#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2010 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο (και καλά μυαλά ορισμένοι)Ευχόμαστε μετά το Συνέδριο το Διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί στις «επικοινωνίες» της ΝΔ

Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Σαμαράς θα έχει αποκτήσει στους μήνες που πέρασαν από το Συνέδριο της ΝΔ τόσους «κολλητούς», όσους δεν είχε αποκτήσει ποτέ στην ζωή του. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να μην το …ξέρει, το ξέρουν όμως οι «κολλητοί» - οπότε το ίδιο κάνει γι αυτούς. Το ίδιο όμως κάνει και για τον κόσμο που είδε  να αναπαράγεται μέχρι σήμερα, μέσω των «κολλητών», η ίδια νοοτροπία που επικρατούσε επί Καραμανλή. Πόρτες κλειστές, τηλέφωνα που δεν απαντούν, γραμματείς που έχουν κολλήσει στο «είναι απασχολημένος», περισπούδαστο ύφος, καμιά επαφή με την πραγματική κοινωνία.

Αυτή η νοοτροπία είχε καταστροφικές μέχρι σήμερα συνέπειες στην λεγόμενη και πολύπαθη «επικοινωνία» του κόμματος. Η ίδια αντίληψη όπως και επί εποχής Καραμανλή. Τα ίδια γερασμένα πολιτικά πρόσωπα να περνούν το «νέο μήνυμα» της ΝΔ στον κόσμο. Δεν πάει να λέει ο,τι θέλει ο Σαμαράς; Αυτή που θα εξηγήσει στον κόσμο τι λέει είναι η κ. Σπυράκη από το Mega και ο κ. Πρετεντέρης με το κ. Ψυχάρης και όλοι εκείνοι οι «επαγγελματίες της πληροφόρησης» που το «επικοινωνιακό επιτελείο» της Ρηγίλλης θεωρεί ότι πρέπει να αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές του. Σε αυτούς δίνουν τις ειδήσεις, σε αυτούς τα «αποκλειστικά», στους ίδιους και τις συνεντεύξεις !!!

Τα μπλογκς, το κίνημα των αδέσμευτων και δεκάδων άλλων μπλόγκερς που πρωταγωνίστησαν στην εκλογή Σαμαρά (αν δεν την επέβαλαν) αγνοήθηκαν μέχρι σήμερα  από τους συνεργάτες και συμβούλους του Σαμαρά. Εκτός  δυο – τριών φωτεινών περιπτώσεων που τις αναφέρουμε ως εξαίρεση του κανόνα και δεν χρειάζεται να τις κατονομάσουμε. Ξέρουν ποιοι είναι και το ξέρουμε.Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών. Πρώτα θα πάνε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια (ιδίως σε εκείνους που βρίζουν τον Σαμαρά) και μετά θα θυμηθούν και τα μπλογκς για να μην χάνουν ψηφαλάκια. Λένε πρώτα την είδηση στα κανάλια και αναφέρουν και τα μπλογκς για να δείξουν ότι συμβαδίζουν με το πνεύμα των καιρών. Και φυσικά τα αποκλειστικά που χαρίζουν σε ελάχιστα (ευτυχώς) μπλογκς δεν αφορούν  ειδήσεις, αλλά βρώμικο πόλεμο και κουτσομπολιά, επειδή δεν θα τους τα περνούσαν οι εφημερίδες.

Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτό; Ότι σε μια εποχή που τα μπλογκς κερδίζουν κατά κράτος τα παραδοσιακά ΜΜΕ, η επικοινωνία της ΝΔ, σειρά στελεχών της και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της επιλέγουν να στηρίζουν ακόμα τα διαπλεκόμενα μέσα.

Και όποιος διαφωνεί ας έρθει να κάνουμε διάλογο.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μεταξύ άλλων και στις δημοσκοπήσεις. Δεν φταίει το μήνυμα, αλλά αυτοί που έχουν αναλάβει να το περνάνε.

Τελευταίο παράδειγμα; Ήταν τηλεοπτικό σποτ αυτό για το Συνέδριο; Στους «Αδέσμευτους Μπλόγκερς» να έλεγαν να το κάνουν θα το έκαναν καλύτερα και ΔΩΡΕΑΝ. Επειδή "φτιάχνονται" με αυτό που κάνουν και δεν αποσκοπούν πουθενά

Τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν στη ΝΔ του Καραμανλή και του Ρουσόπουλου τον θεωρούσαν ακόμα «Γιωργάκη»;  Στηρίχτηκε στα μπλογκς. Όλοι το ξέρουμε, μόνο στη ΝΔ συνεχίζουν να το αγνοούν.

Σήμερα λοιπόν που τελειώνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος θα μιλήσουμε ξεκάθαρα: Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του Σαμαρά είναι η ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει. Μια δεξαμενή ιδεών που θα κινείται γύρω του και θα του μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας. Άνθρωποι νέοι, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, με γνώσεις και σύγχρονη σκέψη. Και κυρίως σε επαφή με τον λαό και δοκιμασμένους όλα αυτά τα χρόνια της συμφοράς για την παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HRISOS avatar
  HRISOS 25/06/2010 15:09:21

  http://blog.nd.gr/ ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ . ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣ ΤΟ 2010 .ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ......

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ HRISOS 25/06/2010 15:56:38

   Πράγματι σε θέματα τεχνολογίας, ίντερνετ και νέων μέσων ενημέρωσης , η ΝΔ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, 7 μήνες μετά την εκλογή Σαμαρά.

 2. Condoras avatar
  Condoras 25/06/2010 15:25:30

  Η επικοινωνιακή δύναμη των blogs είναι πλέον ορατή σε όλους. Όσοι σχεδιάζουν το μέλλον θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν ως απαραίτητα εργαλεία προβολής. Όσοι συνεχίζουν να στηρίζονται στα εργολαβικά ΜΜΕ σύντομα θα καταλάβουν το λάθος του επιτελικού τους σχεδιασμού.

 3. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 25/06/2010 15:36:19

  "...η ίδια νοοτροπία που επικρατούσε επί Καραμανλή. Πόρτες κλειστές, τηλέφωνα που δεν απαντούν, γραμματείς που έχουν κολλήσει στο «είναι απασχολημένος», περισπούδαστο ύφος...".
  Φοβάμαι (ή, μάλλον, έχω ιδίαν αντίληψη)ότι είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.
  Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι (παλιοί και νέοι, αλλά όλοι...) έχουν την ίδια "καραμέλα" στην άκρη του στόματος: "ο Αντώνης μου είπε..." ή "ήμουν με τον Αντώνη πριν λίγο..." ή "έλεγα χθες βράδυ στον Αντώνη...".
  Ο πρόεδρος έχει πολλαπλώς κλωνοποιηθεί και βρίσκεται παντού και ταυτοχρόνως και, βέβαια, είναι "ο Αντώνης". Όχι τόσο ο άνθρωπος ο δικός μας, της διπλανής πόρτας όσο "ο κολλητός μου Αντώνης"...
  Προσυπογράφω, λοιπόν, από τη μεριά μου και υπερθεματίζω: ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ...

 4. socrates avatar
  socrates 25/06/2010 15:42:02

  Όλοι κρινόμαστε και πρώτα από όλους ο Αντώνης Σαμαράς.
  Η μπλογκόσφαιρα είναι ελεύθερη από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
  Το συνέδριο έφτασε, τέλος τα λόγια και οι λόγοι.
  Εφεξής δεν περιμένουμε θαύματα, απaιτούμε όμως προσπάθεια, σοβαρή προσπάθεια σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής επικοινωνίας.
  Λάθη θα γίνουν, αλλοίμονο, οι πεθαμένοι και οι τεμπέληδες δεν κάνουν λάθη.
  Αλλά τώρα έχει έλθει η στιγμή που θα αρχίσει να κρίνεται και ο Σαμαράς.
  Η ποιότητα των αποφάσεών του θα κρίνει τις εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα για αρκετά χρόνια.

 5. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 25/06/2010 15:51:03

  Ο Σαμαράς σαν σημερινός αρχηγός, και ο κάθε μελοντικός αρχηγός θα ακούσει τί έχει να του πεί η βάση ,αλλίως γρήγορα θα πάει να κάνει παρέα με τον Κωστάκη .....άλλη επιλογή δεν έχει......

  Και όλους αυτούς που με περισπούδαστο ύφος( τους θυμάμαι και υπουργέυοντες με το ίδιο ύφος να λένε αρλούμπες) βγαίνουν και παρουσιάζουν τον εαυτό τους σαν αυθεντία....να φροντίσει ο κόσμος του συνεδρίου να τους στείλει στο σπιτάκι τους.....άλλη λύση δεν έχει.....άλλος δρόμος δεν υπάρχει.....

  Αλλίως ΕΜΕΊΣ θα πάμε στις δουλίτσες μας και δεν θα ξανακοιτάξουμε τί γίνεται στο κόμα....ούτε στην τελεία....

  • Βολιώτης avatar
   Βολιώτης @ xrhxa65 25/06/2010 16:16:18

   "να φροντίσει ο κόσμος του συνεδρίου να τους στείλει στο σπιτάκι τους…"
   Επιτρέψτε μου, επειδή έχω μια (σχετική) γνώση απ' αυτή την κομματική διαδικασία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, να σας πω ότι για τους περισσότερους που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στην αίθουσα (ή, μάλλον, στις γύρω αίθουσες και στα καφέ...) του συνεδρίου, η κυριότερη, αν όχι η μόνη έγνοια τους είναι η ανταλλαγή των περιβόητων "κουπονιών", που εξασφαλίζουν ψηφαλάκια για την εκλογή στη νέα Κεντρική Επιτροπή...
   Κι αν σήμερα το απόγευμα η κεντρική αίθουσα θα είναι γεμάτη, λόγω της ομιλίας του προέδρου, από αύριο για κάθε έναν σύνεδρο ή μη, που θα βρίσκεται μέσα σ' αυτή, θα αντιστοιχούν εκατό τουλάχιστον που θα βρίσκονται στους υπόλοιπους χώρους (κυρίως) για ψηφοθηρία...
   Συγχωρείστε μου την απαισιοδοξία.
   Προσπαθώ να την πολεμήσω, κάθε φορά, με την ελπίδα (κι ευτυχώς που αυτή πεθαίνει πάντα τελευταία...).

 6. tolmon avatar
  tolmon 25/06/2010 16:07:15

  Επειδή ακούμε πολλά μεγάλα λόγια από όλα τα κόμματα, ας τολμήσει πρώτη η Ν.Δ. να υιοθετήσει και να εφαρρμόσει την πρόταση του πολιτευτή στην Αχαΐα Άγγελου Τσιγκρή για τη διαφάνεια στην επιλογή υποψηφίων. Για να μην... πέφτουν από τα σύννεφα εκ των υστέρων.

  Η πρόταση του Α. Τσιγκρή (tsigris.blogspot.com) προβλέπει ότι:

  "Όσοι επιθυμούν να λάβουν την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου με τη στήριξη του Κόμματος, θα πρέπει - πέρα του βιογραφικού τους σημειώματος - να καταθέτουν στα αρμόδια όργανα:
  1. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.
  2. Βεβαίωση από την Εισαγγελία ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
  3. Βεβαίωση από την οικονομική εφορία ότι δεν έχει χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  4. Φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, από την οποία να προκύπτει ότι έχει δικά του εισοδήματα και ότι ασκεί κάποιο επάγγελμα.
  5. Αντίγραφο του εντύπου Ε9, στο οποίο θα αναγράφεται αναλυτικά η ακίνητη περιουσία που κατείχε πριν πολιτευτεί».

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tolmon 25/06/2010 16:30:16

   Tolmon,
   Συμφωνώ με τα περισσότερα.
   Ομως, έτσι όπως είναι το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης στην Ελλάδα, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να καταθέσει μια μήνυση, ας πούμε για εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση.
   Μέχρι να δικαιωθεί ο άνθρωπος αυτός θα περάσει τουλάχιστον μια πενταετία!
   Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Κώστας Ροδινός 25/06/2010 17:44:32

    Ε φαντάζομαι κε Ροδινέ ότι μια κάποια κριτική ικανότητα θα υπάρχει στους επεξεργάζοντες τις υποψηφιότητες για να ξεχωρίζει η μήνυση από την "μήνυση"...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ tolmon 25/06/2010 21:56:00

   Απολυτήριο στρατού;

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 25/06/2010 16:42:49

  Την κεντρική ευθύνη για το αν περνάνε ή όχι οι ιδέες και οι προτάσεις ενός κόμματος στον απλό πολίτη, αλλά και με τι τρόπο γίνεται αυτό, σωστό, λάθος, θεμικό κλπ, λογικά την έχει ο πρόεδρος του κόμματος, δια των επιλογών των άμεσων συνεργατών που έχει κάνει. Με τον προσωποπαγή τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα κόμματα.

  Αρα, αν είναι όπως τα λέτε, τότε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αντικαταστήσει κάποιους συνεργάτες του.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Το σποτ το είδα κι εγώ. Και αισθητικά... άσε καλύτερα

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/06/2010 16:58:56

  Aν ο Σαμαράς και το επιτελείο, κάθε πρωϊ, συζητάνε για 10 λεπτά πώς την πάτησε ο Καραμανλής και αποφεύγουνε τα λάθη του, τότε έχει ελπίδες!

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ Κώστας Ροδινός 25/06/2010 18:15:32

   Ναι, θα τα λεει με το Μαρκοπουλο και το Δασκαλακη...

   • τάρας μπούλμπα avatar
    τάρας μπούλμπα @ rizospastikos 25/06/2010 21:07:48

    ρε μανια με τον Μαρκοπουλο τουτος...

 9. zackii avatar
  zackii 25/06/2010 18:00:42

  Πάλι αρχίσαμε,γιαυτούς που έφαγαν τον Καραμανλή? Βρήκαν ένα πεντάχρονο παιδάκι και το πήραν στο λαιμό τους οι άθλιοι

 10. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 25/06/2010 20:46:15

  ...

 11. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 25/06/2010 21:03:13

  "Εχθρός μας η πνευματική ακινησία" πολύ καλό... τό χει ο μεσσήνιος.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Ευθύμης 25/06/2010 21:09:44

   Το θέμα είναι να το αποκτήσουν και άλλοι...πολλοί.

 12. zame avatar
  zame 25/06/2010 21:37:16

  ναι Ανθρωποι με γνωσεις & συνχρονη σκεψη..ΕΦΙΚΤΟ
  ναι Ανθρωποι χωρις προσωπικα συμφεροντα..ΑΝΕΦΙΚΤΟ

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ zame 25/06/2010 21:41:41

   Οχι ανέφικτο.Δύσκολο.Πολύ δύσκολο.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ zame 27/06/2010 01:31:36

   τα "προσωπικά συμφέροντα" ΄μπορούν να είναι και τα προσωπικά κίνητρα, τα οποία κινούν κάθε άνθρωπο σε δράση....σκοπός είναι τα κίνητρα να έχουν μην απότερο σκοπο τον πλουτισμό του εμπλεκόμενου με κάθε μέσο...εκεί βρωμάει η δουελειά...

   • xrhxa65 avatar
    xrhxa65 @ xrhxa65 27/06/2010 01:32:25

    *να μην έχουν απότερο σκοπό

 13. zame avatar
  zame 25/06/2010 22:10:54

  απο πολυ δυσκολο εως πολυ χλωμο..ισως μια διαφορετικη προσεγγιση του θεματος αυτου εχει καλυτερο αποτελεσμα.?
  ..γιατι παντα ο εχθρος του καλου θα ειναι το καλυτερο.

 14. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 25/06/2010 23:20:50

  τι εγινε Φάκτορα; Εβαλε το κομμάτι αυτό και ο Κουρτάκης στο Parapolitika. Το γυρισαν σαμαρικοί τώρα;

 15. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 25/06/2010 23:20:51

  τι εγινε Φάκτορα; Εβαλε το κομμάτι αυτό και ο Κουρτάκης στο Parapolitika. Το γυρισαν σαμαρικοί τώρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.