#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2008 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλύπτει ο Γιάννης το …θεριό και το θεριό το Γιάννη

Αν έγιναν τα πράγματα όπως ισχυρίζεται ο Γιάννης Ανδριανός, ότι δηλαδή ο Θέμος δεν εκβίαζε για τα 5.500.000 και πως τον ενημέρωσε απλώς ότι μια γυναίκα τριγυρίζει στα ΜΜΕ με ένα DVD, το οποίο του το παρέδωσε, χωρίς να του πει από πού το πήρε κι αν είναι μονταρισμένο, τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Γιατί τότε να γίνουν όλα αυτά; Δεν μπορούσε να το πει αυτό από την αρχή του Μαξίμου για να γλιτώσουμε κι εμείς από όλα εκείνα τα απίθανα που ακούσαμε τόσον καιρό; 

Όπως όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πλέον ο κ. Ρουσόπουλος όλο αυτό το διάστημα διέρρεε υπογείως το όνομα του κομιστή και τροφοδοτούσε τα σενάρια περί εκβιασμού με διάφορες εκδοχές (βλ. εδώ και εδώ). Εμπλέκοντας έτσι ο ίδιος το Μαξίμου, ενώ αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με το να πουν από την αρχή την αλήθεια (αν είναι αυτή). Τώρα και ο κ. Ανδριανός και ο κ. Αγγέλου καλύπτουν όσο μπορούν τον Θέμο, ο οποίος κατηγορεί στον ανακριτή «κυβερνητικά στελέχη» ότι τον πολεμούν για να κλείσουν την εφημερίδα του για να γίνει έτσι «ανεμπόδιστα» η  αγορά των Eurofighter. Από όσα δηλαδή έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι προφανές ότι :

Ο κ. Αγγέλου, ο κ. Ανδριανός και ο Θέμος δείχνουν να συμπλέουν, έτσι ώστε να καταρρεύσει και το κατηγορητήριο, επειδή αν δεν αποδειχθεί εκβιασμός, η υπόθεση θα πέσει στα μαλακά. Τα 5.500.000 είναι άλλη υπόθεση επειδή ο Θέμος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να παραπεμφθεί.
Μένει εκτεθειμένος ο κ. Ρουσόπουλος για όσα διέρρεε. Εκτός βεβαίως κι αν το έπαιζαν μαζί το παιχνίδι για λόγους που αγνοούμε προς το παρόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 07/02/2008 22:14:31

  Ο Αγγέλου λέει ότι τη ίδια ημέρα της συνάντησης Αδριανού με τον Αναστασιάδη, κάλεσε τον Ζαχόπουλο και "συζήτησαν" για το πρόβλημα, ενώ του είπε ότι υπάρχουν και ... αποδεικτικά στοιχεία. Ο Ζαχόπόλουλος απάντησε ότι τα ξέρει αυτά τα στοιχεία και ότι πράγματι είχε σχέση, αλλά την διέκοψε ένα μήνα πρίν (Νοέμβριο 2007). Του'πε επίσης, ότι δεχόταν πιέσεις από την Τσέκου. Τελικώς, οι δύο συμφώνησαν ότι η καλύτερη λύση για να βγεί η κυβέρνηση από το αδιέξοδο ήταν η παραίτηση. Τελικώς όμως, ο Ζαχόπουλος πηδώνντας από το μπαλκόνι, τους χάλασε τη σούπα. Δεν διευκρινίζεται στις καταθέσεις όμως, τι είναι εκείνο που μεσολάβησε για να πηδήξει στο κενό. Τι ήταν; Εκβιασμός από Αναστασιάδη; Μα, ο Αδριανός λέει ότι ούτε τον εκβίασε, ούτε ζήτησε ανταλλάγματα. Απλά, ως γνήσιος εκδότης που θέλει να πουλήσει μερικές εκδουλεύσεις στην εξουσία (πέντε εκατομμύρια είναι αυτά), έδωσε το ΝτιΒιΝτι. Είναι προφανές ότι ο Αγγέλου πίεσε τον Ζαχόπουλο να παραιτηθεί. Είναι όμως, μόνον αυτό; Γιατί ο Ζαχόπουλος μέχρι την τελευταία στιγμή έψαχνε να βρεί ποιός έχει το ΝτιΒιΝτι και σε ποιά εκπομπή θα μπορούσε να βγεί; Του'χε γίνει απλά ψύχωση (μετά κιόλας την ενημέρωση Αγγέλου ότι υπάρχει υλικό) ή ήξερε ότι υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος να βγεί στη φόρα; Αυτά, όπως και πολλά άλλα, δεν απαντώνται.

  Οσον αφορά τις ψευτο-μαγκιές του Θέμου ότι "σήμερα κατέρρευσε η θεωρία περί εκβιασμού και συναλλαγής", όπως γράφει στη σημερινή ανακοίνωσή του, ένα αποδεικνύουν: Οτι πράγματι πούλησε εκδούλευση στην εξουσία. Ε, μην μας το παίζει δημοσιογρλαφος. Το ξέρουμε ότι το ίδιο κάνουν και άλλοι -κυρίως- μεγαλοδημοσιογράφοι. Αλλά αυτοί δεν πιάστηκαν στα πράσα. Αυτός συνελήφθη με κατεβασμένα τα σώβρακα. Μήπως έχει την απαίτηση να τον υποστηρίξουμε; Ούτως ή άλλως όσοι δημοσιογράφοι τα κάνουν πλακάκια με την οποιδήποτε (οικονομική, πολιτική κ.λ.π.) εξουσία, είναι κατακριτέοι. Πόσο μάλλον, όταν δεν μπορούν να το κρύψουν κιόλας.

  Τα περί νέου 89 και Ψυχάρη πόυ ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεσή του, επίσης σηκώνουν πολύ νερό. Δηλαδή, τι θέλει να πεί: "Γκαγκστεράκος εγώ ρε παιδιά, αλλά ο Ψυχάρης είναι Νονός. Γιατί τα βάζετε μόνο με μένα;" Ωραία, να συμφωνήσουμε και σε αυτόι. Αλλά όχι και να τον δικαιολογήσουμε και να του κάνουμε πλάτες. Και εξ'όσων πληροφορούμαι ήδη ο Θεμάκος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το Λαμπρακέϊκο και το Μπομπολέϊκο για να σταματήσει το νταβαντούρι.

  Ακόμα λέει ότι αυτός τάβαλε με τα κυκλώματα (Ψυχάρης, Ρουσόπουλος, Πατεράκης), επειδή ήθελαν να προωθήσουν το μαχητικό αεροσκάφος "Γιουροφάϊτερ", το οποίο χαρακτηρίζει μάλιστα, ανύπαρκτο. Ωραία, καλά έκανε και τους έβγαλε στη σέντρα. Αρκεί όμως, να είσαι καθαρός μεγάλε και να μην προωθείς ανταγωνιστικά συμφέροντα (γαλλικά μαχητικά;). Ετσι είναι ο δημοσιογράφος. Ενώ αντίθετα ο Θέμος, ως όλα δείχνουν, είναι μεσάζοντας και έμπορος. Οπως το ίδιο είναι και ο Μάκης. Αλλά γι'αυτόν, όταν ανοίξει το δικό του κεφάλαιο.

  Στις καταθέσεις υπάρχει επίσης και αυτή η μεγάλη πολιτική μορφή, ο κολλητός του Κλαδά (ΣΔΟΕ), βουλευτής της ΝΔ, Κουκοδήμος. Τι λέει; Εγώ το μόνο που είπα στον Μάκη είναι ότι ο Κλαδάς είναι καλό παιδί και φίλος και ότι εάν θέλεις μπορούμε να κλείσουμε μιά φιλική -όχι επαγγελματική- συνάντηση. Πλάκα μας κάνει; Ακόμα δεν βγήκε από το αυγό της πολιτικής και νομίζει ότι μπορεί και ο μικρός να δουλεύει τον κόσμο;

  Εν πάση περιπτώσει λέει και μιά αλήθεια. Οτι ο Μάκης ήξερε τα περί 5 εκατομμυρίων του Θέμου. Σιγά μην δεν τα ήξερε ο "μαφιοζάκος".

  Για να ξεκαθαρίζουμε: Αυτό που μετέφερε στον Μάκη ο έτερος -μετά τον Θέμο- "κομιστής", Κουκοδήμος είναι: "Μάκη ξέρουμε ότι γνωρίζεις πολύ καλά για τα λεφτά του Θέμου. Εμπα εσύ μπροστά να τον πολεμήσεις δημόσια κι'εμείς από πίσω θα σε στηρίζουμε και θα σου δίνουμε στοιχεία. Ετσι, θα τά'χεις καλά με το Μαξίμου και με την ομάδα των "γκόλντεν μπόϋς". Γιατί δηλαδή, αυτό δεν κάνει σήμερα ο Μάκης; Απλά επειδή τα θέλει μόνά ζυγά δικά του, ο "Ξανθόπουλος της δημοσιογραφίας" το παίζει και καλά ότι τα βάζει με όλους.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/02/2008 22:14:53

  Είχα γράψει σε ένα παλιό σχόλιο εδώ στο μπλογκ ότι το σύστημα κινδύνευε και ότι έκαναν διαπραγματεύσεις ενώ η κυβέρνηση εκβιαζόταν. Οι διαπραγματεύσεις απέβησαν επιτυχείς η δουλειά κουκουλώνεται και το σύστημα δεν κινδυνεύει πλέον. Θα μπορούν να συνεχίσουν να κλέβουν για πολλά χρόνια ακόμη.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/02/2008 22:20:08

  Suhoi οι εκβιασμοί δεν γίνονται σε αυτούς τους κύκλους έτσι με το να ζητήσεις κάτι. Απλά τους δείχνεις ένα δείγμα και φεύγεις και μετά βλέπεις αν σου κάνουν τα κέφια ή όχι. Αν όχι δείχνεις το επόμενο δείγμα και πάει λέγοντας.

 4. anonymos avatar
  anonymos 08/02/2008 00:43:36

  @ Suhoi

  Όλη η (σωστά δομημένη) θεωρία στηρίζεται σε ό,τι λέει ο Αδριανός. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο Αδριανός λέει την αλήθεια για τον Θεμο - κομιστή;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.