#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλοί και κακοί οφειλέτες...Οι φιλίες ασφαλώς ποτέ δεν πρέπει να ενοχοποιούνται. Ποιος είναι φίλος με ποιον και γιατί είναι δικό του πρόβλημα και κανενός άλλου. Έτσι, λοιπόν, και ο προσφάτως συλληφθείς ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι φίλος του κι έσπευσε να τον ευχαριστήσει γιατί τον στήριξε στη δύσκολη στιγμή.

Βρέθηκαν στην εκδήλωση για τη στρατηγική της έντασης, εκεί που ο Τσίπρας είπε όλους όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, ουσιαστικά αντιδημοκράτες. Κι όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες από το protothema.gr ήταν ιδιαίτερα θερμή η συνάντησή τους.

Στο ίδιο πάνελ κάθισε ο κ. Κιμούλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον ηθοποιό να αναφέρεται στην προσωπική του περιπέτεια λέγοντας ότι δεν νιώθει ηττημένος, αλλά αμήχανος. Ξεκαθάρισε ότι "θα συνεχίσω να διατυπώνω τις πολιτικές μου θέσεις». Συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να κάνει ούτε τον ήρωα, ούτε το θύμα, αλλά ούτε να δώσει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν κάποιοι ως Δούρειο Ίππο. Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, για την έμπρακτη αλληλεγγύη, όπως είπε. «Σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την κίνηση αλληλεγγύης». Επίσης τόνισε: «Ό,τι διατυπώσω είναι ένας βιωματικός λόγος, γιατί η προσωπική μου περιπέτεια αποτέλεσε στιγμιότυπο της στρατηγικής της έντασης», η οποία ήταν το θέμα της εκδήλωσης.

Είπε ακόμη ο Κιμούλης ότι η Αριστερά έχει υποχρέωση, τη ρήξη. Αναλύοντας την κατάσταση είπε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση του ενοχικού συναισθήματος του πολίτη και εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν φοβούνται αλλά νιώθουν απελπισία.

Συνέστησε, επίσης, ψυχραιμία και ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούεται συνεχώς στις προβοκάτσιες της καταστολής και να μην καταδικάζει αορίστως τη βία, «όχι γιατί είμαστε υπέρ της αλλά γιατί έχει ένα σκοπό, στην διατήρηση της κρατικής βίας».

Μιλώντας για την κυβέρνηση ο κ. Κιμούλης, είπε ότι ζητά το μέγιστο και ότι τώρα διεκδικεί να τελειώσει με την Αριστερά ως αξιακό σύστημα. Σημείωσε ότι η Αριστερά οφείλει να επενδύσει στο ηθικό πλεονέκτημα, «ζητείται πάθος, γιατί η έλλειψή του δηλώνει έλλειψη πίστης», είπε ο κ. Κιμούλης.

Την ομιλία του ο ηθοποιός την έκλεισε σημειώνοντας: «Είμαστε περισσότεροι και έχουμε δίκιο και σας το λέει ένας που πλησιάσατε προσωπικά την απελπισία του».

Καλά όλα αυτά, όμως, ένα ερώτημα έχουμε. Η Αριστερά καλύπτει και στηρίζει όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου ή κάνει επιλογές ανάλογα με τα πολιτικά του πιστεύω; Δηλαδή ο κ. Τσίπρας θα στήριζε στη δύσκολη στιγμή και τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ ή της Εξπρές Σέρβις ή μήπως αυτοί είναι επιχειρηματίες;

Άραγε όταν χρωστά ένας επιχειρηματίας του θεάτρου ή ένας γνωστός αριστερός ηθοποιός είναι μικρότερο έγκλημα από τον οφειλέτη που είναι δεξιός;

Και γιατί ο κ. Κιμούλης θεωρεί εαυτόν κυνηγημένο λες και είναι ο Τσε Γκεβάρα στα βουνά; Δεν είχε ακάλυπτες επιταγές 200.000 ευρώ για τις οποίες εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης; Έχει καμιά σημασία αν αυτές οι οφειλές αφορούσαν παλαιότερα θέατρά του;

Ασφαλώς κανείς δε συμφωνεί με την ανθρωποφαγία ή με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως πιθανότατα έγινε στην περίπτωση του Κιμούλη. Όμως, τα χρέη στο δημόσιο είναι χρέη και δε μπορεί να εξαιρείται ο Κιμούλης κι όχι αυτός που χρωστά 1.000 ευρώ και κινδυνεύει να χάσει τη σύνταξή του.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με όσους χρωστούν πάνω από 50 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Θα τους χωρίσει σε καλούς και κακούς οφειλέτες, στους πρώτους θα τα χαρίσει και τους δεύτερους, τους μη αρεστούς, θα τους τσακίσει;

Καλές οι αγκαλιές κ. Τσίπρα, αλλά τα χρέη είναι χρέη. Εκτός κι αν στο αξιακό σύστημα της Αριστεράς δεν υπάρχουν χρέη οπότε να ψηφίσουμε όλοι μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/02/2013 13:22:33

  "Κίτρινη κάρτα", τυπικότατη, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος, κ. Αλέξη...
  "Γι αυτό υπάρχουνε οι φίλοι", για τις δύσκολες στιγμές. Ωστόσο 200.000 ευρώ είναι πολλά, κι έχω αναφέρει πολλές φορές ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στη "μεγαλομεσαία σκάλα".

  • polites avatar
   polites @ Uncle Stgm 12/02/2013 16:57:04

   Ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι "πολιτικός νους".
   Με συμβούλους δημοσίων σχέσεων, δημοσκοπήσεις και έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ γραφιά των λόγων του πορεύεται.
   Ο Αλαβάνος, ναι, ήταν "πολιτικός νους". Τον έκανε πρόεδρο για να πάρει τη νεολαία και να συνεχίσει αυτός να κινεί τα νήματα από τα μετόπισθεν. Αλλά, δεν του'κατσε...

   • Η φαιδρά πορτοκαλέα avatar
    Η φαιδρά πορτοκαλέα @ polites 12/02/2013 21:11:51

    Ποιος άραγε να είναι ο "πολύ καλός γραφιάς"; Αν είναι τόσο καλός "γραφιάς", δε μπορεί παρά να είναι και αξιόλογος πολιτικός νους. Αποκαλύψτε μας ονόματα, για να ξέρουμε τουλάχιστον από ποιον να φυλαγόμαστε...

  • De ja vu avatar
   De ja vu @ Uncle Stgm 12/02/2013 21:05:17

   200.000 'Oταν ανεβάζεις θεατρικά έργα, πληρώνεις έξοδα για στήσιμο παραστάσεων ,μισθούς ηθοποιών, ΔΕΗ. ενοικίαση χώρων, μεταφορικά θιάσων κ.λ.π., δεν είναι καθόλου πολλά. Μαζεύονται στο πι και φι με μιά στραβή. Δεν γνωρίζετε μάλλον.
   Άλλο χρωστάω, άλλο κρύβω τα κέρδη μου για να μην φορολογηθώ. Εδώ κάνετε λάθος Uncle Stgm. ΔΕΝ στοχοποιούμε αυτόν που ζορίζεται να εξοφλήσει τις οφειλές του. Αρκεί να έχει πρόθεση να τις τακτοποιήσει. Διακανονισμό, λοιπόν, όπως όλοι μας.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ De ja vu 13/02/2013 01:04:48

    ¨Οχι και "όλοι μας"...
    Όσοι δανείστηκαν μόνον.
    Άλλωστε, για να βγάλει ένας μέσος πολίτης 200.000, πρέπει να δουλεύει 10 χρόνια.

    • De ja vu avatar
     De ja vu @ Uncle Stgm 13/02/2013 08:34:55

     Κύριε Uncle Stgm, άλλα τα χρέη που μπορεί να δημιουργήσει ένας Δ.Υπάλληλος, άλλα ένας Ιδ.Υπάλληλος, άλλα ένας μικροέμπορος, άλλα ένας θεατρικός επιχειρηματίας. Μία ''ατυχής'' παράσταση, μπορεί να σε βάλει μέσα, με ποσό πολύ υψηλότερο των 200.000 €. Φαντάζομαι οτι από άγνοια προχωράτε σε τόσο απλοϊκές εξισώσεις και δεν κατηγορείται τους ηθοποιούς επειδή έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα από τη συμμετοχή τους σε ένα σήριαλ ας πούμε, για να τα χάσουν μετά ανεβάζοντας μία θεατρική παράσταση. Και η αναφορά σας στο...μέσο πολίτη, τουλάχιστον ατυχής.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/02/2013 13:35:32

  Τά χρέη τῶν ἀριστερῶν καταδεικνύουν κυβερνητική ἀναλγησία,ἐνῶ τῶν δεξιῶν εἶναι ἀπλά,χρέη...

  • De ja vu avatar
   De ja vu @ Κυθήριος 12/02/2013 21:06:50

   Όλων των τιμίων τα χρέη, είναι απλά χρέη που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν. Αφήστε πια τις ομαδοποιήσεις ακόμη και στα χρέη!!! ΕΛΕΟΣ.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ De ja vu 13/02/2013 01:06:45

    "Τίμιοι και ωραίοι" που έχουν χρέη...
    Αλλοίμονο στους "άσχημους" (που δεν κάνουν χρέη).

    • De ja vu avatar
     De ja vu @ Uncle Stgm 13/02/2013 08:38:36

     Δεν συγκρίνουμε τους χρεωμένους με τους μη χρεωμένους. Οι επιχειρηματίες είτε πουλάνε παπούτσια είτε παράγουν τέχνη, ΟΛΟΙ χρεωμένοι είναι λίγο-πολύ. Αναπόφευκτο. Μάλλον ζείτε εκτός αγοράς, συνταξιοδοτημένος ή ασφαλής στην υπαλληλία.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ De ja vu 13/02/2013 09:55:46

    Σαφῶς καί ὅλων τῶν τιμίων τά χρέη,εἶναι χρέη,τό θέμα εἶναι πῶς τά παρουσιάζει ἡ κάθε πλευρά...

 3. Queen In Black avatar
  Queen In Black 12/02/2013 16:16:04

  Οι ηθοποιοί, όταν αναγκάζονται να μετατραπούν από ανάγκη σε επιχειρηματίες, είναι γνωστό σε όποιον λίγο έχει ασχοληθεί, οτι χάνουν σε χρόνο ντε τε, όσα χρήματα κι αν είχαν κερδίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και βρίσκονται τελικά χρεωμένοι.
  Το θεϊκό κι ανεξήγητο πάθος που συνήθως τους κινεί, δεν υπακούει σε προτροπές της λογικής για συντηρητική διαχείριση και μη συναισθηματική αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων. Αυτό ισχύει για όλους τους πραγματικούς καλλιτέχνες, άσχετα πολιτικών πεποιθήσεων και αποδεικνύεται περίτρανα από την κατά κανόνα κατάληξή τους, να πεθαίνουν στην ψάθα....
  Τώρα, εδώ που έχουμε φτάσει πια, δίκιο έχει ο καθένας μας, εάν υπήρξε ειλικρινής και συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος, όσο οι επικρατούσες συνθήκες του το επέτρεπαν. Από εδώ και πέρα, τίθεται πλέον ερώτημα σχετικά με τις δυνατότητες που έχουμε να είμαστε συνεπείς και όχι για τις προθέσεις μας. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ όσοι ως χθες, φροντίζανε ούτε να χρωστούν, ούτε να είναι υπόχρεοι. Άλλο ο φοροκλέφτης, άλλο ο μη δυνάμενος να ανταποκριθεί. Δεξιός, αριστερός ή αριστεροδέξιος, αδιάφορο.

 4. marκ avatar
  marκ 12/02/2013 17:12:15

  οι δεξιοι εχουν μια διαφορα απο τους υπολοιπους ανθρωπους...δεν ειναι πνευματικοι ανθρωποι αλλα υλιστες....καταλαβετε κατι. κανεις ανθρωπος δεν θα πρεπει να στερειτε την ανθρωπινη ελευθερια που του εδωσε ο ιδιος ο θεος...ειτε αυτος λεγετε Τσοζατζοπουλος ειτε αλλιως

  • coik avatar
   coik @ marκ 12/02/2013 19:04:13

   Αυτό είναι σίγουρο. Σε ένα φανταστικό-ιδεατό κόσμο, όπου στο όνομα της ελευθερίας και της αριστερής ιδεολογίας, κανείς δεν πληρώνει φόρους, όλοι θα είμαστε χαρούμενοι (στον ιδιωτικό τομέα), εκτός από αυτούς που δουλεύουν στο Δημόσιο. Ως γνωστόν αυτοί πληρώνονται από τους φόρους, εκτός εάν ο μισθός, όπως και η φορολογία μας είναι προαιρετικός.
   Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ. Τουναντίον το θεωρώ σημείο σύγκλισης των 2 ιδεολογιών. Είμαστε σε καλό δρόμο ....

   • marκ avatar
    marκ @ coik 13/02/2013 14:55:04

    παλι καλα

    • marκ avatar
     marκ @ marκ 13/02/2013 14:58:00

     βασικα στις δεκο πληρωνονται απο τις ιδιες εταιριες και οχι απο φορους...οι υπολοιποι θα μπορουσαν να πληρωνονται απο τα κερδη των δεκο...αλλα ξεχασα αυτες πανε για στρατηγικο σχεδιο...τελος εγω δεν ειπα να μην πληρωνουμε φορους αλλα να μην φυλακιζονται οι ανθρωποι....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.