#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2010 22:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλά τα είπατε κύριε Πρόεδρε. Τι γίνεται τώρα;Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαίρει της εκτιμήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς, αγνές και δεν συνδέονται σε καμιά περίπτωση με τα μικροκομματικά παιχνίδια.

Ωστόσο, η προτροπή του να πάνε στη φυλακή οι απατεώνες μπορεί να εκφράζει τη λαϊκή βούληση αλλά είναι αφενός ετεροχρονισμένη και αφετέρου χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα.

Διότι ακόμη κι αν ο Κ. Παπούλιας πιστεύει πράγματι ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας τότε ένα μεγάλο κομμάτι πολιτικών θα πρέπει να φορέσουν χειροπέδες.

Ωραίες είναι αυτές οι προτροπές, γκελάρουν στον κόσμο που τις ακούει από τις ειδήσεις αλλά θα είναι ακόμη καλύτερες αν γίνονταν πραγματικότητα. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και αν έχει αυτή την πρόθεση δεν μπορεί να το κάνει.

Το πολιτικό σύστημα έτσι όπως έχει δομηθεί τα τελευταία χρόνια μοιάζει με παιχνίδι για λίγους. Οι πολιτικοί, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, βολεύονται μέσα σ’ αυτό το σύστημα, βγάζουν λεφτά, διορίζουν ημετέρους, κάνουν αρπαχτές, κάνουν κρυφές μπίζνες, ασκούν εξουσία και ενίοτε βουλιάζουν και το καράβι πηδώντας πρώτοι σαν τα ποντίκια.

Επομένως, ένα χτύπημα από έναν βασικό εκφραστή του πολιτικού συστήματος, όπως ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ηχηρό να ακούγεται είναι άνευ ουσίας. Αυτοί έχουν το πεπόνι, αυτοί και το καρπούζι.

Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της χρεοκοπίας προκειμένου να αρχίσουν να ακούγονται φωνές για μείωση του αριθμού των βουλευτών, αν και όλο αυτό μάλλον για πυροτέχνημα μου κάνει.

Έπρεπε να βουλιάξει ο τόπος για να αξιωθεί ο κ. Πετσάλνικος να κόψει κάποια λίγα χρήματα από τους βολεμένους υπαλλήλους της Βουλής;

Έπρεπε να διαλυθούμε ως χώρα για να «θυμηθεί» το ΚΚΕ να προτείνει κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης; (για τις άλλες κρυφές μπίζνες του ο Περισσός κάνει πως δεν ακούει).

Έπρεπε να πληρώσει ο κόσμος τόσο βαρύ τίμημα ώστε να έλθει ο κ. Παπούλιας να μιλήσει για απατεώνες;

Τόσα χρόνια δεν τους γνωρίζουν οι πολιτικοί ποιοι είναι οι απατεώνες; Φυσικά και τους γνωρίζουν αλλά είναι φίλοι τους, συνάδελφοί τους, σύντροφοι στα κόμματά τους.

Ή μήπως δεν είναι υποκριτική η κουβέντα που έχει ανοίξει για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών; Τόσες Αναθεωρήσεις πέρασαν και κανείς δεν έβαλε χέρι σ’ αυτό το έκτρωμα και τώρα πρέπει να περιμένουμε το 2017 για να κάνουμε αλλαγές.

Όσο για τις χειροπέδες που τόσο επιτακτικά ζητά ο κόσμος. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι θα πάνε στη φυλακή και αν θα πάνε. Το πρόβλημα είναι να αλλάξει το πολιτικό σύστημα ώστε να μη γεννά διεφθαρμένους πολιτικούς και πολίτες. Ακόμη και ο φόβος της φυλακής δεν τους εμποδίζει να κλέψουν οι κυβερνώντες. Αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι η δημόσια ξεφτίλα. Είναι τα γιαούρτια στους δρόμους και οι προπηλακισμοί. Να τρέμουν να βγουν έξω από τα γραφεία τους. Ίσως τότε γίνουν καλύτεροι.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα που χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου και τον κάνουν να ξεχάσει προσωρινά τι περνά. Ο λαός ζητά παραδείγματα προς μίμηση, καθημερινές ενέργειες των πολιτικών οι οποίες να γκρεμίζουν σιγά- σιγά το διεφθαρμένο και διαλυμένο κράτος. Και οι ενέργειες αυτές να μην ανακοινώνονται από τηλεοράσεως και με δελτία τύπου ή διαρροές. Να είναι κρυφές καθημερινές νίκες εναντίον όλων όσοι έχουν χτίσει το μεταπολιτευτικό ελληνικό χάος.

 Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/05/2010 23:08:49

  Αριστερέ Ψάλτη,
  μπορώ να σου βάλω σε ένα φάκελο καμια 10αριά υποθέσεις καραμπινάτες, βρωμερές και επώνυμες. Αν του τις στείλω, θα ασχοληθεί κανείς;

  Εδώ με τον ΑΓΠ φώναζε ο κόσμος "κάθαρση" και το μόνο που καθαρίσανε ήταν ο μακαρίτης ο Βρανόπουλος...

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 03/05/2010 23:14:11

  "Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαίρει της εκτιμήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού."

  χαχαχαχα! Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις; Δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας.

  • gipan avatar
   gipan @ Ηλίας 04/05/2010 15:25:15

   Αν υπήρχε πρόεδρος Δημοκρατίας, θα είχε ζητήσει την παραίτηση του ΓΑΠ με το συνταγματικό αιτιολογικό ότι οι επιλογές του ΓΑΠ αφορούν βασική πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον για τα οποία ο Λαός δεν τα γνώριζε όταν τον ψήφιζε.

 3. Α. Καρασαββίδης avatar
  Α. Καρασαββίδης 03/05/2010 23:22:49

  Όσο για τις χειροπέδες που τόσο επιτακτικά ζητά ο κόσμος να γίνει κάτι
  και κάποιοι να πάνε στη φυλακή και αν θα πάνε,το πρόβλημα μας είναι να αλλάξει όλο το πολιτικό κατεστημένο ώστε να μη έχουμε διεφθαρμένους μαίηντ ιν Γκρισε πολιτικούς και πολίτες. Ακόμη και ο φόβος της φυλακής δεν τους εμποδίζει να κλέψουν οι κυβερνώντες. Αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι η δημόσια ξεφτίλα. Είναι τα γιαούρτια στους δρόμους και οι προπηλακισμοί. Αλλά αυτά στο τέλος δείχνουν ότι πάωε χαμένα Να τρέμουν να βγουν έξω από τα γραφεία τους. Ίσως τότε γίνουν καλύτεροι.Ο φόβος φυλάει τ'έρμα......

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 03/05/2010 23:28:44

  Αρχαιε, να το κανεις. φυσικα και θα ασχοληθουν. Χαχαχαχαχα!

 5. Ζάχος avatar
  Ζάχος 03/05/2010 23:38:24

  Ειδικά από τότε που εμφανίστηκε το όνομα του ανάμεσα στους "δανειστές" του Αντρέα για το πόθεν έσχες της ροζ βίλλας της Μιμής, τον αγάπησε πραγματικά ο κόσμος. Καλύτερα όμως να λεγόταν Πάρολος Καπούλιας, επειδή μιλάει μόνο.

  • ARISTOMENIS VIGILANT avatar
   ARISTOMENIS VIGILANT @ Ζάχος 04/05/2010 00:01:06

   Υπερθεματίζω. Bubles ....
   Τότε, που δάνεισε τον ΑΓΠ πληρώΘηκε το χαρτόσημο?? (είχε και 20% ΟΓΑ).

 6. ωχαδελφέ avatar
  ωχαδελφέ 03/05/2010 23:40:43

  καλά τα λες ψάλτη.

 7. anonymous avatar
  anonymous 03/05/2010 23:47:07

  Κατ αρχάς να πω ότι ο ΠτΔ συμπεριφέρεται στενά κομματικά. 1) Υπόγραψε το λαθρονόμο που είναι ο χειρότερος νόμος διεθνώς ακόμη και από αυτόν της Αργεντινής που δίνει την υπηκοότητα στα 2 χρόνια, διότι μετά το σύνταγμα της Αργεντινής έχει ασφαλιστικές δικλείδες για την ανάδειξη σε δημόσια αξιώματα.

  2) Μετά το λαθρονόμο έρχεται και δίνει πλήρη στήριξη στο φτερωτό καταστροφέα της Ελλάδας, που μας έκανε να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες λέγοντάς μας απατεώνες για στατιστικές που δήθεν ήταν μαγειρεμένες χωρίς όμως να είναι. Μόλις τους έστειλε στον οξαποδώ ο Κοντοπυράκης τα μαζέψανε.

  Δεν ξέρω αν είναι διαρροή αρβύλα αλλά σήμερα σε κάποια blogs κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο ΓΑΠ έλαβε το ΟΚ από τον ΠτΔ να καταδικάσει την περίοδο Καραμανλή και Σημίτη. Το έχουμε ξαναπεί. Το χρέος διογκώθηκε το 81-86. Μέλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν και ο ΠτΔ. Μετά έκανε ένα άλμα επί Σημίτη λόγω Ολυμπιακών και μετά η ΝΔ το κράτησε στα ίδια χωρίς να υπολογίζονται αυτά που ξεχρέωσε στα κρυφά.

  Καλά θα κάνει λοιπόν ο ΠτΔ να είναι πιο προσεκτικός, κι αν θέλει να βγει να καταδικάσει, να καταδικάσει την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός.

  Για τους δύο παραπάνω λόγους που κατά τη γνώμη μου αποδεικνύουν ότι ο ΠτΔ δρα στενά κομματικά νομίζω ότι ο ΠτΔ δεν κρίνεται πλέον επιτυχημένος.

  • καχυποπτος avatar
   καχυποπτος @ anonymous 04/05/2010 01:39:43

   Συμφωνω για τον ΠτΔ...

   Αν δεν υποστηριζε τις επιλογες ΓΑΠ θα μπορουσε να εισηγηθει δημοψηφισμα για την πρσφυγη στο ΔΝΤ οπως εκανε ο ΠτΔ στην Ισλανδία οπου τελικα "οι πολίτες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρνούμενοι να αποδεχθούν οι πρώτοι και να επικυρώσει τυπικά ο δεύτερος τη ληστρική συμφωνία που είχαν επιβάλει στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας η Βρετανία και η Ολλανδία στο δημοψήφισμα που έκαναν το «Οχι» πήρε 93,2% (!!!) και το «Ναι» μόλις 1,8%, με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια λευκά ή άκυρα".

   Ο δικος μας ομως δε σταθηκε στο υψος των περιστασεων. Για να πει δε κατι, ζητησε να αποδοθει δικαιοσυνη... Νομιζουν οτι ο κοσμος θελει αιμα για εκτονωση.

   Στην πραγματικοτητα χεστηκαμε αν πιασουν και βαλουν κανα-δυο φυλακη, χεστηκαμε αν ξερανε ή δεν ξερανε με ακριβεια το ποσοστο του ελλειματος... Οταν ζητας να αναλαβεις την εξουσια οφειλεις να διαχειριζεσαι και τα ευκολα και τα δυσκολα με βαση αυτα που εχεις εξαγγειλει. Δεν μπορει ξαφνικα το ΠΑΣΟΚ να γινεται εντολοδοχος του διεθνους κεφαλαιου και να θελει να μας πεισει απο πανω οτι το κανει για το καλο μας ...

   ΠτΔ και ΓΑΠ θα κριθουν απο την ιστορια.

   Τελικα αυτοι υπογραφουν συμφωνια με εγγυησεις (capital.gr : "χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της…").
   Δε βγαινουν να πουν στον κοσμο τι εγγυησεις υπογραφουν για λογαριασμο μας αν τους κοταει? Τωρα, οχι μετα τις υπογραφες.

 8. Orestios avatar
  Orestios 04/05/2010 01:38:21

  Πρόεδρος της Δημοκρατίας των φίλων, μάλλον είναι. Των Ελλήνων λίγο χλωμό.

 9. Titos avatar
  Titos 04/05/2010 06:45:42

  Αντί να λέει λόγια του αέρα, έτσι για λαϊκή κατανάλωση, ας μας πει τους Νόμους που έχουν παραβιαστεί και πόσα και ποια αδικήματα έχουν παραγραφει.

  Αν υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις (που υπονοείτε), να κινηθείτε καταθέτοντας μηνύσεις.

  Το να κάνεις ότι δεν γνωρίζεις και να αγνοείς την σαθρή νομοθεσία που καλύπτει την πολιτική διαφθορά, στην χώρα, είναι Πασοκιά αισχίστου είδους.

  Βλέπω ότι σιγά-σιγά απεμπολείτε την υστεροφημία σας.

 10. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 04/05/2010 08:46:08

  Αν ήθελε να "ταράξει" τα νερά, θα μπορούσε να παραιτηθεί.

 11. vassilis avatar
  vassilis 04/05/2010 09:17:10

  Λαικιστης ο προεδρος,αξιος ο μισθος του.Απευθυνεται σε αφελεις αφου με βαση το συνταγμα οι κλεφτες πολιτικοι δεν τιμωρουνται και εχουν παραγραφει τα αδικηματα τους!Πως θα τιμωρηθουν με λαικη επανασταση η' με ανυπακοη στο συνταγμα.

 12. Titos avatar
  Titos 04/05/2010 13:20:18

  Αντί να λέτε λόγια του αέρα, έτσι για λαϊκή κατανάλωση, ας μας πείτε τους Νόμους που έχουν παραβιαστεί και πόσα και ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί.
  Αν υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις (που υπονοείτε), να κινηθείτε καταθέτοντας μηνύσεις.
  Το να κάνετε ότι δεν γνωρίζετε και να αγνοείτε την σαθρή νομοθεσία που καλύπτει την πολιτική διαφθορά, στην χώρα, είναι Πασοκιά αίσχιστου είδους.
  Βλέπω ότι σιγά-σιγά απεμπολείτε την υστεροφημία σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.