28/07/2009 03:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα χρηματιστές «υψηλής συχνότητας» για πολύ μεγάλα κέρδηΗ νέα τεχνολογική μόδα στους χρηματιστηριακούς κύκλους λέγεται «high frequency». Την εφαρμόζουν χρηματιστές που χρησιμοποιούν υπολογιστές υψηλής ταχύτητας κερδίζοντας δις  ενώ όσοι έχουν μείνει στα παραδοσιακά συστήματα «τρώνε τη σκόνη» τους.

 Αυτά αναφέρει η εφημερίδα New York Times και εξηγεί ότι αυτοί οι χρηματιστές «υψηλής συχνότητας» χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους καταφέρνοντας έτσι να πραγματοποιούν εκατομμύρια συναλλαγών μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων! Μάλιστα, έχουν ήδη βοηθήσει πολλές μεγάλες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους να ανασυνταχθούν και να συνέλθουν  από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

 Πολλοί όμως αναλυτές κριτικάρουν την εισαγωγή αυτών των μεθόδων φοβούμενοι ότι αλλοιώνεται η ακεραιότητα της αγοράς.

Οι συναλλαγές «υψηλής συχνότητας» είναι όλα τα λεφτά λέει ένας  πρώην επικεφαλής του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. «Αν κάποιος επενδυτής στερείται  τα  σύγχρονα τεχνικά μέσα, τότε έχει μεγάλο μειονέκτημα.» Με ένα πολύ μικρό αριθμό χρηματιστών «υψηλής συχνότητας» να ευθύνεται σήμερα για πάνω από το μισό όλης της χρηματιστηριακής αγοράς, η Αμερικανική Ρυθμιστική Αρχή σκοπεύει να εξετάσει την όλη μέθοδο ενδελεχώς.

 Πηγή: New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/07/2009 11:42:33

  διαβάστε και στο www(.)zerohedge(.)com για τους κινδύνους του high frequency trading λέγεται και flash trading, για τη χρήση μη εγκεκριμένων αλγόριθμων
  και τη μειονεκτική θέση στην οποία έχει μεταγάγει τους ιδιώτες επενδυτές που σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να διαθέτουν αυτά τα συστήματα
  ήδη αμερικανός γερουσιαστής ζήτησε την απαγόρευση της χρήσης των αλγόριθμων και των συστημάτων flash trading
  το αμερικανικό σάιτ εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών αναλύσεων zerohedge.blogspot.com το κατέβασαν από τον blogger γιατί ενοχλούσε με τις αποκαλυπτικές αναλύσεις του σε χρηματοοικονομικά θέματα που δεν βρίσκουν δίοδο προς τα συμβατικά μέσα, στους έξι μήνες λειτουργίας του έχει 7 εκατομμύρια αναγνώστες, λειτουργεί ήδη το εναλλακτικό του σάϊτ zerohedge.com

 2. redzapper avatar
  redzapper 28/07/2009 14:24:08

  @αλλενάκι
  Δημιουργείς λάθος εντυπώσεις - δεν έκλεισε το σάιτ, μόνος του το μετακίνησε ο άνθρωπος λόγο της αναγνωσιμότητάς του.

 3. redzapper avatar
  redzapper 28/07/2009 14:27:02

  Α, και κάτι ακόμα - δεν υπάρχουν 'εγκεκριμένοι αλγόριθοι΄. Αυτο έλλειπε να έπρεπε να εξηγήσω σε κάποιον την σκέψη μου για το τί προτείθεμαι να κάνω σχετικα με αγοροπωλησλια μετοχών.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ redzapper 28/07/2009 14:40:12

   είχε δεχθεί προειδοποιήσεις από τον blogger να αναδιατυπώσει αιχμηρές αναρτήσεις του τύπου: η ΧΥΖ είναι μια πάρα πολύ καλή εταιρεία και ο κος ΧΥΖ γκόλντεν μπόι ένας πολύ καλός άνθρωπος, γιατί είχαν στείλει επισημάνσεις και πιέσεις στον blogger, το σάιτ είχε φροντίσει να έχει το εφεδρικό

   τους "μη εγκεκριμένους" αλγόριθμους εκεί τους αποκαλεί illegal algorithms ...

   • redzapper avatar
    redzapper @ αλλενάκι 28/07/2009 14:51:16

    Μη παίζουμε με τις λέξεις, δημιουργούνται εντυπώσεις χωρις να υπάρχει λόγος. Το 'το κατέβασαν από τον blogger ' με το 'είχε δεχθεί προειδοποιήσεις από τον blogger ' είναι νύχτα με μέρα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 28/07/2009 15:31:40

    διάβασε το open-letter-to-financial-media.html (δεν δίνω το σύνδεσμο γιατί δημιουργεί πρόβλημα στα σχόλια)
    στο zerohedge blogspot com και λίγο αν ψάξεις πάνω κάτω το σάιτ θα δεις ότι δημιούργησαν αντιπαλότητα με μεγάλα μέσα οικονομικών ειδήσεων εκεί με την αναγνωσιμότητά τους και την τεκμηριωμένη οικονομική τους άποψη, ειδικότερα δε το θέμα αυτό, του HFT, αυτοί το σήκωσαν με κριτικές απόψεις

    στο εισαγωγικό του σημείωμα γράφει πολύ ευγενικά: "έχουμε έξι μήνες λειτουργίας ως blogspot μπλα μπλα, σας ευχαριστούμε μπλα μπλα και ο blogger έφθασε πριν από λίγο καιρό τα όριά του, μετακομίζουμε".

    εκεί τα διάβασα και εγώ και δεν έχω κανένα ενδιαφέρον ή συμφέρον να ισχυριστώ ότι ο blogger το κατέβασε ή δεν το κατέβασε, εξάλλου το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι συγκρούστηκε με την επικρατούσα άποψη στα εκεί μέσα για την οικονομική κατάσταση, για την κρίση κλπ., είναι ξεκάθαρο ότι δέχθηκε πιέσεις και μετακόμισε.

 4. redzapper avatar
  redzapper 28/07/2009 21:45:09

  @αλλενάκι
  Κατι τελευταίο...έχεις δει πολλές 'μετακομήσεις' που κρατάς το τωρινό χώρο πάς και στο καινούργιο...γιατί ο τύπος αυτό κάνει.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ redzapper 28/07/2009 22:42:29

   @redzapper: επειδή με έβαλες και τριπλοτσέκαρα, συνήθως πριν γράψω κάτι το έχω διπλοτσεκάρει,
   στο αποχαιρετιστήριο του blogspot γράφει ο διαχειριστής: we will keep blogger until such time as google/blogger decides to shut it down.

   διάβασε και στο ποστ mark it zero, 17 Ιουλίου
   zerohedge(.)blogspot(.)com/2009/07/mark-it-zero.html
   όλη την συνομιλία με τον blogger με τις 6 αιτήσεις (υποθέτω αναγνωστών) για επισήμανση και κατέβασμα αναρτήσεων, τους λέει ότι θα περιμενουν μερικές μέρες και μετά αν δεν τις κατεβάσουν "θα τους πάνε δέσμιους", είναι σαφές ότι τους πίεσαν πραγματικά, οι διαχειριστές το μετακόμισαν, το έκλεισαν μόνοι τους και περιμένουν τι θα γίνει, αν θα το κατεβάσει και η google δηλαδή

   • redzapper avatar
    redzapper @ αλλενάκι 28/07/2009 23:54:34

    @αλλενάκι
    Η επισύμανση που αναφέρεσαι που του έγινε εχει να κάνει με 'copyright infringement' όχι με το περιεχόμενο των αποκαλύωεων του. Είπαμε και μένα μου αρέσει αλλά μη τα μπλεξουμε όλα.

    Το 'google/blogger decides to shut it down' είναι άσχετο...απλά επειδη δε θα το ανανεώνει δε ξέρει πόσο καιρο θα είναι σε λειτουργια.

    Εξάλλου το γράφει καθαρά ο τύπος - "For a little over 6 months blogger has served us well, and yet it reached its limitations some time ago"

    'Τέσπα' μου φαίνεται του αλλάξαμε τα φώτα στην αναλύση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.