#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2008 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καλομελέτα κι έρχεται»

 Αναδημοσιεύουμε από τη σημερινή Καθημερινή: «Τρεις πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, τρεις πρόεδροι της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, Γιώργος Παπανδρέου (μη διακρινόμενος), Αλέκος Αλαβάνος, Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο ίδιο τραπέζι. Όχι, δεν είναι Εθνικό Συμβούλιο για έξοδο της χώρας από την κρίση· είναι το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του».

«Καλομελέτα κι έρχεται» όμως. Η φωτογραφία δημοσιεύεται ενώ η κυβέρνηση έχει αυτό – εγκλωβισθεί σε επάλληλες τριγωνικές σχέσεις στελεχών της με τα ΜΜΕ και τα κονδύλια του ΥΠΠΟ. Στην κυβέρνηση και το Μαξίμου κανείς δεν ασχολείται πλέον με την διακυβέρνηση της χώρας. Περιμένουν όλοι να συμβεί το μοιραίο ανά πάσα στιγμή. Όχι εκείνο που ελπίζουν ότι θα τους ανακουφίσει προσωρινά (καταλαβαίνεται ποιόν εννοώ), αλλά το άλλο που τους πανικοβάλει με την εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου στην υπόθεση Ζαχόπουλου και τον κίνδυνο να μείνει η ΝΔ με 151 βουλευτές. Και αμέσως μετά με 150 (θυμάστε τι σας λέγαμε εδώ;). Όπως γράφει σήμερα ο Τύπος ο Κουκοδήμος γλίτωσε χθες στο «παρά πέντε» την …«ανεξαρτητοποίηση» (όπως θα παρουσιαζόταν), όταν για το καλό του πολιτεύματος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος φαίνεται πως πείστηκε να μην αποκαλύψει το όνομά του. Τι θα γίνει όμως αν ο Πέτρος Τατούλης δεν ψηφίσει τον εκλογικό νόμο, όπως έχει δηλώσει, οπότε θα απομένει μόνο ένας βουλευτής για την απώλεια της «δεδηλωμένης»; Κανείς δεν ξέρει. Γι αυτό το λόγο άλλωστε η κυβέρνηση δεν πηγαίνει στη Βουλή σοβαρά νομοσχέδια. Πλήρης παράλυση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 17:28:23

  Τ η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνος προβάλλει το ενωτικό εγχείρημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ως «μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, έξω από αυτά τα νοσηρά και παθολογικά πλαίσια που έχει διαμορφώσει στην Ελλάδα το σύστημα του δικομματισμού». Το πρόβλημα αδιαφάνειας «έχει σχέση με την όλη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας» τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι στην Ελλάδα «έχουμε καταλήξει σε συνθήκες πλήρους παρακράτους».

 2. Observer avatar
  Observer 17/01/2008 17:30:05

  Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και η ΚΟ της ΝΔ ενισχύεται από την επιταγή πολλών βουλευτών και υπουργών να πέσουν... κεφάλια και να γίνουν καρατομήσεις. πολλά κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές ζητούν από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Παρά το αίτημα για «ανθρωποθυσίες», από το Μέγαρο Μαξίμου αγνοούν προς το παρόν τις εσωκομματικές φωνές και εκπέμπουν μήνυμα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα και ειδικά υπό το καθεστώς της πίεσης.

 3. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 17:31:27

  Να λοιπόν που παίζει και η "δεδηλωμένη". Γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ: Κορυφαίοι υπουργοί επισημαίνουν με νόημα ότι πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικοί χειρισμοί, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως π.χ. η απώλεια της δεδηλωμένης. Αυτό μπορεί να προκύψει, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις των ίδιων υπουργών, είτε με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της ΝΔ λόγω των αποκαλύψεων είτε με τη διαγραφή άλλου που θα προέλθει από καταψήφιση σημαντικού νομοσχεδίου, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος. «Τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;Δεν θα έχουμε κρίση στην κυβέρνηση και στην ΚΟ;Μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση;» διερωτώνται.

 4. Frixos13 avatar
  Frixos13 17/01/2008 17:34:30

  Πολύ γλύψιμο και στον κ. Ρουσόπουλο απο το ΒΗΜΑ.Γράφει: "Την καθημερινή προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ.Ρουσόπουλου να δικαιολογήσει τις συνεχείς κυβερνητικές αντιφάσεις, η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά στην κυβερνητική παράταξη". Καλά εκείνος ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος τζάμπα κουράζεται καθημερινά απο τα κανάλια. Δεν συμβάλει καθόλου στις προσπάθειες του κυβρνητικού εκπροσώπου;

 5. semnos & tapeinos avatar
  semnos & tapeinos 17/01/2008 22:04:20

  Τα "γιουσουφάκια, τους καραγκιόζηδες
  της διαπλοκής" και τους "νταβατζήδες", τους κατετρόπωσε ο Καραμαν-Άλής στη μάχη του Μπαϊρακτάρη και έσωσε την πατρίδα

 6. PROVOKATORAS avatar
  PROVOKATORAS 17/01/2008 22:08:12

  Προσωπικώς έχω καλύτερα όνειρα να κάνω από το να βλέπω τον Καραμανλή στον ύπνο μου. Παναγία μου! Δεν ξέρω όμως, μήπως ο Καραμανλής βλέπει, όχι μόνον στον ύπνο του, αλλά και στον ξύπνιο του, τον εφιάλτη ότι πέφτει. Θα μου πείτε βέβαια, και τι τον νοιάζει; Εδώ δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τον άν πέφτουν οι μέχρι πρότινος "φίλοι" του από μπαλκόνια, θα τον νοιάξει αν θα πέσει αυτός;

 7. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 23:11:57

  Προς Anonymous: Κάθε φορά που το «Αντί» αποκάλυπτε μεγάλα θέματα (Αγορά του Αιώνα, Λούβαρης, Κοσκωτάς, Κόκκαλης, τελευταία ομόλογα κλπ) που τα χρησιμοποίησε ΟΛΑ η ΝΔ για να φτάσει στην εξουσία, διάφοροι ανώνυμοι καλοθελητές όπως εσύ, έπαιρναν τηλέφωνα ή έγραφαν επιστολές που επιχειρούσαν να συκοφαντήσουν τους ρεπόρτερ των αποκαλύψεων αυτών (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) και να τους διαχωρίσουν από το «σοβαρό Αντί». Το «Αντί» είναι «σοβαρό» μεγάλε γιατί τολμάει και γράφει τα πάντα, αρκεί να υπάρχουν στοιχεία. Το παρόν blog, το έχουμε ξαναπεί, δεν ανήκει στο «Αντί». Γράφεται όμως από δημοσιογράφους που θεωρούν τιμή τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια του «Αντί». Και ανήκει σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του, όπως το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα, δημοσιεύοντας όλες τις απόψεις. Δεν τσιμπάμε λοιπόν, ούτε εμείς, ούτε το «Αντί». Και κάτι άλλο. Προσωπικά πίστεψα ότι ο Καραμανλής μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Και βοήθησα νομίζω κάποτε πολύ περισσότερο στον αρχικό στόχο του για διαφάνεια και κάθαρση (με προσωπικό τίμημα) από όσο μερικοί που παριστάνουν τώρα τους σωτήρες του. Έκανα δυστυχώς λάθος, όπως και εκατομμύρια άλλοι.

 8. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 23:15:53

  Προς Anonymous: Όσο για την “Καθημερινή” και «γιατί δεν πήγαμε
  πιο κάτω να διαβάσουμε για το νοσηρό κλίμα στη δημόσια ζωή» είναι γιατί γελάμε όταν τα γράφει αυτά η Καθημερινή του κ. Νικολάου, πρώην στελέχους του ΒΗΜΑΤΟΣ και προτιμώμενου δημοσιογράφου πάσης εξουσίας , οικονομικής και πολιτικής. Και επειδή, μεταξύ των άλλων, και ο Θέμος από εκεί ξεκίνησε την λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.