#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2011 10:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλλικράτης στην Παιδεία: Αν ξέραμε τουλάχιστον τον αντίλογο…
Ανεξάρτητα από το αν καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα για την εφαρμογή ενός είδους Καλλικράτη στην εκπαίδευση, είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις να κλείνουν σχολεία! Αφού τα προηγούμενα χρόνια, σε καιρούς παχιών αγελάδων, εδραιώθηκε το “σχολείο της γειτονιάς“ ανεξέλεγκτα και όπως όλα έγινε χωρίς κανέναν σοβαρό προγραμματισμό, ήρθε τώρα η χρεοκοπία της χώρας που βιαίως καλεί για “συγχωνεύσεις”, σε απλά ελληνικά δηλαδή, κλείσιμο σχολείων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σίγουρα είναι πολύ βολικό για την οικογένεια το σχολείο του παιδιού του να είναι δίπλα στο σπίτι του. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό: πρώτον, γιατί έχει υπερβολικό κόστος καθώς απαιτεί πολλαπλές κτιριακές υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές και συντήρηση. Δεύτερον, δημιουργεί πολύ μικρά σχολεία που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες παιδαγωγικές απαιτήσεις. Και τρίτον, απαιτεί πολυάριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν αξιοποιείται σωστά. Συμφωνούμε, επομένως, ότι για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να γίνει ένας ανασχεδιασμός, να παρουσιαστεί ένας χάρτης δηλαδή, που θα δηλώνει επακριβώς όλες τις αλλαγές (πού θα γίνει τι) και θα αποτελέσει τη βάση για συζήτηση του υπουργείου κυρίως με τις τοπικές κοινωνίες.

Αδιαπραγμάτευτη η προϋπόθεση ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό υπηρετεί αμειβόμενο λειτούργημα! Αδιαπραγμάτευτο η στήριξη των σχολείων σε ακριτικές περιοχές και νησιά!

Φαίνεται όμως ότι οι παραπάνω παραδοχές και η τακτική του υπουργείου δεν συμπλέουν. Επικοινωνιακά, η υπουργός εκτελώντας σωστά το ρόλο της κάλεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο τους δημάρχους σε έναν κατ’ επίφαση διάλογο. Με προηλειμμένες αποφάσεις! Όπως ακριβώς βολεύουν τους μικροκομματικούς σχεδιασμούς των τοπικών οργανώσεων! Συνήθης πρακτική της συγκεκριμένης υπουργού!

Από την απέναντι όχθη, ο υπεύθυνος για την Παιδεία τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος της ΝΔ αναλώθηκαν στη σύνταξη εκθέσεων ιδεών επιπέδου δημοτικού, άντε στην καλύτερη περίπτωση πρώτων τάξεων γυμνασίου, καθότι οι μαθητές μας σήμερα είναι πολύ προχωρημένοι! Σχολιασμοί του τύπου ‘όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή’ είναι μιας άλλης εποχής, όταν τα σχολεία ήταν σχολεία και οι φυλακές φυλακές. Αφορισμοί του ύφους “Η Παιδεία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή”, και “Η υποβάθμιση και η ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού στον Πολιτισμό, την Παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υπήρξε διαχρονικά παθογεννητικό* φαινόμενο στη χώρα μας” δεν εμπνέουν πια κανέναν. Ούτε και παραινέσεις και υποκρυπτόμενες ειρωνείες της μορφής “Να θυμάται (η υπουργός), όμως, ότι η εκπαίδευση είναι εθνική υπόθεση και ότι οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι γονείς δεν είναι αντικείμενα, ούτε γράμματα και αριθμοί  σε ένα λευκό χαρτί πάνω σε ένα γραφείο, όπου σχεδιάζονται τα Καλλικρατικά μέτρα” έχουν πέραση σε προηλειμμένες ήδη αποφάσεις. Όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν την εκπαίδευση στο πρόσφατο παρελθόν βαρύνονται και, επιπλέον, στερούνται και αξιοπιστίας!

Θα συμφωνήσουμε, όμως, ότι “Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων πρέπει να είναι παιδαγωγικά και όχι λογιστικά”. Αλλά ποια είναι αυτά κριτήρια, μήπως τα περιέγραψε κανείς; Μήπως ανακοινώθηκε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις από τον κ. Τομεάρχη και το αγνοούμε; Ή, μήπως, και αυτό διέλαθε της προσοχής του τύπου; Περίεργο, καθότι η διεισδυτικότητα του πρώην υπουργού στα μίντια είναι ευρέως γνωστή! Και τέλος-τέλος, αφού δεν τα συγκεκριμενοποιούν οι κ. Tομεάρχες επισήμως στις σελίδες του ιστοτόπου του κόμματος (απαξιούν άραγε;), ας τα επικοινωνούσαν τουλάχιστον στις σελίδες δικτύωσης που χρησιμοποιούν για την αρθρογραφία τους! Πάλι κάτι θα πιάναμε και εμείς οι αδαείς για να δούμε επιτέλους τι λέει και η άλλη μεριά, να ξέρουμε επιτέλους τον ΑΚΡΙΒΗ αντίλογο.

Εάν θέλει το κόμμα της ΝΔ να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι εκθέσεις ιδεών μας τέλειωσαν! Είμαστε πλέον υποψιασμένοι! Ως προϊστάμενες αρχές του υπουργείου Παιδείας στο παρελθόν, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν τα αυτονόητα: οι εκθέσεις ιδεών αντικαταστάθηκαν προ πολλού από την παρουσίαση συγκεκριμένων απόψεων ακόμη και στις πανελλαδικές εξετάσεις!!

Εν κατακλείδι, με την κοσμογονία που συντελείται σήμερα στο χώρο της μάθησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χρειαζόμαστε άλλου τύπου σχεδιασμό.

Σήμερα με τις τρομακτικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα χρειαζόμαστε άλλου τύπου αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση.

Σήμερα με την αναθεώρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των όρων της πολυπολιτισμικότητας χρειαζόμαστε άλλου τύπου έμπνευση και όραμα.

Σήμερα χρειαζόμαστε το συγκεκριμένο! Η εποχή του αφηρημένου και του κενού έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!

 

* παθογενετικό, κ. πρώην υπουργέ, και όχι παθογεννητικό. Διατελέσατε, φευ, και πολιτικός προϊστάμενος των Γραμμάτων της χώρας…

 

Για περισσότερη «εμβάθυνση» σε αφηρημένες ιδέες βλέπε:

http://www.aixmi.gr/index.php/kallikratis-stin-paideia-kleiston-logo-sygxonefseon/

http://www.aixmi.gr/index.php/paideia-kallikratis-ellipsi-eilikrinieias/

 

Χαρά Δραβά

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έρεβος avatar
  Έρεβος 11/03/2011 10:32:30

  "εδραιώθηκε το “σχολείο της γειτονιάς“ ανεξέλεγκτα και όπως όλα έγινε χωρίς κανέναν σοβαρό προγραμματισμό"

  Που έγιναν όλα αυτά τα σχολεία τέλος πάντων; Δεν έχουμε δει και πουθενά π.χ. στην Αττική που ζει η μισή Ελλάδα να έχουν δημιουργηθεί τόσα πολλά νέα σχολεία χωρίς λόγο. Μήπως πέφτουμε στην παγίδα της κυβέρνησης;

  "Από την απέναντι όχθη, ο υπεύθυνος για την Παιδεία τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος της ΝΔ αναλώθηκαν στη σύνταξη εκθέσεων ιδεών"

  Απλά αναλώθηκαν σε χαλαρή αντιπολίτευση επειδή κοιτάζουν το ανεμούριο να δουν κατα που φυσάει ο άνεμος.

  Αυτού του είδους την πολιτική την πλήρωσε ο κόσμος της ΝΔ με 10% διαφορά στις εκλογές και αυτό είναι το λιγότερο γιατί την πλήρωσε ολόκληρη η Ελλάδα με την κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων του ΠΑΣΟΚ που βρηκαν πρόσφορο έδαφος να αρπάξουν την εξουσία και να μετατρέψουν τη χώρα σε προτεκτοράτο.

 2. Σταύρος avatar
  Σταύρος 11/03/2011 10:53:59

  "...Σήμερα με την αναθεώρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των όρων της πολυπολιτισμικότητας χρειαζόμαστε άλλου τύπου έμπνευση και όραμα..."

  Την "πολυπολιτισμικότητα" να την πάρεις στο σπίτι σου κυρά μου!
  Για να μην πώ τίποτα περισσότερο και αισχρότερο και κόψει με κονσερβοκούτι ο Φάκτορας!!!

  • αχ κουλα!! avatar
   αχ κουλα!! @ Σταύρος 11/03/2011 11:10:38

   Σταυρο,
   ολοι η Ευρωπη εχει αναθεωρησει: η πολυπολιτισμικοτητα δεν μπορει να επιτευχθει, ειναι πλεον εφικτη!!
   Εσυ φαινεται εισαι με το συνθημα "ολοι της γης οι κολασμενοι" μια σφικτη αγκαλια στην Ελλαδιτσα μας!!!
   Not bad, not bad!!!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ αχ κουλα!! 11/03/2011 20:34:38

    "αχ κουλα!!" στην αρχή των τραγουδιών το ΑΧ είναι γραμμένο.
    Αφού κατάλαβες ότι είμαι υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας", θεωρώ ότι είναι ανώφελο να επεκταθώ.
    Φιλιά στον Χαράλαμπο!

 3. ΧΟΡΧΕ avatar
  ΧΟΡΧΕ 11/03/2011 10:55:36

  επ! τι εγινε Χαρα, σε διατεταγμενη υπηρεσια?

  Χθες τον Ευρη, σημερα τον Αρουλη?
  Τοσο γατα ο Μεσσηνιος?

  Με το μπαμπακι σφαζει ο Αρχηγος.....

  • factorx avatar
   factorx @ ΧΟΡΧΕ 11/03/2011 11:29:59

   Εσύ τώρα τι είσαι; προβοκάτορας;

   • ΧΟΡΧΕ avatar
    ΧΟΡΧΕ @ factorx 11/03/2011 11:49:02

    οχι απλα διακρινω μια εφεση στα γραφομενα της Χαρας να καρφωνει αξιοτιμα και προβεβλημανα στελεχη της ΝΔ, και επιμενω οτι ειναι γατα ο Καλαματιανος. Το εγραψα και αλλου.

 4. Κάποιος avatar
  Κάποιος 11/03/2011 13:09:09

  Οι συγχωνεύσεις σχολείων, πέρα από τις όποιες δυσκολίες μετακίνησης επιφέρουν στην μαθητική κοινότητα, θα έχουν και άμεσο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην διαδικασία μάθησης αφού με περισσότερα από 20 παιδιά στο δημοτικό ανά τάξη και με καμιά 30αριά και άνω στο Γυμνάσιο-Λύκειο, δεν μπορεί να γίνει μάθημα της προκοπής.
  Οποιος έχει την στοιχειώδη παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση και εμπειρία, το γνωρίζει πολύ καλά.
  Αρα όσοι αποφασίζουν ή υποστηρίζουν παρόμοιες στρατηγικές ή είναι άσχετοι παντελώς με τα εκπαιδευτικά θέματα ή εκ του πονηρού ορμώμενοι.

  Η υγεία και η παιδεία είναι δημόσια κονωνικά αγαθά,συνταγματικά κατοχυρωμένα, που πληρώνονται από τις εισφορές των ελλήνων πολιτών.Είναι αντιδεοντολογικό και αντικοινωνικό να γίνονται περικοπές εν ονόματι λογιστικών υπολογισμών, λες και είναι το ίδιο πράγμα να στέλνεις σπιτάκι τους αργόμισθους μεγαλοδημοσιογράφους που δουλεύουν σε δημοτικά ραδιόφωνα με 1% ακροαματικότητα αλλά με αντιστρόφως ανάλογες επιχορηγήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με το να κλείνεις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα παιδιά του ελληνικού λαού.
  Βέβαια κάποιοι εξυγιαντές της παιδείας, όπως η Διαμαντοπούλου έχουν φροντίσει να απομακρύνουν τα τέκνα τους από την πλέμπα του δημοσίου σχολείου, οπότε στα παλιά τους τα παπούτσια αν αυτό υποβαθμιστεί, γιατί κάποιοι πράσινοι και γαλάζιοι υπουργοί και βουλευτές έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού για να καλοπερνούν οι ίδιοι και τα τέκνα τους.

  Ξεφτίλα!!!

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/03/2011 14:53:12

  Σήμερα χρειαζόμαστε το συγκεκριμένο! Η εποχή του αφηρημένου και του κενού έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!

  Kάθε άλλο παρά έχει περάσει αυτή η εποχή, διαφορετικά δε θα σάρωναν οι διάφορες ιδεολογίες. Ειδικά οι νέοι, που έχουν φάει την πλύση εγκεφάλου των πανεπιστημίων, συνήθως μπορούν να σκεφτούν μόνο μέσα από τα αφηρημένα και με ελλιπές εμπειρικό περιεχόμενο θεωρητικά μοντέλα που κατασκευάστηκαν στη Δύση το 18ο και το 19ο αιώνα. Ζούμε στην εποχή του αφηρημένου, του ασαφούς, του απομακρυσμένου από την πραγματικότητα, στην εποχή του μύθου που καλύπτεται με το ένδυμα της επιστημονικότητας.

 6. ENG avatar
  ENG 11/03/2011 15:05:53

  Κατα πρωτον να ξεκαθαρισουμε οτι εινα η δευτερη φορα που γινεται αναφορα
  για τον συγκεκριμενο τομεαρχη !!!! Οταν δεν μπορεις να κανεις αντιπολιτευση
  σε τοσο σοβαρα θεματα οπωσ ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ τοτε τι θα κανεις οταν Κυβερνηση!!!

  Η οικονομια ειναι σιγουρα το Νο1 Ενα θεμα , αλλα ποιοσ μπορει να πει οτι η παιδεια δεν ειναι?

  Ο κοσμος δεχτηκε να μειωθουν τα εισοδηματα τα του , μηπως πρεπει να δεχτει
  και την αμορφωσια των παιδιων του !!!! Δεν εχουμε ακουσει καθαρες θεσεισ
  απο τον κυριο ΣΑΜΑΡΑ σχετικα με την παιδεια!!! Μαλλον δεν ειναι στη πρωτεραιοτητεσ του!!!!!!

  Κανενα απο τα δυο κομματα ολα αυτα τα χρονια δεν ειχε ενα σωστο σχεδιασμο στην παιδεια !!! Περιμενουμε απο τον Κυριο Σαμαρα που αντιπροσοπευει την εναλλακτικη προταση ναι καταρτιση προταση για την παιδεια!!!!

  Το ΠΑΣΟΚ ΧΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ!!! Η Ν.Δ τη οραμα εχει για την παιδεια!!!!!!

 7. irida avatar
  irida 11/03/2011 16:09:12

  Με τον Αορύλη τομεάρχη δεν πρόκειται να γίνει αντιπολίτευση. Αυτό είναι το πρώτο. φυσικά κι η παιδεία χρειάζεται αλλαγές και νέες κατευθύνσεις. Τώρα πως γίνεται όλα τα νέα να οδεύουν σε βάρος της παιδείας είναι άλλο θέμα. Εϊναι ανάγκη κάποια φορά να κάτσουν όλοι οι φορείς σε ένα τραπέζι και να βρούνε ένα πλαίσιο για την παιδεία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα. Όχι να ανεβαίνει ο κάθε υπουργός και να κάνει τα δικά του άσχετα. Τόσα χρόναι στα θρανία με διαφορετικές ιδιότητες πέρασαν απο την πλάτη μου ένα σωρό αλλαγές που δεν έφεραν την άνοιξη. Και το αισχρό: από ίδιες κυβερνήσεις όταν αλλαζε σε ανασχηματισμό ο υπουργός να αλλάζουν όλα!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Πολλά τα απαράδεκτα στην παιδεία που προσφέρει το κράτος. Για το απαράδεκτο της τοποθέτησης του Αρούλη έχω τοποθετηθεί και παλιότερα, Κι είναι το λιγότερο ειρωνία να τον βλέπεις να κάνει ερωτήσεις στη βουλή για θέματα που θα πρεπε να χει ο ίδιος επιλύσει!!! Δεν τον ενημέρωσε κανένας πως δεν είναι όλοι κουτορνίθια;

 8. juliet avatar
  juliet 11/03/2011 16:33:13

  Ο αρούλης που είναι;Αν δε μπορει να ανταποκριθεί στο έργο που του ανατέθει,ένεκα πολιτιστικών υποχρεώσεων να παρατηθεί.Δεν είναι αναντικατάστος ,πρέπει ο Πρόεδρος να πάρει και κανένα κεφάλι,στο πόλεμο υπάρχουν και λάφυρα.
  Απο την εποχή του ΚΑΚ,όλοι το παίζανε τρελίτσες.Οτι άρχισε το ΠΑΣΟΚ ,το τελείωναν τα καλόπαιδα ,η Δραγώνα επι ΝΔ τι έπαθε;
  Το πρώτο που προσπάθησε το ΠΑΣΟΚ,ήτανε να δώσει στη κοινωνία αγράμματους .''Τα αμόρφωτα πλήθη συχνά υποτάσσονται σ΄έναν απόλυτο άρχοντα''.
  Η μεθόδευση της αμάθειας ήτανε προγραμματισμένη,όλα οσα έγιναν ήτανε βάσει προγγράματος ,για τη συνέχεια δεν μπορούν να ξέρουν......
  Παίδες Ελλήνων εκεί στη Συγγρού,βγείτε πείτε το πρόγραμά σας,αύριο είναι αργά,χθες ήτανε ο κατάλληλος χρόνος!!!

 9. Dr. Joy avatar
  Dr. Joy 11/03/2011 17:34:17

  Στο καλο και η ΝΔ, στον αγυριστο και ο Αρουλης!!!
  Μας εχετε ζαλισει με τα εσωκομματικα και τους τενεκεδες που εχετε για τομεαρχες!!!
  Δεν καταλαβατε οτι το καραβι μπαζει?
  Ακου δεν εχει θεσεις η ΝΔ για την Παιδεια!!!
  Εχει θεσεις μηπως για αλλα θεματα, πχ Υγεια, Τουρισμο (συγνωμη εδω η Ολγα σας εχει θεσεις: αυτες της Α' Αθηνων) και δεν το ξερουμε?
  Πως λεει η διαφημιση: το χασατε το κορμι πατριωτη....

 10. ΣΕΡΙΦΗΣ avatar
  ΣΕΡΙΦΗΣ 11/03/2011 19:44:09

  ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΖΙΜΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΟΣΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΧΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 60 ΚΑΙ 70 ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΣΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΥΨΙΣΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΛΧ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΚΛΠ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Η ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΑΡΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΣΣΟ ΑΠΛΑ.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 11/03/2011 20:14:47

  Μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, υπέβαλε ένας 15χρονος μαθητής, διεκδικώντας αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, το υπουργείο απέτυχε να τον μάθει ανάγνωση και μαθηματικά.

  Πρόκειται για τον μαθητή Στέφαν Μπένιτς, οι δικηγόροι του οποίου ανέφεραν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι το μέλλον του 15χρονου είναι αβέβαιο, αφού στερείται τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επέτρεπαν να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει.

  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της δίκης ο 15χρονος Στέφαν δεν έχει ούτε τις γνώσεις που έχει ένας μαθητής της Α΄ δημοτικού.

  Να σημειωθεί, ότι ο 15χρονος υπέβαλε και δεύτερη μήνυση κατά της κυβέρνησης για τα χρήματα που θα χάσει στο μέλλον λόγω της περιορισμένης μόρφωσής του.

  Η δίκη συνεχίζεται.

  ~Skai.gr 09/03/2011

 12. juliet avatar
  juliet 11/03/2011 21:07:57

  ανάβεις φωτιές σε δύσκολους καιρούς.
  Η Αννούλα έχει άδεια ταμεία ,οπερ αδύνατο να αποζημιώσει τις χιλιάδες που θα καταθέσουν μηνύσεις και θα τις κερδίσουν ,γιατί οι δικάστικοι θα καταδικάσουν την Αννούλα , για να βγάλουν το αχτι τους για την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ!!!!!

 13. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/03/2011 23:24:43

  Μπορεί η "έκθεση ιδεών" του Τομεάρχη να μην σας καλύπτει αλλά είναι μάλλον άδικη η γενίκευση.
  Στην αντίστοιχη έκθεση ιδεών της Υπουργού υπάρχει τεκμηριωμένος αντίλογος εκφρασμένος συνδικαλιστικά.
  Για την ενημέρωσή σας: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…

  • ΧΟΡΧΕ avatar
   ΧΟΡΧΕ @ Γιάννης 12/03/2011 03:09:32

   θα τρελλαθουμε εδω μεσα!!
   Απο ποτε κε. Γιαννη, οι συνδικαλιστικοι φορεις εχουν αντικαταστησει τον επισημο εκπροσωπο του κομματος στα θεματα αρμοδιοτητας του?

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 11/03/2011 23:32:16

  «Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά, πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά. Οπου υπάρχει άμιλλα, υπάρχει και νίκη.» ~Αριστοτέλης

  «Από όλα όσα διαθέτουμε, η παιδεία είναι το μόνο αθάνατο και θεϊκό.» ~Πλάτων

  «Απαιδευσία πάντων παθών μήτηρ» ~Πυθαγόρας

  Επί ημερών μνημονιακής νεο-αταξίας και απαξίας και υπουργού Μη-Εθνικής Παιδείας και διά Βίου Αμάθειας, οι δύο μηνύσεις του αγράμματου 15χρονου κατά του υπουργείου παιδείας της Βικτώριας της Αυστραλίας το οποίο, απέτυχε να τον μορφώσει, μάς δίνουν πλούσια τροφή γιά σκέψη και δράση...

 15. ENG avatar
  ENG 12/03/2011 00:29:43

  Την στιγμη που εγραφα αυτο το σχολιο υπηρχαν σε συνολο 19 σχολια για αυτο το θεμα !!! Δηλαδη τη παιδεια!!!! Μης και εμεισ οι ιδιοι δεν δηνουμε πολυ σημασια!!! Επρεπε τα σχολια να ειναι εκατονταδες!!!!

  Κυριοι παρτε το χαμπαρι χωρισ παιδει θα καταντησουμε να ειμαστε μια χωρα
  σαν Μπαγκλαντες η μηπωσ ειμαστε ειδη!!!!

  Χωρισ παδεια δεν υπαρχει οραμα και αρα κυριε ΣΑΜΑΡΑ δεν εχεται οραμα!!!!

  Δεν μπορει για χαρη τησ οικονομιασ να αφησουμε να καταστραφει το πιο πολυτιμο αγαθο που προσφερει αυτη η χωρα!!!!

  Δεν μου αρεσει να επικεντρωνομαι σε προσωπα , αλλα συμφωνο με το σεριφη
  με τα ιδια και ιδια προσωπα δεν προκειτα να δουμε αλλαγη !!!

  Κυριε Σαμαρα παρτε πρωτοβουλια και καντε προγραμα !!!! Προγραμα
  που θα το διαμορφοσουν τα προσωπα που θα το εκετλεσουν!!!!

  Μην κοροιδεψετε το κοσμο και παρετε την ψηφο του οπωσ εκανε ο ΓΑΠ!!!!!
  Γιατι η νικη σασ θα εινα πρωσορινη η θα μεινεται να κυβερναται ποιου αραγε!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ ENG 12/03/2011 08:05:07

   σωστός,αφήνουνε την ουσία και τρέχουμε σε φίεστες.
   Σου παραθέτω τα λόγια του Κοραή:
   "Πολιτεία ,ήτις δεν έχει ως βάσιν της την παιδείαν,είναι αυτόχρημα μια οικοδομή επι της άμμου".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.