#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2009 01:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλό Βόλι…..

 

«..Τελικά δεν είμαι παρά ένας σύντροφος τρελός από καλύτερες μέρες.

Ω γενιά μου χαμένη, πήραμε μεγάλους δρόμους, μείναμε στη μέση.

Κι αν νικηθήκαμε, δεν ήταν απ’ την τύχη ή τις αντιξοότητες, αλλά

απ’ αυτό το πάθος για κάτι πιο μακρινό.»

(Τάσος Λειβαδίτης)

 

 

Όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το antinews.gr προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της εποχής μας. Με μια χώρα που βουλιάζει πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ο μόνος δρόμος της ενημέρωσης είναι η ανάδειξη των σύγχρονων προβλημάτων με μια διαφορετική, αντικαθεστωτική τις περισσότερες φορές αλλά βαθιά πολιτική και κριτική ματιά. Και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να κάνουμε πολλούς νέους φίλους και συνοδοιπόρους σε αυτήν την μάχη.

Ο προεκλογικός μαραθώνιος ολοκληρώθηκε και εκατομμύρια Έλληνες προσέρχονται για να ψηφίσουν και να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι η... κάλπη είναι γκαστρωμένη, όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, τα δεδομένα λίγο πολύ είναι γνωστά. Ο δικομματισμός, όποιος κι αν είναι ο νικητής δεν έχει δεχθεί συντριπτική ήττα, τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να σπάσουν το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα 35 χρόνια έχουν κάνει ιστορικά λάθη, έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, έχουν προκαλέσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα και το κυριότερο, έχουν αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως του νέους, να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική όπως αυτή «χτίστηκε» από τα δύο κόμματα εξουσίας. Η αυριανή κυβέρνηση, ας μη γελιέται κανείς, θα είναι μία από τα ίδια, θα φέρει τους πολίτες στα ίδια αδιέξοδα, θα οδηγήσει στις ίδιες κακουχίες. Όμως αυτή τη φορά όλοι εμείς στο antinews.gr και όλοι εσείς οι πιστοί μας φίλοι, θέλουμε να ελπίζουμε πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αποτυχίες. Γι’ αυτό λοιπόν η ψήφος του καθένα από εμάς θα κρίνει το μέλλον του σε μια χρονική περίοδο που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι έντονη. Οι κοινωνικές εξεγέρσεις θα είναι περισσότερες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, οι διεκδικήσεις πιο φανερές, πιο ισχυρές, πιο πιεστικές απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο ρόλος της Αριστεράς, ο Τρίτος δρόμος, πρέπει να είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Όχι η Αριστερά της περιχαράκωσης, της άρνησης, της έλλειψης οράματος ή η Αριστερά που απλά συσκέπτεται αλλά... καθόλου δεν σκέπτεται λες και πρόκειται για γραφειοκρατικό οργανισμό κοινής ωφελείας.

Εμείς διεκδικούμε και στηρίζουμε την Αριστερά των κοινωνικών αγώνων, των διεκδικήσεων για μια καλύτερη κοινωνία, αυτή που βλέπει μπροστά, που καταθέτει προτάσεις και δεν διαμαρτύρεται απλά και μόνο για να δικαιολογεί την ύπαρξή της στο πολιτικό στερέωμα.

Η μόνη λύση είναι η Αριστερά που δε θα αφήνει σε χλωρό κλαρί τα κόμματα εξουσίας, αλλά και που δεν θα φοβάται όταν πρέπει να ασκήσει η ίδια εξουσία. Και η ενίσχυση των αριστερών δυνάμεων πρέπει να αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά που έχει βρει βατό δρόμο στα αδιέξοδα της Ευρώπης.

Όμως, και τα ίδια τα αριστερά κόμματα θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε σύγχρονα κοινωνικά κινήματα που δεν φοβούνται απέναντι στο νέο, που αφουγκράζονται τα προβλήματα του κόσμου, που δίνουν λύσεις σε προβλήματα όπως η οικολογία.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι η κοινωνία αλλάζει εκ των έσω, αλλάζει από τον καθένα από εμάς ξεχωριστά και από όλους μαζί, στους συλλογικούς αγώνες.

Καλό βόλι λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 04/10/2009 01:50:56

  Νομίζω ότι το βόλι που εννοείς θα ήθελες να πετύχει το ΠΑΣΟΚ και όχι το δικομματισμό. Αφού χάθηκε το παιχνίδι ο "πόνος" της δεξιάς είναι να πείσει κάποιους αριστερούς να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αλλά άλλα κόμματα μπας και μειωθεί η διαφορά. Ομως ο στόχος των αριστερών είναι πρώτα να φύγει η δεξιά. Οπότε άδικος κόπος...

  • petrak avatar
   petrak @ Δημήτρης Μαγκούτης 04/10/2009 01:57:38

   Ο στόχος των αριστερών δεν είναι να συγκυβερνήσουν ; Γιατί να δοθεί εν λευκώ επιταγή στο ΠΑΣΟΚ ; Γιατί να μην μπουν στη κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων-Πράσινων, με το ΠΑΣΟΚ να μην έχει αυτοδυναμία ; Μήπως γιατί δεν τους θέλουν στα πόδια τους τα διαπλεκόμενα ; Μήπως γιατί δεν τους θέλουν στα πόδια τους κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες ; Και ο αληθινός αριστερός θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως αριστερά ή δεξιά ; Δηλαδή η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία του Μπράουν στη Βρετανία δεν είναι δεξιά ;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Δημήτρης Μαγκούτης 04/10/2009 02:08:45

   Δηλαδή θεωρείς το ΠΑΣΟΚ ..."αριστερά"; χα χα χααααααα. Και εκείνη η δεξαμενη ψήφων που ξέρατε περιορίστηκε στον Κύρκο.

   και με την ευκαιρία, ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ κι αυτοί αριστεροί είναι;;;

   • trellakias avatar
    trellakias @ Factorx 04/10/2009 10:16:53

    Φίλε να είσαι καλά μ'έκανες να γελάσω, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!

   • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
    Δημήτρης Μαγκούτης @ Factorx 04/10/2009 10:50:07

    Αν νομίζεις ότι η Αριστερά είναι 3 ή 7% τότε αυτό είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο. Οσο γιά τον Ψυχάρη, Λαμπράκη, Μπόμπολα κ.λ.π. γνωρίζεις την απάντηση που έχουν πάρει όταν χρειάστηκε από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Θυμίσου το '65, το '89 και το 2007.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Δημήτρης Μαγκούτης 04/10/2009 02:15:20

   Oμιλειτε εκ μέρους τής Αριστεράς ή τών Πασόκων πού προσποιούνται ως Χαμαιλέοντες πότε τούς Αριστερούς και πότε τούς Δεξιούς ή και τούς Κεντρώους τού Ζιγδη??
   Γιατί οι Πασόκοι τού Σημίτη υπήρξαν Δεξιότεροι και ενδοτικότεροι τού Πιπινέλη.
   Οπότε τά κόλπα περί Αντιδεξιάς Αριστεράς είναι γιά Μικρά Παιδιά.
   Η Αριστερά οφείλει να ειναι αυθύπαρκτη και οχι Αντιδεξιά γενικώς και αορίστως.
   Αλλοιώς οι Αριστεροί θα ψηφιζαν ΕΔΗΚ που ιστορικά ηταν το πιό ΄αντιδεξιό΄Κομμα και επι τής ουσίας Δεξιό.
   Η προσέγγισή σας παραπέμπει σέ εποχές 81 και δέν αποδίδει.
   Και μονά δικά σας στο ΠΑΣΟΚ δεν γινεται.
   Ρωτήστε πρώτα τον Νεο Μεγάλο Τιμονιέρη Γιωργάκη τον Τρίτο να σάς αναλύσει την έννοια τής Εθνικής Ανεξαρτησίας και ελάτε νά μάς πείτε.
   Απο Αντιδεξιά Ρητορεία πήξαμε.
   Απο Ουσία ΄ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ΄................

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Σπύρος 04/10/2009 02:25:41

    Το σχόλιο ειναι απάντηση στον Αντιδεξιο Κυριοι πού εμφανίστηκε ΄Κλέβων Οπώρας΄
    Δεν του φτάνουν οι Μπιστικοκουναλάκηδες,οι Ανδρουλάκηδες και η Δαμανακη ,αλλά επιθυμεί την εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής.
    Ολοι στο Πράσινο Χωνευτήρι και απο Δευτέρα βλέπουμε πώς θα το παιξουμε........
    Ιδιοι και απαράλλακτοι απο το 81.

   • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
    Δημήτρης Μαγκούτης @ Σπύρος 04/10/2009 11:08:35

    Ομιλώ επωνύμως εκ μέρους του εαυτού μου που διαβιεί ως μικροεπαγγελματίας 20 χρόνια και αγωνιζόμενος πολιτικά πάντα ως απλό μέλος επί 30ετία. Φυσικά η λογική μου εμπεριέχει πολλούς αριστερούς που το '89 είδαν τους "πραγματικούς" αριστερούς να συγκυβερνούν με τον Μητσοτάκη και όταν κυβερνά η δεξιά να τη "χαϊδεύουν" καλυπτόμενοι από το "απολιτίκ" όλοι ίδιοι είναι.

  • leftist avatar
   leftist @ Δημήτρης Μαγκούτης 04/10/2009 02:21:49

   Το άρθρο του antinews δεν προτρέπει κανέναν να κάνει τίποτα. Τον προβληματισμό του μόνο καταθέτει. Για μια ακόμα φορά όμως οι ΠΑΣΟΚοι που μπαίνουν να σχολιάσουν εδω, εντεταλμένοι ή μη, επιβεβαιώνουν τον ιδεολογικό φασισμό τους. Οτι δεν είναι πράσινο, ειναι δεξιό, αντιδημοκρατικό, αντιπροοδευτικό.

 2. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 04/10/2009 02:00:39

  Στο ψαχνό πάντα! Και με καλοδουλεμένο μολύβι! Γιατί πολλές οι τσούφιες μπαταριές τριγύρω, που ούτε σε έναν καθώς πρέπει γάμο δεν επιτρέπονται, πόσο μάλον σε πόλεμο!

 3. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 04/10/2009 02:25:34

  Μπράβο Φάκτορα,
  τα είπες πολύ καλά,
  και σε ευχαριστούμε για όλο τον κόπο σου.

 4. thouthou avatar
  thouthou 04/10/2009 02:36:17

  Το κείμενο είναι πολύ "σας έυχομαι τα καλύτερα, και καλούς απογόνους".....
  Η αριστερά, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, αν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί ακόμη το μεγαλύτερό της επιχείρημα να είναι ότι "είναι αριστερά"...
  Η αριστερά (άλλη αληθινή, άλλη φεύτικη, δικό της πρόβλημα), δεν έχει προσφέρει τίποτε στην πολιτική φιλοσοφία του λαού εδώ και πολλά χρόνια... Μοναδικό της μέλημα είναι η αναπαραγωγή της ιστορικοκοινωνικής προπαγάνδας που της έδωσαν πολιτική κυριαρχία τις τελευταίες δεκαετίες...
  Εδώ ο κόσμος χάνεται, και η αριστερά ακόμη χρησιμοποιεί ψυχαναγκασμούς και παβλοφικά αντανακλαστικά... Μπαμπούλες και πληγές... Δεν θέλει ίαση, δεν θέλει επόμενη μέρα, γιατί και αυτή (όπως και η υπόλοιπη κοινωνία) ειναι ιζηματικό αποτέλεσμα, επιβιώνει στα έτοιμα... Είμαστε μια κοινωνία κάθε λογής εισοδηματιών... Γιαυτό ουσιαστικά διοικούν τα κάθε λογής λαμόγια, αφού είναι τα μόνα που δουλεύουν, τα μόνα που έχουν σκοπό και όραμα....

  Οπότε, πριν η αριστερά διεκδικήσει τα "μεγάλα λόγια", ας αυτοπροσδιοριστεί πρώτα, ας οργώσει και σπείρει το χωράφι της για να φυτρώσει κάτι... Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ένα μασίφ ιστορικοσυμπλεγματικό ΚΚΕ, ένα ανερμάτιστο ΜΚΟ Σύριζα, και μια αντικοινωνική ακροαριστερά που οραματίζεται την διάλυση...
  Ποιό το ιστορικό όραμα; Γιατί κρύβεται πίσω από πολιτικώς ορθές ασάφειες;
  Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, ας αφήσουμε τα παλιομοδίτικα manual....
  Μην ξεχνάμε, είμαστε πίσω από την Μποτσουάνα... Βρισκόμαστε στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο του πλανήτη, και είμαστε πίσω από την Μποτσουάνα...
  Αν αυτός ο λαός δεν μπορέσει να χειραφετηθεί, να ιστορικοποιηθεί, να εκλογικεύσει ιδεολογίες και συμπλέγματα, τότε δεν θα πάει πουθενά... Μια ιδεολογία 100-150 χρόνων, έχει γίνει θρησκεία για κάποιους... Η λογική, το καθάριο μυαλό;;;;
  Καλό βόλι.....

  • Edo avatar
   Edo @ thouthou 04/10/2009 02:39:41

   Χασαμε, αλλά είχαμε δίκιο
   Τόνι Νέγκρι
   Μπριγκάτε Ρόσε

   • Factorx avatar
    Factorx @ Edo 04/10/2009 02:49:33

    !!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ thouthou 04/10/2009 02:39:43

   δεν νομίζω οτι διαφωνούμε κάπου

  • Vachus avatar
   Vachus @ thouthou 04/10/2009 08:05:21

   Σωστός.

 5. Le canard avatar
  Le canard 04/10/2009 02:47:20

  Asta la victoria siempre,λοιπόν!!!

  • Πολυβώτης avatar
   Πολυβώτης @ Le canard 04/10/2009 02:56:34

   Hasta, όχι Asta! Το asta παραπέμπει στο «άσ'τα να πάνε»!

   • Le canard avatar
    Le canard @ Πολυβώτης 04/10/2009 02:57:37

    Ki etsi mesa eisai

 6. Le canard avatar
  Le canard 04/10/2009 02:51:44

  http://www.youtube.com/watch?v=EPYfMJzo6c0

  • Πηνελόπη avatar
   Πηνελόπη @ Le canard 04/10/2009 03:30:15

   http://www.youtube.com/watch?v=n8rlaZiLEwc&feature=related

 7. Le canard avatar
  Le canard 04/10/2009 03:04:00

  Σύντροφε ΦάκτοραΧ, το "καλό βόλι" το λέγανε οι πρόγονοί μας όταν φεύγανε για τη μάχη και εύχονταν ο ένας στον άλλον, εάν το βόλι τον πάρει να ναι μια και κάτω και να μην υποφέρει. Υπονοείς (άλλο πως έχει κυριαρχήσει σήμερα το "καλό βόλι") ότι να την φάμε μια κι έξω σήμερα; Γιατί κατά πως βλέπω την έχουμε όλοι -σαν χώρα- έτσι κι αλλοιώς, όποιος κι αν βγεί, βάψει; Χαχαχαχα

 8. DIOGENES avatar
  DIOGENES 04/10/2009 03:21:15

  ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΒΟΛΙΑ
  ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

 9. thouthou avatar
  thouthou 04/10/2009 03:31:32

  Αυτό που "είπε" ο Le canard συνοψίζει τα πάντα....
  Ξεχνάμε πάντα ότι είμαστε ο λαός με την ηγετική -μακράν- μουσικο-ποιητική παραγωγή....Στον τελευταίο αιώνα βέβαια, πριν την μεγάλη παρακμή....
  Ξεχνάμε.... Πολιτισμός δεν είναι η επιστημολογία, ούτε η πολιτική ορθότητα....
  Πολιτισμός είναι το όραμα ενός κόσμου... Κάτι μεταξύ Θουκυδίδη και Ζαμπέτα....
  Αυτό που δεν έχει κανένας λαός να επιδείξει....
  Αν το βρούμε αυτό, θα επιζήσουμε, θα δημιουργήσουμε. Αν όχι, ώρα μας καλή, θα αντικατασταθούμε... Τουλάχιστον θα είμαστε ένα μεγάλο μουσειακό-ιστορικό κεφάλαιο... Ας είν' καλά το γινάτι μας....
  Και ας είναι καλά οι όποιοι απόγονοί μας, να αναλύουν το θεμα της αριστερότητας, της δεξιότητας, το γιατί δεν μπορέσαμε να επιβιώσουμε....
  Είμαστε απίθανοι, ε; Ο μόνος λαός που έχει τα πάντα, και ο μόνος λαός που δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί...
  Γέλιο ή κλάμα; Χαμόγελο ή δάκρυ; Ώρα μας καλή....
  Καλό βόλι...

 10. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 04/10/2009 04:01:38

  Ενδιαφέρον! Και εσείς την ύστατη στιγμή υπέρ του ΣΥΝ;
  Τι έγινε; Αποφασίσατε ότι η ΝΔ έχασε οριστικώς και αμετακλήτως;
  Ή, σαν ένα γνωστό μου, 'δηλώνετε' κάτι για να ξεκαρφωθείτε από το... άλλο που ψηφίζετε κρατώντας την καλή έξωθεν μαρτυρία που βοηθά επαγγελματικώς;

  Για την ιστορία ο μεγαλοδημοσιογράφος (όχι των καναλιών) γνωστός μου ΠΑΣΟΚ ψήφιζε και ψηφίζει αλλά δηλώνει ότι ρίχνει το 'βόλι' του στην... εξωκοινοβουλευτική αριστερά!!!

 11. Barrman avatar
  Barrman 04/10/2009 04:31:37

  Ο Δυνατός ΣΥΝ είναι η μόνη ελπίδα να σωθεί το Πασόκ απ' τον εαυτό του!
  ______________________________________________________________________

  Οσοι από εσάς θέλετε ένα κάποιο καθαρότερο Πασόκ, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ μπας και οι πεινάλες υποχρεωθούν να τον καλέσουν σε τραπέζι. Μπας και αφήσουν τα νταηλίκια. Αλλά δεν το βλέπω. Αυτοί δεν χαμπερίζουν από τέτοια. Το 2004 χάσανε και δεν το είχαν συνειδητοποιήσει ως το 2007 που ξαναχάσανε.

  Εγώ πάντως δε γουστάρω καθαρό Πασόκ και τέτοιες αηδίες.
  Εγώ θέλω βρώμα, αρπαχτή, μαχαιρώματα και να πάνε όλα κατα διαόλου.
  Εμ πουτάνα, εμ παρθένα γίνεται;
  Δε γίνεται.
  Χο χο χο!

 12. Barrman avatar
  Barrman 04/10/2009 04:37:42

  Και μια ερώτηση για τον FacktorX.
  Κάτι φωτογραφίες που βγάζεις κατά καιρούς παίρνουν άριστα.
  Αλλά ποίου ή ποίας είναι;

 13. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 04/10/2009 04:46:24

  Μπα! Το ξανασκέφτηκα!!
  Υπάρχει κίνδυνος να μην μπει ο ΣΥΝ στη Βουλή (3,2% δεν του έδωσε σήμερα το μη... γκάλοπ του ΜΕGA) οπότε η ελαφρά ταξιαρχία του Τζέφρι επελαύνει.
  Άρα ό,τι είναι κατά της "αυτοδυναμίας σας" είναι καλό.
  Ενδιαφέρον και όχι παράλογο!

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/10/2009 05:34:08

  όσο η ψήφος είναι "αρνητική ψήφος" θα είμαστε μονίμως αντιπόλιτευση. Αντιπολιτευόμαστε τους εαυτούς μας. Αν δεν αρέσουν οι επιλογές που υπάρχουν λες "δεν μου αρέσουν οι επιλογές και δεν ψηφίζεις". Αριστερά; τι είναι αυτό; υπερ της κοινοχτημοσύνης; ή θα αλλάξουν το Σύνταγμα να προβλέπουν απαγόρευση της κληρονομικότητας στους βουλευτές και της διαπλοής στα ΜΜΕ;

  Δεν μου αρέσουν οι επιλογές και το δυοίν κακοίν προκειμένοιν, δεν ψηφίζω (και σωστά λέτε "καλό βόλι", αφορά τον δικό μας θάνατο, όπως είπε κάποιος άλλος σχολιαστής

 15. πρεσβύωψ avatar
  πρεσβύωψ 04/10/2009 07:13:14

  Καλημέρα σε όλους. Πάω τώρα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα συνεχίσω την ανάγνωση των απόψεων σας.

 16. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 04/10/2009 08:03:57

  Καλημέρα....Ψηλά το κεφάλι...

 17. Takitos avatar
  Takitos 04/10/2009 08:05:19

  Δεν λένε πως η φήψος είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του πολίτη; Ε...εγώ μόλις αφοπλίστηκα για τα επόμενα 4(;) χρόνια. Πυροβόλησα. Κι επειδή αλλοιθωρίζω προς τα αριστερά, ελπίζω αυτοί που πήραν τη δύναμη του όπλου μου θα την χρησιμοποιήσουν καλά...

 18. paris avatar
  paris 04/10/2009 08:25:59

  καλημερα......ο καθενας μας ας σκεφτει καλα τι θα ψηφισει....παντως δεν βλεπω ευκολη επικρατηση...Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ειδικα στην επαρχια εχει αυξησει την συσπειρωση της και πιεζει ασφυκτικα τα ποσοστα του ΛΑ.Ο.Σ..

 19. Υ. avatar
  Υ. 04/10/2009 08:43:11

  V O T I N G A L E R T

  Στις εκλογικές περιφέρειες με πολυσταυρία, βάλτε όλους τους σταυρούς προτίμησης που προβλέπεται γιατί γίνονται μαμουνιές.

  Εξηγούμαι.
  1η Περίπτωση. Επιτήδειοι υποψήφιοι με προσβάσεις στους κομματικούς μηχανισμούς (η αγία οικογένεια εντρυφεί μετά μανίας και πλήρους οργάνωσης στο σπορ), βάζουν ελεγχόμενους κομματικούς αντιπροσώπους στις εφορευτικές των εκλογικών κέντρων. Μετά το κλείσιμο της κάλπης και τη καταμέτρηση των ψήφων ανά κόμμα, ακολουθεί η καταμέτρηση των σταυρών. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου δια της σιωπηλής συναίνεσης όλων των κομματικών αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού, όπου λείπουν συμπληρώνονται κατά το δοκούν (ουσιαστικά δεν υπάρχει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά της προτίμησης των υποψηφίων). Έχει συμβεί πλειστάκις και έχω ίδια εμπειρία.

  2η Περίπτωση. Αν δεν υπάρξει η πιο πάνω αναφερόμενη σιωπηλή συναίνεση, υπάρχει και η καταμέτρηση που γίνεται στις νομαρχίες. Εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τα συγκεκριμένα λαμόγια.

  Ως εκ τούτου? Όλους τους σταυρούς προτίμησης που ορίζονται ανά εκλογική περιφέρεια.

  Και φυσικά, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

 20. eleftheros avatar
  eleftheros 04/10/2009 08:54:06

  Ότι και να λένε τα κανάλια, ο ΓΑΠ δεν έχει πραγματική δυναμική.
  Εάν είχε, δεν θα έπαιρνε 36,5% στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού, δηλαδή λιγότερο και από τις εθνικές εκλογές του 2007.
  Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του Σύριζα και του ΚΚΕ είναι εκεί που πάντα ήταν, 4% και 7% αντίστοιχα, ο δε Λαός δεν θα πάρει πάνω από 5% (τους έπνιξαν οι αντιφάσεις τον τελευταίο καιρό).
  Κατά τη γνώμη μου δύο είναι τα ερωτηματικά, ένα μικρό και ένα μεγάλο.
  Το μικρό ερωτηματικό είναι εάν θα μπούν οι πράσινοι-οικολόγοι στη Βουλή. Υπό κανονικές συνθήκες θα μπούν γιατί το οικολογικό κίνημα ακουμπάει όλα τα κομματικά χρώματα και είναι και της μόδας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ψηφοφόρους.
  Το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι αναποφάσιστοι και εδώ νομίζω ότι είναι όλο το ζουμί, διότι είναι πάρα πολλοί σαν ποσοστό του εκλογικού σώματος.
  Την απάντηση στο που θα πάνε οι αναποφάσιστοι την ξέρουν μόνο όσοι ξέρουν τη κομματική σύνθεση του πληθυσμού που δεν ψήφισε στις φετινές Ευρωεκλογές.
  Εάν ήταν κυρίως νεοδημοκράτες ο ΓΑΠ πάει άκλαφτος (με 3% επιστροφές από Καρατζαφέρη η ΝΔ φτάνει το ΓΑΠ και έχει ακόμη ασυσπείρωτους), εάν ήταν κυρίως πασόκοι ο Καραμανλής κουνάει μαντήλι (μάλλον την κάνει με άμεσο συνέδριο).
  Η πρόβλεψη για τους αναποφάσιστους είναι πολύ πολύ δύσκολη και προσωπικά δεν θα μου έκανε εντύπωση καμία απολύτως ανατροπή.

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2009 09:04:38

  Καλή Αντάμωση στα... γουναράδικα.

 22. rs avatar
  rs 04/10/2009 09:47:14

  Και ποιά είναι η εναλλακτική λύση που είναι....ζωντανή;

 23. fantomas avatar
  fantomas 04/10/2009 10:05:25

  ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ,
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,
  ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ !!!

  ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!!

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/10/2009 10:08:05

  Ετοιμος και εγω για τη δεξια ψηφο μου.Σημερα εχει και γενεθλια η Νεα Δημοκρατια,ιδρυθεισα στις 4 Οκτωβριου 1974.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 04/10/2009 10:29:11

   Τρείς του Σεπτέμβρη ο ένας, τέσσερις Οκτώβρη ο αλλος, κάπως έτσι την π..τσίσαμε!
   Καταραμένο φθινόπωρο!

 25. αντί avatar
  αντί 04/10/2009 10:12:53

  Η αριστερά όμως πρέπει να είναι πραγματική αριστερά και όχι να υπερασπίζεται συντεχνίες και βολεμένους δημόσιους υπαλλήλους, ούτε να κάνει τραμπουκισμούς.

 26. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 04/10/2009 10:18:00

  Καλό βόλι ή καλά σαράντα;

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Κασσάνδρα 04/10/2009 10:47:02

   και καλή ψήφο και καλό ψόφο.

 27. grleo avatar
  grleo 04/10/2009 10:29:51

  Το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
  Α) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  1) ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  2) ΑΙΓΑΙΟ (ΣΥΝΟΡΑ)
  3) ΑΙΓΑΙΟ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)
  4) ΘΡΑΚΗ (ΑΓΩΓΟΙ)
  5) ΘΡΑΚΗ (ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
  6) ΣΚΟΠΙΑ .
  Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  1) ΧΡΕΟΣ
  2) ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  Και ναι , το μεν έλλειμμα , μπορεί να παίζεται και να παζαρεύεται , με τον Κο Αλμούνια, αλλά το χρέος δεν παίζεται και δεν παζαρεύεται με κανέναν.
  Τα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης , την διακυβέρνηση της χώρας την έχουν μοιρασθεί περίπου και διαχρονικά τα δύο κόμματα που θέλουν από αύριο να μας ξανακυβερνήσουν.
  ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΚΟΙ , εξυπηρέτησης του χρέους , από ότι ακούστηκε αυτή την περίοδο είναι περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο.
  Εδώ για να ξεφτιλίσω λίγο το θέμα θα το κάνω λίγο πιο αναλυτικά για να καταλάβουμε το μέγεθος του.
  12,000,000,000/2000=6,000,000
  6,000,000/120=50,000
  Θα μου πείτε τι είναι αυτά τα νούμερα.
  Το 12 δις ευρώ διαιρούμενα με 2000 ευρώ ανά τετραγωνικό μας δίνουν 6,000,000 τ.μ έτοιμης κατοικίας σε μια πολύ καλή περιοχή της Αθήνας.
  Τα 6,000,000 τ.μ /120 τ.μ =50,000 κατοικίες για μια τετραμελή οικογένεια.
  Το πάρα πάνω νούμερο σημαίνει μία πόλη σαν την Πάτρα συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου και για να ήμαστε πιο ακριβής χωρίς τις υποδομές .
  Ίσως να σημαίνει και 12 τεράστια περιφερειακά νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα η οτιδήποτε άλλο θέλει να βάλει στην θέση του ο καθένας.
  Για να ήμαστε όμως λίγο πιο πολιτικοί στην σκέψη, είναι γνωστό σε όλους, ότι το χρέος σημαίνει εξάρτηση ,όσο μεγαλύτερο το χρέος τόσο μεγαλύτερη η εξάρτηση.
  Και εξάρτηση σημαίνει και μεγαλύτερο παζάρεμα των κρίσιμων εθνικών θεμάτων της Α) παραγράφου που έρχονται οσονούπω.
  Σίγουρα οι γνωστοί της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ δεν έχουν στο μυαλό τους ούτε τα εθνικά θέματα ούτε το χρέος .
  Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι ο…….κηπουρός τους , όπως και έχω ξαναγράψει.
  Γι αυτό λοιπόν αφού δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή το σύνθημα είναι ένα
  ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
  ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ,
  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ,
  Τελευταίο ΘΕΜΑ (αλήθεια τι γίνεται αυτός ο ‘’διαμορφωτής’’ της κοινής γνώμης είναι ακόμη υπόδικος).
  Κ.λ.π………………………………….
  Και μη μου πει κανένας ότι δεν έχει να ψηφίσει κάτι άλλο γιατί θα τρελαθώ στην Ελλάδα ήμαστε και από αυτόν τον χώρο δεν καθοδηγούμε κανέναν.

 28. trellakias avatar
  trellakias 04/10/2009 10:46:21

  Βρε παιδιά πως γίνεται ο Jefrey να είναι ο αμερικανοτραφής κανακάρης της Margaret που είναι ο εν δυνάμει(ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ) πρωθυπουργός της ελλαδίτσας του (μηδέν εις το πηλίκιον) και εκφραστής των αντιαμερικανικών σοσιαλιστικών δυνάμεων? Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον κύριο Μπόμπολα ή τον Λαμπράκη που ξέρουν από αγωνιστικό αντιμπεριαλισμό της αριστεράς και του σοσιαλισμού!!
  Φανταστήτε πως και τις συσκέψεις της σοσιαλιστικής διεθνούς στην έδρα του παγκόσμιου καπιταλισμού (Ν.Υόρκη)τις κάνει! Θα μου πείτε εκεί γίνεται πιο εύκολα η παρακουλούθηση απο την PAX AMERICANA! Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι' αυτό ο μονοκράτορας του πλανήτη είναι η Αμερική!!
  Ζήτω ο όψιμος "αντιαμερικανισμός" του αρχηγού jefrey!!!!!!!!!!!!!!

 29. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 04/10/2009 10:47:31

  Με διάθεση μελαγχολική, χωρίς πολλή αισιοδοξία για το αύριο, στον Κώστα, που ίσως είχε καλές προθέσεις, αλλά οι κοιροί ου μενετοί...

  Απολείπειν ο θεός Αντώνιον

  Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
  αόρατος θίασος να περνά
  με μουσικές εξαίσιες, με φωνές --
  την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
  που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
  που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
  Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
  ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
  μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
  πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
  κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
  με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
  ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
  τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
  κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

  Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2009 11:13:42

  Καλό άρθρο Φάκτορες. Το Anti έχει βρει το "μέτρο" του.
  Νομίζω πάντα αυτός ήταν ο ρόλος της αριστεράς, να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί τα κόμματα εξουσίας.
  Κάτι σαν αντίβαρο.

 31. Υ. avatar
  Υ. 04/10/2009 11:29:44

  V O T I N G A L E R T

  Στις εκλογικές περιφέρειες με πολυσταυρία, βάλτε όλους τους σταυρούς προτίμησης που προβλέπεται γιατί γίνονται μαμουνιές.

  Εξηγούμαι.
  1η Περίπτωση. Επιτήδειοι υποψήφιοι με προσβάσεις στους κομματικούς μηχανισμούς, βάζουν ελεγχόμενους κομματικούς αντιπροσώπους στις εφορευτικές των εκλογικών κέντρων. Μετά το κλείσιμο της κάλπης και τη καταμέτρηση των ψήφων ανά κόμμα, ακολουθεί η καταμέτρηση των σταυρών. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου δια της σιωπηλής συναίνεσης όλων των κομματικών αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού, όπου λείπουν συμπληρώνονται κατά το δοκούν (ουσιαστικά δεν υπάρχει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά της προτίμησης των υποψηφίων). Έχει συμβεί πλειστάκις και έχω ίδια εμπειρία.

  2η Περίπτωση. Αν δεν υπάρξει η πιο πάνω αναφερόμενη σιωπηλή συναίνεση, υπάρχει και η καταμέτρηση που γίνεται στις νομαρχίες. Εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τα συγκεκριμένα λαμόγια.

  Ως εκ τούτου? Όλους τους σταυρούς προτίμησης που ορίζονται ανά εκλογική περιφέρεια.

  Και φυσικά, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

 32. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 04/10/2009 11:53:30

  Ο ένας words, words, ο έτερος books 'nd e-books ...
  Περιμένοντας λοιπόν τον Οκταβιανό Αύγουστο, δια τα έργα...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 04/10/2009 12:00:00

   Εκ Βρυξελλών αυτή τη φορά, όχι εκ Ρώμης.
   Έτσι που τη ζωή μας ρήμαξαν εδώ,
   στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γη την χάλασαν.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Sic transit gloria mundi 04/10/2009 18:36:57

   Τελικά βλέπω προέκυψες και καβαφικός οπαδός. Καλό! Κρίμας που δε ζει ο μακαρίτης ο Μοσκώφ. Ενασχολήθηκε πολυεπιπέδως στα περί την Αλεξανδρινή προσύγχρονη εποχή. Ως εκ τούτου και στα περί της καβάφικής ποίησης. Επειδή δε προσφάτως είναι και επίκαιρος (ο Καβάφης), θα ειδύνατο (ο Μοσκώφ) συνεισφέρειν τα μάλλα περί του συγκεκριμένου. Ως προς εσέ, keep in tuch.

 33. CD avatar
  CD 04/10/2009 12:00:24

  Οχι ψήφος στους γόνους-απογόνους... Η βασιλεία πρέπει να καταργηθεί οριστικά. Οχι και στον Κρεμαστινό που μου έστειλε SMS πρωί-πρωί σε εταιρικό κινητό !!!

 34. kanis avatar
  kanis 04/10/2009 12:14:50

  OXI και στον Κυριάκο, που μας έχει ψοφήσει στα μηνύματα απο τα τηλεφωνικά του κέντρα της Ζήμενς!

 35. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/10/2009 12:24:28

  Συλλογισθείτε προς στιγμήν, ω άνδρες Αθηναίοι,
  ότι ο Δήμος κατ' αυτάς ημιθανής εκπνέει,
  πως πρέπει να κυνηγηθούν πολλοί με κουνουπίδια,
  πως της πατρίδος οι θεσμοί κατήντησαν σκουπίδια...

  Γ Σουρής

  Καλό βόλι;

  Πας να ψηφίσεις:

  -ένα κόμμα εκτός Βουλής; Κατεβάζεις τον πήχη αυτοδυναμίας για τον πρώτο
  -ΠΑΣΟΚ; επαναφέρεσαι στο 2003
  -ΝΔ; διατηρείς το ακαταλόγιστο 2007 -2009
  -ΚΚΕ; ταξίδι στο χρόνο, ζήτω ο Στάλιν
  -ΣΥΡΙΖΑ; κινηματογράφος...και οι 11 ήταν καθάρματα ο 12κατος αναζητείται (...έλα Αλέκο...)
  -ΛΑΟΣ; ένα φράγκο η βιολέτα, κήπος πολυσυλλεκτικός που έχει από όλα

  Χώρα;

  -επιχορηγούμενο πνεύμα
  -επιχορηγούμενα μέγαρα και επιδοτούμενα έργα
  -αγορασμένη ενημέρωση
  -ηλικιακά γερασμένη
  -πρώτη στην εισαγωγή ειδών πολυτελείας, παραοικονομία, φοροδιαφυγή,διαφθορά
  -τελευταία σε υγεία, συνθήκες διαβίωσης - εργασίας, έρευνα και παιδεία

  ...και όσοι έχουν διαχειριστεί εξουσία, συντάξει προϋπολογισμούς και μοιράσει δημόσιο χρήμα σε γνωστούς κολλητούς ζητούν ξανά την επιδοκιμασία μας.
  Ωραία ημέρα να πάω βόλτα τα παιδιά, ας πάνε άλλοι να διαλέξουν, να νικήσουν και να κορνάρουν.Η μόνη αλλαγή που συντελείται τα τελευταία 24 χρόνια που ψήφιζα, είναι το χρώμα του πισινού που θα κάτσει στην καρέκλα του ταμία....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Ιθαγενής 04/10/2009 13:47:13

   Η σημερινη αλλαγη ομως ειναι θεμελιωδης,μεγαλυτερη και απο το 1981.
   Τελειωνει μια ιστορια 180 ετων,της μονοεθνικης Ελλαδος και αρχιζει η πολυφυλετικη Ελλαδα.Το οτι ο κοσμος δεν καταλαβαινει την αλλαγη αυτη οφειλεται στο οτι ακομη οι οπαδοι της αλλαγης αυτης ειναι μειοψηφια και δεν θα ψηφιζαν υπερ της αν το ειχαν συνειδητοποιησει.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ψυχραιμια 04/10/2009 14:33:56

    Φίλε μου η μονοεθνική Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά το 1922 με την εκπατρισμό 1,500,000 Ελλήνων (...άτιμος συνωστισμός των ηλιθίων πνευματικών μας ταγών) και με τις ανταλλαγές με βάση το θρήσκευμα που συμφώνησαν αργότερα ο Βενιζέλος - Κεμάλ.
    Η σημερινή εικόνα είναι αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του κράτους.
    Αστυνομία ανύπαρκτη, δικοί μας δουλέμποροι και αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών που δεν ενοχλούν τους πολιτικούς μας γιατί δεν μένουν στις γειτονιές μας.
    Ακόμα και αυτό όμως το φαινόμενο να μην είχαμε, έχουμε ξοφλήσει.Δεν έχουμε δομές που να λειτουργούν και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι το δημογραφικό (που αντανακλά στην οικονομία και στην πνευματική δημιουργία).
    Ακόμα και με μαγικό ραβδί να εξαφανίζονταν όλοι οι μετανάστες φτάνει να κοιτάξεις την αναλογία ψηφοφόρων 18-23 και 72+.
    Μια χώρα γηροκομείο ηλικιακά και πνευματικά, στον νεκροθάλαμο περιμένει.
    Ζητούν όμως τη ψήφο μας :

    -ως λιγότερο ανίκανοι
    -ως εντιμότεροι κλέφτες (Πάγκαλος for ever)
    -ως περιστασιακή χρήση του Συντάγματος

    Μας λένε όχι τη θα κάνουν αλλά πόσο κακός είναι ο άλλος...
    Κατάντια... και για αυτό :
    "Ψήφο σε κανένα κερατά, @@@@@@@ τα κάνω και μόνος μου"
    Αύριο δεν θα είναι μια άλλη ημέρα, η ίδια με τους ίδιους θα είναι.
    Οποιος και να βγει:

    -οι ίδιοι θα παίρνουν τα έργα που λειτουργούν σταθμούς χωρίς άδειες
    -οι ίδιοι θα είναι τιμητές,οι μεταφορείς dvd ή προβολής ξέκωλων για πνευματική τροφή και ειδήσεις
    -οι ίδιοι θα επιχορηγούνται με ΜΚΟ, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και οργανώσεις.

    Ίσως απλά να αλλάξει ο ταμίας.
    Εγώ στις εκλογές θέλω να ψηφίζω για κυβέρνηση και όχι διεκπεραιωτή υποθέσεων...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Ο Ιθαγενής 04/10/2009 14:48:56

     Και πριν το 1922 το ελευθερο κρατος ηταν αποκλειστικα ελληνικο.Πολυεθνικη Ελλαδα μπορεις να πεις οτι υπηρξε για δεκα χρονια,απο το 1912 ως το 1922 στις λεγομενες Νεες Χωρες.Ηταν ομως χρονια πολεμου και διχασμου.
     Ουσιαστικα εμπειρια πολυεθνικου κρατους υπο ελληνικη Διοικηση και ελευθερες εκλογες δεν υπηρξε.
     Εαν φυσικα δεν ειχε γινει η ανταλλαγη των πληθυσμων η διευρυμενη Ελλαδα θα συνεχιζε ως πολυεθνικη στη Μακεδονια και την Κρητη.Δεν εγινε ετσι ομως.
     Στα υπολοιπα δεν εχω αντιρρηση (οτι εχουμε ξοφλησει)και οτι αργα η γρηγορα θα φθαναμε ως εδω.
     Κατα την αποψη μου ξοφλησαμε απο το 1981 το οποιο προδικαζε το σημερινο.Αλλα και το 1981 προηλθε απο την επικρατηση της αριστερας ιδεολογιας στην Ελλαδα.Δεν υπαρχει ουτε μια χωρα στον κοσμο που να επικρατησε αυτη η ιδεολογια και να μην καταστραφηκε.Βεβαια στην Ελλαδα ηλθε η light εκδοχη της του ΠΑΣΟΚ και οχι η hard core του ΚΚΕ οπως στα υπολοιπα Βαλκανια οποτε η παρακμη και η διαλυση θα γινει γλυκα και πιο ανετα.
     Ψηφισα ΝΔ και το 1981 και σημερα και δεν εχω να κανω τιποτε αλλο.

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ Ο Ιθαγενής 04/10/2009 15:44:43

     Να ρίξουμε μιά ματιά στην πρώην κομμουνιστική, Τιτοική Σλοβενία;
     Σφυρίζει, σκίζει!
     Αλλά οι άνθρωποι έχουν Κεντροευρωπαική νοοτροπία, δεν είναι ντεμέκ μεσανατολίτες "αντιδυτικοί" ηδονιστές χλέχλοι!
     Και ιδού ένα μάθημα δια της εικόνος και της αισθητικής (διότι η αισθητική είναι ταυτοχρόνως και ηθική και πολιτική):
     http://www.bled.si/en/
     Η εθνικολαικουριά μας και η (πνευματική και σωματική) τεμπελιά μας, είναι παράγωγο των αντιευρωπαικών και ανατολίτικων νοοτροπιών που επιδρούν πάνω μας - κυριώς λόγω ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (πετρελαιάδες, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ και λοιπό συναπάντημα).

 36. mak avatar
  mak 04/10/2009 12:25:06

  Θα σταθώ στην πρώτην παράγραφο. από τον περασμένο Δεκέμβρη και μετά μόνο καθεστωτική είναι η στάση του antinews. όσο για τη στάση στις εκλογές, έπαιζε από το πρωί ως το βράδυ ΝΔ, πετούσε λίγο αριστερά για ξεκάρφωμα, ενώ τα σχόλια μετατράπηκαν σε κουβέντες ανάμεσα σε χουλιγκάνους οπαδούς. το χειρότερο όμως ήταν η λογοκρισία. 2 φορές κατέβηκαν post μου, ενώ το ίδιο μου παραπονέθηκαν και φίλοι μου. για να μην κοροϊδευόμαστε τουλάχιστον.

  • Edo avatar
   Edo @ mak 04/10/2009 14:58:28

   @mak
   Το να έχεις θέσεις αντιΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι είσαι ντε και καλά με τη ΝουΔούλα. Για ποιά φιλο-ΝΔ στάση μιλάς; Ακόμα και τις δηλώσεις Κοροβέση, που εμμέσως πλήν σαφέστατα έβλαπταν τον Συριζα και οφελούσαν το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο τις ανέβασε το Antinews, αλλά τις παρουσίασε περισσότερο από όλους. Για ποιά καθεστωτική στάση κάνεις λόγο; Που ήταν τα φοβερά και τρομερά ΜΜΕ (όλα τα καθεστωτικά) όταν το Antinews έβγαζε ότι ο αρχιλογιστής της Ζημενς είναι στο ψηφοδέλτιο του Καρατζαφέρη; Επειδή βολεύει τους Λαμπρακο-Μπόμπολες να βγεί ο ΓΑΠ, το έθαψαν. Μόνο το Αntinews το αποκάλυψε. Αλλά, έτσι είναι. Στο όνομα του να βγεί το ΠΑΣΟΚ επάνω, ανεχόμαστε το αυγό του φιδιού. Καλά, τόσο μικρόνοες είστε;

   Ναι λοιπόν, στηρίζουμε Αριστερά, αν και, όπως το έχει γράψει το Antinews το κάνουμε με βαριά καρδιά, επειδή πιστεύουμε ότι η σημερινή Αριστερά δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά εκεί το ρίχνουμε, γιατί η καρδιά, τι να κάνουμε, χτυπάει αριστερά. Και, εν πάση περιπτώσει, φιλο-ΠΑΣΟΚ παιδιά, μάλλον σας βολεύει εσάς και το κόμμα σας να έχετε απέναντί σας τον Καραμανλή και όχι, π.χ., την Ντόρα. Χεράκι-χεράκι πάνε Κωστάκης-Γιωργάκης

  • Factorx avatar
   Factorx @ mak 04/10/2009 15:09:08

   Το πόσο αλήθεια λες φαίνεται απο το σχόλιό σου που είναι αναρτημένο εδώ.

 37. Alex avatar
  Alex 04/10/2009 12:29:00

  Δεν θα διαφωνησω με το τι συνεβη το 89 και αν ηταν σωστο η λάθος το ειδικο δικαστηριο και η συνεργασια ΝΔ αριστερας.Ομως οιλοι βλεπετε το δεντρο και χανετε το Δασος....Το 89 με τη συγκυβερνηση Κεντροδεξιας και Αριστερας μπηκε τελος στις πληγες του εμφυλιου και των διαχωριστικων γραμμων και αυτο ηταν ισως το μεγαλυτερο επιτευγμα της μεταπολιτευσης ανεξαρτητα με τα υπολοιπα γεγονοτα που καλως η κακως δηλητηριασαν την πολιτικη ζωη του τοπου.

 38. kanis avatar
  kanis 04/10/2009 12:39:30

  Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
  ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
  Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
  δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
  αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
  γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
  είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
  πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
  πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
  πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

  Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
  όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
  πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
  κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

  Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

 39. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 04/10/2009 13:09:36

  Εγώ πήγα στις κάλτσα αλλά ήταν τρύπια!

 40. andreas avatar
  andreas 04/10/2009 14:07:57

  Το πρώτο δείγμα των exit polls (13.00) είχε δυσάρεστες εκπλήξεις για ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΣΥΝ. Ξέρετε κάτι περισσότερο

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ andreas 04/10/2009 14:31:35

   ναι ότι και να γίνει θα τον πιούμε.-

  • CD avatar
   CD @ andreas 04/10/2009 16:53:05

   ειναι ασταθμιστο... αστο μην το κουραζεις

 41. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 04/10/2009 17:21:24

  Ειναι αστειο να πιστευει τις οτι ο GAP μπορει να κανει κατι μονος του. Πριν μερικα χρονια η Κανελλη δημοσιευσε σειρα οδηγιων της Μαγκυ προς τον πρωτοτοκο για το πως θα καταφερει να γινει πρωθυποθργος.Και ω του θαυματος. Θα ευτυχισουμε να το δουμε κι αυτο.Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι κυβερνουν τα διαπλεκομενα. Το θεμα ειναι τι κανει η Αριστερα. Το αστειοτερο βεβαια ειναι να θεωρουμε το ΠΑΣΟΚ αριστερο κομμα. Βολευτηκε επι ΠΑΣΟΚ καθε κομματοσκυλο. Το ΑΝΤΙ το παλαι ποτε ειχε δημοσιευσει τους θωκους που κατειχαν τα μελη της Κ.Ε. και του Π.Γ. του κινηματος. Δυστυχως η πρασινη λαιλαπα ξαναχτυπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.