#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλύτερα καχύποπτοι, παρά πρόβατα με κομμένο λαιμό

Μήπως μας δουλεύει κανονικά η κυβέρνηση ;

 

Μας έχει κολλήσει μια παράδοξη και τρομερά καχύποπτη ιδέα τον τελευταίο καιρό. Αλλά τα προφανή δεν εξηγούνται πλέον. Και καλύτερα καχύποπτοι, παρά πρόβατα με κομμένο λαιμό.

Ρε μπας και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία, μα καμία πρόθεση να κυβερνήσει. Οι κινήσεις που κάνει στα δημοσιονομικά είναι τυπικές, επιπόλαιες, και χωρίς προοπτική. Η φαινομενική αδράνεια στα δημοσιονομικά, το «μούδιασμα», οι δήθεν διαφωνίες καλών και κακών στην κυβέρνηση, το λίγο έτσι οι Γερμανοί και λίγο αλλιώς αργότερα, και οι «φίλοι μας οι Ισπανοί», θυμίζουν γριά εταίρα ξεδιάντροπη που κάνει την παρθένα.

Κι αυτή η ύποπτη δήλωση «δεν κάνουμε δημοσιονομική πολιτική μόνο από το srpead».... Δηλαδή, από το τι άλλο κάνουμε ; Από την ...ισοτιμία; Σε έξοδο από το ευρώ, ή σε στάση πληρωμών, τα ευρώπουλα μου στην τράπεζα τι γίνονται;

Είναι εύκολο να πούμε «είναι άσχετοι». Αλλά μήπως ξέρουν ότι  θα φαλίρουμε, ή  θα βγούμε από το ευρώ (ή και τα δύο μαζί) και απλώς αγοράζουν χρόνο ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥΣ;  Με ό,τι αυτό σημαίνει στις καταθέσεις ΤΟΥΣ, τα οικονομικά ΤΟΥΣ και ΤΟΥΣ εαυτούς ΤΟΥΣ; Και να λένε μετά «sorry λάθος...» σε εμάς τα ψάρια;

Τι δουλειά έχει, για παράδειγμα, αυτή η «πράσινη ανάπτυξη» μέσα σε όλα αυτά; Η πράσινη σωτηρία του πλανήτη μας μάρανε; Γιατί  ΤΟ ΜΟΝΟ μα ΤΟ ΜΟΝΟ που τρέχει είναι τα αιολικά πάρκα;  Μήπως θα μας φαλιρίσουν οι Γερμανοί και μετά θα μας πληρώσουν για να κάνουν την γη μας πράσινη Βαλχάλα. Το κόστος της γης είναι σημαντικό κομμάτι στην απόδοση. Τσάμπα γη, καλύτερη απόδοση. Όπως λέμε τσάμπα γυναίκες, ή τσάμπα &ώλος.

Η άλλη παράδοξη ιδέα είναι ότι το μεταναστευτικό είναι παπαριά για τα μάτια. Έχουν εξαγριώσει το 70 ή 80% των Ελλήνων και δεν το ήξεραν ότι θα συμβεί; Λες να μην ήξεραν ότι θα ξεσηκώσει θύελλα;

Ρε μπας και το μεταναστευτικό είναι τελικά καλό PR για τα υπαλληλάκια του ΟΗΕ και εξαιρετικό προπέτασμα καπνού για εμάς τα ψάρια.;

 Φανταστικό σενάριο

Φάση πρώτη: Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!

Φάση δεύτερη: Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκολύνει την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσφέρει την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.

Φάση τρίτη: Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοινώνει τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες. Παράλληλα προωθεί  διαρθρωτικές αλλαγές και ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Φάση Τέταρτη: Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν οι τα μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση». Ενώ οι  κερδοσκόποι, που κέρδισαν από τα κρατικά ομόλογα, και πουλώντας τις μετοχές τους στο peak , μπορούν τώρα να έρθουν και να τις ξαναγοράσουν με τα κέρδη που αποκόμισαν από εμάς, στο πάτο! Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!

Φάση Πέμπτη: Η κυβέρνηση τότε θα μπορεί να επαίρεται ότι παρέλαβε μια οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την έβγαλε από την εντατική και την έχει σε κανονικό μονόκλινο, όπου πλέον δέχεται και επισκέψεις!!! Το κλίμα θα αλλάξει.  Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!

Φάση Έκτη: Ενδιαμέσως με  το νομοσχέδιο που παρέχει  δικαίωμα  ψήφο στους  «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η  σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο.  Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010. Και θα αρχίσουν έτσι και οι πρώτες γκρίνιες για τον Σαμαρά στη Ν.Δ. 

Φάση Έβδομο: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί  τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;

Κώστας Ροδινός και ευφάνταστοι σεναριογράφοι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άκερμος avatar
  Άκερμος 20/01/2010 09:11:25

  ΠΡΟΣ
  Κώστας Ροδινό και ευφάνταστους σεναριογράφους.

  -ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΤΑ 1,..% .
  -ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο κ. ΠΑΠΑΚ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ.

 2. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 20/01/2010 09:12:25

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ αλλά ο Σαμαράς και η ΝΔ ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΣΥΜΦΩΝΟΎΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ...
  ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ...

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/01/2010 09:23:48

  Παρόμοιες σκέψεις περνούν και από το δικό μου νου.
  Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που αφέθηκε να διογκωθεί, αλλά αν η πατρίδα μας ήταν ισχυρή οικονομικά χωρίς οικονομικές υποτέλειες και ικανή να εκπέμπει πυγμή και πολιτισμό θα το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα, με έγκαιρη αποτρεπτική πολιτική φύλαξης των συνόρων, με ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/01/2010 09:29:33

  διορθώνω:

  Παρόμοιες σκέψεις περνούν και από το δικό μου νου.
  Το μεταναστευτικό -υπαρκτό μεν- είναι το τυρί. Αφέθηκε να διογκωθεί, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν δανεισμένη, αν ήταν ικανή να επιδεικνύει ΠΥΓΜΗ και να ακτινοβολεί ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΗΘΟΣ θα το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα. Το μεταναστευτικό -υπαρκτό μεν- είναι το τυρί. Αφέθηκε να διογκωθεί, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν δανεισμένη, αν ήταν ικανή να επιδεικνύει ΠΥΓΜΗ και να ακτινοβολεί ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΗΘΟΣ θα το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα.

 5. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 20/01/2010 09:43:39

  Το σενάριο όπως το αναλύεις τελειώνει θετικά για την Ελλάδα.Το ότι θα παραμείνει το Πασοκ στην κυβέρνηση μπορεί να είναι περίεργο αλλά εφόσον ξεκωλύσουμε οικονομικά για μένα δεν έχει σημασία.
  Πάντως κατα τη δική μου άποψη το Πασοκ μου θυμίζει τους τελευταίους μήνες του ΚΚ.Να βάζουμε όλα τα θέματα στο τραπέζι ,να βλεπουμε ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τίποτα,και στο τέλος εγκαταλείπουμε το καράβι.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2010 09:43:54

  "ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥΣ;"

  Ε ρε γλεντια, τα ελεγα πριν πολυυυυ! καιρο, ετσι δεν ειναι; οτι τα αφεντικα τους θα τους φροντισουν, με εξωπαρακτιους κ.α. μεσα. Ηδη τα εχουν κανει, δεν μενει παρα να ψαξετε να βρειτε ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΑ μετακινησαν σε Ελβετοκαναδοτετοιες τραπεζες τους τελευταιους 5 μηνες.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2010 09:47:49

  "αν ήταν ικανή να επιδεικνύει ΠΥΓΜΗ και να ακτινοβολεί ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΗΘΟΣ θα το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα. Το μεταναστευτικό -υπαρκτό μεν- είναι το τυρί".

  Ναι, αν η γιαγια μου ειχε....κλπ, κλπ, φυσικα ΑΝ.

  Να με συγχωρειτε που θα γινω βαρετος ξανα, τα ελεγα πριν πολυυυυ! καιρο.

  Εν ολιγοις.

  ΕΛΕΙΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ σε ΟΛΑ.

  Αλλα, θαρσειτε, οχι μεμψιμοιριες.

 8. katerina avatar
  katerina 20/01/2010 09:55:31

  βαλλόμεθα πανταχόθεν. απλώς δημιουργούν πολλά ζητήματα ταυτόχρονα για να μήν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Γι αυτό άς ξεκινήσουμε από κάτι .ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΙΣΩ και να αφήσουν τούς πολίτες στην ησυχία τους. Παιδιά δεν πάει άλλο καλή η θεωρητική θεώρηση των πραγμάτων αλλά χρειάζεται δράση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ katerina 20/01/2010 09:58:57

   έτσι, έτσι, αυτοι ψάχνουν συνένοχους στο φόνο

 9. αντί avatar
  αντί 20/01/2010 10:01:26

  Πράγματι, από φαντασία σκίζει ο συντάκτης...

 10. kanis avatar
  kanis 20/01/2010 10:01:49

  'O,τι είναι σωστό δείχνει επάρκεια, σχετική.....
  'Ο,τι είναι λάθος μυρίζει ανεπάρκεια, μεγάλη ίσως...
  Τα υπόλοιπα είναι σενάρια, στα οποία διαπρέπουμε!

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2010 10:03:03

  Δεν ειναι καθολου φανατασια. Ολα ειναι πιθανα, ειμαστε πραγματιστες.

 12. Soustom avatar
  Soustom 20/01/2010 10:32:17

  Το Ξυράφι του Όκκαμ "Pluralitas non est ponenda sine necessitate"
  ή μήπως...καί γιατί να μήν είναι δύσκολο να εξελιχθούν τά πράγματα έτσι; όλες οι φάσεις(7) είναι λογικές.Τό άν είναι εσκεμμένες-δηλ.συμβαίνουν βάσει σχεδίου- ποιός θά μπορέσει να τό αποδείξει; Καί δεν είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν ότι πρόκειται για οργανωμένη κατάσταση.Ό καθένας βολεύεται και εξυπηρετείται από τό αποτέλεσμα πού θά προκύψει και πού σε τελική ανάλυση θεωρεί τίς εξελίξεις φυσιολογικές και αναπόφευκτες..

 13. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 20/01/2010 10:33:19

  Αὐτὸ δὲν εἶναι σενάριο. Εἶναι ἡ πολιτικὴ ΠΑΣΟΚ ποὺ βρίσκεται σὲ ἐξέλιξη.
  Αὐτὴν τὴν στιγμὴ βρισκόμαστε στὴν φάση 3, ἐνῶ παράλληλα ἔχει ἐνεργοποιηθεῖ καὶ ἡ φάση 6. Δὲν εἶναι μάλιστα τυχαῖο ὅτι οἱ καθεστωτικοὶ δημοσιογράφοι Παπαχελᾶς καὶ Τσίμας ἐστάλησαν ἀμφότεροι ταυτόχρονα στὴν Ἰρλανδία καὶ ἔκαναν πανομοιότυπο ρεπορτάζ χθὲς καὶ προχθὲς γιὰ τὰ ἐκεῖ ληφθέντα μέτρα, ὥστε νὰ μᾶς προετοιμάσουν, ἐνῶ ὁ ἐπίσης καθεστωτικὸς κ. Καμπύλης μᾶς ἀνεκοίνωσε τὴν Κυριακὴ ὅτι τὸ περὶ μεταναστῶν ν/σ θὰ κατατεθεῖ τὴν Δευτέρα (γιὰ νὰ προλάβομε τὶς δημοτικὲς ἐκλογές)..

 14. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/01/2010 11:07:24

  το δούλεμα συνεχίζεται φακτορά μου:

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html

  http://www.apogevmatini.gr/?p=60376

 15. Jasmin avatar
  Jasmin 20/01/2010 12:05:07

  Ουσιαστικά δεν πρόκειται για σενάριο.
  Διότι έχουμε ήδη ως δεδομένο, ότι και ο ΚΚ δεν ήθελε να κυβερνήσει.
  Γιατί, λοιπόν, να θέλει να κυβερνήσει την πτωχή, πλέον και μικρή Ελλάδα ο ΓΑΠ;
  Η πραγματική εξουσία είναι στα Ηνωμένα Έθνη, UNESCO, διεθνείς ΜΚΟ κ.ο.κ.
  Οπότε "ξεπουλάμε" ό,τι υπάρχει ακόμα. Τσακίζουμε την ΕΕ και την αξιοπιστία του ευρώ, δημιουργούμε ισχυρή ισλαμική μειονότητα στην Ελλάδα, και τα οφέλη είναι ευνόητα.
  Ας θυμηθούμε την επικεφαλής της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα που επικράτησε έναντι του Υπουργού Πολιτισμού της Αιγύπτου, Φαρούκ Χόσνι. Ο ένας ακραίος ισλαμιστής, η άλλη απλά ισλαμολάγνος:
  http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?c=Article_C&cid=1254573325969&pagename=Zone-English-News%2FNWELayout

  Και παρεπιμπτόντως, απόφοιτος του Προγράμματος Κόκκαλη στο Harvard. Για το οποίο έχει δηλώσει:
  «Εκτιμώ πάρα πολύ τα όσα το Ίδρυμα Κόκκαλη προσφέρει για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλύτερης κατανόησης των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Πρόγραμμα Κόκκαλη στο Harvard όπως και όλες οι δραστηριότητες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματικά χτίζουν γέφυρες τόσο μεταξύ των βαλκανικών χωρών όσο και μεταξύ των ΗΠΑ και των ακαδημαϊκών, πολιτικών και ΜΚΟ κοινοτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»
  www.kokkalisfoundation.gr/page.ashx?pid=5&aid=313&lang=1

  Και δηλαδή σε τί υπερτερεί η Βουλγάρα από τον ΓΑΠ; Και CV που γράφει "πρωθυπουργός" έχει τώρα, και με τον Κόκκαλη υπάρχει μια πιο στενή σχέση
  και τους ισλαμιστές θα τους κάνει ευρωπαίους.
  Με τέτοια προσόντα όχι επικεφαλής ή ΓΓ, αλλά μοστράρεται χαλαρά και ως Μεσσίας...

 16. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 20/01/2010 12:10:40

  Πήδα Βάτραχε.....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_641.html

 17. μαρικα avatar
  μαρικα 20/01/2010 13:11:15

  Πανω απο 300 νεκροι στην Νιγερια απο θρησκευτηκες συγκρουσεις.Οι
  περισσοτεροι νεκροι ειναι χριστιανοιΦαιρτε και αλλους κυριε Παπανδρεου.
  Η χωρα μας σηκωνει.Ποσα χρηματα τους εταξαι ο Πορτογαλος ΟΗΕηστας για να κρατησουν τους λαθραιους ολους στην Ελλαδα,ρε παιδια;Μα η Πορτογαλια διαλυθηκε ακριβως απο το ιδιο συστημα που μας προτειναι .
  Γιασου jasmin παω για δουλεια, το βραδι παλι.

 18. κατάλληλο για όλους avatar
  κατάλληλο για όλους 20/01/2010 14:02:21

  Τα πράγματα με τη οικονομία όπως γνωρίζουμε όλοι μας είναι μαύρα σκοτεινά και όχι αραχνιασμένα ΧΑΛΙΑ. Τι έλεγε ο Γιωργάκης, λεφτά υπάρχουν, έτσι δεν έλεγε? Σκεφτείτε να μειώσει τους μισθούς τι έχει να γίνει. .... έσβησε, χάθηκε, αυτοκτόνησε θα τον φάνε ζωντανό.
  Άχρηστοι άνθρωποι ρε παιδί μου, τη ψηφίζεται ρέε?

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/01/2010 14:04:15

  Μπορει να θεωρειτε το μεταναστευτικο κολπο αλλα η ουσια ειναι οτι αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα των δυο κομματων για τον πολυ απλο λογο οτι δεν υπαρχει διαφορα στην οικονομικη πολιτικη.
  Εαν η ΝΔ ηθελε να κανει αντιπολιτευση στα οικονομικα θα επρεπε να πιεζει για μετρα λιτοτητας.Αυτο ειναι υπερβολικο για αντιπολιτευση που μαλιστα εχει καταψηφισθει για το λογο αυτο οποτε περιοριζεται να σιωπα.
  Οσον αφορα τα σχεδια αυτα δεν ειναι πρωτοτυπα.Εχω πολλες φορες γραψει οτι οποιος περιμενει να μη κανει δυο τετραετιες το ΠΑΣΟΚ οπως κανει παντα ειναι εξωπραγματικος-μονο αν επελθει οικονομικη καταστροφη μπορει να συμβει κατι παρομοιο.
  Με τους μεταναστες να ψηφιζουν η διαφορα ειναι στις 15-20 μοναδες και φυσικα μπορει να φερνει απεριοριστο αριθμο διαρκως.Αυτα τα ειχαμε πει και πριν τις εκλογες και μετα στα εσωκομματικα της ΝΔ που μερικοι νομιζαν οτι θα υπαρξει γρηγορη επιστροφη στη εξουσια.

  • Fotini avatar
   Fotini @ ψυχραιμια 20/01/2010 19:40:51

   Ενω αν εβγαινε η ΝΤΟΡΑ αρχηγος δεν θα υπηρχε προβλημα! Μας δουλευεις, ψυχραιμια;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/01/2010 20:16:59

   Ειπα εγω τετοιο πραγμα;Οποιος και να εβγαινε αρχηγος θα ειχε τεραστια προβληματα να αντιμετωπισει.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ψυχραιμια 20/01/2010 20:21:27

   Μην ξεγελιέσαι με τις δημοσκοπήσεις. Δεν μπορεί να έχουν βάση. Είναι αδύνατον να είναι τόσο ψηλά το ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος βράζει. Αν δεν πείθει η ΝΔ (ας το δεχτούμε, που ο Σαμαράς κινείται ιδανικά μέχρι στιγμής, ασχέτως αν δεν το παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ), πάντως ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μετακινείται μαζικά προς τους αναποφάσιστους.

 20. PELIAS avatar
  PELIAS 20/01/2010 14:08:56

  Νομίζω ότι, παραλείψαμε τα εναλλακτικά σενάρια στην περίπτωση της εξόδου μας απο το Ευρώ.

  Έχουμε λοιπόν και λέμε

  1ο σενάριο: Πτώχευση και επαναφορά στην δραχμή

  2ο σενάριο: Ρεφάρισμα με την εκποίηση εθνικής γής και θάλασσας. Μακεδονία στα Σκόπια. Βοηθούν τα κλειστά Τέμπη όπου μπορεί ο Μαγκριώτης να μιλάει σχετικά, αλλά δέν σκαμπάζει τίποτε ούτε απο το τεχνικό μέρος ούτε και απο σοβαρό πολιτικό λόγο. Η Ελλάδα στα δύο και το βόρειο μέρος πάει όλο στον γνωστό μας Σόρος.

  3ο Σενάριο: Το Αιγαίο στους Τούρκους. Άς μήν κρυβόμαστε. Ο ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου είναι ανυπολόγιστος;. Υπάρχει και ή αργούσα σύμβαση Ελλάδος - Ωσεάνικ απο την περίοδο με τα Ίμια. Τα ξέρει αυτά ο Τζέφρυ ή περιμένει να του τα μάθει ο Ερντογκάν που καταφθάνει απρόσκλητος εντός των ημερών;

  4ο Σενάριο : Οι ακτές στο Ιόνιο σε συνέχεια με την δυτική Αλβανία είναι κορεσμένες με πετρέλαιο. Ποιός εμπόδιζει την άντληση; Μήπως και εκεί έχουν λόγο οι Τούρκοι, όπως έχουμε ακούσει απο παλιά;

  και 5ο ΣΕΝΑΡΙΟ με κεφαλαία

  αφήνουμε τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια μας και κατεβαίνουμε όλοι χέρι με χέρι και ζητάμε την απομάκρυνση όλων των εκπροσώπων των ξένων συμφερόντων για να ξεκαθαρίσουμε μόνοι μας τα πράγματα. Τα δικά μας και όχι τα δικά τους πράγματα. Να κλείσουμε την τηλεοπτική μας και τηλεκατευθυνόμενη προπαγάνδα μέχρις ότου καταλάβουμε αυτά τα καταστροφικά ΜΜΕ και εξωπετάξουμε όλο το προσωπικό που πάσχει απο αντιφασισμό, αντιεθνικισμό και ανθελληνικότητα.

  Ευτυχώς που ακόμα σήμερα σώζωνται κάποιοι Έλληνες ψυχή τε και σώματι που με αυτοθυσία θα αναλάβουν όσα μέχρι σήμερα έχουν σαπίσει για να τα εξυγιάνουν.

  Αυτά και παρακαλώ για τις δικές απόψεις επι των προσθέτων σεναρίων

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ PELIAS 20/01/2010 15:01:20

   Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ένα όνομα Έλληνα που που με αυτοθυσία θα αναλάβει όσα μέχρι σήμερα έχουν σαπίσει για να τα εξυγιάνουν?????????

   Μόνο ένα θέλω.

 21. parsifal avatar
  parsifal 20/01/2010 14:34:58

  Οπα ρε παλληκαρά του 5ου σεναρίου ! η μήπως της 5ης φάλαγγας ? Πάρε φόρα απο τον Λυκαβηττό και ελα να διώξεις ολους αυτούς που λές !

 22. El Gekko avatar
  El Gekko 20/01/2010 14:58:14

  Τίποτα από όσα περιγράφονται στο κείμενο δεν είναι πρωτότυπα. Η περιγραφή ταιριάζει γάντι στην διακυβέρνηση Καραμανλή.

  Το τέλος είναι το πιο ωραίο !!!

  Σκάνε δυο σκάνδαλα, ξεσπά μία διεθνής οικονομική κρίση και να το κατάντημα.

 23. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 15:03:38

  Αν ανέλαβαν να κυβερνήσουν για να λύσουν δικά τους προβλήματα, και αυτό είναι εύκολο, τότε γιατί δεν συνέχισαν την διακυβέρνηση οι της Ν.Δ, να λύσουν αυτοί τα δικά τους. Η είχαν ηθικές αναστολές;
  Για το πόσο σοβαρή είναι η όχι η κατάσταση απάντηση θα μπορούσε να δοθει απο το εξής ερώτημα, τι είδε ο Κ.Καραμανλής το καλοκαίρι και φοβήθηκε, τι διέγνωσε και παρέδωσε την εξουσία;
  Δεύτερον, κύριο μέλημα κάθε νέας κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει οικονομικά τις σχέσεις με τον λαό, και ελατώσει την πιεση της αντιπολίτευσης. Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ; Εδωσε ένα δισ. τον Δεκέμβρη σε χαμηλομισθους, και με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, άφησε την πατριωτική δεξιά να ασχοληθεί με το αγαπημένο της θέμα, και να εγκλωβισθεί σε αυτό.
  Για απλά μαθήματα πολιτικής διακυβένησης πρόκειται, και οχι για συνωμοσία.
  ΥΓ. Τωρα γιατι έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα σενάρια, έχουν να κάνουν με συλλογισμούς του archaeopteryx;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ karenin 20/01/2010 15:15:20

   Ειναι απλες οι απαντησεις.Η παγκοσμια κριση επληξε τη φοροδοτικη ικανοτητα της ελληνικης οικονομιας.Η κυβερνηση Καραμανλη εκανε οτι μπορουσε για να κρατησει τον τουρισμο αλλα η κριση των εταιρων μας τους κρατησε μακρια.Ταυτοχρονα συνεχισε να ξοδευει για να μη μπει η ελληνικη οικονομια σε μεγαλη υφεση.Ηδη αυτα τα δυο ειχαν ανεβασει το ελλειμμα απο το καλοκαιρι σε ψηλα επιπεδα και η ΕΕ θα απαιτουσε σιγουρα μετρα λιτοτητας.
   Αυτα τα μετρα δεν μπορουσε να τα παρει μια κυβερνηση βαλλομενη πανταχοθεν και με το στρατο των αναρχικων σε πληρη λειτουργια και ετοιμο για Δεκεμβριανα ΙΙ.Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ ειχε εξαγγειλει εκλογες το Μαρτιο ετσι κι αλλιως.
   Δεν ειναι κανενα μυστηριο.Η κερδιζε τις εκλογες -απιθανο-αλλα σε μια τετοια περιπτωση διαλυοταν η εσωτερικη αντιδραση και επαιρνε τα μετρα ή αναλαμβανε το ΠΑΣΟΚ οπως εγινε.

  • qwert avatar
   qwert @ karenin 20/01/2010 15:33:49

   έτσι σωστά κατά 80%.

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/01/2010 15:35:29

  Αν πτωχεύσουμε καί επιστρέψουμε στήν δραχμή,οί λάθρο θά μάς φύγουν καί δέν θά μας προτιμήσουν άλλοι ή όχι;διότι έχω αγωνία.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Kὀριννα 20/01/2010 15:38:16

   Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Kὀριννα 20/01/2010 17:59:45

   Όχι, Κόριννα, δε θα φύγουν.
   Tότε είναι που θα μας "επιστρέψουν" τους περισσότερους
   από τους δικούς τους λαθρο-μετανάστες.
   Εδώ τώρα μας στέλνουν πίσω "πακέτα" που έχουν μπει στην πραγματικότητα από Ισπανία...
   Δυστυχώς, όσο και αν είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε, μόνο
   το ότι ανήκουμε στην ευρωζώνη
   μας έχει σώσει και μας σώζει ακόμα. Σε πολλούς τομείς

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/01/2010 16:16:07

  Και eγώ απόρώ... Το μεταναστετυικό δεν είναι θέμα μόνο για την ΝΔ και σίγουρα ΔΕΝ είναο ακροδεξιός όποιος, καλώς ή κακώς νοιάζεται για την Πατρίδα του. Εκτός εάν δεν το προβλέπει η Νεα Θρησκεία.

  Δεν ξέρω αν βλέπω αμηχανία και φόβο πολιτικού κόστους ή εάν υπάρχει άλλο σενάριο. 50-50 total uncertainty

 26. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 16:49:49

  To μεταναστευτικό μας αφορά όλους, αρκει να μπεί στην σωστή του διάσταση. Το να παραχωρήσεις σε συναθρώπους σου τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα που ετσι και αλλιώς τους ανήκουν, είναι αυτονόητο.
  Η εθνική ταυτότητα, δεν είναι κάρτα μέλους σε κλειστή λέσχη που δεν χωράει άλλους. Μεταβάλεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις εξελίξεις που συντελούνται σστην κοινωνία μας.
  Οι όροι για την αδεια παραμονής και εργασίας θα καθορίσουν πόσοι θα έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορουν δίπλα μας, και αυτό έχει μεγάλη σημασια και για εμάς, αλλα κύρια για τους μετανάστες.
  Η ιθαγένεια, ας εφαρμόσουμε το μοντέλο της Δανίας που είναι και το πο αυστηρο στην Ευρώπη και για το πως, δίνεται και για πως αφαιρείτε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 20/01/2010 16:58:40

   karenin παραχωρείς τα δικά μου δικαιώματα. Εκεί είναι το πρόβλημα... Να παραχωείς τα δικά σου, με τα δικά ΣΟΥ λεφτά. Αυτό όμως σε κάνει πασόκο... Η αγάπη και άνεση και γενναιοδωρία με τα πράγματα άλλων, τρίτων. Other people' money. Σοσιαληστρική προσεγγιση.

   Με ρώτησες κάτι χτες βράδυ, ελπίζω να είδες την απάντησή μου και να την απολαμβάνεις στην αρχή μόνο του μεγαλάιου της. 2030 και 287bp. Από την τσεπη ΜΟΥ.

 27. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 17:16:07

  archaeopteryx,
  Για φαντάσου το ΠΑΣΟΚ, ηθελημένα να κατέβασε το προσχέδιο με ελαστικούς όρους απόδοσης ιθαγένειας, για νάχουμε να λέμε, και στην ψήφιση του νομοσχεδιου να κάνει δεκτές στο σύνολο τις προτάσεις Σαμαρά, ανταποδίδοντας την συναίνεση στα οικονομικά.

 28. Nazgul avatar
  Nazgul 20/01/2010 17:31:43

  Ψυχραιμία παιδιά, επειδή θέλετε απεγνωσμένα την λύση της τωρινής νοσηρής καταστασης δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχετε και την δυνατότητα (capacity) να την ερμηνεύσετε και πολύ περισότερο να περιγράψετε την πιθανή έκβαση.
  Απλά, σκεφτείτε ποιούς εξυπηρετεί η τρομολαγνεία και τι πιθανότητες έχουμε να έρθει ο έφορας σπίτι μας και να μας πάρει με το ζόρι απο τις τσέπες μας τα ΕΥΡΩ τα Δολλαρια και τα ρούβλια μας και να μας δώσει πίσω Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου γιατί αυτό περιγράφετε.
  Και επιτέλους γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο Latte από τα 5€ στα 2€ και μονίμως σκεφτόμαστε κατσαρά σαν τους γιαουρτάδες που δεν μειώνουν την τιμή 33% αλλά σου δίνουν στα 2 το 3ο δώρο?

 29. Orestios avatar
  Orestios 20/01/2010 17:53:19

  Αρχαίε, παρά τα "καλά λόγια" πόσο πήγε το spread?
  Φτάνει ο καιρός που όλοι θα τρέξουν στις τράπεζες να σηκώσουν τα χρήματά τους και θα τις βρίσκουν κλειστές.

 30. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 20/01/2010 17:59:26

  Η δική μου σκέψη είναι ότι τα όσα μας περιγράφουν οι Κώστας Ροδινός και Ευφάνταστοι Σεναριογράφοι είναι 50-50 με αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή, το σχέδιο αυτό που αναφέρουν, υπάρχει, αλλά και η ασχετοσύνη και η ανοησία υπάρχει.

  Ναι, ήθελαν να τρομοκρατήσουν για να διευκολυνθούν. Ναι, ήθελαν να κάνουν "δεκτική την κοινή γνώμη". Ναι, θα δώσουν γη και ύδωρ στους διεθνείς κερδοσκόπους. Ναι, μέσα στην αναμπουμπούλα θέλουν να περάσουν την αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Και ναι, ελπίζουν να μπορούν να επαίρονται ότι έβγαλαν την οικονομία από την εντατική. Δηλαδή αυτά που λέει η ανάρτηση, σε μεγάλο βαθμό και ίσως εντελώς, ισχύουν.

  Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τόση αλαζονεία στο επιτελείο του ΓΑΠ, που νομίζουν ότι επειδή πατούν διάφορα κουμπιά για να δουν τι κάνουν, ότι τα κουμπιά αυτά δεν κάνουν και πραγματική καταστροφή κάθε φορά που τα πατούν. Το κλίμα στην οικονομία έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα, και τώρα πια δεν ξαναφτιάχνεται όσο και να προσπαθούν, τουλάχιστον όχι για να επανέλθει, πρέπει να φτιάξουν κλίμα από την αρχή. Και αυτό θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις και στο παρόν και στο μέλλον. Ο κόσμος ψάχνει σε ποια χώρα να πάει τα λεφτά του.

  Δύο πρωτοφανή φαινόμενα αυτή τη στιγμή κρατούν την κυβέρνηση. Το ένα είναι οι εμφανώς στημένες δημοσκοπήσεις. Πάντοτε υποψιαζόμασταν ότι είναι λίγο "πειραγμένες" οι δημοσκοπήσεις, όμως το (ατιμώρητο) όργιο νόθευσης που έγινε τον καιρό της αναμέτρησης Σαμαρά-Μπακογιάννη φαίνεται ότι αποθράσυνε τους δημοσκόπους και τώρα βγάζουν περίπου ό,τι τους παραγγείλουν οι έχοντες την εξουσία και το χρήμα. Υπάρχει μια πολύ καλή ανάλυση για αυτό το θέμα εδώ: http://patriotikoslogos.blogspot.com/2010/01/blog-post_7310.html.

  Το δεύτερο πρωτοφανές φαινόμενο είναι η λυσσαλέα στήριξη που απολαμβάνουν από κάθε άνθρωπο του καθεστωτισμού. Έχει δοθεί γραμμή σε Μητσοτάκηδες, Αλογοσκούφηδες, Κύρκους, Μαριέττες και όποιον άλλον μπορεί να σκεφτεί κανείς, να περνούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο γραμμή στήριξης της κυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Στο αντίστροφό του, ίσως να συνέβη την περίοδο 1988-89 με τον Κοσκωτά, όταν όλοι χτυπούσαν τον ΑΓΠ, όπου τον έβρισκαν. Το σημερινό φαινόμενο λυσσαλέας στήριξης φαίνεται μάλιστα να συμβαίνει ειδικά σε μια στιγμή που όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται εναντίον αυτής της κυβέρνησης. Άλλος για το μεταναστευτικό, άλλος για τα οικονομικά μέτρα, άλλος για τον Καλλικράτη, άλλος για την ουσιαστική στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το δημόσιο, άλλος για τα μπλόκα, όλοι έχουν κάποιον λόγο να διαμαρτύρονται εναντίον αυτής της κυβέρνησης.

  Η δημοσκοπική και η καθεστωτική στήριξη όμως, κινδυνεύουν να γυρίσουν μπούμεραγκ εναντίον της κυβέρνησης. Ο κόσμος βλέπει απορημένος τις 11 μονάδες διαφορά, οι Νεοδημοκράτες συνοφρυώνονται και περιορίζονται στον αντιπολιτευτικό τους λόγο, η στήριξη τύπου Μαριέττας "δεν υπάρχει ακυβέρνησία", ή Μητσοτάκη, που θέλει "περισσότερο ΠΑΣΟΚ" μέσα στην κυβέρνηση, αλλά όχι βέβαια το κόμμα του (;) να αποκτήσει αντιπολιτευτικό βηματισμό, όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση καθεστωτικής κυριαρχίας υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μια εντύπωση στον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να μην φύγει ποτέ. Οπότε επέρχεται σιγά σιγά και χωρίς να το αντιλαμβάνεται πολύ ο κόσμος, ή η ΝΔ του Σαμαρά, μια αίσθηση υποταγής στο "αναπόφευκτο" ότι μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι διαφορετικό που "δεν υπάρχει" γιατί "ο Σαμαράς είναι ανύπαρκτος". Δεν το λένε, προσπαθούν να το υλοποιήσουν, να ασχολούνται όσο γίνεται λιγότερο μαζί του για να μην προβάλλεται με κανέναν τρόπο. Σε αυτό βέβαια βοηθάει ότι ακόμη και ο ας πούμε δεξιός τύπος βρίσκεται πλήρως στη γραμμή Μητσοτάκη και στηρίζει ΝΔ μόνον για τα προσχήματα. Μπορεί να δει κανείς τα πρωτοσέλιδα του Ρίζου και του ΕΤ για να καταλάβει. Για την Καθημερινή ας μην μιλήσουμε, διότι αυτή παίζει τα δικά της παιχνίδια.

  Μέσα σε αυτόν τον κατά βάθος έντονο, αλλά όχι ιδιαίτερα αισθητό στην επιφάνεια καθεστωτισμό, αυτό που θα συμβεί και θα γυρίσει τελικά μπούμεραγκ στην κυβέρνηση, είναι ότι ο κόσμος σιγά σιγά θα ξεσηκωθεί και οι περί τον ΓΑΠ (μαζί με τον ίδιο τον ΓΑΠ) δεν θα ξέρουν από πού να φύγουν. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση, ας πούμε, να έχει χαλαρώσει επειδή νομίζει ότι έγινε δεκτό το ΠΣΑ στις Βρυξέλλες. Όταν όμως καταλάβει ότι στην ουσία δεν έγινε δεκτό, αλλά δεν τους το είπαν από ευρωπαϊκή ευγένεια, τότε δεν θα έχουν τι να πουν στα πλήθη και τότε η καθεστωτική στήριξη θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και θα μείνουν να καμαρώνουν τις... 11 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις!

  Ποντάρουν τα ρέστα τους, αλλά το παιχνίδι είναι προδιαγεγραμμένα χαμένο γι' αυτούς, και θα τα χάσουν όλα.

  Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει και θα το δούμε πολύ σύντομα στις οθόνες μας. Ας ελπίσουμε το κεντρώο κόμμα που θα προκύψει από τις στάχτες του ΠΑΣΟΚ να πάρει τα μαθήματα από τα διδάγματα του παρελθόντος, όπως τα πήρε η καθεστωτική δεξιά μετά τη μεταπολίτευση.

 31. ataktos avatar
  ataktos 20/01/2010 18:30:55

  Μια απορία από την χθεσινή μου επίσκεψη στο μεγάλο σας χωριό
  Τι θέλει η κυβέρνηση και σας γέμισε με νέους αστυνομικούς οπού αντίκριζα 10-10 και όλο νέα παιδάκια …

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ataktos 20/01/2010 20:28:18

   Α! εδώ να ξέρεις η μόνη περιοχή που αναφέρεται ως προβληματική για τα γούστα κάποιων είναι ο Άγιος Παντελεήμονας. Το ότι η Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζει εικόνα στρατοπέδου εδώ και κάμποσα χρόνια και πλέον η εικόνα αυτή έχει επεκταθεί σε όλην την Αθήνα (εκτός από τα σημεία διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας)ή έχει διαφύγει της προσοχής όλων (καθώς όπως φαίνεται δεν ξεκολλάνε από τον υπολογιστή τους) ή θεωρείται φυσικό φαινόμενο. Το μόνο που παράγουμε πλέον είναι αγροφύλακες, συνοριοφύλακες, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, και άλλα συναφή προϊόντα εξ ού και η δημοσιονομική εκτροπή.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ataktos 20/01/2010 20:45:49

   Υπαρχει ο δακτυλιος της αναρχοαυτονομιας γυρω απο Πολυτεχνειο,Εξαρχεια,Χημειο,Νομικη οπου διεξαγεται ο ανταρτοπολεμος των επαναστατων με τις δυναμεις του ΠΡΟΠΟ και απαιτειται διαρκης φυλαξη για να προστατευθουν οι στοχοι των εξεγερμενων απο τραπεζικα υποκατατσηματα εως τυροπιταδικα.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ataktos 20/01/2010 20:53:00

   Καλά εσύ ψυχραιμία αποδεικνύεται εύκολα ότι δεν έχεις περάσει από αυτά τα μέρη τα τελευταία χρόνια (εκτός αν γράφεις από ιντερνετ καφέ ή την ταράτσα του τιτάνια).

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/01/2010 11:45:12

  ΓΔ 1972, spread 304, 12 παρά τέταρτο, 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.