01/12/2008 01:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλώς τους κι ας άργησαν (στην πραγματικότητα)

Αγαπητέ factorx:

Δεν είχα τι να κάνω και  διάβαζα εφημερίδα (ηλεκτρονικά). Και δες τι βρήκα στην «Ημερησία» (πάτα εδώ): Τέσσερις γκουρού δίνουν συνταγή για την κρίση: Ο Γιάννος, την κοινωνική προστασία. Ο Μάνος (που ετοιμάζεται πάλι για νέο κόμμα) κόβει δαπάνες και μειώνει φόρους. Ο Χριστοδουλάκης ανακάλυψε το αυξημένο spread, παινεύει τον Γιάννο που μας έβαλε στην ΟΝΕ, ενισχύει τους φτωχούς, κάνει επενδύσεις και παρατηρεί ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι σε άλλο πλανήτη.

Εν τάξει, διασκέδασα λίγο, κυριακάτικα, αλλά εξακολουθώ και προτιμώ την πρόταση του antinews: (http://www.antinews.gr/?p=4094) από τα τέλη Οκτωβρίου. Είναι σαφέστερη, πληρέστερη και λιτότερη. Την  επαναλαμβάνω λοιπόν:

Πρώτον, να δοθεί χρήμα στην αγορά. Να διασφαλισθεί ότι τα κρατικά χρήματα που θα πάρουν οι Τράπεζες θα διατεθούν για να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας στην Αγορά και όχι για λογαριασμό τους, ή για να τα ανακυκλώσουν (με το αζημίωτο φυσικά) στον κόσμο.

Δεύτερον, γενική μείωση φορολογίας. Σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο. Να μην κοπεί το αφορολόγητο από κανέναν ελεύθερο επαγγελματία. Δόσεις και διευκολύνσεις σε ΦΠΑ, τέλη και παρεμφερή.

Τρίτον, Ταμείο Προστασίας Κοινωνικού Ιστού. Να ενισχυθούν με δάνεια οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι νοικοκυραίοι που έχουν πρόβλημα. 

Τέταρτον. Σε όσες τράπεζες παίρνουν κρατική ενίσχυση, να οριστούν αδιάβλητοι επίτροποι οι οποίοι θα διασφαλίσουν το 30% τουλάχιστον της επιχορήγησης προς τις Τράπεζες να χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση εταιρικών δανείων. Δεν πρέπει να επιδοτηθούν οι ανίκανοι, αλλά αυτοί που έχουν δυνατότητα επιβίωσης.

...Όσο για την διαπίστωση των σοφών του ΠΑΣΟΚ και του φιλελευθερισμού ότι ακρίβυνε το κόστος του Ελληνικού δανεισμού, το είδαμε κι αυτό από εδώ, στις αρχές Νοεμβρίου: http://www.antinews.gr/?p=4113

Το περίεργο όμως δεν είναι τι λένε οι 4 γκουρού... Γκουρού είναι, σοφίες λένε.

Το περίεργο είναι ότι η ενημέρωση αυτή ήρθε στο κοινό με ένα μήνα καθυστέρηση...

5ος Γκουρού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. KaryID avatar
  KaryID 01/12/2008 09:40:16

  Τώρα διαβάζω την πρόταση.
  Λείπει κατά τη γνώμη μου ένα σημείο.
  5. Αύξηση των κατώτατων μισθών, διαφορετικά η αντιμετώπιση είναι μονόπλευρη.
  Οι αυξήσεις εκ των πραγμάτων θα διοχετευθούν στην εξόφληση δανείων, υποχρεώσεων στην Εφορία κλπ.
  Δεν θα αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό. Θα αυξηθούν τα έσοδα των εφοριών.
  Εναλλακτικά οι τράπεζες πρέπει να χαλαρώσουν τα δικά τους εισπρακτικά μέτρα με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και ορισμό ενός ελάχιστου ποσού αποπληρωμής για το τρίμηνο Δεκεμβρίο - Φεβρουαρίου, που είναι το πλέον κρίσιμο.
  Έτσι θα ανασάνουν και οι επαγγελματίες/έμποροι.

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 01/12/2008 11:08:42

  1.Αλλαγη φορολογίας
  2.Υποχρεωσει ασφαλειας εργασιας στους νεους !!!!!!

 3. Nick avatar
  Nick 01/12/2008 19:01:46

  Φέρ'τε πίσω τα εργοστάσια. Όλα τα άλλα είναι "αέρας".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.