#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2008 22:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και όμως, η Ελλάδα μπορούσε να κερδίσει

Και όμως, οι συνθήκες που επικρατούν λίγο πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι αρκετά ευνοϊκές για την Ελλάδα. Κι αν μπορούσε να τις αξιοποιήσει ίσως να μην υπήρχε το σημερινό διέξοδο. Εγκλωβίστηκε όμως (όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως) στο αμερικανικό παιχνίδι με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι συνθήκες στην σύνοδο είναι καταρχήν καλές για την Ελλάδα, λόγω των μεγάλων διαφωνιών μεταξύ των κρατών μελών στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας (βλ. προηγούμενο post). Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί πχ τις διαφωνίες της Γερμανίας και των άλλων με τις ΗΠΑ για να προωθήσει τις θέσεις της. Αλλά γι αυτό θα χρειαζόταν από …Μολυβιάτη και πάνω.

Έτσι το αρνητικό κλίμα για τις ΗΠΑ στρέφεται τώρα εναντίον μας, ακριβώς επειδή οι Αμερικανοί βλέποντας το αδιέξοδο για το θέμα της Ουκρανίας και της Γεωργίας, θα πιέσουν αφάνταστα την Ελλάδα, ώστε, να παρουσιάσουν τουλάχιστον μια μικρή επιτυχία στη σύνοδο. Δηλαδή, την είσοδο των βαλκανικών χωρών (μεταξύ αυτών και των Σκοπίων) στο ΝΑΤΟ. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Γερμανία, η οποία επειδή διαφωνεί στα μείζονα με τις ΗΠΑ (Ουκρανία, σχέσεις με Ρωσία), προσπάθησε να αντισταθμίσει τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, σπεύδοντας από τους πρώτους να αναγνωρίσει τα Σκόπια. Ξέχωρα πάντως από το θέμα που καίει τη χώρα μας, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμβιβάζονται με τα ήσσονα, δείχνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο να παρέμβουν στη διεθνή σκηνή και να πείσουν τους εταίρους τους. Θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί κι αυτό η ελληνική κυβέρνηση. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι έκανε διπλωματία και όχι εσωτερική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tzanous avatar
  Tzanous 31/03/2008 23:29:49

  Οι Γερμανοί θα αδειάσουν τους Αμερικανούς και θα συνταχθούν όλο και περισσότερο με τους Ρώσσους στο μέλλον. Δεν έχουν εξάλλου άλλη επιλογή και σε αντίθεση με τους Παγκόσμιους Πολέμους, τώρα θα έχουν το Ανατολικό μέτωπο ασφαλισμένο.

  Τρέμε Σαρκοζί και εσύ Ντόρα!

 2. Alkimos avatar
  Alkimos 31/03/2008 23:55:58

  Όλα όσα ακούγαμε περί αναγνώρισης "Μακεδονικής εθνότητας" στις προτάσεις Μ. Νίμιτς είχαν βάση και συγκεκριμένη σκοπιμότητα... Από την είδηση που αποκαλύπτεται παρακάτω φαίνονται πολύ περισσότερα.
  "Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στις 17 Απριλίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες, πρόκειται να λάβει χώρα διεθνές πάνελ με θέμα: [Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες: Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα] Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, στο πάνελ, που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμα (EFA), η Ομοσπονδιακή Ένωση Λαών της Ευρώπης (FUEN) και το φιλοσκοπιανό κόμμα στην Ελλάδα [Ουράνιο Τόξο], θα προεδρεύσει ο Hans Heinrich Hansen, πρόεδρος της FUEN. Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Halit Habipoglu, η πρόεδρος του EFA Nelly Maes, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Halim Cavusoglu, διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Hacettepe, το μέλος του Κεντρικού Συμβλίου του EFA [Ουράνιο Τόξο] Παύλος Φιλίππωφ Βοσκόπουλος, η ευρωβουλευτής Helene Flautre, Πρόεδρος της υποεπιτροής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Dr. Csaba Sandor Tabajdi , Πρόεδρος της Ομάδας των Παραδοσιακών Εθνικών Μειονοκτήτων και Γλωσσών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Boriss Cilevics, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρίου του Ελσίνκι και ο ευρωβουλευτής Mikel Irujo Amezaga. Και για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Παναγιώτης Δημητράς είναι ο άνθρωπος του οποίου οι εκθέσεις-αναφορά προς την Αμερικανική κυβέρνηση στήνουν step by step εδώ και χρόνια την υπόθεση των "καταπιεσμένων μειονοτήτων". [Εκθέσεις] και [αναφορές] τις οποίες εν συνεχεία βλέπουμε σχεδόν copy paste στην γνωστή ετήσια αμερικανική έκθεση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Τα συμπεράσματα δικά σας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/03/2008 23:56:16

  Το 2001 ήμουν πεπεισμένος ότι έχει υποτιμηθεί η κόντρα μεταξύ αμερικανών και γερμανογάλλων και στο Ιράκ είδα την συνέχιση της αγγλο-γερμανικής διένεξης του α' παγκοσμίου, με proxy των γερμανών τους γάλλους. Μετά οι γάλλοι άλλαξαν ως δια μαγείας τροπάριο (αλλά "μας στηρίζουν"). Εμάς ποιός μας βλέπει σαν ζωτικό του χώρο? (και σαν κουνούπια?)

  Επειδή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αμερική φαίνεται να ανακατεύεται στο σκοπιανό, αναρωτιέμαι αν το κάνει για πάρτη της ή σαν χάρη για κάποιο αντάλλαγμα, ή μήπως για να ζαλίζει τα κεντροευρωπαϊκά όνειρα.

  Οι γερμανοί και οι περίοικοι και είλωτές τους χρειάζονται το ρωσικό αέριο αλλά ότι θα συνταχθούν με τους ρώσους? Με πυραυλικά συστήματα στο έδαφος?

 4. factorx avatar
  factorx 01/04/2008 01:17:31

  Αλκιμε, Είχα ανεβάσει ως ποστ αυτα που γράφεις, πριν δω το σχόλιό σου

 5. Χειρούργος Νατάσσα avatar
  Χειρούργος Νατάσσα 01/04/2008 08:33:35

  Avti tin vra sto Megaro Maximou geniete to teratourgima tou XXI eona onomati GREEKLISH.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.