#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2011 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα το τσουνάμι της λαθρομετανάστευσης
Η ανθρωπιστική κρίση που πηγάζει από τα διάτρητα σύνορα της Λιβύης, είναι απλά η αρχή. Η Ιταλία φοβάται πως αργά ή γρήγορα, τουλάχιστον 1.5 εκατομμύριο  από αυτούς τους νέους Αφρικανούς νομάδες, θα καταλήξουν στις βόρειες ακτές της Μεσογείου.

Οι αριθμοί αυτοί είναι αδύνατο να ελεγχθούν, ούτε και να επιβεβαιωθούν, αν και κάποιες υπηρεσίες αναφέρουν πως ήδη τουλάχιστον 500.000 άτομα άρχισαν να μετακινούνται από τη Λιβύη. Η αρχική αυτή μετακίνηση από τη Λιβύη προς τη Τυνησία και την Αίγυπτο, είναι απλώς ένα μικρό σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου φαινομένου. Προς το παρόν, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) υπολογίζει πως 100.000 Αιγύπτιοι εργάτες έχουν ήδη αναχωρήσει από τη Λιβύη, προς τη πατρίδα τους.

Τι γίνεται όμως με τους Ιρανούς, τους Άραβες του Κόλπου, τους υποσαχάριους Αφρικανούς, και αυτούς από το Μπαγκλαντές; Που θα πάνε; Τις περασμένες εβδομάδες αρκετοί έχουν καταλήξει στην Ιταλία. Στο νησί Lampedusa, οι Τυνήσιοι λαθρομετανάστες αποτελούν ήδη το μισό πληθυσμό.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Roberto Maroni, που ανήκει στην (αντί- μεταναστευτική) Λίγκα του Βορρά, πιστεύει πως ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών που από την Αφρική θα καταλήξουν στη χώρα του, θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μέσα στο 2011. Ζήτησε μάλιστα την βοήθεια της ΕΕ.

Το 2008, ο Silvio Berlusconi υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με τον Καντάφι, πληρώνοντάς του  πάνω από $5 δισεκατομμύρια για επανορθώσεις που αφορούσαν στην ιταλική αποικιοκρατία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας ήταν ότι ο Καντάφι μάζεψε όλους όσους αναζητούσαν άσυλο και προσπαθούσαν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, κλείνοντάς τους σε ειδικά στρατόπεδα. Σύμφωνα με αρκετές επίσημες ιταλικές πηγές,  η Λιβύη εμπόδισε να φύγουν και κράτησε περίπου 2.5 εκατομμύρια αναζητητές ασύλου μέσα στα τελευταία 5 χρόνια.

Αν τελικά η Λιβύη καταντήσει μια ακόμη αποτυχημένη χώρα στα νότια της Μεσογείου, όπως είναι η Αλβανία στα βόρεια, τότε θα αποτελεί το σημείο διέλευσης ενός μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών προς την ΕΕ.

Οι ραγδαία αναπτυσσόμενοι πληθυσμοί, καθώς και οι στερήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, όπως η ερημοποίηση και η λειψυδρία, σημαίνουν πως οι πληθυσμιακές πιέσεις θα αυξηθούν στις επόμενες δεκαετίες, μέχρι που να επέλθει μια σχετική (πληθυσμιακή) ισορροπία.

Στην Αίγυπτο του 1961, ο πληθυσμός ήταν κάτω από 30 εκατομμύρια. Σήμερα έφτασε τα 84 εκατομμύρια, και αυξάνεται κατά 800.000 κάθε χρόνο. Το Μαρόκο προετοιμάζεται για μια εισροή έως και 30 εκατομμυρίων μεταναστών από τη Δυτική Αφρική στα επόμενα 25 χρόνια. Κάτι τέτοιο θα διπλασιάσει το πληθυσμό του, και θα επηρεάσει οπωσδήποτε και την Ευρώπη.

Αυτή η τεράστια κινητικότητα λαών από τα νότια της Μεσογείου προς την Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ.
S.A.- The First Post

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. IliasPan avatar
  IliasPan 14/03/2011 20:58:54

  Σε μια χώρα που πλήτεται από τον εμφύλιο δεν είναι δυνατόν να κάνουμε λόγο για "λαθρομετανάστευση"... Το κείμενο κιολας αναφέρεται στις αιτίες που οδηγούν σε αυτή τη μετακίνηση πληθυσμών.
  Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έχουν δικαιώματα, από εκεί και πέρα το πώς θα λυθούν τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες που δέχονται τους μετανάστες είναι κάτι ξεχωριστό και δεν πρέπει να μας κάνει να τους αντιμετωπίζουμε σαν ανθρώπους κατώτερης κατηγορίας...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ IliasPan 14/03/2011 21:28:18

   "από εκεί και πέρα το πώς θα λυθούν τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες που δέχονται τους μετανάστες είναι κάτι ξεχωριστό".
   Οι γνωστές αριστερίστικες υπεκφυγές. Ωραία. Επί του πρακτέου, μήπως μπορείς να προσδιορίσεις την αντοχή σε επιπλέον μετανάστευση μίας χώρας 10 εκατομμυρίων όπως η Ελλάδα, με κάπου 500 χιλιάδες λαθρομετανάστες, με πολλαπλάσιους μετανάστες νομιμοποιημένους;
   Αυτά χωρίς να συνοπολογίσουμε την πολιτισμική συμβατότητα των πληθυσμών αυτών με τον γηγενή πληθυσμό αυτής της χώρας...
   Ζητάω πολλά;
   Διότι από ραγκουσονταλαρισμούς και αλσαλεχισμούς στο μεταναστευτικό έχουμε χορτάσει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 14/03/2011 21:53:20

    Μα, δεν έχεις δει ότι μερικοί λάθρο, ήδη, έχουν αρχίσει να δηλώνουν... "κλιματικοί πρόσφυγες";

    Σε λίγο, όταν θα συλλαμβάνονται για επιθέσεις σε γριές για να τους πάρουν το σταυρό από το λαιμό, θα δηλώνουν "απαλλοτριωτές συμβόλων θρησκευτικού διαχωρισμού"...

    • koinos_nous avatar
     koinos_nous @ Αυριανιστής 14/03/2011 23:10:55

     Τι ειπες τωρα?
     “απαλλοτριωτές συμβόλων θρησκευτικού διαχωρισμού”
     lol

   • IliasPan avatar
    IliasPan @ ΒΙΣ 15/03/2011 11:09:09

    Δεν υποστήριξα πως η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει υπό τις παρούσες συνθήκες περισσότερους μετανάστες.
    Είπα απλά ότι και αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή, ότι ο όρος λαθρομετανάστης είναι τουλάχιστον αδόκιμος και ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μετακίνησή τους είναι όντως υπαρκτά και πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας αλλά η λύση δεν είναι να τους "καταδικάσουμε σε θάνατο".

    Το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά κυρίως ανθρωπιστικό.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/03/2011 21:34:00

  Να πάνε να μείνουν στα σπίτια των χιλιάδων υπερανθρωπιστών αριστερών της Ελλάδας.

 3. ax-bax avatar
  ax-bax 14/03/2011 23:48:29

  βλέπω να μπαίνουν έκτακτα δρομολόγια στις γραμμές Κρήτη-Αθήνα......

 4. zio avatar
  zio 15/03/2011 01:07:15

  Ποιές είναι οι προτάσεις λύσεις της ΝΔ για το θέμα αυτό? όχι το τι θα κάνει αν και όταν αναλάβει, αλλά τι θα έκανε αυτή από την πρώτη στιγμή, τι θα έκανε σήμερα μπροστά σ αυτό το θέμα. ξέρουμε?
  Σε ποιό βαθμό έχουν μάθει από τα λάθη του Πάκη και την ολιγωρία της προηγούμενης θητείας της ΝΔ στην κυβέρνηση γύρω από το θέμα αυτό?

 5. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 15/03/2011 09:47:09

  να φτιάξουμε τείχος γύρω γύρω από τη χώρα να μη χαλάσει η ράτσα μας

 6. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 16/03/2011 01:00:58

  Μία είναι η λύση ,όσο κι αν προξενεί ανατριχίλα:ένα απομονωμένο νησί,φυλασσόμενο καλά όπου θα πηγαίνουν όλοι οι ξένοι που θα μπαίνουν στην Ελλάδα παράνομα,εκτός κι αν κάποιος τους προσφέρει δουλειά.Από το νησί αυτό μπορεί να φεύγει κανείς ΜΟΝΟΝ αν κάποιος του προσφέρει δουλειά-και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή - ή εάν κάποια χώρα (ευρωπαϊκή ή μη) δεχθεί να τον πάρει από εκεί δια παντός.Η Ευρωπαϊκή ένωση θα υποχρεωθεί να σιτίζει και καλύπτει όλες τις υπόλοιπες στοιχειώδεις ανάγκες των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα μας.
  Είναι προφανές ότι οι πρώτοι κάτοικοι αυτού του νησιού θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες των λαθραίων νταβατζήδων,πορνών,εμπόρων ναρκωτικών κλπ.
  ΥΓ.Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά θα δείτε ότι κάποτε εκεί θα καταλήξουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ,εάν θέλουμε να επιζήσει η Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.