#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2010 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλώς ήρθατε στην κόλαση...Όταν ήμουν μικρός όλοι μου έλεγαν να γίνω δικηγόρος διότι θα είμαι ευυπόληπτος πολίτης, θα έβγαζα λεφτά και θα με υπολόγιζαν όλοι σ' αυτή την κοινωνία.

Ένα από τα λεγόμενα επαγγέλματα των “λευκών” κολάρων που μαζί με τον γιατρό, τον καθηγητή, τον αεροπόρο ήταν πολύ... must.

Διαβάστε λοιπόν αυτή την ιστορία για να καταλάβετε που πάμε και τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας. Διότι τέτοιες ιστορίες θα ζήσουμε πάρα πολλές τα επόμενα χρόνια. Ιστορίες που ακούγαμε για την Αργεντινή, το Περού ή το... Τατζικιστάν και δεν τις πιστεύαμε. (Η ιστορία είναι αληθινή).

Πάει ένας άνθρωπος σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο και ζητά τον ιδιοκτήτη του γραφείου. Μόλις μπαίνει στο γραφείο του, του συστήνεται ως συνάδελφος δικηγόρος και τον παρακαλεί να κλείσει την πόρτα διότι θέλει να του πει κάτι σημαντικό, για μια υπόθεση. Ο μεγαλοδικηγόρος κλείνει την πόρτα και λέει στον συνάδελφό του να καθίσει και να του πει τι θέλει. Και τότε ο δικηγόρος βγάζει από την τσάντα του ορισμένα μολύβια και μαρκαδόρους και του λέει.”Συνάδελφε, μήπως μπορείς να αγοράσει μερικούς μαρκαδόρους διότι δεν έχω να ζήσω τα παιδιά μου...”.

Τόσο χαμηλά κατάντησε η Ελλάδα και ακόμη χαμηλότερα θα πάει. Οταν θα κόβονται οι μισθοί στον... Προκρούστη των εργοδοτών και θα βγαίνουν οι εργαζόμενοι στη ζητιανιά τότε θα δούμε κι άλλα “λευκά κολάρα” να πεινάνε. Κι αν το κάνουν οι επιστήμονες αυτό φανταστείτε τι έχει να γίνει με οικοδόμους, σερβιτόρους, χαμάληδες, σκουπιδιάρηδες κ.λπ.

Καλώς ήρθατε στην κόλαση...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 09/12/2010 22:16:14

  εγώ θα βάλω άσπρη ποδιά και θα δουλέψω σε σουβλατζίδικο,
  τουλάχιστον να μυρίζω τσίκνα :(

  • Hase avatar
   Hase @ σιδεράκιας 10/12/2010 14:28:55

   Ναι ωραια αλλα θα πρεπει να εχεις και σκυλο, γιατι θα σε κυνηγανε και οι γατες.

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/12/2010 22:16:57

  Καλώς ήρθατε στον σοσιαλισμό.
  Με κυβερνήτη το GAP θα περάσετε μια αξέχαστη ζωή.

 3. Μαριάννα Παπουτσάκη avatar
  Μαριάννα Παπουτσάκη 09/12/2010 22:38:17

  Τουλάχιστον η δική μας η γενιά factora mu , πιστεύω πως πρόλαβε να ζήσει με όνειρα με προσδοκίες και αξίες . Αυτά θυμάμαι και αντλώ δυναμεις σήμερα για να παλέψω για την ελπίδα του Αντώνη.
  Μαριάννα Παπουτσάκη

 4. ΤΙΡΑΠΟΛΑ avatar
  ΤΙΡΑΠΟΛΑ 09/12/2010 22:39:10

  Πω πω μου σηκωθηκε......
  Η τριχα,

 5. anonymous avatar
  anonymous 09/12/2010 23:14:15

  Δυστυχώς την αγορά νομικών επαγγελμάτων με τα παραδικαστικά με τα τούτα και με τα εκείνα την έχουν καταστρέψει. Φίλος χειρίζεται ως δικηγόρος μια υπόθεση κατά ενός υπουργείου. Σε ένα επαγγελματικό σωματείο κάποιοι σαλταδόροι πέταξαν έξω τους νόμιμους επαγγελματίες. Το υπουργείο υποστηρίζει τους σαλταδόρους διότι είναι περισσότεροι και δε θέλει να έχει πολιτικό κόστος. Τα δικαστήρια κωλυσιεργούν και γίνεται της τρελής. Ο πελάτης λεφτά δεν έχει οπότε θα τα παρατήσει μετά από τέτοιο πόλεμο που γίνεται.

  Οπότε με τη σαπίλα αυτή γιατί να πάει σε δικηγόρο και γιατί να του δώσει λεφτά. Όταν πας στο γιατρό προσδοκάς να θεραπευτείς ή αν είσαι του θανατά τουλάχιστον να μην πονάς και να πεθάνεις ήρεμα. Όταν πας στο δικηγόρο δεν προσδοκάς τίποτε. Παρακαλάς να ξεμπλέξεις. Και δε φταίει το ανθρωπάκι ο δικηγόρος. Φταίει όλη η σαπίλα του δημοσίου την οποία δε μπορεί να αντιπαλέψει ένας άνθρωπος.

  Φταίει ότι στις νομικές υπηρεσίες ο ανταγωνισμός δεν είναι καθαρός. Ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων δεν πέρασαν Ελλάδα και πήγαν για σπουδές έξω. Σε άλλες χώρες δε θα είχαν δουλειά. Στην Ελλάδα αν η οικογένεια έχει τα κυκλώματα αυτοί είναι εκείνοι που μαζεύουν το χρήμα.

  Φταίει επίσης ότι παράγουμε τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερους νομικούς από όσους χρειαζόμαστε. Όταν σε άλλες χώρες μεγέθους της Ελλάδας παράγουν 700 νομικούς το χρόνο και στην Ελλάδα παράγει μόνο ή μια σχολή 600 το εξάμηνο καταλαβαίνετε για τι νούμερα μιλάμε. Αυτό βολεύει τους μεγαλοδικηγόρους γιατί βρίσκουν παιδάκια να κάνουν τη δουλειά τους. Ότι έγινε με τους μετανάστες γίνεται με αυτό το σύστημα με τους δικηγόρους.

  Φταίει το ότι στη χώρα δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και δε μπορεί να σηκώσει τους δικηγόρους.

  Φταίει η διαφθορά. Σου λέει ο άλλος αφού λαδώνω και ξεμπλέκω γιατί να πάω σε δικηγόρο.

  Φταίει το ότι η είσοδος και η έξοδος στο επάγγελμα δεν είναι ελεύθερη. Αν βρεις δουλειά κάπου αλλού ως μισθωτός διαγράφεσαι από το δικηγορικό σύλλογο ισόβια και δε μπορείς να ξαναγίνεις δικηγόρος, αυτό για όλη σου τη ζωή. Οπότε ο άλλος σου λέει βρήκα μια δουλειά. Να πάω αν όμως με απολύσουν τι θα κάνω μετά αφού δε θα μπορώ να ξαναγίνω δικηγόρος; Πολλές τράπεζες, και γενικά ιδιωτικές επιχειρήσεις ζητάνε νομικούς ως στελέχη αλλά δε μπορούν να τους προσλάβουν! Αυτό είναι τρελό.
  Ο Γιωργάκης τέτοια απελευθέρωση δε θέλει να κάνει. Θέλει μόνο να φέρει εταιρίες στη χώρα και να τους διαλύσει ακόμη περισσότερο.

  ΥΓ. Πολλές νέες δικηγορίνες ή ασκούμενες ειδικεύονται στις βίζιτες εφόσον έχουν τα προσόντα. Ο άτυχος της ανάρτησης δυστυχώς δεν ήταν γκόμενα.

  Λυπηρό αλλά αυτή είναι η κατάσταση και προβλέπεται ότι θα χειροτερέψει αν:
  1) Δεν πέσει ο αριθμός των εισακτέων στο μισό
  2) Δεν επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος κι έξοδος στο επάγγελμα. Όταν λέω ελεύθερη είσοδος δεν εννοώ κατάργηση εξετάσεων αλλά να μπορείς να εγκαταλείψεις το επάγγελμα αν βρεις μια άλλη δουλειά και να μπορείς να επιστρέψεις στο επάγγελμα αν απολυθείς ή για άλλους λόγους το επιθυμείς.
  3) Δεν πάψει η διαφθορά στο δημόσιο και δεν εξορθολογιστεί το σύστημα ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και η δουλειά του δικηγόρου να πιάνει τόπο και να έχει κάποιο νόημα.

 6. Γιώργος ο ξενιτεμένος avatar
  Γιώργος ο ξενιτεμένος 09/12/2010 23:27:41

  Πριν από μερικές ημέρες:
  Μια μεσήλικη κυρία περνά διστακτικά το κατώφλι του ιατρείου του πατέρα μου. Εκείνος την αναγνώρισε, καθώς την είχε εξετάσει παλαιότερα. Η κυρία του λέει: "Γιατρέ μου, ντρέπομαι που σας το λέω, αλλά είμαστε πολύ άσχημα στο σπίτι. Με όλο το θάρρος, ήρθα εδώ να σας παρακαλέσω να μου δώσετε κάτι γιατί δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα..."

  Ποτέ δεν είχε συμβεί τέτοιο πράγμα σε 35 χρόνια άσκησης της ιατρικής.
  Έρχονται χειρότερα φυσικά. Ίσως μια μέρα μπει κάποιος στο ιατρείο και ο πατέρας μου να μην προλάβει να μου διηγηθεί τί συνέβη...

  Για την αντιγραφή,
  Γιώργος Σ.

 7. loretta avatar
  loretta 09/12/2010 23:30:41

  ....και αυτο ειναι μονον η αρχη το 1/3 πειναει ηδη ....μεχρι την ανοιξη....θα προστεθει αλλο 1/3....και ειμαι περιεργη να δω....ποιος θα πει...ψηφιζω πασοκ στις εκλογες.!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ loretta 09/12/2010 23:45:35

   Εδώ σε θέλω κάβουρα.........

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ loretta 09/12/2010 23:47:44

   Τα 2,000,000+ "ελληνοποιημένες" ψηφοθηρικές γλάστρες και ΠΑΛΙ θα σπεύσουν να πουν ψηφίζω, Loretta. Εκτός, κι αν αφυπνισθούμε οι Ελληνες/πρόβατα και πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιά να κάνουμε το Θαύμα Ελληνικόν, την ύστατη πριν τη σφαγή, Ωρα..

   • loretta avatar
    loretta @ η Dimi 09/12/2010 23:52:46

    Καλη μου Dimi αυτα τα 2.000.000 ελληνοποιημενα...αλλοδαπα.....δεν αναρωτιεσαι πως και με τι θα ζησουν...μεχρι την ανοιξη??? τι θα τρωνε???που θα δουλευουν???...εγω πιστευω οτι το μονο καλο τις κρισης ειναι οτι θα φυγουν οι περισσοτεροι απο αυτους...

   • Orestios avatar
    Orestios @ η Dimi 09/12/2010 23:54:14

    Γι' αυτό όλοι όσοι δέχονται επίθεση από την πολιτική του σοσιαλισμού έχουν υποχρέωση, πρώτα στα παιδιά τους, δεύτερον στους εαυτούς τους και τρίτον στην αξιοπρέπειά τους να έρθουν μαζί μας στον αγώνα του Σαμαρά.

 8. man8os avatar
  man8os 09/12/2010 23:50:30

  Απο τις 20 ταξεις τις Ελληνικης κοινωνιας, εχουν προλεταριοποιηθει οι 7.
  Το 2011 θα χτυπηθουν ακομη 5-6. Δημιουργηται ταχυτατα μια κρισιμη μαζα αποσταθεροποιησης. Πρεπει να αναλαβει ο Σαμαρας την προτοβουλια. Ειναι πολυ πιθανο να γινει μπαμ το 2011. Ας το προλαβει αυτος, ωστε να αλλαξει η πολιτικη χωρις να γινουν υπερμετρες ακροτητες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ man8os 09/12/2010 23:56:48

   Αυτό κάνει ο σοσιαλισμός. Πάντα αυτό έκανε. Προλεταριοποιούσε τις κοινωνίες όπου εφαρμόστηκε δημιουργώντας την τάξη των εξαθλιωμένων φυτοζωούντων εργατών από την μιά και την τάξη των παρασίτων σοσιαλιστών του κόμματος από την άλλη.
   Αυτό είναι το όραμα του GAP και παλεύει για αυτό.

   • man8os avatar
    man8os @ Orestios 10/12/2010 00:32:00

    Λαγος την φτερη εσειε, κακο της κεφαλης του εκανε.
    Αυτο κινδυνευουν να παθουν.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/12/2010 00:01:51

  Σε φανάρι επί της Πέτρου Ράλλη καθημερινά βρίσκεται Μπαγκλαντέζος. Ερχεται γύρω στις 7.30-8 και το απόγευμα νωρίς έχει ήδη φύγει, αν και το φανάρι αυτό έχει συνεχή ροή και πάντοτε σταματούν εκεί αρκετά αυτοκίνητα. Υπολογίζω ότι κάνει 8ωρο, όχι παραπάνω. Είναι ήδη εκεί χρόνια, μόνος του, δεν πηγαίνει άλλος. Τα απογεύματα, όταν φεύγει και κλείνει το μαγαζί πηγαίνουν κάτι Ρουμανόγυφτοι, αλλά πολύ τσαπατσούληδες (αυτός κάνει τη δουλειά "επαγγελματικά").Για ένα μικρό διάστημα δεν τον είδα, υπέθεσα ότι είχε πάει πίσω στην πατρίδα του, τον αντικαθιστούσε άλλος Μπαγκλαντέζος. Μετά επανέκαμψε.
  Ο άνθρωπος αυτός έχει έρθει από το Μπαγκλαντές παράνομα. Δεν πληρώνει φόρους. Προφανώς βγάζει αρκετά λεφτά για να στείλει στην πατρίδα του και να ζήσει και ο ίδιος, διαφορετικά δεν θα έκανε αυτή τη δουλειά τουλάχιστον για 2 χρόνια τώρα. Δεν έχει ούτε δάνεια, ούτε υποχρεώσεις προς το ελληνικό κράτος ή τράπεζες. Δεν ξοδεύει χρήματα σε κοινωνικές υποχρεώσεις.
  Είναι ή δεν είναι περισσότερο προνομιούχος από έναν εργαζόμενο Ελληνα του ιδιωτικού τομέα ή μικρομαγαζάτορα, που καθημερινά πνίγεται από λογαριασμούς, χρέη, κοινωνικές υποχρεώσεις;
  Μήπως οι λαθρομετανάστες δεν είναι και τόσο "κακόμοιροι";

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΒΙΣ 10/12/2010 00:41:50

   Αν ζεις σε 25 τμ μαζί με άλλους δέκα,κοιμάσαι στο πάτωμα χωρίς θέρμανση, τρως μια φορά την ημέρα και ανάβεις μόνο μια λάμπα, σε μια πενταετία δουλεύοντας στα φανάρια έχεις γίνει ζάπλουτος.
   Απορώ γιατί αυτοί οι ελληνες του ιδιωτικού τομέα επιμένουν να μένουν σε σπίτια με πολλά δωμάτια, να τρώνε 3 ή 4 φορές την ημέρα, να έχουν αυτοκίνητο ή μηχανή, να αγοράζουν ρούχα και παπούτσια,να καίνε τσάμπα ρεύμα με τιβί, ηλ.υπολογιστές,dvd και να τρώνε τα λεφτά τους σε σινεμά,καφετέριες και σε ανούσιες επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.
   Αν ζούσαν όπως οι μπαγκλαντεσιανοί, θα είχαν μαζέψει τρελές οικονομίες και δεν θα τους άγγιζε ούτε η κρίση.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κάποιος 10/12/2010 00:50:50

    Έχεις άλλες τέτοιες μελό ιστορίες να μας πείς?

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Orestios 10/12/2010 00:57:47

     Ορέστιε η αλήθεια είναι ότι ο μέσος μπαγκλαντεσιανός που δουλεύει στα φανάρια, ζει στην χειρότερη περίπτωση σε πλήρως εξοπλισμένο δυάρι στο Μετς, έχει ΙΧ, 32άρα LCD tv στο σαλόνι, ψωνίζει στην Ερμού, κυκλοφορεί με γκόμενα και με αυτά που του περισσεύουν ζει το 15μελές σόι του στο Μπαγκλαντές.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 10/12/2010 01:09:53

      Ξέχασες να τονίσεις πως δεν κάνει εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, πληρώνει ανελιπώς τους φόρους του, δεν κάνει κατάχρηση υπηρεσιών του ταμείου ασφάλισής του, κάνει αγαθοεργίες, δεν ληστεύει, δεν επιθυμεί να σκοτώσει και φροντίζει πάντα την υγιεινή του.
      χο! χο!

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 10/12/2010 01:15:33

      Είναι παροιμιώδης Ορέστιε η δίψα των μπαγκλαντεσιανών για φόνους και ληστείες.
      Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το σκούρο δέρμα τους.Αν προσέξεις στις αγιογραφίες όλα τα διαολάκια είναι σκούρα,κοντά και άσχημα όπως οι μπαγκλαντεσιανοί.
      Τυχαίο ;
      Δεν νομίζω.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 10/12/2010 01:27:29

      Τσάμπα τον Ινδό μπάνιο τον κάνεις - δεν μπορείς τη νύχτα να λευκάνεις.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 10/12/2010 01:35:35

      Βρε κάποιε, έχεις ένα μικρό θέμα με την θρησκεία κάτι που δεν έχουμε οι υπόλοιποι.
      Σε χάϊδεψε κανένας πάπαρος όταν ήσουν μικρούλης??

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 10/12/2010 01:40:24

      Ορέστιε δεν εκφράζεσαι ευπρεπώς για τους κληρικούς.
      Ακου πάπαρος!
      Στην κλητική δηλαδή πως θα κάνει ;

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 10/12/2010 01:41:44

      Παπαδοπαίδι είσαι ρε Κάποιε?
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Άντε καλό ξημέρωμα.

     • ευτυχια avatar
      ευτυχια @ Κάποιος 10/12/2010 07:35:10

      Εμπρός , λοιπόν, όλοι στα φανάρια.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Κάποιος 10/12/2010 08:08:49

      Αυτές οι ανεδαφικές συγκρίσεις είναι, Κάποιε, που οδηγούν τους "χρήσιμους ηλίθιους", κατά Λένιν, να υποστηρίζουν το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα. Πιάνουν έναν δήθεν ανθρωπισμό, βάζουν κι ότι αυτοί είναι "καλυτεροί μας" μια που δεν ζουν τη χλιδάτη δική μας ζωή, βάζουμε και λίγο αντικληρικαλισμό, και όλα ωραία.

      Η πραγματικότητα είναι, φυσικά, ότι το εμπόριο ναρκωτικών δεν είναι στα χέρια των Μπαγκλαντεσιανών, αλλά στα χέρια των Αφγανών, που δεν είναι μελαμψοί αλλά είναι στο χρώμα περίπου σαν κι εσένα. Η προσπάθειά σου να ξυπνήσεις ρατσιστικά συμπλέγματα απέτυχε, σόρρυ. Οι Μπαγκλαντεσιανοί έχουν άλλης μορφής εγκληματικότητα, αυτό που είχε πει κάποτε εδώ μια ανάρτηση "μικροεγκληματικότητα", λες και δεν είναι εγκληματικότητα: παραβίαση των νόμων της χώρας περί αλλοδαπών, των νόμων περί φόρων, των νόμων περί τελωνείων και δασμών. Λαθρέμποροι παπουτσιών και φουλαριών, φοροφυγάδες συστηματικοί και, το χειρότερο, εισβολείς "ειρηνικοί" τάχαμου που επενδύουν στον ανθρωπισμό των τελευταίων χρήσιμων ηλίθιων για να μπορέσουν να πετύχουν τον αντικειμενικό στόχο του Ισλάμ: τον σταδιακό εξισλαμισμό της χώρας και της Ευρώπης ολόκληρης.

      Άσε λοιπόν τα ψώνια στην Ερμού και τους παπάδες, διότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά, πέραν του να σε κρατάνε εγκλωβισμένο μέσα στην αριστερίστικη προπαγάνδα της Νέας Τάξης. Εγκληματείς εις βάρος της χώρας σου αυτή τη στιγμή και δεν το καταλαβαίνεις.

 10. βασιλης avatar
  βασιλης 10/12/2010 00:19:13

  καλα εγω την δικηγορια την παρατησα το 2003 μετα απο 15 χρονια αγωνα καταλαβαινοντας οτι ενας μεσος πωλητης αναψυκτικων εβγαζε περισσοτερα και πιο ξεκουραστα λεφτα απο εμενα
  ευτυχως ηταν νωρις για μενα

  • Orestios avatar
   Orestios @ βασιλης 10/12/2010 00:29:18

   2003+15=2018
   ???????

   • Nick avatar
    Nick @ Orestios 10/12/2010 00:42:57

    1988+15 = 2003. :)

    • Orestios avatar
     Orestios @ Nick 10/12/2010 00:51:16

     οκ

 11. ευτυχια avatar
  ευτυχια 10/12/2010 00:46:56

  Κάποτε, όταν έβλεπα ταινίες για το Ολοκαύτωμα, αναρωτιόμουν πώς γίνεται τόσος κόσμος να κάθεται στην ουρά για να μπεί στο Κρεματόριο. Γιατί, στην τελική,καλύτερα να αμυνθείς και να πάς απο σφαίρα, παρά να μπείς μόνος σου στον φούρνο.Καί τώρα βλέπω τον δικό μου Λαό, τον΄ηρωικό, τον νικητή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, τον τσαμπουκά των Βαλκανίων να περιμένει στην σειρά για τον φούρνο.Τι να πώ? Και μαρκαδόρους θα πουλήσουμε και χαρτομάντηλα στα φανάρια-αν υπάρχει κανείς ν αγοράσει.Παρόλα αυτά προτιμώ την σφαίρα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ ευτυχια 10/12/2010 00:52:19

   Είδες πόσο τρυφερά συμπεριφέρθηκαν οι σοσιαλιστές του Χίτλερ στους Λαούς? Όπως οι τωρινοί.

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ Orestios 10/12/2010 00:53:42

    Ναι, αλλά και οι Λαοί πώς συμπεριφέρονται στους σφαγείς τους? Σαν πρόβατα..

    • Orestios avatar
     Orestios @ ευτυχια 10/12/2010 01:00:45

     Ξεχνάς τα παραδείγματα όλων όσων πίστεψαν και δεν υπέκυψαν στην προπαγάνδα του σοσιαλισμού.
     Αν πιστέψεις πως είσαι πρόβατο, πρόβατο θα γίνεις.
     Κάνε την υπέρβασή σου κι έλα μαζί μας ενάντια σε όσους σε θέλουν πρόβατο και σε σφάζουν καθημερινά.

     • ευτυχια avatar
      ευτυχια @ Orestios 10/12/2010 07:33:58

      Τι εννοείς "μαζί σας"?Ποιοί είστε 'εσείς" που δεν φέρεστε σαν πρόβατα και δεν σας πήρα χαμπάρι?

 12. βασιλης avatar
  βασιλης 10/12/2010 01:19:28

  το 2003 ειχα ηδη συμπληρωσει 15 χρονια δικηγοριας
  νομιζω τα ελληνικα μου ειναι καλα ακομα
  τι προσθεση ειναι αυτη δεν καταλαβα αλλα δεν πειραζει
  καλο κουραγιο που λεει και ο ολι

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 10/12/2010 01:47:36

  Για αυτα τα χαλια (φτωχεια , πεινα) δεν ευθυνεται το τεραστιο δημοσιο
  με τους παχυλους μισθους;

  Και στην Αιτη δεν πεινουν ξερετε ολοι.

  Οι κρατικοι υπαλλυλοι ζουν καλα.

  Δυστηχως η Ελλαδα μοιαζει με τριτοκοσμικο κρατος που ταιζει ορδες ΔΥ
  και αφηνει πεινασμενο τον υπολοιπο πλυθησμο.

  Η βασικη αιτια της καταντιας ,περα απο την κλεψια ειναι το Ελληνικο δημοσιο με τους τεραστιους μισθους του

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ λαλακης 10/12/2010 09:54:02

   Γεια σου λαλάκη σε τι διαφέρεις απο τους βλάκες που ξαναψήφισαν ΠΑΣΟκ όταν δεν καταλαβαίνεις ότι ο στόχος είναι ο ιδιωτικός τομέας και συγκεκριμμένα οι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα τους είναι να μειώσουν το εργατικό κόστος για να πέσουν οι τιμές. Εδω δεν καταλαβαίνουν ότι οι "Ελληνες" επιχειρηματίες δεν είναι παρα κλέφτες που μόλις τα πάρουν θα πάνε στην Ελβετία, νομίζουν οι τροικάνοι ότι λειτουργεί ο καπιταλισμός

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/12/2010 07:44:25

  Παντως οι Ρουμπινι, Στρος Καν και Σκιοπα ψαχνουν για νεες πορνες !!

  ΠΠ

 15. Rotarmist avatar
  Rotarmist 10/12/2010 10:06:40

  Καποιος εδω μεσα που λυμαινεται το μπλογκ ουτε να μετρησει δεν ξερει.
  Φυσικα του φταιειε γιαυτο ο Σοσιαλισμος και οι μεταναστες.

 16. Gkriniaris avatar
  Gkriniaris 10/12/2010 10:16:17

  Έχοντας φεύγει από την Ελλάδα για σπουδές κατάλαβα πως ο Έλληνας είναι πολύ ικανός να πετύχει απίστευτα πράγματα!!! Το ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί δεν οφείλετε σε τίποτε άλλο από το ότι δέχεται τα στραβά για καθημερινότητά! Η ατάκα ''έλα μωρέ όλοι έτι κάνουν'' είναι το άλλοθι! Ξέρω άτομα που σπούδαζαν κάτι γιατί έτσι θα έκαναν πολλά λεφτά, ή γιατί έτσι θέλει η οικογένεια τους. Μόνο στην Ελλάδα!!!! Κανένας ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν έχει εξασφαλισμένο το μάλλον του, πόσο μάλλον εδώ που Παιδεία εννοείτε η ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ, Δουλεία το ΒΟΛΕΜΑ, Εξυπνάδα η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ και Επαγγελματίας το ΛΑΜΟΓΙΟ! Οι λύσεις είναι πολλές αλλά ποτέ δεν περιέχουν ανάληψη ευθύνης και δουλεία, ''φταίει το κράτος που δεν....'', ''πρέπει το κράτος να...", '' το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει γιατί το κράτος...", πότε θα καταλάβουμε ότι το κράτος αποτελείτε από εμάς, άρα αυτά θέλουμε αυτά έχουμε! Είμαι πεπεισμένος ότι κανένας μας δεν θέλει ένα κράτος από άξιους, νοήμονες, εργατικούς Έλληνες Πολίτες γιατί όλοι ξέρουμε ότι για να αλλάξουμε πρέπει να ζοριστούμε να δουλέψουμε και να ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ο ένας τον άλλον! Ένα μικρό παράδειγμα από αύριο μετρήστε όλοι σας (όσοι κάνατε το κόπο να διαβάσετε αυτό το κατεβατό) πόσες φορές εσείς όχι το κράτος ή ο δίπλα Παρκάρατε πάνω σε διάβαση πεζών και πόσες φορές Περάσατε με κόκκινο!!!
  Η αλλαγή, η ανάπτυξη, ο σεβασμός και ο πολιτισμός δεν είναι για το δικό μας κλίμα απαιτούν συνθήκες που δεν προσφέρουμε σαν χώρα!!!!!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ Gkriniaris 10/12/2010 14:02:43

   Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!
   Η δική μου άποψη για την κατάντια μας ως λαούς και ως χώρας συνοψίζεται σε μία μόνο φράση:
   «Όλοι μας περνάμε με κόκκινο!»
   Κυριολεκτικά αλλά κυρίως μεταφορικά αυτή η φράση.
   Στάσου σε μια διασταύρωση που ΔΕΝ υπάρχει τροχονόμος - όχι ότι αν υπάρχει βλέπεις και μεγάλη διαφορά αλλά λέμε τώρα - ή υπάρχει STOP και θα βγάλεις αμέσως το συμπέρασμα γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες βρίσκονται εδώ που βρίσκονται σήμερα.

   Ακόμα και όσοι μας κατηγορούμε τα λαμόγια, τοις διαπλεκόμενους, τους συναλλασόμενους, τους παρτάκηδες, τους πολιτικούς και με μιά λέξης τους ελληναράδες του σήμερα άποψή μου είναι πως ΔΕΝ το κάνουμε επειδή θίγεται το κοινό μας περί δικαίου αίσθημα ούτε εξοργιζόμαστε επειδή παραβιάζεται κάθε έννοια αξιοκρατίας αλλά μάλλον κριτικάρουμε και κατηγορούμε από φθόνο επειδή δεν βρισκόμαστε εμείς στην θέση τους για να τα αρπάξουμε εμείς αντί για αυτούς.
   Επειδή αυτός που παραβιάζει στα μικρά - όπως το να περάσει με κόκκινο ή να πάρει την σειρά του άλλου στο ταμείο ή που παριστάνει και καλά τον ζαλισμένο για να μπεί πρώτος στον γιατρό χωρίς να περιμένει κ.ο.κ. - θα παραβιάσει και στα μεγάλα.
   Το ότι κατηγορεί τις μεγάλες παραβιάσεις το κάνει επειδή απλά βλέπει άλλους να το κάνουν και αυτός δεν βρίσκεται στην κατάλληλη στιγμή και θέση για να τους προλάβει.

   «Περνάμε όλοι μας με κόκκινο!»
   και εάν αυτή η νοοτροπία μας δεν αλλάξει με κάποιν τρόπο κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε και μια ζωή λαμόγια, «μάγκες» και παρτάκηδες θα είμαστε, και ποτέ δεν θα σκεφτόμαστε το κοινωνικό σύνολο ούτε εννοείται ότι θα το βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα πριν απ το στενά εννούμενο προσωπικό μας συμφέρον ούτε και - εννοείται! - θα σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.
   Δεν είναι πολιτικό ή οικονομικό το ζήτημα, είναι βαθειά κοινωνικό.
   Δείχνει σοβαρότατη έλλειψη παιδείας.

 17. Pikis avatar
  Pikis 10/12/2010 11:33:22

  Η συζήτηση ξέφυγε από την ουσία της. Οι επιστήμες που διάλεξε η γενιά των 80's (δικηγόροι, ιατροί, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι κλπ) έχουν πλέον εκφυλιστεί. Σε συνδυασμός με την ελληνική πραγματικότητα που σε κάθε σου βήμα σου βάζει 10 εμπόδια η κατάσταση έχει γίνει τουλάχιστον απογοητευτική. Τη στιγμή που η εφορία, η αστυνομία (δημοτική και κρατική) δεν πειράζει τους λαθρέμπορους αλλά κοιτάει να κατασπαράξει τους νόμιμους, η αίσθηση της αδικίας και η απογοήτευση σου κόβει τα φτερά. Πληρώνουμε ένα σωρό φόρους για να βλέπουμε ότι μας τα τρώει η μαύρη τρύπα ενώ κάποιοι κάνουν χρυσές δουλειές. Αισθάνεσαι ΜΑΛΑΚΑΣ γιατί προσπαθείς να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου ενώ τα λαμόγια παιρνούν ζωή χαρισάμενη. Ως πότε;;;

 18. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 11:56:03

  Η Ελλαδα εχει "γεμισει" απο Δικηγορους.Για να εχουν ολοι αυτοι δουλεια, πρεπει ο ενας να μυνηει τον αλλο, μονο που περνα απο διπλα του...Αντι να δοθουν απο τα κομματα λυσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ( για καποια χρονια εν 'αναγκη να κλεισουν τα επιστημονικα ιδρυματα υπερπαραγωγης αγραμματων κατ'ουσιαν επιστημονων), εμεις εξακολουθουμε να περιγραφουμε την προ τεσσαρακονταετιας Ελλαδα του "εργασιακου Λευκου Κολλαρου".Γιατι λιγοι Γιατροι ειναι ανεργοι??? Και ποσοι αλλοι επιστημονες "φυτοζωουν"???Και γιατι για καποιον που επιλεγει αναμεσα σε χιλιαδες να γινει Δικηγορος (και αρα μελλοντικα ανεργος η ανεργη), θελοντας να ζησει, να θεωρειται υποτιμητικο να πουλαει στυλους??Ευκολο ειναι να εισαι καλος πωλητης??Ευκολο ειναι να εισαι καλος σερβιτορος??Αλλα αυτες οι αναιτιες "πνευματικες αγγυλωσεις και ηλιθιοτητες", ειναι αυτες που μας οδηγησαν εδω...Οι μηπως ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ--οτι οι "διαφευγοντες" στο εξωτερικο νεοτεροι--, μπαινουν απευθειας σε δουλειες της αρεσκειας τους???Εκει να δειτε δισκο και πλυσιμο πιατων τα πρωτα (και οχι μονο χρονια), να πηγαινει συννεφο...Απλως εκει δεν ντρεπονται. Κανουν οτιδηποτε για την επιβιωση, και ορθως πραττουν.Εδω (κατα την βλακωδη και καθυστερημενη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ), γινονται Δικηγοροι και Δικηγορινες, για το ακρως ελληνικοτατον "pull mour"...Δηλαδη για να πουλησουν μουρη.Οχι μονο οι ιδιοι, αλλα και οι καθυστερημενοι και αγραμματοι γονεις τους.Με αυτα και με αυτα τα χαζα, τριαντα χρονια χαθηκαν μεροκαματα, δημιουργηθηκαν αργομισθιες και ταυτοχρονα παχυλοτατες καταθεσεις στις Αλβανικες, Βουλγαρικες και αλλες "τριτοκοσμικες"-εως προσφατα-Τραπεζες....Απο ανθρωπους που παιρναν τα μεροκαματα, που ο Ελληνας (του "pull mour"), "παρεδιδε" και υποτιμουσε, θελοντας να γινει Δκηγορος η οτιδηποτε αλλο στην επιστημονικη κατευθυνση, αγνοωντας πληρως το "φορτωμα" που υπηρχε σε συγκεκριμενους τομεις.Μαλιστα πολλοι εξ'αυτων εγιναν "πτυχιουχοι"Δικηγοροι, προερχομενοι απο Ιταλιες, Ρουμανιες κοκ...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 12:22:47

   Ωραία Χρήστο, εσύ που είσαι πιο ανοιχτόμυαλος κάνε το γιο σου σερβιτόρο και την κόρη σου πωλήτρια και σαν εισοδηματικό συμπλήρωμα πες τους να πουλάνε στυλό.
   Δεν νομίζω όμως ότι δικαιούσαι να καθορίζεις τι σπουδές και τι επάγγελμα θα κάνουν τα παιδιά των άλλων και μετάξυ μας ούτε καν τα δικά σου παιδιά!

   • Minnie avatar
    Minnie @ Κάποιος 10/12/2010 12:52:07

    Καποιε, νομιζω οτι ο Χρηστος σωστα επισημαινει το λογικο σφαλμα του να θελουν -στην συντριπτικη τους πλειοψηφια- οι γονεις ενα πανεπιστημιακο πτυχιο για τα παιδια τους.

    Τοσες και τοσες μετρησεις και στατιστικες βλεπουν το φως της δημοσιοτητας για οποιοδηποτε ασχετο θεμα αλλα ειδαμε ποτε καποια επισημη ερευνα που να επισημαινει ποια επαγγελματα ειναι ηδη κορεσμενα και ποια εχουν προοπτικη, ειτε προκειται για επιστημες ειτε για τεχνες?

    Πως θα ενημερωθει ο ταλαιπωρος γονιος και το ταλαιπωρο παιδι οταν κανενας υπευθυνος δεν κανει τον κοπο να πει μερικες αληθειες και να δωσει διεξοδους?
    Επισης, απο που κι'ως που να αποφασιζει ο εκαστοτε υπουργος (υποτιθεμενης) Παιδειας για τον αριθμο των εισακτεων ανα σχολη?
    Αυτο θα επρεπε να καθοριζεται απο τις σχολες... και το υπουργειο απλα να ενημερωνει τους πολιτες.

    Η αποκτηση οποιουδηποτε πτυχιου (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, κολλεγιων) σιγουρα κατι προσφερει στα παιδια. Δεν αποτελει ομως εξ'ορισμου εγγυηση για επαγγελματικη αποκατασταση και αυτο καλα θα κανουμε να το χωνεψουμε ολοι μας.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Minnie 10/12/2010 13:12:18

     Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις.

 19. vassilis avatar
  vassilis 10/12/2010 12:43:34

  Ας ηταν σοβαροι και τιμιοι οι παραγοντες του θεσμου της δικαιοσυνης για να μην μας ριμαξουν τα λαμογια της πολιτικης.Να ευχαριστησω τον Ευρωπαιο επιτροπο ολι ρεν για την προσπαθεια να απαντησει στους υπαλληλους του Ελληνικου κοινοβουλιου,οι οποιοι επαξια τιμουν τη θεση τους αφου επιβεβαιωνεται η λαικη ρηση ..απο δημαρχος κλητηρας.

 20. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 12:55:51

  ΠΡΟΣ "ΚΑΠΟΙΟΣ"
  Τα παιδια επιλεγουν μονα τους την εργασιακη τους κατευθυνση.Ειδικοτερα στα Κρατη που ειναι προηγμενα.Για την Ελλαδα του 2011-οσονουπω-, μαλλον ακομα ειναι υποθεση των γονεων!!! Θα απαντησω με ενα και μονο παραδειγμα, το οποιο χαρακτηριζε και την δικη μου νοοτροπια μεχρι πριν καποια (ΦΙΛΕ "ΚΑΠΟΙΕ"), χρονια...Το 1996 λοιπον στην Αμερικη λιγο εξω απο την Ουασινγκτων φιλοξενουμενος για φαγητο απο εναν Ελληνα Ομογενη Καθηγητη Πανεπιστημιου για φαγητο στο σπιτι του, εξεφρασα μια παρομοια απορια σαν και την δικια σου.Δηλαδη??Πως ειναι δυνατον, ενω εκεινος και η Αμερικανιδα γυναικα του ητανε Καθηγητες Πανεπιστημιου αμφοτεροι, το παιδι τους να επελεξε να υπηρετησει ως NCO (δηλαδη φανταρος κατι σαν το αντιστοιχο δικο μας ΕΠΟΠ), καιτοι οι σχολικες του επιδοσεις ηταν ανταξιες των οιοδηποτε Αμερικανικων Κολλεγιων, η δε οικονομικη τους επιφανεια δεδομενη....Το ποσο κραξιμο στα Ελληνικα εφαγα απο τον μεχρι σημερα καλο μου φιλο Γιαννη, δεν λεγεται.Απο το απλουστατο γεγονος --αφενος-- οτι οι γονεις αφου ενηλικιωσεως του παιδιου, εχουν ελαχιστες (ως πρεπει) δυνατοτητες παρεμβασης, και οποτε το πραττουν οφειλει να ειναι στα ορια της απολυτου διακριτικοτητας και --αφετερου-- οτι καμια δυνατοτητα επαγγελματικης ανελιξης δεν "εξατμιζεται" στην αυστηροτητα περιορισμενου κυκλου επαγγελματων.Οσο μεγαλωνω, εξελισσομαι και καταλαβαινω τον κοσμο γυρω μου, περισσοτερο συμφωνω μαζι τους.Δεν αδικω ομως και εσενα.Τα οσα ομως θα ακολουθησουν στην Χωρα μας-κρατα τον συγκεκριμενο σχολιασμο-θα με δικαιωσουν και ισως με θυμηθεις.Και να μην με θυμηθεις ομως, ελαχιστη σημασια εχει. Το ιδιο θα προσπαθησω να μεταλαμπαδευσω και στα παιδια μου, που ειρησθω εν παρωδω, δεν εχω γιατι δεν ειμαι παντρεμενος.Εχω ομως μια βεβαιοτητα, οτι με οσα σου προαναφερω, δεν θα χρειαστει να το πραξω ο ιδιος.Θα ειναι ετσι δομημενος ο μελλοντικος επαγγελματικος ιστος.
  υ.γ.Δεν ειναι καλο παντως, να απαξιωνονται επαγγελματα.Τα οσα γραφεις, για σερβιτορους, κομμωτριες κοκ., (χωρις να το θελεις ειμαι ΒΕΒΑΙΟΣ), δειχνουν ενα κακο "δεξιο προσωπο" που ο κοσμος προσπαθησε τα τελευταια χρονια να αποτιναξει.Δεν χαρακτηριζει το επαγγελμα τους ανθρωπους.Οι ανθρωποι δινουν ταυτοτητα σε οσα κανουν.Και βεβαια, εφοσον γραφουμε σε Πολιτικο site, εκεινη την Ελλαδα των ελαχιστων χρεων και της υψηλης δημιουργηκοτητας, τετοιοι Ελληνες (εννοω επαγγελματικα), την πηγαν μπροστα.Και ηταν κοντρα στο ρευμα της εποχης, Καραμανλικοι.Του παππου και θανοντος Βεβαιως-Βεβαιως.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 13:10:27

   Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι υποτιμώ επαγγέλματα.
   Εγώ δεν έγραψα ότι αν θέλει το παιδί σου να γίνει κομμωτής να το κάνεις με το ζόρι δικηγόρο, ή αντίστοιχα η κόρη σου σερβιτόρα να την κάνεις με το στανιό αρχαιολόγο.
   Δικαίωμα όμως στην μόρφωση έχουν όλοι και δεν μπορείς να βάλεις πλαφόν στο πόσοι θα σπουδάζουν γιατροί, δικηγόροι ή αρχιτέκτονες.
   Αν κάποιος για παράδειγμα έχει έφεση και αγάπη στα μαθηματικά δεν μπορείς να τον αναγκάσεις να γίνει πωλητής ή γκαρσόνι επειδή ο κλάδος των μαθηματικών έχει τιγκάρει.

 21. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 13:29:35

  ΦΙΛΕ "ΚΑΠΟΙΕ"
  Κανουμε την ιδια αναλυση με διαφορετικη προσεγγιση.Δεν απαξιωσα κανενα τιτλο Σπουδων, ουτε βεβαια την οποια νεανικη επιθυμια για επιμορφωση.Απλως θεωρω οτι καμια δουλεια δεν ειναι ΝΤΡΟΠΗ, και κανενας πανεπιστημιακος τιτλος δεν χριζει τους ανθρωπους "αυτοματα" μορφωμενους.Η Ελληνικη Ιστορια των τριαντα τελευταιων ετων, απεδειξε, οτι η αναιτια υπερπαραγωγη τιτλικων πανεπιστημιακων Σπουδων, δημιουργησε πλειστες εργασιακες αγγυλωσεις, εκανε πολλα νεα παιδια να απαξιωνουν-εστω και παρωδικα εργασιες και μεροκαματα-και εν κατακλειδι, φθασαμε εδω που φθασαμε.Να εισαι καλα, ευχαριστω μολαταυτα για την γονιμη αντιπαραβολη επιχειρηματων.

 22. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 10/12/2010 13:44:50

  Οι δικηγόροι να μη στενοχωριούνται. Σε λίγο καιρό θα αρνούνται δουλειές λόγω χρόνου.

  Οι τράπεζες θα τιτλοποιήσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πουλήσουν τους τίτλους στο 1/3 και πιο κάτω σε "εισπρακτικές εταιρείες - οικονομικούς οργανισμούς - αεριτζήδες - μαφιόζους" του εσωτερικού και του εξωτερικού και αυτοί με τη σειρά τους θα έρθουν να εκπλειστηριάσουν τους Έλληνες.

  Για τους πλειστηριασμούς αυτούς θα απαιτηθούν μπράβοι, φουσκωτοί, πιστολάδες και οπωσδήποτε και δικηγόροι. Τουλάχιστο στους δικηγόρους δεν θα υπάρχει ανεργία.

  • Minnie avatar
   Minnie @ Αρματιστής 10/12/2010 13:56:43

   Bring lawyers, guns and money...

 23. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 10/12/2010 13:59:43

  ΠΡΟΣ "ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ"
  Τα μη εξυπηρετουμενα δανεια (τιτλοποιημενα), απο τον Μηνα Μαιο και δωθε, δινονται απο τις Ελληνικες Τραπεζες "πακετο" με repos, ομολογα και τα "κερατα τους τα διφορα" στην ΚΕΤ (Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα), για αντληση ρευστοτητας...Ορθα το ειπες.Να μην στεναχωριουνται οι Δικηγοροι.Συμπληρωνω, οι Γαλλοι και οι Γερμανοι συναδελφοι τους.Σε λιγο-αν ηδη δεν γινεται-, ενα διαμερισμα στο Νεο Ψυχικο η στην Θερμη η στα Ψηλα Αλωνια, θα αποτελει αντικειμενο αγορας των Ευρωπαιων συμπολιτων μας."Ομορφα", ψυχρα και ανερυθριαστα.Εδω ο επιδιδομενος γραφειοκρατικος "πολεμος"ειτε για την ψηφιση Ν/Σ, ειτε για διευθετησεις ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΕΥΘΕΤΗΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ (αφου ο κοσμος ειναι απολυτα στεγνος σε ρευστο), ειναι για το καθημερινο, να΄χανε να λεγαμε!!!
  υ.γ.Γεμισε η Ελλαδα ξενους Μεσιτες, που ερχονται και καταγραφουν την "λεια".Εχοντας δε την απολυτη-λόγω ρευστου-δυνατοτητα, θελουν περα απο τα διαμερισματα, και τα οικοπεδακια και οτι ακινητο "κινειται"....

 24. η Dimi avatar
  η Dimi 10/12/2010 20:02:23

  Loretta μου, Ξέρεις ποιοί αλλοδαποί έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν από την Ελλάδα σήμερα; Οι Φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί, οι ήσυχες μετανάστριες με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα από το 1978, λόγω της δικτατορίας Marcos, στη χώρα τους. Φεύγουν, επειδή, λόγω της σημερινής (τεχνητής) κρίσης, οι Ελληνες μαθαίνουν υποχρεωτικά πλέον, να ζουν χωρίς Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς.

  Οι Φιλιππινέζες, ενσωματώθηκαν ήρεμα στην Ελληνική Κοινωνία. Μετανάστευσαν νόμιμα στην Ελλάδα, μέσω Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας. Με Πιστοποιητικά Υγείας, με Διαβατήριο, με ΙΚΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, εντοπίσημες, αρκετές με ιδιόκτητη κατοικία στην Ελλάδα. Mε δηλωμένο φορολογητέο ετήσιο εισόδημα. Με νόμιμη εργασία, μόνιμη κατοικία, τηλέφωνο. Με αγορές προϊόντων και αγαθών διαρκείας με αποδείξεις. Με καταθέσεις στις Τράπεζες. Δηλαδή, οι ήσυχες, οι παραγωγικές και χρήσιμες γιά την Ελλάδα ΝΟΜΙΜΕΣ μετανάστριες και οι οικογένειές τους, έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν. ΔΕΝ τους χρειάζεται τους νόμιμους στην Ελλάδα, η παγκοσμιοποιημένη κατάρα.

  Για οικονομικούς λόγους, έφυγαν επίσης και πολλά «κορίτσια» Αλβανέζες, Βουλγάρες, Ουκρανέζες, Ρωσίδες. Τη σκυτάλη πήραν οι δικές μας, οι ντόπιες..

  Αυτά είναι στοιχεία από πρώτο χέρι, 850,000 Λάθρο-αλλοδαπών, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωσή τους, εισπράττουν στα φανάρια (με ΠΟΛΥ συντηρητικούς υπολογισμούς) ± 70 Ευρώ Ημερησίως. Αφαιρούνται 20 Ευρώ Ημερησίως γιά «αδήλωτο ενοίκιο σε ghettoes» και σουβλάκια κοτόπουλο, καθότι μουσουλμάνοι.

  Ο υπολογισμός γίνεται επί 365 ημέρες, καθώς, αυτοί τις Κυριακές, Γιορτές και Σχόλες, κάνουν τους μεγαλύτερους «τζίρους»:

  Λάθρο 850,000 x € 50/ημέρα x 365 ημέρες = € 15,512,500,000
  (Δέκα Πέντε Δις, Πεντακόσια Δώδεκα Εκατομμύρια, Πεντακόσιες Χιλιάδες Ευρώ) η Μαύρη Τρύπα Ετησίως!!! των Λάθρο των φαναριών. Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Εκπληκτική η δύναμη του πανάκριβου Ευρώ μας! Σε άλλη ανάρτηση, θα σου πω με ποιό τρόπο απαλλάξαμε τη δική μας περιοχή, από δαύτους.

  Οι δε υπόλοιποι 1,650,000 τριτοκοσμικοί ισλαμιστές ασιάτες και αφρικανο-μαφιοκράτες/έποικοι του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, οι παραμορφωμένοι άπλυτοι και άστεγοι, οι ανάπηροι με τα κομμένα χέρια και πόδια, οι ασθενείς επαίτες, οι έγγυες με τη κοιλιά στο στόμα κι ένα τσούρμο παιδιά χύμα στα πεζοδρόμια, κι ό,τιδήποτε άλλο αλγεινό κι εφιαλτικό δεν βάζει του Ελληνα Πολίτη ο νους, κάνουν τζίρο (με ΠΟΛΥ συντηρητικούς υπολογισμούς) ΜΕΣΟ ΟΡΟ € 3,000/ημέρα, αντί € >10,000/ημέρα, όπως τεκμηριωμένα υποστηρίζουν οι χρεωκοπημένοι Ελληνες έμποροι!!!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σ’αυτόν το ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΔΕΝ περιλαμβάνονται επίσης,τα ποσά από:

  α) Tην ανεξέλεγκτη πώληση όπλων και χαύνας στο κέντρο της Αθήνας.
  β) Tα Μαύρα κέρδη της μαφιοκρατίας των Ελληνικών Κοιμητηρίων. Ναι! Υπάρχουν κι αυτοί οι Λάθρο, που ΑΛΩΝΟΥΝ τα Κοιμητήρια, ΑΣΕΒΟΥΝ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ τις κηδείες και ΠΑΤΑΝΕ επάνω και ΚΛΕΒΟΥΝ από τους τάφους αντικείμενα και τα φρέσκα λουλούδια (τα οποία μετά μοσχοπουλάνε ως ανθοδέσμες στα φανάρια), καθώς και τα λάδια γιά τα καντήλια. Τα οποία κλεμμένα λάδια, με νερωμένα αρώματα/μαϊμού, οι μαφιοκράτες μοσχοπουλάνε στους ανεγκέφαλους Ελληνες, ως δήθεν εξωτικά αιθέρια έλαια massage, με θεραπευτικές ιδιότητες, λέει. Εδώ, πέραν της ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ, ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΛΟΠΗΣ, γίνεται και ΣΥΛΗΣΗ ΤΑΦΩΝ!!! Πριν ένα χρόνο, σε κεντρικό Κοιμητήριο, συλλάβαμε επ’αυτοφόρω, φωτογραφήσαμε INSTANT με ημερομηνία και ώρα και παραδώσαμε στους υπευθύνους, τέσσερις Λαθρο-μαφιοκράτες Κοιμητηρίων. Και προκαλέσαμε στο δίκτυο των εμπλεκομένων αλλά και στους αραχτούς φύλακες του Κοιμητηρίου τέτοια ταραχή κι αντάρα, που ταρακουνήθηκαν και οι νεκροί ακόμα (κυριολεκτώ!)...

  Εχουμε λοιπόν και λέμε:

  Λάθρο 1,650,000 x € 3,000/ημέρα x 365 ημέρες = € 1,806,750,000,000
  (Ενα Τρις, Οκτακόσια Εξι Δις, Επτακόσια Πενήντα Εκατομμύρια Ευρώ)

  Γενικό Σύνολο:

  € 15,512,500,000 + € 1,806,750,000,000 = € 1,822,262,500,000
  (Eνα Τρις, Οκτακόσια Είκοσι Δύο Δις, Διακόσια Εξήντα Δύο Εκατομμύρια, Πεντακόσιες Χιλιάδες) Λάθρο-Αλλοδαπών Μαύρη Τρύπα, ΕΤΗΣΙΩΣ!!! (επαναλαμβάνω, ΠΟΛΥ συντηρητικός Μέσος Ορος υπολογισμού).

  Και μείνε εσύ Ελληνα φορολογούμενε, εγκλωβισμένος στο ουσιαστικά 3ο Μνημοσύνο ΔΝΤ κατά της κυριαρχίας της Χώρας σου και της τσέπης σου και των αγέννητων παιδιών σου, που είναι το καθένα ΗΔΗ χρεωμένο € 25,068.91 προτού καν δει το Φως της ζωής. Νοιώσε υπέροχα Ελληνα φορολογούμενε, νοιώσε «ανακουφισμένος», λέει, με την επιβαλλόμενη «επιμήκυνση» του ψευτοκόκορα κρασάτου Dominique Strauss-Khan, που σού κουνάει απειλητικά το χοντροκομμένο του δάκτυλο, γιά την εμπρόθεσμη αποπληρωμή του ΛΑΘΡΟ-ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΕΛΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΑ. ΟΛΑ! ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, Η ΓΗ, ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ BILDERBERGS ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ , ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ-ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, που κύκλωσαν και σπαράσσουν πολυμορφικά την υπέροχη Ελλάδα, επί ημερών Mineiko-Chant-Bilderberg.

  Ετσι λοιπόν, οι ανωτέρω Xωρίς Πρόσκληση ανεξέλεγκτοι τριτοκοσμικοί ΛΑΘΡΟ-αλλοδαποί-αλλόθρησκοι, ήρθαν στην Ελλάδα, γιά να μείνουν, λέει. Χωρίς VISA Eισόδου, Χωρίς νόμιμα έγγραφα, Χωρίς νόμιμο μεταφορικό μέσο, Χωρίς εισητήρια, Χωρίς χρήματα, Χωρίς στέγη, ΧΩΡΙΣ καν τους προ-απαιτούμενους οικονομικούς και υγιειονομικούς ελέγχους, οι αυτόκλητοι "οικονομικοί μετανάστες" ήρθαν κι επέβαλαν ετσιθελικά την ανεπιθύμητη παρουσία τους στη Χώρα του Ξένιου Δία, όπου ΟΛΟΙ οι καλοί Λάθρο, χωράνε!

  Στην Ελλάδα οι Λάθρο, έχουν βρει το μήνα που τρέφει τους 14. Επειδή εδώ, έτσι θέλει κι έτσι επιβάλλει στους Ελληνες, ερήμην των Ελλήνων, η νεοταξική αριστοκρατία του πρωκτού. Σ’ ένδειξη «ευγνωμοσύνης» τους λοιπόν, οι Λάθρο- τριτοκοσμικοί, οι ψευδεπίγραφες και ψηφοθηρικές «Ελληνοποιημένες γλάστρες», αλλοιώνουν τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του υφάρπαγα λαοπλάνου «Εμένα Δεν μ’ενδιαφέρουν οι Θητείες». Και εφόσον Δεν τον ενδιαφέρουν οι Θητείες, προς τι οι ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ Λαθρο-Ελληνοποιήσεις;;

  Και γίνονται ΟΛΟΙ AYTOI (αδεία των αδρανών Ελλήνων ψηφοφόρων), οι ρυθμιστές των Ελληνικών πραγμάτων. Κι’αποφασίζουν γιά τον αφανισμό των Ελλήνων, ΕΡΗΜΗΝ των Ελληνων και των παιδιών τους. Κι αποθρασύνονται. Κι απαιτούν 10 τζαμιά. Και κατακλύζουν απειλητικά το κέντρο της Αθήνας γιά να δοξάσουν τον Αλλάχ. Κι επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα, σ’ ένα απέραντο ισλαμαμπάντ.

  Και υποχρεώνουν Ελληνόπουλα νήπια να προσκυνούν κι αυτά, τον Αλλάχ. Και να φορούν μαντήλες και φέσια, υπό τους ήχους μουσουλμανικών ύμνων, ως δήθεν παιγνίδι, λέει. Και ν’αλλάζουν ραγδαία τους δημογραφικούς και ιδιοκτησιακούς χάρτες της Ελλάδας, προς το Λαθρο-Ισλαμο-Μαυριδερότερο, καθώς, πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια κι αγοράζουν τοις μετρητοίς, τις (τεχνητά) υποτιμημένες περιουσίες των χρεοκοπημένων Ελλήνων στις περιοχές των Πατησίων. Πόθεν Εσχες οι ξυπόλητοι Λάθρο;; Ποιός τους χρηματοδοτεί, γιά να δημιουργούν Μαύρες Τρύπες ΤΡΙΣ Ευρώ Ετησίως, ΧΩΡΙΣ να πληρώνουν φόρους, ΧΩΡΙΣ νόμιμη συμμετοχή στην αποπληρωμή της ΧΟΛΕΡΑΣ του ΔΝΤ;; Γιατί ΑΥΤΟΙ κατά κύματα ΔΩΡΕΑΝ να συμμετέχουν και ΑΛΩΝΟΥΝ το ανύπαρκτο πλέον γιά τους Ελληνες, όμως πληρωμένο από τους Ελληνες, Ε.Σ.Υ.;; Οι Ελληνες Γιατροί του Ε.Σ.Υ. αξίξουν τον Σεβασμό και Θαυμασμό μας, γιά το Τιτάνειο Εργο τους, κάτω από τις πιό αντίξοες και άκρως επίκινδυνες συνθήκες Εργασίας, ελλείψει Προστασίας της Υγείας τους και Υγιεινής..

  Και με τη πολυπολιτισμική αστυνομία της υποχρεωτικής εκμάθησης του κορανίου, να ΜΗΝ υπάρχει γιά τους Ελληνες-Μετανάστες-στη Χώρα τους, ενώ είναι ύποπτα ανεκτική με τη Λαθρο-παραβατικότητα κι εγκληματικότητα, πού έχουν χτυπήσει πλέον, Κόκκινο Βαθύ.

  Τελικά, η φωτιά και το τσεκούρι του Θ. Κολοκοτρώνη, δεν φαίνεται να είναι αρκετά γιά τη τιμωρία του αποδόμου, έσχατου προδότη νεοταξίτη μασκαραμένου ισλαμολάτρη προσκυνημένου που επί 14 μήνες κι 6 ημέρες μέχρι σήμερα, καταστρέφει τη Χώρα, καθώς και του προδρόμου του, Σημίτη-Μορδεχάϊ-Αβούρη και της λοιπής φατρίας των ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΗΣΤΩΝ, απ’όπου και αν αυτοί προέρχονται.

  ΑΥΤΟΙ δημιούργησαν το ΑΘΛΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΥΤΟΙ, με Δημεύσεις της κλεμμένης Δημόσιας Περιουσίας, Θα το αποπληρώσουν. Ηρθε η Ωρα, να εφαρμοσθούν επιτέλους! οι Νόμοι και ν’αρθεί αυτή η ιδιότυπη ασυλία των ΚΛΕΦΤΩΝ του Εθνικού Πλούτου. Διαφορετικά, ΑΛΙ. ΑΛΙ..και τρις.ΑΛΙ..

  Με τις Ευχαριστίες μου γιά τον χρόνο σου, Loretta.
  η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.