#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καλύτερα άνεργος και πεινασμένος, παρά δολοφόνος και φασίστας»Δύο νούμερα που έπεσαν στην αντίληψή μου το τελευταίο 24ωρο μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση πάντα με τα όσα βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Δύο αριθμοί που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, αλλά που με κάποιο μαγικό τρόπο συνδέονται με μια γραμμή… αίματος.

Το πρώτο νούμερο είναι το ποσοστό της ανεργίας. Τον Ιούλιο, λοιπόν, η ανεργία ανέβηκε στο 27,6%,  δηλαδή οι άνεργοι είναι 1,3 εκατ. και αυτό δείχνει τους επίσημους άνεργους διότι υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι.

Ποιος διαφωνεί ότι η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή οικονομικής κρίσης. Αυτός που δεν έχει εργασία, που δεν έχει εισοδήματα και που δεν περιμένει τίποτε είναι στη χειρότερη κατάσταση από όλους μας. Ακόμη κι από όσους επλήγησαν σφόδρα από τα Μνημόνια, τις… μνημονιακές κυβερνήσεις, τα μέτρα, τους πολιτικούς και ότι άλλο «μισούμε» τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο –άσχετο- νούμερο είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά τις κατηγορίες για εγκληματική δράση, ακόμη και για κατάλυση του πολιτεύματος. Στο 7,1% και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Δηλαδή πάνω από 500.000 Έλληνες δίνουν την ψήφο τους αυτή τη στιγμή. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μπορεί να έχει και διπλάσιο ποσοστό εν δυνάμει ψηφοφόρων το κόμμα του υπόδικου Μιχαλολιάκου.

Αυτά τα δύο νούμερα με στοιχειώνουν τις τελευταίες ώρες. Από τη μια το έγκλημα, η αποκρουστική μορφή του φασισμού κι από την άλλη ο φασισμός της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης, της αδυναμίας κάποιων να πληρώσουν ακόμη και για ένα κουλούρι του παιδιού τους. Φασισμός κι ο ένας φασισμός κι άλλος θα πει κανείς.

Πριν από μερικές ημέρες είχα γράψει ένα άρθρο που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι όσοι μπροστά στην κάλπη ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ας δουν μήπως τα χέρια τους είναι ματωμένα.

Λοιδορήθηκα, επικρίθηκα, δέχθηκα σκληρές κριτικές του τύπου «να τα αφήσω αυτά, ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Οι πολιτικοί είναι προδότες και ο λαός τους σιχαίνεται» και άλλα τέτοια.

Σήμερα, λίγες ημέρες μετά το φονικό, βλέποντας τη μάνα, τον πατέρα, τους φίλους του Φέσσα. Βλέποντας τον Μιχαλολιάκο, τον Παππά, τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο, είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που θα πω: «Καλύτερα άνεργος και πεινασμένος, παρά δολοφόνος και φασίστας».

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stamoschios avatar
  stamoschios 11/10/2013 09:28:00

  Το χειρότερο από όλα είναι να είσαι μπολσεβίκος

 2. αράχνας avatar
  αράχνας 11/10/2013 09:34:11

  Με τις υγείες σου...

 3. Mariana avatar
  Mariana 11/10/2013 09:53:46

  Και μετά? Θα κάτσεις 2-3 μέρες νηστικός. Μετά? Θα κάτσεις να πεθάνεις από την πείνα ή θα ορμήξεις σε αυτόν που έχει φαΐ? Πως θα σε χαρακτηρίσει τότε η "δημοκρατία"?

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ Mariana 11/10/2013 10:22:29

   ΣΥΡΙΖΑΙΟ...

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/10/2013 09:55:12

  Γιά νά λέμε τά πράγματα μέ τ' ὄνομά τους,ὁ Ρουπακιᾶς ἄνεργος ἦταν.
  Ἀτελέσφορη λοιπόν νομίζω,ἡ ἀντιπαράθεση μεταξύ ἄνεργου-πεινασμένου καί δολοφόνου-φασίστα,διότι ναί μέν προτιμώτερη ἀσυζητητί ἡ πρώτη ὀμάδα ὡς ἀκίνδυνη γιά τό κοινωνικό σύνολο,ἀλλά ὅπως καί νά τό κάνουμε,κάποιοι δολοφόνοι καί φασίστες ξεκινοῦν ὡς ἄνεργοι καί πεινασμένοι...
  Ἐδῶ μέ λίγα λόγια ἰσχύει ἡ παροιμία: ''ἀργία μήτηρ πάσης κακίας''...

  • elpiniki avatar
   elpiniki @ Κυθήριος 11/10/2013 10:12:23

   Συμφωνώ απολύτως.Η απελπισία της ανεργίας και της πείνας μπορεί να σε κάνει κλέφτη και εν δυνάμει δολοφόνο.

  • Σπίθας avatar
   Σπίθας @ Κυθήριος 11/10/2013 13:48:12

   Άνεργος ήταν ο Φύσσας ...ο Ρουπακιάς είχε και εποχική εργασία και χαρτζιλίκι από τους ιδεολογικούς του πάτρωνες και σίγουρα αμφίβολη ηθική

 5. Αρκάς avatar
  Αρκάς 11/10/2013 10:14:24

  Κύριε Αριστερέ Ψάλτη, εμπρός στο ...δρόμο που χάραξε ο κ. Πρετεντέρης;;;
  Έχετε ξεφύγει... με το θέμα της ΧΑ, σε απίστευτο βαθμό.

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Αρκάς 11/10/2013 10:51:16

   Ευχαριστώ για την επισήμανση. Καλύτερα... φευγάτος παρά «θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει». Οσο για το μπολσεβίκος του παραπάνω σχολιαστή, τι να πω. Μωραίνει κύριος

   • Αρκάς avatar
    Αρκάς @ Αριστερός Ψάλτης 11/10/2013 15:13:22

    Μην μιλάτε για φασισμό κύριε, όταν βγαίνει ανεξέλεγτα από μέσα σας το "αποφασίζομεν και διατάσσωμεν...".
    Συστηματικά χαρακτηρίζετε φασίστες όποιους δν υιοθετούν την Πρετεντέρειο μέθοδο και το μένος σας εναντίον της ΧΑ.

 6. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 11/10/2013 10:30:48

  Βέβαια αν η ατάκα είχε ως "καλύτερα άνεργος και πεινασμένος παρά μπολσεβίκος και συμμορίτης" τα περισσότερα σχόλια είτε δεν θα είχαν γίνει, είτε θα ήταν ουδέτερα είτε θα επικροτούσαν. Γιατί (σου λέει ο σχολιαστής) τα επιχειρήματα θα εξυπηρετούν εμένα κι όχι εγώ εκείνα. Κι έτσι με τούτα και με εκείνα η λογική έχει γίνει τελατίνι και ο λόγος των μέτρων ως προς τα σταθμά αβυσσαλέος.

 7. Hawk avatar
  Hawk 11/10/2013 11:42:31

  Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι ή και παραπάνω που προτίθενται να ξαναψηφίσουν χρυσαυγή δεν είναι ούτε δολοφόνοι ούτε φασίστες, είναι άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από την υποκρισία, το ψέμα και την διαφθορά του πολιτικού συστήματος που μας κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια. Πόσο πιό απλά να το πούμε, και σε καμία περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός που μας κυβερνά δεν έχει πετάξει από πάνω του την ρετσινιά ούτε μπορεί να εξαγνιστεί με μιάς όπως θέλει να πιστεύει.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Hawk 11/10/2013 13:10:57

   Ενώ στη ΧΑ δεν βλέπει ούτε υποκρισία , ούτε ψέμμα ,ούτε διαφθορά ; Το κακό δεν το διορθώνεις με ένα άλλο χειρότερο .

  • Σπίθας avatar
   Σπίθας @ Hawk 11/10/2013 13:51:05

   "έχουν αηδιάσει από την υποκρισία, το ψέμα και την διαφθορά "
   Στοιχεία τα οποία εν αφθονία βρίσκονται και στο κόμμα που επιλέγουν να ψηφίσουν αλλά αυτό φαίνεται να μην τους εμποδίζει

 8. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 11/10/2013 11:55:26

  Αριστερέ ψάλτη , έχετε μείνει ποτέ νηστικός όχι για τρεις μέρες όπως λέτε αλλά για μια , έστω μια, εσείς ή τα παιδιά σας.
  Τελικά η παροιμία ''ο χορτασμένος τον νηστικό δεν τον πιστεύει '' επιβεβαιώνεται καθημερινά....δυστυχώς.

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Μπάμπης...μπαμπίνος. 11/10/2013 13:03:21

   Τι ξέρεις εσύ για μένα ρε κακομοίρη. ποιος νομίζεις ότι είμαι; Κάθομαι στην Εκάλη και γράφω γιατί δεν έχω τι να κάνω; Αν ήξερες τι δουλειές έχω κάνει και πόσες ώρες την ημέρα εργάζομαι θα είχες κάνει τουμπεκί. Κι από την άλλη, να δικαιολογήσω μια εγκληματική οργάνωση επειδή υπάρχει ανεργία και πεινασμένοι; Ελεος

 9. Εγώ avatar
  Εγώ 11/10/2013 12:33:21

  Αριστερέ Ψάλτη θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς γιατί οι πεινασμένοι δεν πάνε στην Αριστερά και πάνε στη ΧΑ. Αφού όσον αφορά το οικονομικό πεδίο οι πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς και της ΧΑ είναι απολύτως ταυτόσημες.

  Όταν απαντήσεις σε αυτό τότε θα καταλάβεις και την επιμονή των πολιτών να στηρίζουν τη ΧΑ. Και τότε θα μπορέσεις να αναλύσεις το φαινόμενο με διαφορετική και σαφώς πιο αντικειμενική ματιά.

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ Εγώ 11/10/2013 14:33:34

   Eννοείς γιατί αυτοί οι συγκεκριμμένοι πρώην δεξιοί και νυν πεινασμένοι δεν πάνε στην Αριστερά και πάνε στη ΧΑ.
   Η δική μου απάντηση είναι γιατί τους πρόδωσε το ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης.
   Οι Ελληνες Αριστεροί και μαλιστα πεινασμένοι, ποτέ δεν πάνε στην Χ.Α. διότι αντιλαμβάνονται οτι οι δήθεν "ταυτόσημες" πολιτικές "προτάσεις" της με τις προτάσεις της Αριστεράς, είναι χονδροειδή και ύπουλα ψέμματα.
   Το ποσοστό κάποιων που θεωρούσαν τον εαυτό τους "αριστερό" στη Χ.Α. είναι περίπου 0,001% , και συνήθως δεν είναι άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ούτε ειλικρινείς στις απαντήσεις τους στα γκάλοπ.

 10. Οι Απέναντι avatar
  Οι Απέναντι 11/10/2013 13:09:39

  Πλαστό το δίλημμα αγαπητέ. «Καλύτερα άνεργος και πεινασμένος, παρά δολοφόνος και φασίστας». Εσείς αν χρειαστεί που δεν σας το εύχομαι, διαλέξτε την στάση του κακομοίρη, του παραιτημένου και του άβουλου. Το ρόλο του θύματος ενάντια στο ρόλο του θύτη. Καταλαβαίνετε όμως οτι ο μόνος ρόλος που ταιριάζει στον ΑΝΘΡΩΠΟ που δεν ανέχεται να έρπει, είναι αυτός του επαναστατημένου που εξεγείρεται ενάντια στην αδικία και απαιτεί την αξιοπρέπεια και τη ζωή του. Ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα. Εγώ αν χρειαστεί, αυτόν θ΄ακολουθήσω.......

  • Valter avatar
   Valter @ Οι Απέναντι 11/10/2013 14:41:21

   Να υποθέσω ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και η παρουσία σας στο βουνό δεν κρίνεται επιβεβλημένη?
   Νομίζω ότι η φράση "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν" φτιάχτηκε για αυτό το σχόλιο!

   • Οι Απέναντι avatar
    Οι Απέναντι @ Valter 11/10/2013 20:54:43

    Να υποθέσετε μόνον, οτι ακόμη δεν πεινάω. Αν πεινάσω, αν πεινάσουμε ακόμη περισσότεροι απ΄όσους ήδη πεινούν και απελπίζονται, μάλλον δε γίνεται κανείς να σας εγγυηθεί πως θα ...λουφάξουμε ήσυχα για να ...κοιμάστε εσείς ασφαλής και να παραμυθιάζεστε οτι όοολα βαίνουν καλώς. Το ελαφρύ και ανάλογο της αντιληπτικής σας ικανότητας δε σχολιάκι περί του ...καλσόν, ως άκρως τετριμμένο και φτηνό, σας το αφήνω ασχολίαστο. Ποιός νοιάζεται; Δεν αξίζει. :-P

    • Valter avatar
     Valter @ Οι Απέναντι 11/10/2013 23:40:34

     Μα φυσικά! Πως δεν το σκέφτηκα?
     Πρέπει να πεινάσετε πρώτα. Μια δίαιτα είναι επιβεβλημένη πριν το αντάρτικο , φαντάσου στο βουνό με περιττά κιλά! Δεν πάει.
     Ξέρετε κάτι? Έχω βαρεθεί να περιμένω να πεινάσετε εσείς και οι όμοιοι σας που πάσχουν από επαναστατική λαγνεία.
     Όλο λέτε ότι τώρα θα έρθει ο ξεσηκωμός , τώρα η οργή γιγαντώνεται , τώρα ο ατμός θα τινάξει το καπάκι , τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και στο τέλος τίποτα! Μηδέν! Σιγή!
     Δεν ξέρω τι να υποθέσω πια , ή τα πράγματα δεν είναι τελικά τόσο μαύρα όσο η επαναστατική λαγνεία σας κάνει να πιστεύετε , ή αυτοί που λατρεύουν τις επαναστάσεις σπάνια ανήκουν σε τάξεις που έχουν ανάγκη μια επανάσταση.
     Εσείς τι νομίζετε?

     • Καλ Ελ avatar
      Καλ Ελ @ Valter 12/10/2013 09:10:25

      Εσύ Βάλτερ, είσαι από τους πιο αστείους του χώρου τελικά . Έχεις πολύ μεγάλη πλάκα. ''Καλύτερα άνεργος και πεινασμένος, παρά δολοφόνος και φασίστας'' είναι το θέμα μας. Όσον αφορά τη δίαιτα τώρα, βάλε τη φουσκωτή συμβία σου να κάνει, για να μπορεί να τρέχει γρήγορα όταν χρειαστεί. Κόψε της το πολύ χαβιάρι βρε αδερφέ! Εσύ, κάνε εντατικά διάδρομο να πέσει η μπάκα και να φύγει και το λίπος από το μυαλό. Όσο για την επανάσταση που κάποιοι ....σου υποσχέθηκαν κι εσύ βαρέθηκες ο έρμος να την περιμένεις, η εξήγηση που δε σκέφτηκες ίσως είναι οτι ως τώρα καταναλώνεται σε πληρωμή φόρων, χαρατσιών και λοιπών αναγκών, το όποιο λίπος υπήρχε στην άκρη, από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Κάνε λίγο ακόμη υπομονή. Μη χάνεις το...κουράγιο σου. Όταν πεινούν οι άνθρωποι και όταν δυστυχούν, συνήθως αντιδρούν βιαίως. Εκτός βεβαίως απ΄τους λοβοτομημένους.
      Η ''επανάσταση'', συντελείται αρχικά στο μυαλό των καταπιεσμένων κι ύστερα γίνεται αντιληπτή (με τρόπο οδυνηρό συνήθως), από τους ευτραφείς καλοπερασάκηδες και τους αναιδείς, εγωπαθείς, χοντρόπετσους. Υπομονή λοιπόν για τώρα και κουράγιο για μετά.

 11. μιχαλης avatar
  μιχαλης 11/10/2013 13:17:12

  ο φασισμός αποτελεί μέθοδο αυτοάμυνας ενός λαού σε καιρούς κρίσης, διαχρονικά.

  • Καλ Ελ avatar
   Καλ Ελ @ μιχαλης 12/10/2013 08:51:27

   Ο φασισμός, είναι αυτοκτονική μέθοδος ''αντίδρασης''.

 12. Δημητρης avatar
  Δημητρης 11/10/2013 13:17:34

  Εχετε δει ολοι σας ταινιες και εχετε διαβασει αληθινες ιστοριες που οι πεινασμενοι που ηταν κανονικοι ανθρωποι πριν εγιναν ανθρωποφαγοι τρωγοντας ακομη και νεκρους για να επιβιωσουν...γι' αυτο καλο ειναι αν δεν εχουμε περασει πραγματικη πεινα να μην κρινουμε....

 13. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 11/10/2013 14:13:01

  Εξυπνακισμοί γυμνασιακού επιπέδου. Διότι συγκρίνετε πράγματα εντελώς ανόμοια και αναφέρεστε σε ένα δίλλημα που δεν υφίσταται. Κανείς δεν τίθεται ενώπιον του διλήματος "άνεργος και πεινασμένος" ή "δολοφόνος και φασίστας". Ας μιλήσουμε καλύτερα για το "καλύτερα άνεργος και πεινασμένος παρά αφισοκολλητής και γλύφτης κατουρημένων ποδιών και κοπρόσκυλο του δημοσίου". Αυτό είναι ένα πραγματικό δίλλημα. Ή για πείτε μας καλύτερα με τι θα είναι βαμμένα τα χέρια αυτών που θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ και όλων αυτών που έχουν σύνθημα το "ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" και που δεν έχουν ακόμη απολογηθεί ακόμα για τα κονσερβοκούτια και τις πηγάδες σε όλη την Ελλάδα ή για τα εγκλήματα της ΟΠΛΑ που ήταν στην κυριολεξία μια οργάνωση σχιζοφρενών δολοφόνων με τσεκούρια ή αυτών που τιμούν το ανθρωπόμορφο κτήνος Βελουχιώτη και τον καταδικασθέντα και εκτελεσθέντα μετά από μία δίκαιη δίκη, επί "δημοκρατικής" κυβέρνησης Πλαστήρα και με αδιάσειστα στοιχεία ως κατάσκοπο Μπελογιάννη? Αν θέλαμε να διαβάσουμε τέτοιου τύπου άρθρα θα μπαίναμε στον Ριζοσπάστη.

 14. Κεραμυδόγατος avatar
  Κεραμυδόγατος 11/10/2013 15:31:07

  Αμετανόητος έτσι; Το ίδιο βιολί συνεχίζεις. Εγώ ευτυχώς, παρότι έχω πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν είμαι ούτε άνεργος ούτε πεινασμένος. Δείχνω όμως απόλυτη κατανόηση στον αναξιοπαθούντα συνέλληνα που μέσα στην απελπισία του στρέφεται σε εξτρεμιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ΧΑ. Η μητέρα του Φυσσα χαροκαμμένη είναι, δικαιούται να λεέι ό,τι θέλει και υποχρεούμαστε να δείξουμε κατανόηση. Αλλά δεν είναι δυνατόν να σοβαρολογούμε πως μισό εκατομμύριο Έλληνες είναι συνένοχοι! Δεν έχεις το δικαίωμα Αριστερέ Ψάλτη, να μιλάς για αντιφασισμό κα ιδιανικά σε κάποιον που δεν έχει να φάει, που υποφέρει από την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Έχω κι εγώ ρωτήσει φίλο οπαδό της ΧΑ "καλά δε σε πειράζει που ο Παππάς έβγαινε φωτό με τη σβάστικα, που ο Μιχαλολιάκος υμνούσε το Χίτλερ;", και μου απάντησε κάτι σαν "Σκοτίστηκα" (στο πιο αγενές). Με στενοχώρησε αυτή η απάντηση, αλλά ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗ ΛΕΕΙ.

  • DI.KO avatar
   DI.KO @ Κεραμυδόγατος 11/10/2013 19:30:00

   Πόσο γρήγορα οι Έλληνες ξεχνάμε...Δίστομο και Καλάβρυτα και όλα τ' άλλα τα εγκλήματα των ναζί. Είμαστε άραγε τόσο επιφανειακοί;
   Μπορεί οι 500.000 να μην είναι όλοι ένοχοι, αλλά το που πάει η ΧΑ δεν θα έπρεπε να τους είχε ξεφύγει. Ανατριχιάζω και οργίζομαι βλέποντας παρελάσεις "ταγμάτων" έτοιμα για ξυλοδαρμούς και κάθε άλλη μορφή βίας. Ανατριχιάζω και οργίζομαι σκεπτόμενος τα θύματα στη Μαρφιν.
   Παρ' όλα αυτά τα δύο συμβάντα δεν είναι συγκρίσιμα. Η ΧΑ είναι κόμμα που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και βλέπουμε με τι τρόπο κάνει τη δουλειά του.

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ Κεραμυδόγατος 11/10/2013 19:34:19

   Αν έχει κάθε δικαίωμα να την λέει ενώ έχει πολύ κι άλλες πολιτικές επιλογές, γιατί σε στενοχώρησε? Μήπως γιατί θεωρούσες οτι ο φίλος σου διέθετε περισσότερη φαιά ουσία, ώστε να σκεφτεί σωστότερα και απογοητεύτηκες? Διότι αυτή η εύκολη λύση," Εχω πρόβλημα κρίσης και ανεργίας, αρα πάω Χ.Α. και το λύνω", απλά δείχνει οτι είναι άξιος της μοίρας του και βεβαίως είναι δικαίωμά του. Οπως και αν επέλεγε να αυτοκτονήσει, όπως κάνουν άλλοι, χωρίς να βλάψουν τους υπόλοιπους...

   • Scarface avatar
    Scarface @ Ωρίων 11/10/2013 22:09:53

    Ετσι μπραβο... οποιος δεν ειναι βολεμενος και κατα προτιμηση και κρατικοδιαιτος, θα πρεπει να κανει χαρακιρι για να σας απαλαξει απο την παρουσια του... Και απο την ψηφο του βεβαιως, βεβαιως...

   • ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας avatar
    ΜόνηΣτηΜέση Της Αρένας @ Ωρίων 11/10/2013 23:06:30

    Η ανεξάρτητη ψήφος είναι δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη και όλοι πιστεύουμε οτι οι διαφωνούντες μαζί μας, ''είναι άξιοι της μοίρας τους''. Εσείς ας πούμε είστε άξιος της μοίρας σας γιατί ανήκετε στο άλλο ''άκρο'', εγώ γιατί ψηφίζω ΚΚΕ, ο άλλος γιατί στηρίζει Σαμαρά, κ.λ.π., κ.λ.π. Τελικά, δεν είστε ούτε εσείς Δημοκράτες. Απλά δεν δέρνετε και δεν σκοτώνετε σαν τους τραμπούκους. Σε όλα τα άλλα, μια χαρά μοιάζετε. Πας μη όμοιός σας, ...άξιος της μοίρας του.

 15. Αναλώσιμος avatar
  Αναλώσιμος 11/10/2013 16:20:07

  Αν τα χέρια των ψηφοφόρων της χρυσής αυγής είναι ματωμένα, τότε πρέπει να ισχύει και το "μαζί τα φάγαμε" του πάγκαλου, για τους ψηφοφόρους όλων των σωτήρων μας. Εγώ πάντως στο παιδί μου θα πω: Καλύτερα άνεργος πολίτης παρά ενεργός πελάτης.

 16. Hawk avatar
  Hawk 11/10/2013 16:26:45

  Sorry δεν σας κατάλαβα, μέχρι μία μέρα πριν την δολοφονία του Φύσσα, είχε πει κανένας εκτός από κάποιες φωνές της αριστεράς που τους αποκαλούσαν έτσι κι αλλιώς φασίστες, ότι η ΧΑ είναι εγκληματική συμμορία και τα σχετικά? Αν ήξεραν γιατί κράταγαν κλειστό το στόμα και τα στοιχεία στα συρτάρια? Γιατί η κάθε υπόθεση (εγκληματική) δεν πήγαινε αμέσως στον εισαγγελέα? Αν όπως λέτε ήξεραν γιατί τρία στελέχη της ΝΔ δεν ψήφισαν την άρση της ασυλίας του Κασσιδιάρη τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση Δούρου - Κανέλλη? Ξαφνικά λοιπόν ανακαλύψαμε τον τροχό, οκ. Σαφώς και η ΧΑ δεν είναι ενδεδειγμένη πολιτική λύση στα προβλήματα, άντε να το πεις όμως στον απελπισμένο κόσμο που το μόνο που έβλεπε ήταν η αντιμνημονιακή προβιά & η δήθεν αντισυστημική γλώσσα.

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Hawk 11/10/2013 21:21:39

   +10000000000

 17. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/10/2013 16:35:40

  Ἡ ἀνεργία βεβαίως καί δέ θεωρεῖται δικαιολογία γιά τήν τέλεση ἐγκλήματος,ἀλλά καί ἡ ἐποχική ἐργασία καί τό χαρτζηλίκι δέν θεωροῦνται σταθερή ἐργασία πού νά μπορεῖ νά ζήσει μιά οἰκογένεια μέ δυό παιδιά.
  Περισσότερο σάν σκότωμα τῆς ὥρας ἦταν...
  Καί ἐννοεῖται,εἶναι περιττό καί ἄδικο νά φτάσουμε στό σημεῖο τοῦ συμψηφισμοῦ τῆς ἀνεργίας τοῦ θύτη μέ τοῦ θύματος...

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/10/2013 17:06:06

  Δηλαδή αν κάποιος δεν είναι άνεργος και πεινασμένος, σημαίνει ότι είναι φασίστας και δολοφόνος; Ή αν είναι όντως άνεργος και πεινασμένος, σημαίνει ότι δεν είναι φασίστας και δολοφόνος;

 19. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 11/10/2013 17:30:25

  Αφού έχεις την δουλειά σου και εργάζεσαι με τις ώρες είσαι από τους βολεμένους , σε αντίθεση με πααρα πολλούς που δεν έχουν εργασία και ψάχνουν να την βολέψουν από δω και από εκεί.
  καλή η θεωρεία ,δεν λέω, αλλά όταν αρχίζει να κόβει η λόρδα και το ψυγείο είναι άδειο η θεωρεία δεν τρώγεται.
  όσο για το θέμα της Χ.Α. είμαι και εγώ αντίθετος με την βία και τους τραμπουκισμούς από όπου και αν προέρχονται , αλλά για πες μου η αριστερά στην Ελλάδα τα 40 χρόνια που 'παίζει ' στο προσκήνιο στην Ελλάδα με την συνεισφορά της στο θέμα της βίας (17Ν ,Πυρήνες της φωτιάς αναρχικοί , ΑΝΤΑΡΣΥΑ , κτλ) πόσο αθώα είναι ;

 20. palindromos avatar
  palindromos 11/10/2013 19:50:21

  Αν δεν μπουν μέσα κανά δυό πρωθυπουργοί και 30-40 βουλευτές και υπουργοί
  προηγούμενων κυβερνήσεων μην περιμένετε να πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ.
  Τί να σου κάνει ο γέρο Τσοχατζόπουλος ?
  Αν γίνει δημοσκόπηση για το αν πρέπει να μπει ο ΓΑΠ μέσα ή όχι τί ποσοστά λέτε να πάρει το ΝΑΙ ? Συντριπτικά υπέρ του ΝΑΙ! Κανείς όμως δεν ασχολείται. Κανείς δεν τολμά να κινήσει ανάλογες διαδικασίες.
  Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει μετατραπεί σε Κολοσσαίο και οι πολίτες διακατέχονται από αισθήματα αντεκδίκησης στο πολιτικό σύστημα. Θέλει αίμα στην αρένα.
  Θέλει τιμωρία . Βαριά τιμωρία των υπευθύνων.

  • BLACK CAVIAR avatar
   BLACK CAVIAR @ palindromos 11/10/2013 20:12:58

   Σε μια δημοκρατία μπαίνει φυλακή όποιος αποδεικνύεται ότι έχει παρανομήσει, μετά από δίκη. Δεν μπαίνει φυλακή κάποιος για να καλυφθούν οι ελάχιστες αποδεκτές αριθμητικά "απαιτήσεις για τιμωρία" των οργισμένων ψηφοφόρων, ούτε για να τιμωρηθεί για πολιτικές που ψηφίστηκαν και εγκρίθηκαν από τους παραπάνω ψηφοφόρους.

   • Scarface avatar
    Scarface @ BLACK CAVIAR 11/10/2013 22:06:28

    Και γιατι δε διερευνουμε κατα ποσο αυτος που εχει κατηγορηθει οτι μαγειρεψε τα στοιχεια της ελστατ, καταχρεωσε το κομμα του (που ειναι το πορισμα?) και πουλησε τη χωρα στο δντ ΠΡΙΝ τις εκλογες, οταν ακομα "λεφτα υπηρχαν" (οπως δηλωσε ο στρος καν), εχει παρανομησει? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗ ΝΔ?

   • Δημητρης avatar
    Δημητρης @ BLACK CAVIAR 11/10/2013 22:41:25

    Σε μια πραγματικη δημοκρατια υπαρχει η αναλογικη ψηφος και οχι +50....σε μια πραγματικη δημοκρατια δεν υπαρχει νομος περι ευθυνης υπουργων ουτε τοσα προνομια σε βουλευτες..σε μια πραγματικη δημοκρατια τηρουνται οι προεκλογικες υποσχεσεις και δεν γινεται το ακριβως αντιθετο απο αυτα που υποσχονται

   • παλίνδρομος avatar
    παλίνδρομος @ BLACK CAVIAR 11/10/2013 22:47:44

    Όχι, είναι απόλυτα αποδεκτή η οργή και η δυσαρέσκεια του μέσου ψηφοφόρου όσον αφορά την ατιμωρησία και αυτή δεν αποτελεί ελάχιστη αριθμητικά μειοψηφία αλλά πλειοψηφούν ρεύμα.
    και γίνεται όλο και περισσότερο πλειοψηφούν ρεύμα όσο αυξάνουν τα χαράτσια, οι φόροι ,οι περικοπές .
    Ένας απλός πολίτης αν χρωστά έστω και λίγα χρήματα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ενώ αντίθετα
    τα μαύρα δισεκατομμύρια της λίστας Λαγκάρντ εξακολουθούν να παραμένουν ανέγγιχτα την στιγμή μάλιστα που αντίστοιχες λίστες έχουν αποφέρει δισεκατομμύρια σε διωκτικές αρχές άλλων χωρών.
    Ο κ. Παπακωνσταντίνου που ενεπλάκει στην υπόθεση εξακολουθεί να διάγει ελεύθερος τον βίο του ενώ υπάρχουν ένα σωρό ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.
    Μια ομάδα πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, και όχι μόνον ο εν λόγω κύριος ως μια συμμορία, έκαναν ακριβώς αυτά που έπρεπε για να μην πληρώσει κανείς από τους συμπεριλαμβανομένους σ’ αυτή την λίστα το τίμημα των παράνομων πράξεών του.
    Το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, αφού η όλη υπόθεση πέρασε από σαράντα κύματα, αντέδρασε και παρέπεμψε μόνον τον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν τελικά θα τιμωρηθεί κι αυτός ή όχι.
    Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πένονται, να υποφέρουν και να αυτοκτονούν και οι κλεπτοκράτες να ζουν τον τρυφηλό τους βίο, χωρίς να πληρώνουν!
    Επομένως είναι απόλυτος δικαιολογημένη και διαδεδομένη η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος πολλών αξιόποινων πράξεων πολιτικών ιθυνόντων.

    Μετά την υπόθεση της σύλληψης των μελών της ΧΑ αποδείχτηκε ότι όταν το πολιτικό σύστημα θέλει τότε μπορεί.
    Αυτά τα ζητήματα της εκκρεμούσας ατιμωρησίας
    πρέπει να τα προσέξει η κυβερνώσα παράταξη για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να πάρει αντίστοιχες σκληρές αποφάσεις όπως έκανε στην περίπτωση ΧΑ.

 21. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 11/10/2013 19:55:01

  Λαθος και τα δυο νουμερα. Οι ανεργοι ειναι πανω απο 1,5 εκ-οι φανεροι- και οι ΧΑυγιτες πανω απο 1 εκ. Το λαθος και για τα δυο ειναι της ΝΔ, η ποια δεν φυλακισε ολο το πασοκ το οποιο ταιζεται ακομα στο δημοσιο και για την ακροδεξια νομιζει ακομα οτι ειμαστε στο 1977

  • Scarface avatar
   Scarface @ IOKLOS ZARAS 11/10/2013 22:01:31

   Τους συνεταιρους τους θα βαλουν φυλακη?

 22. Scarface avatar
  Scarface 11/10/2013 22:00:14

  Οσο κλεφτες ειναι ολοι οι ψηφοφοροι των κοματων εξουσιας και οσο ανθελληνες ολοι οι ψηφοφοροι της αριστερας, αλλο τοσο ειναι και δολοφονοι με ματωμενα χερια ολοι οι ψηφοφοροι της ΧΑ.

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ Scarface 12/10/2013 10:23:33

   Δεξιά και τα μυαλά στα κάγκελα ...

 23. Οι Απέναντι avatar
  Οι Απέναντι 11/10/2013 22:13:38

  Ε, όχι βέβαια....

 24. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 12/10/2013 00:30:01

  Την φράση '' Ο κομουνισμός είναι εγκεφαλική ψώρα'' κάτσε να δεις ποιος την είπε....α ναι ο Καζαντζάκης κάτι παραπάνω θα ήξερε , δε νομίζεις;

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Μπάμπης...μπαμπίνος. 13/10/2013 00:11:12

   Αμάν, ρε παιδιά! Οϋτε στιγμάτιζε τον κομμουνισμό ο Καζαντζάκης στην συγκεκριμένη αράδα (αλλά τον εννοούσε να κατατρώει τη λογική) αλλά ούτε και κομμουνιστής ήταν.
   Και ο Γκάντι, παρεμπιπτόντως, εξέφραζε έντονη εκτίμηση για τον Χίτλερ. Χρυσαυγίτης;

 25. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 12/10/2013 00:32:39

  Κότες τριλειρατες και μακροπουπουλάτες ,αυτό είναι!

 26. Ωρίων avatar
  Ωρίων 12/10/2013 10:21:58

  Σίγουρα ήξερε αφού ήταν Κομμουνιστής.

 27. Διλημματα! avatar
  Διλημματα! 12/10/2013 11:52:59

  Αγαπητε , αγαπητε!
  Υπαρχει και το αλλο!
  "καλλιτερα ...φασιστας, παρα ανεργος , πεινασμενος δολοφονος!
  Γιατι ακομα και με την... ποσοστοση , το πρωτο εχει 1 θυμα και το δευτερο ως πραγματικοτητα εχει ως θυματα εκατονταδες ανημπορα γεροντια, τρομο, φοβο και ηττοπαθεια!
  Το αστυνομικο δελτιο στην υπηρεσια σας, κυρ ΑριστεροΨαλτη μου!
  ...με θυτες ημεδαπους και, κατα πλειονοτητα, αλλοδαπους, που επικαλουνται οι ιδιοι και οι "γνωστοι πασιγνωστοι δικαιοροι" τους, την φτωχεια και την πεινα, ως ηθικους αυτουργους των εγκληματων τους!
  Τα διλημματα του ...Πωλου , το Π με Κ, ειναι κατωτερα των περιστασεων και πολυ απλοϊκα για το επιπεδο σας!
  Μη προκαλειτε ...συγκρισεις! Μπορει να ...γινουν!

 28. Λάκων avatar
  Λάκων 12/10/2013 14:54:46

  Αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε κύριε Αριστερέ Ψάλτη, είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας ΔΕΝ θέλουν πλέον αυτή την "Δημοκρατία".
  Αν εσείς δεν αντιλαμβάνεστε τους πραγματικούς λόγους, έξω από πολιτικές και κομματικές παρωπίδες , είστε τότε και κακός σύμβουλος της κοινωνίας, από τη στιγμή που έχετε βήμα στον δημόσιο λόγο, αλλά και κακός "εκπρόσωπος" της δημοκρατικής φωνής.
  Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως ως εδώ μας έφτασε ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και η ανούσια πολιτική ΦΛΥΑΡΙΑ, και αυτό πλέον δεν είναι ανεκτό.
  Έργα κύριε Αριστερέ Ψάλτη, γιατί αλλιώς είστε και εσείς ένα ακόμα "τούβλο στον τοίχο".
  Έργα και όλα θα οδεύσουν προς την λογική. Τα παχιά λογία πλέον δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.
  Αν σας ενοχλεί η ΧΑ και οι ψηφοφόροι της, να κάνετε πρώτα σκληρή κριτική στην αριστερά και τους ψηφοφόρους της, επειδή έχει αποτύχει.
  Να κάνετε προτάσεις για να γυρίσει ο κόσμος σε δημοκρατικά σχήματα.
  Να τρέξετε και να πιέσετε τους δημοκρατικούς κύκλους να αγκαλιάσουν τους αδικημένους, πεινασμένους, κακοποιημένους και ανασφαλείς πολίτες.
  Αυτό κάνω προσωπικά αντί να λιβανίζω δαίμονες. Έργα είπαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.