#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2008 19:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κακέκτυπα

Έχει άραγε αυτό καμιά σχέση με την  Αρχαία Ελλάδα;  Ως κακέκτυπα της αρχαίας ημών κληρονομιάς μας θέλουν στο διεθνές στερέωμα. Για να στήνουμε καρακίτς παραστάσεις και πολυτελείς γιορτές, με διεθνούς φήμης τζουτζέδες και καραγκιόζηδες, αδρά αμειβόμενους από τις διάφορες πλούσιες κυρίες, αλλά με τα δικά μας λεφτά, μας θέλουν μόνο. Αρχαιοπρεπείς τάχα γιορτές και πανηγύρια που θα καταναλωθούν στα τηλεοπτικά παράθυρα της πολιτισμένης Δύσης και αφού οι μπαϊλντισμένοι κάτοικοί της αισθανθούν ότι συνδέονται κι αυτοί με τον Ελληνικό Πολιτισμό θα κοιμηθούν με ήσυχη τη συνείδηση, καθώς οι διάφορες οργανώσεις τύπου Ψέματα χωρίς Σύνορα θα ετοιμάζουν το επόμενο σχέδιο της CIA για την απελευθέρωση των λαών, τις επόμενες μεγάλες μπίζνες. Λες και δεν υπάρχουν στον τόπο αυτό πια εμπνευσμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Λες και η αρχαία γραμματεία είναι κάτι που διδασκόμασταν κάποτε σαν ξένη γλώσσα.   

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ακάκιος avatar
  ακάκιος 25/03/2008 20:44:07

  Όχι, καμιά σχέση! μάλλον μυρίζει ρωμηοσύνη...
  Άν όμως είχανε προνοήσει να πρωραγωνιστεί ο Ζαχόπουλος στο κέντρο, ως ιεροφάντης, με blue-jean και σαγιονάρες κάτω απο την χλαμίδα του, η εικόνα θα ήτανε διαφορετική. Κρίμα οι πρόβες!

 2. factorx avatar
  factorx 25/03/2008 21:00:54

  Kalo

 3. "H.M. The History" avatar
  "H.M. The History" 25/03/2008 22:03:50

  "Σχετικά με τους Ο λ υ μ π ι α κ ο ύ ς α γ ώ ν ε ς, όσοι από τους Ηλείους ασχολούνται με την αρχαιότητα λένε ότι ο Κρόνος ήταν ο πρώτος βασιλιάς στον ουρανό και πως οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, που ονομαζόταν "χρυσή" γενικά, έκτισαν ναό προς τιμή του Κρόνου στην Ο λ υ μ π ί α (σ.σ. Πρβλ. "Κρόνιος λόφος"). Όταν γεννήθηκε ο Δίας, η Ρέα ανέθεσε τη φύλαξη του παιδιού στους Δ α κ τ ύ λ ο υ ς της Ί δ η ς, οι οποίοι λέγονταν και Κ[ου]ρήτες και είχαν έρθει από την Ίδη της Κρήτης. Αυτοί ήσαν ο Η ρ α κ λ ή ς, ο Παιώνιος, ο Επιμήδης, ο Ίδας και ο Ιάσιος. Ο Ηρακλής που ήταν και μεγαλύτερος έβαλε τους αδελφούς του, κάνοντας ένα αστείο, να τρέξουν σε αγώνα και στεφάνωσε το νικητή με κλαδί αγριελιάς…

  Άλλοι λένε ότι ο Δίας, πάλεψε σ’ αυτό το μέρος με τον ίδιο τον Κρόνο, για τη βασιλεία και άλλοι ότι καθιέρωσε τους αγώνες, επειδή, νίκησε τον Κρόνο. Ανάμεσα στους νικητές, αναφέρεται και ο Απόλλωνας, που νίκησε τον Ερμή στον αγώνα δρόμου και τον Αρη στην πυγμαχία… Λένε αργότερα ο Κ λ ύ μ ε ν ο ς, γιος του Κάρδη, ήρθε από την Κρήτη πενήντα χρόνια μετά τον κατακλυσμό που έγινε στην Ελλάδα την εποχή του Δευκαλίωνα. Κατάγονταν από τον Ιδαίο Ηρακλή και καθιέρωσε τους α γ ώ ν ε ς στην Ο λ υ μ π ί α και ίδρυσε βωμό προς τιμή του προγόνου του Ηρακλή και όλων των Κουρήτων, δίνοντας στο Ηρακλή την επωνυμία Παραστάτη.
  Ο Ενδυμίωνας, όμως, γιος του Αέθλιου, εκθρόνισε τον Κλύμενο και πρόσφερε την εξουσία ως έπαθλο σε όποιο από τα παιδιά του νικούσε στον αγώνα δρόμου στην Ο λ υ μ π ί α. Μια γενιά μετά τον Ενδυμίωνα, ο Π έ λ ο π α ς τέλεσε τους αγώνες προς τιμή του Ολύμπιου Δία…
  Ο γιος του Αμυθάονας, ξάδελφος του Ενδυμίωνα από τη πλευρά του Κρηθέα τέλεσε τα Ο λ ύ μ π ι α και μετά από αυτόν ο Πελίας και ο Νηλέας μαζί", Παυσανίας, «Ηλιακά», Α, 5 - 8.

  "Για τους Ιδαίους δακτύλους της Κρήτης παραδίδεται πως ανακάλυψαν τη φωτιά, τη χρήση του χαλκού και του σιδήρου, στη χώρα των Απτεραίων στο λεγόμενο Βερέκυνθο, καθώς και τον τρόπο επεξεργασίας τους. Λένε, μάλιστα, πως ένας τους ο Ηρακλής, ξεπέρασε τους άλλους σε φήμη, ίδρυσε τους Ο λ υ μ π ι α κ ο ύ ς α γ ώ ν ε ς. Εξ αιτίας της συνωνυμίας οι μεταγενέστεροι άνθρωποι θεώρησαν πως ο γιος της Αλκμήνης εγκαθυδρυσε τους Ολυμπιακούς αγώνες", Διόδωρος, Βιβλιοθήκη Ιστορική 5, 64

  Ο Παυσανίας γράφει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες αναδιοργανώθηκαν από τον Ί φ ι τ ο, που σύναψε συμφωνία- "ιερή εκεχειρία" με το βασιλιά και νομοθέτη της Σπάρτης Λυκούργο και το βασιλιά της Πίσας Κλεισθένη. Το κείμενο της συμφωνίας αυτής χαράκτηκε σε χάλκινο δίσκο που σωζόταν στο Ηραίο της Ολυμπίας, έως στους χρόνους του Παυσανία.

  Ο Στράβων αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες οργανώθηκαν (όχι ιδρύθηκαν) από τον Ό ξ υ λ λ ο, βασιλιά των Η ρ α κ λ ε ι δ ώ ν, μετά την κάθοδό τους στην Ηλεία.

  ΥΓ. Όση σχέση έχουν οι "Αγώνες" με τα "Games"- ...παιγνίδια, άλλο τόσο έχουν κι οι αρχαίοι Ολυμπιακοί με τους νυν.

 4. Le canard avatar
  Le canard 26/03/2008 01:28:37

  Ακάκιος, άψογος.

  Μην ξεχνάμε όμως, ποιος πλήρωσε τους Αγώνες της κυρίας Γιάννας; θα τους έκανε ποτέ χωρίς τα λεφτά του ελληνικού λαού και την ανοχή Σημίτη (αν και ο ίδιος, όπως εξομολογούνται άνθρωποί του, δεν τους ήθελε). Οι κάθε λογής κύριοι και κυρίες βάζουν παρακαταθήκη, με τα δικά μας χρήματα, για τις μελλοντικές φιλοδοξίες τους. Με ξένα κόλυβα κάνουν κηδεία πάντα!

 5. Apapa papapapa avatar
  Apapa papapapa 26/03/2008 13:11:59

  Η Έλλάδα μπορεί να είναι πολύ πίσω σε διάφορους τομείς αλλά στο κιτς είμαστε οι πρώτοι!

  Προτείνω η επόμενη τελετή αφής της Φλόγας να διοργανωθεί από τους Δωδεκαθεϊστές, μαζί με τον Δημοσθένη Βεργή, τον Καρατζαφέρη και τον Ψωμιάδη.

  Όχι από τον ξενέρωτο Κυριακού -εξάλλου έχει και άλλες δουλειές και δεν προλαβαίνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.