#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλωσορίζουμε τον κ. Δραγασάκη στις θέσεις του Α. ΣαμαράΓια ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει και έμπρακτα ότι είναι μια Βαβέλ επικίνδυνη για τον τόπο. Ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που ο καθένας λέει ότι θέλει γιατί προφανώς δεν… τους κοστίζει τίποτε.

Λίγες ώρες αφ’ ότου ο Λαφαζάνης αρχικά και ο Τσίπρας στη συνέχεια μιλούσαν ξεκάθαρα ακόμη και για έξοδο από το ευρώ ή για διακοπή της χρηματοδότησης κι ότι θα αντέξουμε σ’ αυτήν, έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης για να πει στον κόσμο εντελώς διαφορετικά.

Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός (που εκπροσωπούν τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ) να μιλάνε για πιθανή επιστροφή στη δραχμή μέσω της καταγγελίας του μνημονίου κι από την άλλη ο τσάρος της οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ να λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Όχι στη μονομερή καταγγελία, είπε ο κ. Δραγασάκης, όχι στη μονομερή στάση πληρωμών αλλά στη συμφωνία με τους πιστωτές μας.

Είπε επίσης ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική κι ότι η ανάπτυξη είναι ο στόχος του κόμματός του.

Καλωσορίζουμε τον κ. Δραγασάκη (θα ελπίζαμε και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που…) στο ρεαλισμό κι όχι στην οικονομική πραγματικότητα. Τον καλωσορίζουμε στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Αυτά ακριβώς λένε όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις κι όχι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν τη χλωρα πίσω.

Αφού, όμως, ο κ. Δραγασάκης θα μπορούσε κάλλιστα με τις απόψεις του αυτές να γίνει…. υπουργός οικονομικών του κ. Σαμαρά, τι δουλειά έχει με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;. Τι δουλειά έχει με τους κομμουνιστές παλαιάς κοπής, τους αντιευρωπαϊστές αλλά και τους άσχετους που άλλα λένε τη μια ημέρα κι άλλα την άλλη;

Μήπως, όμως, και ο κ. Δραγασάκης είναι μέρος του πολιτικού αχταρμά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μια νίκη του την Κυριακή θα αποκαλυφθεί το πραγματικό του πρόσωπο; Ελπίζουμε να μην το δούμε.

Μιλώντας ο κ. Δραγασάκης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας. Τονίζει ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη και κάνει λίγο για την ανάγκη ρεαλιστικής επιλογής για τον τερματισμό της κρίσης χρέους.

«Μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα υπάρχει απασχόληση για όλους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας» δηλώνει ο κ. Δραγασάκης και εξηγεί ότι η παρούσα πολιτική καθιστά ολοένα και περισσότερο αναγκαία την έξωθεν βοήθεια, επειδή το δημόσιο χρέος αυξάνει ανεξέλεγκτα λόγω της ύφεσης και επειδή, λόγω της ανασφάλειας, πολλοί Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός της χώρας. «Εμείς, απ’ την πλευρά μας, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα λιγότερο εξαρτημένη από την έξωθεν βοήθεια» δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν θέλει οι φορολογούμενοι της Ευρώπης να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μόνο για να σωθούν οι τράπεζες.

«Μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με διαρκώς νέα δάνεια και με σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι σα να δίνει κανείς σ’ έναν υπερχρεωμένο άνθρωπο κι άλλα δάνεια αντί για δουλειά. Αποτέλεσμα: η θεραπεία κατά της κρίσης κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη» επισημαίνει και προσθέτει ότι «για να πετύχουμε ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες εκείνους που οδήγησαν στην ύφεση- και η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών είναι τέτοιοι παράγοντες».

Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο, αλλά την ελπίδα ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει» και αποδίδει στο σύστημα του δικομματισμού την ευθύνη για την κρίση. Διαβεβαιώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης. «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το status της χώρας μας. Εάν κανείς δει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, θα μπορούσε να πει: ίσως δε θα έπρεπε η χώρα να ενταχθεί. Όμως τώρα αποτελεί ήδη μέρος του ευρώ και μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 16/06/2012 11:24:12

  Ανάπτυξη με θεωρίες δεν γίνεται.
  Το θέμα είναι απλό.
  1- Η συντριπτική πλειονότητα θέσεων εργασίας (πάνω από 95%) σε όλες τις οικονομίες του κόσμου δημιουργείται από επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

  2- ΟΛΕΣ οι μεγάλες εταιρείες, ξεκίνησαν από μικρές. Καμία μεγάλη επιχείρηση δεν στήθηκε εξ αρχής ως κολοσσός.

  3- Το γραφειοκρατικό κόστος είναι ποσοστιαία μεγαλύτερο για μια μικρή επιχείρηση από ότι για μια μεγάλη. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για τον μικρό Ελληνα επιχειρηματία, και όχι το ύψος της φορολογίας που είναι δευτερεύον.

  Αν πραγματικά θέλουν ανάπτυξη ας δουν πόσο εύκολη είναι η ίδρυση μιας μικρής επιχείρησης σε όμορες χώρες και ας το συγκρίνουν με εδώ.

  Τα λοιπά είναι θεωρίες άνευ ουσίας.

 2. airman avatar
  airman 16/06/2012 21:02:34

  ''Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, το κίνημά μου - ο ΣΥΡΙΖΑ - δεσμεύεται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.'' (Τσίπρας στους Financial Times)
  ''Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το status της χώρας μας. Εάν κανείς δει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, θα μπορούσε να πει: ίσως δε θα έπρεπε η χώρα να ενταχθεί. Όμως τώρα αποτελεί ήδη μέρος του ευρώ και μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη'' (Δραγασάκης στη Frankfurter Rundschau).
  Στο ΣΥΡΙΖΑ (ή ΜεταΠΑΣΟΚ) έχουν βαλθεί να τρελλάνουν τον κόσμο. Ιδιαίτερα όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται, αποτελούν τον καταλύτη του αποτελέσματος της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης.
  Με αυτά που διαβάζουν δεν ξέρουν πλέον ποιος θα κάνει τι;
  Ο Σαμαράς θέτει ως όρο συνεργασίας τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη ή ο Τσίπρας και το κίνημά του δεσμεύεται γι' αυτό;
  Ο Σαμαράς προειδοποιεί ότι έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει ως αποτέλεσμα μη αναστρέψιμες καταστροφικές συνέπειες ή ο Δραγασάκης ότι θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη;
  Στην Κουμουνδούρου έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον με τέτοιες δηλώσεις έχουν να λαμβάνουν όχι μόνο από τους αναποφάσιστους αλλά και από άλλες ''δεξαμενές''. Από το παλαιό ΠΑΣΟΚ απευθείας λόγω ''συγγένειας''. Από το παλαιό ΠΑΣΟΚ όσους με ''κρύα'' καρδιά θα ψήφιζαν τη ΝΔ αλλά με τέτοια ρητορική ''ανακουφίζονται'' και θα το γυρίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και από τη ΔΗΜΑΡ, που σε κάθε περίπτωση ''παίζει'' σε συγκυβέρνηση.
  Εάν τώρα υπάρξουν και κάποιες απώλειες, αυτές σύγουρα δεν θα ειναι προς τη ΝΔ. Συνεπώς το ισοζύγιο είναι σαφώς θετικό.
  Καλό το κόλπο. Τώρα κατά πόσο είναι αποπροσανατολιστικό, ευκαιριακό, τυχοδιωκτικό το να αλλάζεις απόψεις κάθε τόσο και να καλύπτεις με δηλώσεις όλο το πιθανό φάσμα των ενδεχόμενων επιλογών, είναι ένα άλλο ζήτημα.
  Ξέρουν ότι απευθύνονται σε μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων.
  Ένα κομμάτι της είναι αναποφάσιστο λόγω προβληματισμού και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή έχοντας κατά νου ότι ''όπως στρώνεις, κοιμάσαι''. Αυτούς θέλει να τους καθησυχάσει για να έχει καλύτερες πιθανότητες.
  Το άλλο κομμάτι είναι αναποφάσιστο γιατί ψάχνει μέχρι την τελευταία στιγμή μια ''δικαιολογία'' για την επιλογή του. Και σ' αυτούς μέσα είναι. Αφού δεν τους είχε πείσει μέχρι τώρα, ίσως αυτό να ''περίμεναν'' (ίσως και όχι βέβαια, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα).
  Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλήσει τις όποιες ''δεξαμενές'' υπάρχουν δείχνει ότι έχουν αντιληφθεί πως το κλίμα στην Ευρώπη είναι κατάλληλο για σοβαρές διαπραγματεύσεις. Γι' αυτό και επιδεικνύουν την απαιτούμενη ''ευλυγισία'', ώστε να κάνουν εύκολα την επόμενη κυβίσθηση, να μας οδηγήσουν αυτοί στη ''σωτηρία'' και να αλαλάξουν ''ο αγώνας τώρα δικαιώνεται''.
  Έπειτα θα ακολουθήσουν την πορεία του Αντρέα. Και μαζί τους όλοι εκείνοι που ''κρύβονται'' από πίσω.
  Άμα τους περάσει, τότε ως λαός είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
  Υ.Γ. Ποιος θα το έλεγε ότι το ''παιδί με το καλάμι'' μπορεί να μπορούσε να φανεί στα μάτια κάποιων ως η νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι;

 3. Pericleous Dionysia avatar
  Pericleous Dionysia 17/06/2012 10:38:21

  O isnotgout είναι το παιδί με το κουμπί κι ΟΧΙ με το καλάμι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.