#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2010 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλά μόνο αυτούς θα διαγράψει ο Σαμαράς;Δίνουν και παίρνουν οι «λίστες διαγραφών» στις εφημερίδες μετά την ομιλία του Σαμαρά στην Καλαμάτα όπου δεν άφησε καμία πλέον αμφιβολία ότι επίκειται «ταμείο» στη ΝΔ.

Το ποιοι θα βρεθούν εκτός κόμματος είναι ένα θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει διάφορους παρατρεχάμενους, ονόματα δεν λέμε προς το παρόν, να τροφοδοτούν  τα ΜΜΕ με λίστες, οι οποίες βέβαια συντάσσονται από που έχει η «πηγή» αντίπαλο στην εκλογική του περιφέρεια, ποιον δεν γουστάρει κλπ κλπ.

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν μια από τις σχετικές λίστες που δημοσιεύεται σήμερα στο ΒΗΜΑ και διερωτώμεθα: Καλά μόνο αυτοί θα «ντουφεκισθούν» που λέει και ο Φαήλος; Νομίζω ότι οι πληροφοριοδότες του συγκροτήματος και των άλλων ΜΜΕ δεν είναι καλά πληροφορημένοι – ούτε καν στο κάδρο των αποφάσεων δεν είναι εδώ που τα λέμε.

Στην επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι κκ. Αρ. Παυλίδης, Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος , Ευ. Μπασιάκος και Π. Δούκας (οι απόψεις στη Ρηγίλλης διίστανται για το αν πρέπει να διαγραφεί). Η τύχη άλλων στελεχών θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής για τη Siemens και το Βατοπαίδι, αλλά και από αυτήν για την οικονομία που προσανατολίζεται να ενεργοποιήσει το ΠαΣοΚ. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι νυν βουλευτές κκ. Αλ. Κοντός και Κ. Κιλτίδης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, για τους οποίους υπάρχουν εισηγήσεις στη Ρηγίλλης να βρεθούν εκτός ΚΟ. Επίσης, στην κομματική ιεραρχία θεωρείται δεδομένο ότι εκτός ψηφοδελτίων θα είναι πάλι οι κκ. Σ. Τσιτουρίδης (επιμένει ότι θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς), Μ. Λιάπης (λέει ότι δεν τον αφορά το θέμα), Γ. Αλογοσκούφης (έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα), ενώ εσχάτως ετέθη και πάλι το όνομα του κ. Β. Μαγγίνα που δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.

Με τις τελευταίες αναφορές του κ. Σαμαρά για αποτυχία της κυβέρνησης «να επανιδρύσει το κράτος », αλλά και τις παρασκηνιακές συζητήσεις υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων έχει μπει στο κάδρο και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, για τον οποίο λένε ότι πρέπει να αποχωρήσει μόνος του αφού είναι στο στόχαστρο των ψηφοφόρων της ΝΔ και στον «πάγο» από τη νέα ηγεσία. Ερωτηματικό παραμένει όμως όσον αφορά τον κ. Ι. Παπαθανασίου , για τον οποίο υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν ευθύνεται ή όχι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στη Ρηγίλλης τα περισσότερα πυρά δέχεται ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ απλώς ο κ. Παπαθανασίου είναι στον «πάγο».

Το πρόβλημα της Ρηγίλλης τις τελευταίες ώρες είναι ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει ότι αύριο θα είναι παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ. Γίνονται πολλές παρασκηνιακές επαφές ώστε να μεταπειστεί ο πρώην υπουργός να μην εμφανιστεί στη διάσκεψη και προκαλέσει, ενώ στο νησί επικρατεί ένταση από τους υποστηρικτές του κ. Παυλίδη. Αν επιμείνει και παραστεί, όλα είναι ανοικτά και δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος που θα διαγραφεί από τον κ. Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Basilis avatar
  Basilis 27/04/2010 12:50:28

  παιδία, νομίζωότι αν υπάρχει ένα σημείο 0 για την ελληνική οικονομία αυτό αρχίζει με τη μετάβαση του υπ. οικονομίας από τον αλογοσκο΄φη στον παπαθανασίου. αν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό του αλογοσκούφη θεωρώ αδιανόητο να μη συμβεί το ίδιο και για τον παπ. άλλωστε υπήρξε εκ των γνωστών υπαιτίων της μπακογιαννικής επριόδου διακυβερνήσεως της χώρας, μετά τον τελευταίο μετασχηματισμό της ΝΔ όταν και προετοιμάστηκε το έδαφος για την απόδοση της εξουσίας στον gap. όταν ο καραμανλής τέθηκε ετσιθελικά στο περιθώριο και κατά τον ίδιο τρόπο επαύθη ο αλογοσκούφης. δε ξέρω κατά πόσο ήταν αποτελεσματικός στο βαθμό του δέοντος, πάντως ήταν εντιμότερος του παπαθανασίου και σίγουρα γνωριζει από οικονομικά θέματα. και στην παρούσα συγκυρία, η οποία επιζητά πανστρατεύσεως, ο αλογοσκούφης είναι μάλλον απαραίτητος.

 2. nikos kriti avatar
  nikos kriti 27/04/2010 13:09:39

  Αυτοί μόνο δεν φτάνουν, όχι διότι πρέπει να συμληρωθεί ένας αριθμός διαγραφών αλλά επειδή προκάλεσαν δεινά στην παράταξη και με την αδράνεια και την ανικανότητά τους,για να έχωμε και καλό ρώτημα οι του πρωινού καφέ της ρηγίλης , όλη αυτή η ομήγυρις τι θα γίνει,αυτοί που έβαλαν στο συρτάρι και εφυγαν το DVD του αξιότιμου Θέμου κλπ.

 3. PANAYIOTIS avatar
  PANAYIOTIS 27/04/2010 13:10:35

  Έξω Καραμανλής, Μπακογιάννη και Αλογοσκούφης, αυτό θέλει ο νεοδημοκράτης πληγωμένος ψηφοφόρος, αλλιώς το κόμμα θα "σέρνεται" για άλλες δυο τετραετίες.

 4. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 27/04/2010 13:22:55

  Αν ο Αλογοσκούφης εισηγήθηκε μεταρρυθμίσεις στον Καραμανλή και αυτός ρωτούσε τον Λούλη, ποιός φταίει; Ο Αλογοσκούφης ή ο Καραμανλής;
  Και αναρωτιέμαι γιατί να μπει στον πάγο ο Αλογοσκούφης και να θεωρείται πολιτικός περιωπής ο Καραμανλής, ο κύριος υπεύθυνος της αποτυχίας;

 5. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 27/04/2010 13:32:28

  Οι λίστες διαγραφών που κυκλοφορούν εδώ και μέρες κάνουν πολύ κακό στην ΝΔ.
  Αυτές τις λίστες δεν τις κυκλοφόρησα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος απλός πολίτης - τις κυκλοφορούν τα ίδια τα κομματικά στελέχη της ΝΔ μέσα από την Ρηγίλλης (και ίσως και από το περιβάλλον Σαμαρά).
  Η κυκλοφορία τους μάλιστα δεν δείχνει καμιά αλλαγή σε επίπεδο νοοτροπίας ή τακτικής - και αυτό είναι το χειρότερο.

  Οι όποιες διαγραφές ή απομακρύνσεις έπρεπε να γίνουν μέσα στον πρώτο μήνα από την εκλογή του νέου προέδρου - έστω να έθετε ο Σαμαράς τα στελέχη που είναι υποψήφια για διαγραφή σε κομματική διαθεσιμότητα μέχρι το συνέδριο(οπότε και εκεί θα αποφασιζόταν η τύχη τους)-.

  Όπως έπρεπε ο νέος πρόεδρος να επισπεύσει το συνέδριο.
  Η κρίση έχει διαβεί την πόρτα μας και κάποιοι ασχολούνται με τα εσωκομματικά και την εσωστρέφεια της ΝΔ.


  Οι παρασκηνιακές επαφές ώστε να μεταπειστεί ο Παυλίδης να μην εμφανιστεί στη επερχόμενη συνδιάσκεψη κάνουν κακό στο κόμμα - μάλλον το εκθέτουν.

  Και δεν καταλαβαίνω γιατί να υφίσταται το ενδεχόμενο ο Παυλίδης να διαγραφεί από το κόμμα επειδή θα παραστεί - όπως έχει δικαίωμα ως μέλος της ΝΔ - στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, και δεν έχει ήδη διαγραφεί για την συμπεριφορά και νοοτροπία που επέδειξε τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

 6. Μπερδεμένος avatar
  Μπερδεμένος 27/04/2010 13:33:12

  Ρε παιδιά τι θα γίνει κατά πρώτον με τον Στυλιανίδη (με τα Four Seasons, τα σκυλάδικα και τους ταξιτζήδες στις λεωφορειολωρίδες), και κατά δεύτερον με όλη την υπόλοιπη σαβούρα; Καλό παιδί ο Σαμαράς, δε λέω, αλλά ποιόν αξιόλογο άνθρωπο έχει να στηριχτεί; Τον Παναγιωτόπουλο;

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/04/2010 17:21:17

  Καραμανλής γιατί η διαγραφή σηματοδοτεί κάτι....
  Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Παυλίδης, Δούκας, Κοντός, Μπασιάκος, Τσιτουρίδης, Παυλόπουλος, Μαγγίνας, Πολύδωρας είναι τα άτομα που συζητήθηκαν και πλήγωσαν είτε λόγω πράξεων είτε λόγω λόγων...

  Ο δε Καραμανλής γιατί ενός στρατού ο αρχηγός έχει τις περισσότερες ευθύνες είτε λόγω παραλείψεων είτε λόγω ανοχής στην αδράνεια. Αν και η διαγραφή του πάνω από όλα σηματοδοτεί το πέρασμα στο όποιο νέο ξεκίνημα θέλει κάποιος να κάνει...

  ΥΓ

  Ισως κάποιοι απορήσουν γιατί δεν ανέφερα την κα Μπακογιάννη, απλά γιατί αφενός πιστεύω στον πλουραλισμό ιδεών και αρχών αφετέρου πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα φύγει σε οποιαδήποτε μελλοντική διαφοροποίηση σε συλλογικές αποφάσεις.
  Πρέπει όλοι από τον κ Σαμαρά έως τον τελευταίο οπαδό, όσο ψηλά και αν νομίζει ότι είναι, να κατανοήσουν ότι άλλο οι προσωπικές απόψεις άλλο ο σεβασμός και άλλο η υποταγή στις αρχές της πλειοψηφίας... Οπότε ίσως φαίνεται σκληρό αλλά δεν διαγράφεις απόψεις ή πρόσωπα αλλά στάσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την εφαρμογή ή την συστράτευση στις αποφάσεις της εκάστοτε πλειοψηφίας...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Ιθαγενής 27/04/2010 21:40:17

   Να διώξει τον Καραμανλή, αλλά όχι τη Θοδώρα...οκ...κάπου στο καπάκι έχει μια ημερομηνία λήξης...δες το γιατί πρέπει να έχει περάσει...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ TopGunZ 27/04/2010 21:47:31

    Αυτό κατάλαβες;
    Την κα Μπακογιάννη πρέπει να την διώξει ως παράδειγμα στην πρώτη διαφοροποίηση σε απόφαση του κόμματος.

    Τον κ Καραμανλή γιατί δεν μπορείς να απολύεις λοχαγούς και να κρατάς τον στρατηγό, ενώ συγχρόνως σηματοδοτείς το πέρασμα σε άλλη εποχή.

    Πρόσεχε τι διαβάζεις...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ο Ιθαγενής 27/04/2010 22:09:33

   Νά διαγράψωμε καί τό 33% τῶν ῾Ελλήνων πού ψήφισαν ΝΔ τοῦ Καρανλῆ δέν θά ἦταν καλλίτερα; Ἔλεος μέ τίς Μπακογιάννικες ὑστεροβουλίες!

 8. nina avatar
  nina 27/04/2010 17:55:07

  έχω πρόβλημα. ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι πρέπει να μείνουν μόνο καμμιά εικοσαριά και όλοι οι άλλοι να διαγραφούν. επειδή όμως αυτό είναι αδύνατο να γίνει καλύτερα να φύγουμε εμείς. άτιμη κοινωνία!!!!!!!!!!!!

 9. Alex avatar
  Alex 27/04/2010 17:55:21

  Χαλαρωστε ορισμενοι που ζητατε και τη διαγραφη Καραμανλη....ελεος....ειπαμε εκανε λαθη φταιει για παρα πολλα αλλα οχι και ετσι...τοση πλυση εγκεφαλου μας εχουν κανει τα Μεσα μαζικης παραπληροφορησης και προπαγανδας!!!!!?????????

 10. man8os avatar
  man8os 27/04/2010 17:55:42

  Που ναι η Ντορα? οεο

  • Orestios avatar
   Orestios @ man8os 27/04/2010 17:57:21

   Κάνει τελετές αποδαιμονοποίησης του ΔΝΤ. Κάηκε για άλλη μια φορά η καημενούλα.

 11. NAYTHS avatar
  NAYTHS 27/04/2010 22:11:47

  Ας διώξει όποιους αποφασίσει. θα ήθελα όμως, γιά να δείξει ότι η παράταξη αποκτά πολιτικό λόγο σαφή,να επισημάνει με σαφήνεια γιατί διαγράφονται αυτοί. Μόνον έτσι θα καταλάβει και ο λαός τι ακριβώς συνέβη, πως συνέβη, και κυρίως γιατί. Αυτό θα είναι ενδεικτικό ότι η ΝΔ καταλαβαίνει πραγματικά την διάσταση του προβλήματος. Η επίκληση απλώς ότι πλήγωσαν την παράταξη, και τον ψηφοφόρο είναι ανεπαρκής, τουλάχιστον.

 12. loretta avatar
  loretta 27/04/2010 23:13:05

  Εγω θα επιμενω οτι ο σαμαρας καλα θα κανει να τους καλεσει σε"ΑΠΟΛΟΓΙΑ"....Θα βγαλει μεγαλα λαυρακια!!

  Τωρα οι διαγραφες θα πρεπει να εχουν αντικειμενικα κριτηρια και οχι ανθρωποφαγικα τηλεοπτικα η....ραδιο αρβυλα.

  Προεδρε ανοιξε τα αυτια σου τα ματια σου και ζητα τις αληθειες ακομα και απο αυτους που θελεις να διαγραψεις διπλα κερδισμενος θα βγεις.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ loretta 27/04/2010 23:24:26

   Oι απολογιες ομως ενεχουν τον "κινδυνο" να ειναι πιστευτες.
   Ο Παυλιδης π.χμ που διαγραφηκε σημερα απολογηθηκε στη ΒΟυλη και αυτη καταψηφισε τη παραπομπη του.Τι αλλο να απολογηθει;
   Ο Βουλγαρακης κατηγορειται για τα συμβολαια της γυναικας του.

   • loretta avatar
    loretta @ ψυχραιμια 28/04/2010 00:14:31

    ....αγαπητε Ψυχραιμια....εκτος απο αυτους που αναφερεις υπαρχουν και πολλοι ΑΛΛΟΙ στη λιστα που οδευουν για διαγραφη...!! μερικοι λοιπον απο αυτους ....λεω εγω τωρα...αν ανοιξουν το στομα τους...και πουν τα πραγματα με το ονομα τους και τα γεγονοτα ως εγιναν (δηλ απο που δεχοταν εντολες και πιεσεις...η ποιοι τους την ειχαν στημενη) τοτε να δεις τι εχει να γινει...και ποιοι και ποσοι ακομα τελικα θα επρεπε η πρεπει να διαγραφουν ακομα.

    Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.!!

 13. nina avatar
  nina 28/04/2010 00:07:23

  ολοι ξεραμε για το βατοπαίδι στη β.ελλάδα εκτός απ τον καραμανλή και τους συν αυτό.άσε που όπως διατείνονταν το περιβάλον του μας έκανε και χάρη που μας κυβερνούσε. σωτήρας μαζί με την κ.του υπεξ.και οι δύο να μας σώσουν θέλανε για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.μετά τον ράλη και τον αβέρωφ όλοι οι πρόεδροι πρέπει να πάνε μέσα.ή λόγω βλακείας ή γιατί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία .

 14. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/04/2010 21:17:38

  Δεν αρκεί να τους διαγράψει, πρέπει και να τους παραπέμψει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.