#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2008 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα το κτηματόσημο

Μέσα σε τρεις μήνες (από τις 17 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στα κτηματολογικά γραφεία, καταβάλλοντας τα πάγια τέλη, τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε 107 Δήμους και Κοινότητες, καθώς «ξεπαγώνει» το Κτηματολόγιο. Όσοι αμελήσουν και χάσουν το τρίμηνο θα πληρώσουν πρόστιμο έως 1.500 ευρώ- δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το ακριβές ποσό- ενώ η ταλαιπωρία τους θα συνεχιστεί και στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού τα ακίνητά τους θα χαρακτηριστούν «αγνώστου ιδιοκτήτη». Εκεί θα αναγκαστούν να πληρώσουν χρυσάφι για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να... ξαναποκτήσουν τα ακίνητά τους. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2008.

Η είδηση για την έναρξη της κτηματογράφησης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Εκεί που το θέμα λίμναζε για δεκαετίες, ξαφνικά τους έπιασε πανικός και πανικοβάλουν τώρα και τον κόσμο που θα τρέχει καλοκαιριάτικα να βρει τα χαρτιά που απαιτούνται για να μη χάσει το τρίμηνο. Όσοι από τους ιδιοκτήτες χάσουν την τρίμηνη προθεσμία θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσφύγουν στα δικαστήρια, όπου θα κληθούν να αποδείξουν ότι το ακίνητό τους τούς ανήκει. Για παράδειγμα, ένα τοπογραφικό σχέδιο κοστίζει 500 ευρώ, ενώ η αμοιβή του τοπογράφου είναι γύρω στα 1.500 ευρώ, στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διόρθωση στα όρια του ακινήτου η αμοιβή του τοπογράφου υπερβαίνει1.500 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος μπορεί να φθάσει και τα 3.000 ευρώ, γιατί προστίθενται τα έξοδα του συμβολαιογράφου που είναι άλλα 1.500 ευρώ.

 http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080523&nid=8604982&sn=&spid=876

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 23/05/2008 13:37:02

  .
  ΜΑΡΙΑ ΑΑΑ !!! -ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ !!! ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ;

  Ο/Η Ανώνυμος είπε...
  Σύμβουλος της ΑΤΕ η Deloitte & Touche για πώληση ποσοστού της Ασφαλιστικής
  Πηγή: Express.gr 23/05/08-08:09


  Mε την πρόσληψη της Deloitte & Touche ως χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου της ΑΤΕ, ξεκινά ατύπως η διαδικασία για την πώληση πακέτου μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστική μαζί με το management της εταιρίας καθώς και το δικαίωμα διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της Αγροτικής Τράπεζας.

  Βάσει της εισήγησης του συμβούλου πώλησης η διοίκηση της ΑΤΕ θα αποφασίσει το πακέτο μετοχών ΑΤΕ Ασφαλιστικής που θα διαθέσει. Η διοίκησή της έχει θέσει, πάντως, το γενικό περίγραμμα δηλώνοντας ότι το ποσοστό που θα διατεθεί θα κινείται μεταξύ 40% με 51%, ενώ ο αγοραστής θα λάβει και δικαίωμα προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της ΑΤΕ.

  Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΑΤΕ Ασφαλιστική έχει επιδείξει ο γαλλικός όμιλος Groupama, o οποίος έχει αποκτήσει και τη Φοίνιξ από την Εμπορική Τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίες και ο γερμανικός όμιλος Ergo ο οποίος στην Ελλάδα διατηρεί τη Victoria. Κύκλοι των εταιριών του γνωστού επιχειρηματία του κλάδου Ασφαλειών Π. Ψωμιάδη αφήνουν να εννοηθεί ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από πλευράς εταιριών του επιχειρηματία (Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value κ.ά.).

  Η ΑΤΕ κατέχει απευθείας το 84,08% της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ενώ το Μετοχικό Εσωτερικού κατέχει το 3,02% και δύο συνεταιριστικές οργανώσεις το 0,47%. Η καλή πορεία των αγορών πέρυσι ωφέλησε ιδιαίτερα και την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Κατέχοντας το 46% της ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ ενίσχυσε τα ενοποιημένα κέρδη της με 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ από το 33,38% της ΑΤΕ ΑΧΕΠΕΥ ενέγραψε κέρδη 3 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα θα επηρεάζονταν αρνητικά κατά 7,4 εκατ. ευρώ αν ομόλογα εσωτερικού είχαν αποτιμηθεί σε εύλογη αξία. Η εταιρία τα μετέφερε από το χαρτοφυλάκιο διαθεσίμων προς πώληση στο χαρτοφυλάκιο διακράτησης ως τη λήξη τους.

  Σημειώνεται, και αυτό έχει επίσης τη σημασία του, ότι η σύμβαση του κ. Ι. Παυλίδη, διευθύνοντος συμβούλου της ΑΤΕ Ασφαλιστική, η οποία λήγει τον επόμενο μήνα δεν έχει πλέον χρονική ισχύ εναρμονιζόμενη με τις συμβάσεις των υποδιοικητών της ΑΤΕ, ενώ δημιουργήθηκε θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου με αρμοδιότητες στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες.

 2. evlatis avatar
  evlatis 23/05/2008 13:44:45

  Ηξερα από τη βιολογία τον κύκλο του άνθρακος,αζώτου αλλά δεν φανταζόμουνα ότι το ελληνικό κράτος θα ανακάλυπτε τον κύκλο του τσιμέντου!!!

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 23/05/2008 13:57:43

  Καλά με μέρισμα 0.75 ευρώ που έδωσαν στους μετόχους έχουν ακόμα χρόνο??

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 23/05/2008 13:58:28

  Από τον Σύλλογο "Παναθήναια"
  και τους Ενεργούς Πολίτες της Αθήνας
  .
  - Λέμε όχι στο γκέτο της εξαθλίωσης και του φόβου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

  - Λέμε όχι στην εκμετάλλευση μεταναστών και μη από τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας και της κάθε λογής παρανομίας.

  - Αρνούμαστε να ζούμε και να εργαζόμαστε μέσα στη συνειδητή υποβάθμιση και την εγκατάλειψη του "ιστορικού τριγώνου".

  -Αρνούμαστε την εικόνα που προσφέρει η Αθήνα στους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ακρόπολη και τα ιστορικά μας μνημεία.

  - Απαιτούμε από κάθε φορέα της Πολιτείας (δήμος, νομαρχία, κυβέρνηση) να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη τις μεταθέτει συστηματικά "στους άλλους".

  - Απαιτούμε τη συνεργασία όλων, για να τεθεί επί τέλους σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τους τελευταίους μήνες.


  Όλοι μπροστά από το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 26/5/2008, στις 3 το μεσημέρι, για να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει επί τέλους δράση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.