:50

  Η οικονομική ομιλία στη Διεθνή Έκθεση εκ των πραγμάτων απευθύνεται στους φορείς της οικονομίας που είναι οι τραπεζίτες,οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ.
  Στην Ελλάδα ο τύπος είναι ελεύθερος και τα κανάλια και οι εφημερίδες λένε και γράφουν ότι θέλουν.
  Αλλά όπως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχρεώσει τους δημοσιογράφους να ασχολούνται με τα ζητήματα που θέλει έτσι και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να υποχρεώσουν ένα πρωθυπουργό να ασχολείται στην ομιλία του με θέματα που αυτοί νομίζουν ότι είναι σημαντικά.
  Άλλωστε εκλογές συμβαίνουν συχνά στην Ελλάδα και ο λαός έχει τη δυνατότητα να ξαναφέρει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες άλλες λαικές δυνάμεις για να προκόψει.

 4. Nick avatar
  Nick 06/09/2008 22:11:35

  Που να τόλμαγε να πει "παμε για παγκόσμια κατάρρευση, ετοιμαστείτε για βαρυχειμωνία"...

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/09/2008 22:27:09

  "Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω την προοπτική της Χώρας στο βωμό μιας πρόσκαιρης κυβερνητικής δημοτικότητας"

  Πολύ σωστά, η δημοτικότητα ως καταλληλότερου, δεν μπορεί λειτουργεί ως άλλοθι για την απραξία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

  "Οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής, έβγαλαν, με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, τη Χώρα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και ενίσχυσαν δραστικά τις αντοχές της Οικονομίας μας."

  Άρα να υποθέσω ότι από Δευτέρα θα αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο αφού όλα είναι ωραία όλα είναι ανθηρά?

  "Χορηγήθηκε το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες και καθιερώθηκε εφάπαξ ποσό 2.000 ευρώ, για τις μητέρες που αποκτούν τρίτο παιδί."

  Αυτά έλεγες πουλί μου, (όπως λένε οι πόντιοι φίλοι μας) από το ίδιο βήμα το 2004 2005 2006 για τους τρίτεκνους ?

  "Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση άνοιξε το δρόμο για επιβεβλημένες αλλαγές"

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ να είσαι καλά,
  ...θυμάσαι μήπως κάτι δεσμεύσεις για 5%, λέμε τώρα, άκουσες τίποτα για πλαστά πτυχία από ΙΕΚ (Λάρισα Αρτα κλπ), άκουσες τίποτα για διαρροές θεμάτων, πιέσεις για αλλαγή σε βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις (εκεί λίγο πιο πέρα), εκτός αν μιλάς για το Διδακτορικό οπότε πάω πάσο.

  "Οι μεταρρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πρότυπο, έδωσαν στη Χώρα την τρίτη καλύτερη θέση στις επενδύσεις, και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Έδωσαν απτά κοινωνικά αποτελέσματα:
  - Η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά και η ανεργία περιορίστηκε, τον περασμένο Μάιο, κάτω από το 7%.
  - Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από το 92% το 2003, έφτασε στο 98% του μέσου όρου της Ε.Ε..
  - Οι πραγματικοί μισθοί ανέβηκαν με ρυθμό 3% το χρόνο, έναντι 0,3% στην Ευρωζώνη.
  - Οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε."

  Συγνώμη, αλλά ο κ Καθηγητής σου έδωσε τα στοιχεία? Γιατί έχουν την ίδια σοβαρότητα με τις προβλέψεις του.
  -98% ΜΟ της ΕΕ με τα 350 € της Βουλγαρίας εεεε?
  -19% αύξηση πραγματικών μισθών 2004-2005, 35% αύξηση τιμών.
  - πουλί μου αυτό για τον ΟΓΑ ΕΚΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ τι τα ήθελες?
  γελάει το .....Πέραμα απόψε όλο μαζί σου

  "Η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Συστήματος, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις συσσωρευμένες ανισότητες, τις στρεβλώσεις και τις αδικίες δεκαετιών."

  Τα τρία όχι τα θυμάσαι κ Πρωθυπουργέ?

  "Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται για να βάλουν τέλος στις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα."

  Τώρα μάλιστα. Τους βούλωσες όλους που έγραφαν οι ψεύτες ότι δεν θα αναφερθείς σε Ομόλογα, Μίζες, Ζαχόπουλο, Αναψυκτήριο, Αγονες Γραμμές, Αδαής διοικήσεις, Κλαδάς, Πυρκαγιές, ΝΑΤ, κλπ τους τσάκισες ...ο κ Ζορμπάς καλά είναι, γιατί πρέπει να σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές έστω και αν έγιναν παλιά τότε μωρέ το 2004.

  "Η Οικονομία της Χώρας μας έχει, ακόμη, σοβαρά κατάλοιπα από χρόνιες αδυναμίες"

  ...έχεις δίκαιο το ΠΑΣΟΚ φταίει και η μονεταριστική πολιτική του ΠΕΡΙΚΛΗ το 5ο αιώνα πχ, να μην σου πω για τις δυσβάσταχτες εξοπλιστικές δαπάνες για την εκστρατεία του Τρωικού Πολέμου.

  Να σε πω και εγώ ένα κατάλοιπο πενταετίας, ακούει αν φωνάξεις Αλογοσκούφη. Ρώτα να δεις.

  "Η Παγκόσμια Κοινότητα διανύει περίοδο σοβαρών αναταράξεων και μεγάλων οικονομικών κλυδωνισμών."

  Μπορείς να μου πεις μία επαναλαμβάνω ΜΙΑ χώρα που πήρε έκτακτα φορολογικά μέτρα, που προχώρησε σε περαίωση, που αύξησε το Δημόσιο Χρέος, που δεν μπορεί να εισπράξει ούτε φόρους, που 100.000 λαθρομετανάστες περιμένουν να περάσουν (άντε καμιά βόλτα πχ στην ΠΑΤΜΟ να δεις τι γίνεται)

  Ευχαριστώ μου χαρίσατε ένα ατελείωτο δίωρο ευχαρίστησης, γέλασε μέχρι δακρύων, μετά όμως στενοχωρήθηκα που σας εμπιστεύτηκα και σας ψήφισα το 2007.
  Συγνώμη...

 6. σαρδανάπαλος avatar
  σαρδανάπαλος 06/09/2008 22:32:39

  Κάτι αλογόμυγες που βλέπω εδώ τριγύρω, από την Θεσσαλονίκη λέτε να ήρθαν;

 7. Theodore avatar
  Theodore 06/09/2008 22:48:39

  Και που θα τα βρει πουλι μου, να σου τα δωσει, οπως εχει φτασει η κατασταση τωρα, με δανεικα, μονο για το Α εξαμηνο, 10 δις;
  Αλλο πραγμα, το πως εφτασε εδω η κατασταση.Αλλα εφτασε.
  Απο τη μια, κατηργησε το ΣΔΟΕ, αρα κανεις δεν πληρωνε φορους, αφου ηξερε οτι δεν προκειται να εχει συνεπειες, και απο την αλλη συνεχισε και αυξησε να διοριζει κοσμο, αφου εσεις, ζητησατε απο τους βολευτες σας, να διορισει τα καμαρια σας.
  Οπερ εδει, δειξαι.

 8. spikol avatar
  spikol 06/09/2008 22:53:22

  Ερώτηση στους ΦΑΚΤΟΡΕΣ
  1. Πότε ήταν, κατά την άποψή σας, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ?
  2. Τα ίδια δεν λέγατε και κατά την περίοδο των ομολόγων?

  Διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και μετά τα ξαναλέμε.
  Για ένα να είστε σίγουροι ΦΑΚΤΟΡΕΣ: Η εντύπωση που έχετε εσείς ΔΕΝ είναι ίδια με αυτήν που έχει ο κόσμαος και ΟΣΟ και να προσπαθήσετε δεν αλλάζει. Αυτό μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής!

 9. Keep Talking avatar
  Keep Talking 06/09/2008 23:00:50

  “Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται για να βάλουν τέλος στις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα"

  Δηλ, Αξιοτιμε Πρωθυπουργε μας, μας λετε οτι θα πληρωσουμε το φορο-χαρατσι επειδη δεν ειναι σε θεση η κρατικη μηχανη να μανατζαρει τα του οικου της. Αχ μας κανατε και γελασαμε παλι! Και Εμεις τι φταιμε που καθονται ανικανοι χαραμο-φορο-φαιδες και φαταουλες σε θεσεις κλειδια και περιφερουν τη χλιδα τους χτυπωντας καρτα στη Μυκονο;

  Καλα κρασια και του χρονου στην αντιπολιτευση , παρακαλω!

 10. jason avatar
  jason 06/09/2008 23:05:52

  spikol,

  μου θυμίζετε Μπονι και Κλαιντ που ξεγλιστράνε και βγάζουν τη γλώσσα στα μούτρα όσων τους καταδιώκουν . Αυτοί τουλάχιστον βγαίναν μπροστά, δεν χρησιμοποιούσαν αχυρανθρώπους και βιτρίνες...

 11. Πέτρος avatar
  Πέτρος 07/09/2008 01:12:10

  Κανονικά έπρεπε να κάνει ειδική αναφορά στην καταγγελία του υιού Πλεύρη! Μεγάλη παράλειψη....

 12. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 07/09/2008 02:40:09

  Η ομιλια του Καραμανλη σημερα ηταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ οαση ανεξαρτητα αν διαφωνει η οχι κανεις με τα λεγομενα του.Μεσα στην λαιλαπα της εκδοτικης, πολιτικης λαμογιας των ημερων οπου για οποιοδηποτε λογο,αλλοι χτυπανε το Ρουσοπουλο,αλλοι το Βουλγαρακη οι κοντομηναδες αλλου, ο θεμος με τα δικα του ,ολοι μαζι τον Χατζηνικολαου που βγαζει και εφημεριδα,ο πρετεντερης οπου βρει γιωργακη τον ξεσκιζει,καιρος ηταν να ακουσουμε μια πολιτικη ομιλια.Ελπιζω και οι αλλοι αλαβανοι,παπανδρεου,παπαρηγες να αρθρωσουν και λιγο πολιτικο λογο,γιατι θα παιζει μονος του ο χοντρος για πολυ καιρο ακομα

 13. Kraepelin avatar
  Kraepelin 07/09/2008 04:08:04

  Ξέχασες να πεις ότι ΥΠΑΡΧΕΙ Άγιος Βασίλης.

 14. thanos avatar
  thanos 07/09/2008 08:14:28

  @16.χρηματιστης

  Φιλε δεν με γελας, ειμαι σιγουρος πως και εσυ εισαι πνευματικο τικνιδιο του Εφραιμ.Ξερω αναβαινεις εναν γολγοθα αυτον τον καιρο...αλλα γρηγορα θα ελθει και η ανασταση για αυτον τον τοπο,γιατι ειναι και δικος μας, ριχνοντας στο πυρ το εξωτερον την παραταξη σου μαζι και τον καθε Εφραιμ.

 15. miaouth avatar
  miaouth 07/09/2008 11:13:43

  @ χρηματιστή,
  όσο αυτό ήταν πολιτική ομιλία, άλλο τόσο ο Εφραίμ είναι σεμνός και ταπεινός άνθρωπος του Θεού, ο Βουλγαράκης και ο Ρουσόπουλος υπηρέτες των πολιτών και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου υπερασπιστής του Δημοσίου συμφέροντος.
  Άντε τώρα, μη αρχίσουν τα γιαούρτια σε πήλινο κεσέ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.