#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2013 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ύστερα μας φταίει η τρόικα για τις λαμογιέςΜια χώρα για να σωθεί πρέπει και να το θέλει. Και η Ελλάδα για να βγει από το οικονομικό τέλμα και να κάνει νέα αρχή θα πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Η εποχή της λαμογιάς, της ρεμούλας και του πάρτι με το κρατικό χρήμα (στην ουσία το δικό μας χρήμα) κανονικά θα έπρεπε να περάσει ανεπιστρεπτί. Όμως, καθημερινά φαινόμενα δείχνουν ότι η Ελλάδα δε σώζεται γιατί δε θέλουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Που προσπαθούν να απομυζήσουν το δημόσιο χρήμα με κάθε λογής ευφάνταστα κόλπα.

Μια από αυτές αποκαλύφθηκε πρόσφατα και αφορά τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας (ΚΑΑ) τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλία λειτουργούν οκτώ, όσα και σε ολόκληρο το Βέλγιο!

Ποιο είναι το κόλπο με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ, και παλιότερα άλλα ταμεία, χρεώνονται με υπέρογκα ποσά; Πηγαίνουν ασθενείς σε γιατρούς κι εξασφαλίζουν χαρτιά με τα οποία φαίνεται ότι το περιστατικό τους είναι βαρύ. Για παράδειγμα μια απλή θλάση εμφανίζεται να είναι π.χ. ένα βαρύ περιστατικό που χρήζει νοσηλείας με διάφορες θεραπείες. Πάει ο ασθενής στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, κάθεται μια – δύο ημέρες αντί για 2 εβδομάδες που του έχει συστήσει ο γιατρός, κάνει πέντε – έξι φυσικοθεραπείες αντί για 20 αλλά χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ με το σύνολο της θεραπείας, το οποίο μοιράζονται με το Κέντρο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός διέθεσε 90 εκατ. ευρώ το 2012 για φυσικοθεραπεία- αποκατάσταση- αποθεραπεία των ασφαλισμένων του, ποσό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που είχε δαπανήσει το περασμένο έτος (55 εκατ. ευρώ). Η δαπάνη για την φυσικοθεραπεία αναγνωρίστηκε με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού, ο οποίος αποζημίωσε για πρώτη φορά με την ίδια ενιαία τιμή τις σχετικές πράξεις φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης για όλους τους ασφαλισμένους στην τιμή του 20 ευρώ ανά συνεδρία –πριν από τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπεία είχαν ασφαλισμένοι μόνο του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ και η αποζημίωση ήταν 1,25 ευρώ (!) τη  συνεδρία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κλάδου των φυσικοθεραπευτών, στα Κέντρα φιλοξενούνται πολλά βαριά περιστατικά, τα οποία υπάρχουν όμως κυρίως στα… χαρτιά για να  δικαιολογούν τις υψηλές χρεώσεις. Έτσι μια θεραπεία, για παράδειγμα αντιμετώπιση περιστατικού μετά από αρθροπλαστική ισχίου, που στοιχίζει 300 ευρώ (20 θεραπείες επί 15 ευρώ)  σε εργαστήριο φυσικοθεραπείας, κοστίζει τελικά στον ΕΟΠΥΥ 3.000 ευρώ (κλειστό νοσήλιο 150 ευρώ επί 20 ημέρες) σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως υποστηρίζουν, τουλάχιστον οκτώ στα δέκα βαριά περιστατικά στην πραγματικότητα είναι περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν και εκτός αυτών των Κέντρων!

Έτσι, είναι λογικό να γεμίζει η Ελλάδα με Κέντρα Αποκατάστασης αφού οι επιτήδειοι ιδιώτες εκμεταλλεύονται το χάος και απομυζούν, μαζί με τους ασφαλισμένους εννοείται, τεράστια ποσά από τον διαλυμένο ΕΟΠΥΥ. Και ύστερα μας φταίει η τρόικα που ζητά μέτρα για να κλείσει η τρύπα του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tassos.κ avatar
  tassos.κ 14/07/2013 19:00:54

  Θα ήθελα να σταθώ σε ένα θέμα που δείχνει ότι το κράτος που έχουμε λειτουργεί με τη μέθοδο της "αρπαχτής" . Πηγαόντας απο Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας λίγο πριν τα τέμπη, υπάρχουν διόδια. Θεώρησα κοροϊδία να πληρώσω τα συγκεκριμένα διόδια και να μπω σε έναν δρόμο που δεν έχει γίνει, και αρνήθηκα. Πώς είναι δυνατόν να πληρώσω - χρηματοδοτήσω κάποιον εργολάβο
  για ένα δρόμο που ΘΑ φτιάξει. Κι όλα αυτά με την ανοχή του κράτους. Φυσικά με όμορφο τρόπο εξήγησα τους υπαλλήλους το λόγ οκαι άνοιξα τις μπάρες και πέρασα λέγοντας "αν θέλουν ας μου κάνουν μήνυση". Πώς το κράτος συναινεί σε τέτοιου είδους κλοπες;

  • karasumi avatar
   karasumi @ tassos.κ 15/07/2013 00:04:11

   Έχει γίνει κατα 70%

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ karasumi 15/07/2013 08:41:15

    Έχει γίνει κατά 70% εδώ και 15 χρόνια, βέβαια. Έκτοτε δεν μπήκε ούτε καρφί.

 2. αρχιμήδης avatar
  αρχιμήδης 14/07/2013 20:51:43

  Δηλαδή επειδή το κράτος (το υπουργείο υγείας με τους 5-10 διορισμένους με παχυλές αμοιβές μεσα στην κρίση) δεν ελέγχει 8-15 ΚΑΑ αν και αυτη είναι η δουλειά του, πρέπει απο πάνω να πληρώνει ο Ελληνικός λαός εκτός απο τους παχυλούς μισθούς των και τα κλεψιμέικά τους και να τον θεωρούμε και υπεύθυνο για την ανικανότητα των συγκεκριμμένων "ημετέρων"υπαλλήλων?
  Κι απο πάνω να δικαιολογούμε την φασιστική τρόικα που τον μαστιγώνει κλέβοντάς του κι αυτη με το πρόσχημα οτι το κάνει προς συμμόρφωσιν και τα λιγοστά που του απέμειναν για την επιβίωσή του?
  Αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία της συγκυβέρνησης? ο ΕΟΠΥΥ που θα μείωνε με αιματηρές θυσίες το κόστος περίθαλψης του Ελληνικού λαού?
  Μήπως τελικά ετούτοι εδώ όχι απλά τρώνε με 10 μασσέλες αλλα τρώνε βιαστικά και άγαρμπα επειδή ξέρουν οτι θα χάσουν γρήγορα την κουτάλα?

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ αρχιμήδης 15/07/2013 08:45:43

   Έτσι είναι.
   Γράφει ο αρθρογράφος ότι "η Ελλάδα για να βγει από το οικονομικό τέλμα και να κάνει νέα αρχή θα πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι".

   Μόνο που κανείς δεν πείθεται ότι η Ελλάδα τού 2013 με το χρέος στο 200% είναι πιο βιώσιμη από ό,τι η Ελλάδα τού 2009 με το χρέος στο 115%.

   Μόνο που κανείς δεν πείθεται ότι αυτοί που "μαζί τα φάγανε" ζορίζονται τώρα λίγο παραπάνω, ίσα-ίσα που αν είσαι ταπεζίτης ή καναλάρχης ή βιομήχανος, με την τρόικα πιάνεις την καλή.

   Τέλος, όταν το κράτος σου, αλλά και η Ευρώπη, δεν σε σέβεται, σε θεωρεί εκ προοιμίου απατεώνα, και αντί να σου ζητήσει τη βοήθειά σου, σε βρίζει σκαιά με ύφος γυμνασιάρχη τής χούντας, πώς να έχεις διάθεση να "βάλεις πλάτη";

 3. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 14/07/2013 21:37:08

  γι αυτό υπάρχουν οι ελεγκτές, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να γίνει διασταύρωση στοιχείων, όσο βαράνε καμπάνες τόσο θα αποθαρρύνονται οι επίδοξοι παράνομοι, ας κλείσει ένα τέτοιο κέντρο και βλέπεις για πότε μαζεύονται όλοι

 4. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 15/07/2013 00:52:32

  Ο επιτήδειος ιδιώτης βρίσκει και τα κάνει! Δεν τον δικαιολογώ (πρόκειται περί κλοπής δεν το συζητάμε) αλλά βρίσκει και τα κάνει. Το Κράτος ως ελεγκτής απουσιάζει παντελλώς. Όταν σε "τυφλό της Ζακύνθου" που έπαιρνε σχετικό επίδομα του εγκρίνεις δίπλωμα αυτοκινήτου κε Κράτος, τότε τι να πω; Καλά σου κάνουν; Να το πω.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Χαλκιδέος 15/07/2013 08:46:32

   Πες-τα Χαλκιδέε!

 5. Tεό avatar
  Tεό 15/07/2013 08:13:50

  Εντάξει το άρθρο καλό αλλά ο πρώην αναπληρωτής Σαλμάς δεν μας παρουσίαζε τον ΕΟΠΥΥ ως πρότυπο οργανισμό και μη ελλειματικό και τελικά η τρύπα έφτασα τα 3 δις.

 6. Hawk avatar
  Hawk 15/07/2013 11:20:54

  Εννοείται ότι δεν φταίει η τρόϊκα για το μαύρο μας το χάλι, αφού δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ούτε τα αυτονόητα, παλιά πως το λέγαμε, ο κάθε Ελληνας θέλει από δίπλα του και τον χωροφύλακά του .......
  Φυσικοθεραπευτές συνεργαζόμενοι με το ΙΚΑ για κατ΄οίκον αποκαταστάσεις, παραμονή max. 10 λεπτά της ώρας, ασκήσεις max 3-4. Πόσο αλήθεια να χρεώνουν το ταμείο για την κάθε επίσκεψη και για πόσο χρόνο θα πρέπει να παραμένουν στον χώρο του ασθενή? Τι ρωτάω θα πει κάποιος.

  • Αρχιμηδησ avatar
   Αρχιμηδησ @ Hawk 15/07/2013 12:41:21

   Εννοείται οτι δεν φταίει η Τρόικα για το ποιόν των πολιτικών μας. Το δικό της έγκλημα είναι οτι με το πρόσχημα της τεχνογνωσίας, ήρθε ακριβώς για να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε απο τους κλέφτες, την πληρώνουμε πλουσιοπάροχα και αφορολόγητα απο το αίμα μας, και όχι μόνο συνεργάζεται αγαστά με τους λκέφτες αλλα επι τρία χρόνια μας κλέβει ασυστόλως μαζί τους πετώντας που και που καμμιά φωτοβολίδα δήθεν περί μεταρρυθμίσεων που ωφείλανε οι κλέφτες και ψεύτες πολιτικοί μας να είχαν κάνει απο μόνοι τους, διότι αυτό δεν είναι δουλειά της Τρόικας...
   Δική της δουλειά είναι να εισπράτει με νόμιμους και κυρίως παράνομους τρόπους χάριν των δανειστών μας...

 7. Hawk avatar
  Hawk 15/07/2013 13:03:23

  Η τρόϊκα δεν έχει λόγους να διώξει τους κλέφτες .... τα λεφτά τους θέλουν οι δανειστές και ας τα πάρουν απ΄όποιον νάναι, δικό μας χρέος είναι να βρούμε ποιοί είναι οι κλέφτες και να τους απομονώσουμε.... αλλά το κάναμε? Οχι, γιατί είμαστε εθισμένοι στην λαμογιά και έχουμε αναγάγει σε εθνικό σπορ με ολυμπιακές επιδόσεις ποιός θα ξεγελάσει το κράτος καλύτερα και περισσότερο και το κράτος με την σειρά του κλέβει τους " κλέφτες " αφού οι περισσότεροι από την ίδια πάστα είμαστε.

 8. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 15/07/2013 13:46:00

  Τελικά και τα κέντρα και οι φυσιοθεραπευθές από το δημόσιο τρώνε.Γιατί λένε ότι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα;Και οι υπάλληλοί τους από το δημόσιο πληρώνονται.Τελικά χρειάζεται και στον ιδιωτικό τομέα 1 εκ. άνθρωποι να αλλάξουν εργασία.Όσοι εργάζονται σε δημόσια έργα,εργολάβοι, σε
  υπεργολάβους, ηλεκτρολόγοι,εργάτες,κλινικές,υπάλληλοι υποδοχής,σε ξενοδοχεία κ.α

 9. martios avatar
  martios 15/07/2013 19:03:53

  Η διαφθορά που μας έφθασε σε αυτό το σημείο κτυπιέται μόνο με την επιστροφή
  στις πατροπαράδοτες αξίες μας και κυρίως με την επανεύρεση της ορθόδοξης
  πίστης μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.