#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2013 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμιά έκπληξη... από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογίαΤελικά ο Αλέξης δε θα κάνει την ανατροπή στο οικονομικό επίπεδο. Δε θα κάνει τη χώρα Βενεζουέλα, τον είχαμε παρεξηγήσει. Είναι τελικά πιο κοντά στον Σαμαρά απ' ότι πιστεύαμε και η στροφή στο ρεαλισμό συνεχίζεται χωρίς ρήξεις, ανατροπές, λαϊκή επανάσταση, κατάργηση του Μνημονίου κι άλλα τέτοια που λένε ορισμένες συνιστώσες του.

Η παρουσίαση της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από γενικόλογη (έτσι είναι άλλωστε όλων των κομμάτων μέχρι να τις εφαρμόσουν) είχε και ψήγματα σοβαρότητας, ρεαλισμού και στο κάτω – κάτω δεν διαφέρει και πολύ από των άλλων κομμάτων.

Για παράδειγμα, τα 10 σημεία της πολιτικής που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι:

Η δημιουργία Περιουσιολογίου. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το περιουσιολόγιο θα καταγράφεται η αξία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των φορολογούμενων σε εσωτερικό και εξωτερικό θεσπίζοντας στη συνέχεια έναν ενιαίο βασικό φόρο επί του οποίου θα θεσπίζονται εκπτώσεις ή πρόσθετες επιβαρύνσεις, με πρόνοια για αποτροπή, σε κάθε περίπτωση, της διπλής φορολογίας.
Η οργάνωση ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος
Η επανασύσταση του συστήματος ελέγχου και διοίκησης, των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.
Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με την ίδια κλίμακα (με εξαίρεση τόκους από καταθέσεις). Με περισσότερα κλιμάκια, και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Αύξηση των φορολογικών εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στόχος είναι η πραγματική φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου να ανέλθει στο μέσο όρο της ευρωζώνης, αντί στα πολύ χαμηλά επίπεδα που είναι σήμερα.
Αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων. Εδώ περιλαμβάνονται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ από το ανώτατο 23%, η ειδική φορολόγηση των ειδών πολυτελούς διαβίωσης, η πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Φόρος μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.
Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και των προκλητικών φοροαπαλλαγών, που έχουν αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων ποσών φόρου.
Κεντρικός στόχος προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η στελέχωσή τους με περισσότερα άτομα που θα διεξάγουν αυτούς τους ελέγχους.

Και φόρο μεγάλης περιουσίας στα ακίνητα ο Αλέξης, και ενιαίο φόρο ακινήτων και περιουσιολόγιο. Ότι γινόταν μέχρι σήμερα δηλαδή κι ότι πάει να κάνει η κυβέρνηση. Απέφυγε βέβαια να μας πει ποιοι συντελεστές είναι δίκαιοι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, γενικόλογα για περισσότερους άμεσους φόρους παρά έμμεσους. Θα μειώσει τον ΦΠΑ, θα φορολογήσει την πολυτελή διαβίωση, θα πατάξει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, θα καταργήσει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και θα αναδιαρθρώσει του ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ό,τι προσπαθούν να κάνουν χρόνια διάφορες κυβερνήσεις, και η τωρινή θα το κάνει ο... Διαμαντόπουλος και ο Κουράκης. Δεν είναι κακό να ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας, τζάμπα είναι τα όνειρα γενικώς των Ελλήνων πολιτικών.

Όμως, αν κρίνουμε από τις προτάσεις του για τη φορολογία, δεν προκύπτει καμιά έκπληξη, δεν υπάρχει κάτι το ριζοσπαστικό, το καινοτόμο που θα φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα. Μια από τα ίδια από το...επαναστατικό κόμμα της Κουμουνδούρου. Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 04/03/2013 23:52:54

  ''■Κεντρικός στόχος προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η στελέχωσή τους με περισσότερα άτομα που θα διεξάγουν αυτούς τους ελέγχους.
  '' Δηλαδη στους προνομιουχους Υπ. του Υπ. Οικ. θα προστεθουν καποια στελεχη / πελατες που θα ειναι ολοι τους αθωα περιστερακια......

 2. Karenin avatar
  Karenin 05/03/2013 00:18:33

  Προσπερνάτε εύκολα την ίδρυση περιουσολόγιου, χωρίς αυτό το σύστημα όπως τώρα είναι τυφλό. Και όλοι γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε, όπως και κτηματολόγιο.

 3. panos avatar
  panos 05/03/2013 01:30:28

  Για οσους θελουν να ζησουν σκηνες Αργεντινης και να δουν τι στο καλο ειναι αυτο το περιβοητο bank run ξερουν τι πρεπει να κανουν..Δυστυχως,το αποτυχημενο πολιτικο προσωπικο της χωρας προσπαθει να διατηρηθει στη ζωη κανοντας καλα το δευτερο πραγμα που ξερει(το πρωτο ηταν να μοιραζει δανεικα λεφτα στον καθε πικραμενο)..να βαζει φορους και να τους αυξανει..Με το οικονομικο προγραμμα του Συριζα(το ποιο;) ειναι σιγουρο οτι η υφεση θα γινει κακη αναμνηση,η ζητηση θα επανακαμψει,οι καταθεσεις θα επιστρεψουν,οι ξενοι θα τρεξουν να επενδυσουν και οι καινοτομοι συμπατριωτες μας θα δοκιμασουν την τυχη τους στο επιχειρειν,χρηματοδοτουμενοι απο τις ανακεφαλαιοποιημενες ελληνικες τραπεζες..Κι υστερα ηρθε η Χρυση Αυγη..Καληνυχτα..

 4. εφήμερος avatar
  εφήμερος 05/03/2013 11:02:54

  Η απόλυτη σύμπτωση Στουρνάρα και Σύριζα. Πρώτα ο "Μεγάλος Αδέλφός" του περιουσιολογίου και μετά, άμα λάχει, "απολοτρίωση".Η τέλεια συνταγή γιά επενδύσεις και ανάπτυξη!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.